Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz buci30 #32206 üzenetére

A képeket még nem tudtam megnézni, proxi mögött vagyok...

Korábban linkeltem egy oldalt, ahol két tetszőleges tesztelt gépet kiválaszthattál, és egymás mellett megjeleníttethetted az azonos feltételek mellett azonos témáról készült képeket.

Az a baj ezzel a "küldj már néhány képet" módszerrel, hogy lehet, hogy mutatósak a képek (vagy nem), de nem tudod, hogy milyen fényviszonyok és beállítások mellett készültek milyen záridővel, mennyire remegett az illető keze, ráadásul azt sem tudod, hogy a téma valójában milyen volt. Stb Stb... max érdekességképpen jó, meg max ha nagyon nem tetszenek a képek, akkor tudod, hogy az adott modellt nem szabad venni.
    Összehasonlításra illetve annak eldöntésére, hogy A vagy B model jobb adott pénzért, na arra ez a módszer sem jó. (bár mondjuk nem sokkal rosszabb szvsz mint teszteket olvasgatni :)) )

Fogod az oldalt amit linkeltem, kiválasztod a legrágább DLSR gépet megnézed, hogy milyen képek készültek vele, na az a legjobb amit pénzért lehet kapni, ezután mellérakod az IXUS 115-t, konstatálod, hogy mennyire sokkal az elérhető (a DLSR-el elérhető) maximum alatt van, majd az IXUS 115 mellé raksz hasonló ultrakompaktokat, konstatálod, hogy nem csinálnak szebb képet, vagy látványosan csalnak a színekkel, telítettséggel stb..
    legalábbis én erre jutottam.

Nagyon nehéz objektívan eldönteni, hogy melyiknek jobb a képminősége, majd meglátod.

A puding próbája az evés, megyek kártyát venni bele és utánna próbálgatni, az után max írok ide 1-2 hozzászólást a tapasztalataimról, de már nem fogok hasonlítgatni a képminőségét, mert boldog akarok lenni azzal, amit drága pénzért vettem, nem idegeskedni rajta, hogy a 2 hónap múlva 10E forintal olcsóbban kapható másodkategóriás japán gyártó kompaktja ISO 100 mellett jobb képet csinál, a másik gép meg jobb makrót csinál, a harmadik gép FULL HD mellett tud autofókuszt meg 30p-t meg mit tudom én...

J

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák