Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laslow

senior tag

válasz Alex123 #16604 üzenetére

Kerestem egy halom R10-el készített fotót, de őszintén szólva teljes méreten nézve őket mindegyik borzalmas minőségű - az 50.000Ft-os ár számomra tökéletes lenne egy digit gépért, de ezt így nem vagyok hajlandó megvenni. Nagy csalódottságomban az előbb rákerestem a Nikon D40 hétköznapi tesztképeire, mivel megmaradt bennem, hogy a komolyabb, de még nem túl drága gépek közül sokan azt javasolják. Na, a D40 és az R10 képei között egyszerűen nagyságrendbeli minőségi különbség van! Hihetetlen!
    Viszont a D40 méretre nekem túl nagy: tuti soha sehova nem vinném magammal - akkor meg minek megvenni?

Azon gondolkozom, hogy veszek egy R10-et (vagy valami hasonló kompaktot), de csak 2-3MP-es képeket lövök vele, és így az automatikus kicsinyítés során majd eltűnik a zaj és az elmosódottság egy része (az előbb képszerkesztővel az R10 egyik 10MP-es tesztfotóját átméreteztem 1600x1200-ra, és úgy már kevésbé botrányosnak látszik).
    Ez persze pont az az eset, amikor este inkább lekapcsolom a lámpát, csak ne kelljen látni a nő arcát - szóval tüneti kezelés, de a problémát nem oldja meg.
    Hülye ötlet? Vagy alapvetően működhet is? Mit gondoltok erről?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák