-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vimi 90
tag
válasz moha21 #14289 üzenetére
Sziasztok, remélem jó helyen járok, mert az előbb, rossz helyen írtam a kérdést és egy kis afférom is volt
A kérdés az volt, hogy egy Asus 7600GS-nek elég-e egy 300 w-os táp márkáját nem tudom:/
Egy két helyen azt olvastam netszes lehet. Így egy ismerőstől olcsóbban beszereztem egy 370es Thrust tápot(Én nem szeretem ezt a márkát, de valakik szerint jó márka.)
És azt írták, hogy ez a táp szar, nem érdemes megvenni.
A kérdésem az lenne, hogy miért rosszak ezek a tápok. és meddig mehet neki el ezzel a gépe, és hogy a videókártya tönkre teheti.e ezt v a 300as tápot, illetve károsodhat-e a gépe? -
Petzval
senior tag
válasz moha21 #14347 üzenetére
Azért az egy kicsit túl van dimenzionálva hogy egy nem szupermárkás alkatrész nem is képes működni.Vagy legalábbis olyan rossz adatokkal szolgál mindegyik hogy életveszélyes.Pont a múlt héten szedtem szét egy tápot ami tényleg rossz hűtésű volt rossz értékeket szolgáltatott bár működőképes volt.Belekukkantottam egy másikba több mint 90%-ban azonos belső volt olyan tért el hogy a Graetzben 3A-es diódák helyett 6A-esek találhatók, de fínoman működik a táp.
-
őstag
-
elfelejtette
veterán
válasz moha21 #14609 üzenetére
Bizony!
Legyen minimum azonos az indító feszültsége, meg a légszállítása se legyen az eredeti 90%-ánál kevesebb..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Wrrraith
tag
válasz moha21 #15086 üzenetére
Köszi!
Ez nem is rossz.Gondolom megbízható is.
Nem nekem lesz,hanem havernak és az elképzelés i5 2500K,mint az enyém.
1db HDD-vel,1DB optikával,HD 6950 2GB-al,4gb ddr3 1333-as rammal meg egy H61-es lappal.
Viszont szereti cserélgetni a konfigot és tápot nem szeretne havonta váltani ezért kell egy kb 500+(600 is akár) W-os ha van olyan ami befér 15k alá és még egész jó is.[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz moha21 #15083 üzenetére
Az a baj hogy ez már a 3. VGA-m.
Azzal tisztában vagyok hogy az első VGA-t az előző Tápom tette tönkre, az a táp hibás volt. Aztán vettem új tápot, betettem a rossz VGA-t (akkor még nem tudtam biztosan hogy az a rossz), nem volt jó. VGA csere. jöttt a következő azaz 2. VGA, nem működött ez sem.. csíkozott 3D-ben, fél év elteltével visszavittem. Most jött a 3. VGA, működik, csak mintha néha ilyeneket látnék.Tápom:
be quiet! straight power E7 450w[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz moha21 #15073 üzenetére
De megéri, kb. 17k-ért, mivel moduláris. A GX450 jobban megéri az árát, de ha valakinek moduláris kell, akkor ennél a Sharkoon-nál nem talál olcsóbbat. Az ADATA-n kevés a csatlakozó, emiatt kellemetlen helyzetbe kerülhet a gazdája.
(#15075) f4lcon: Persze, hogy elég volt neki a még 500W-os terhelés hatására is jól viselkedő táp... De ettől függetlenül hosszútávon nem ajánlottak az ilyen fogyasztású gépek mellé a 400-500W-os tápok. Mindig a maximális fogyasztással kell számolni, mert bármikor előfordulhat, hogy kijön egy komoly játék, vagy tesztelni kell a gépet valamilyen hiba miatt stressztesztekkel.
(#15077) mr_ricsi: Én a biztonságot tartom a legfontosabbnak, és egy egybenhagyott 12V-os ágú pl. 70A-es táp nem annyira biztonságos, mint az osztott ágúak, mivel a védelem előfordulhat, hogy kihagy (pl XFX core Edition 650W), vagy nem tudja megfogni a túl nagy terhelést. Tehát ha nincs komoly CF/SLI és hard tuning, akkor jobb ötletnek tartom az osztott ágú táp megvételét.
(#15078) 04ahgy: Ahogy észrevettem, manapság minden megfelel a szabványoknak. Ha kijön egy nagy étvágyú VGA, aminek pl. 2db 18A-es ágra van szüksége, akkor a táp gyártók olyan tápot ajánlanak hozzá, pl odaírja a 600W-oshoz CF/SLI ready, és úgyis van kialakítva a kábelbekötés, hogy 2ágat kaphasson a VGA. A gyártónak ahhoz semmi köze, hogy 200-250W-os fogyasztásig tuningolod a procidat. Ha ilyesmit csinálsz, akkor egyértelmű, hogy neked egybenhagyott 12V-os ágú tápot kell venned.
Az Epsilon/Everest párosról azért írtam, mert amúgy is gond volt velük, szóval ha nálad nem bírta a strapát, az lehet annak is az oka, hogy gyenge volt bennük az elektronika.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
digolaci
tag
válasz moha21 #15120 üzenetére
Az olvasás még így 43 évesen is megy
Köszi a kioktatást
Ha 5-6 hsz-t visszaolvasol akkor lehet, hogy rájössz, miért fordultam a topikhoz
Ha valaki mint én tápot szeretne vásárolni és nincs otthon a témában akkor ide fordúl. Természetesen nem olyanokhoz mint pl. te, mert te nem segítessz, hanem élcelődsz
A tápot nem 1 hónapra vásároljuk, hanem hosszú távra gondolkozik a user- Kevesebb smileyval is megértik, használd őket mértékkel!
[ Módosította: Ndruu ]
Digolaci
-
-
joker1220
őstag
válasz moha21 #15196 üzenetére
Köszönöm, igazából ezeket nézegetem, bár
annak a tesztnek a végén írnak valamit amit
nem értek;The Good:
uncommonly stable voltages for a group design
more efficient than expected from the 80 Plus numbers
quiet
lots of SATA, minimal Molex connectorsThe Bad:
poorly packaged
more expensive at eWiz than 630W big brother (at time of writing)The Mediocre:
loose pins means loose heavy PFC coil - not so good for long term reliability
Na ez az utolsó mondat amit nem igazán értek, de nem hangzik jól:S
Amit még kinéztem, az az FSP Hexa 400W vagy Gigabyte SuperB 460W illetve a Be Quiet! Pure Power 430W BQT L7..!?!?
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
-
joker1220
őstag
válasz moha21 #15201 üzenetére
Nekem a halkság a főbb szempont, igazából, viszont alsó tápos a ház,
tehát a nem tudom melyik az alkalmasabb, a be quiet vagy az fsp?Néztem az árkülönbséget, kb 3 ezer ft van a kettő közt, ezen ne múljék
Viszont arra kíváncsi vagyok hogy a chieftec ctg500 80p nél halkabbak e?!
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #15254 üzenetére
Nem a delta belet méltattam, hanem azt a kombinációt. Az idézett mondatot ugyanis gonosz mód kétféleképp lehet értelmezni:
1 - Delta beles a tápja, ami nagyon jó minőségű, megbízhatóságú kapcsolás.
2 - Delta beles a tápja, ami neki (a felhasználójának) nagyon jó, ha már így alakult, hogy tudatlanul is delta. Ez utóbbi szituációs értelmezésre vonatkozott az általam megjegyzett "kivéve" szekció. Hiszen ha a táp (egyébként üzemszerűen, mert ő szinuszt várt) lekapcsol áramkimaradáskor, az neki (a felhasználónak) nem jó.Ma ilyen mókás kedvemben vagyok.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
peti_s
addikt
válasz moha21 #15196 üzenetére
Nem tudom h tud-e RMS-t, nálam az a zenében a kimenő teljesítmény jele. Egyébként EKM 265-s a fogyasztásmérő, a 77% meg egy CTG-400 tápegység tesztből van, ahol ekkora terhelésen 77%-t írtak a fogyasztáshoz.
szerk: Az újabbról találtam leírást, elmondása szerint TrueRMS. [link]Ám, kövi tápnak tuti h egy Seasonic-ot fogok venni, kezd elegem lenni ebből a Chieftec-ből. Most hibátlanul működik, ezért nem tudom kicseréltetni. Egyébként, ha úgy nézzük, csak akkor volt hibás a készenléti 5 V-s kör, amikor jóval melegebb volt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz moha21 #15525 üzenetére
Egyrészt nem is mondtam, hogy probléma azzal, ha valaki nem ért hozzá. De ez szerintem látszik is arról, ahogy a 2. táborról írtam... (Segítek. A 2. táborral van bajom.)
Másrészt a boltosok erős 90%-a nem hogy nem ért a tápokhoz, de még szajkózza a blődségeit. Több üzletben jómagam is átéltem azt, hogy rám akarta tukmálni a gagyi tápot, mert az erősebb, jobb stb... De itt a PH-n meg szinte minden nap lehet olvasni 1-1 példát erre.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #15538 üzenetére
vzsryl korábbi válaszai szerint a HD6950-nek elég a 18A-es ág, 2600K-nak meg annyi sem kell (tuning nélkül értendő persze).
Természetesen én veled értek ebben egyet, szerintem is szűkös...
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #15545 üzenetére
Én szeretem a nagy áramerősségeket, 1000-2000-3000A-t 1000V feletti feszültség esetén. A tápoknál is így vagyok vele.
HGyu
-
peti_s
addikt
-
vzsryl
nagyúr
válasz moha21 #15839 üzenetére
Régebben is használt. Amúgy amikor megjelentek, akkor beszéltünk is róla itt a topicban, és azóta is többször említettük. Nem vagy elég figyelmes.
(#15845) 04ahgy: Nem találkoztam még e kettős pároztatásával, szóval nem tudom. Ez egy ilyen lutri dolog. Szerintem mennének együtt.
(#15846) MMIX: Köszönjük az infókat!
(#15850) peti_s: Akkor sokadjára megint leírom:
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #15852 üzenetére
Jah, én szívesen próbálgatnék, de hozzám csak tanácsér fordult (mert az ingyen van), amúgy én Budapesten, ő meg Győrben van.
vrzsyl szimatában megbízok, és továbbítom neki, hogy GX550-t vegyen.
HGyu
-
stfx
aktív tag
válasz moha21 #16094 üzenetére
Amit en linkeltem hozzaszolast, aszerint vezettem le a dolgot. Innen jott hogy 75%-hoz nem a 75% 25%-at, hanem a 75% 33%-at kell hozzaadni hogy 100%-ot kapjunk. Azt alairom hogy igy leirva furcsa volt. Azt meg nem ertem hogy te is kihoztad a 130W-ot felvevo, 75%-os hatasfoku gep fogyasztasat 173W-ra mint en is. Hol a gond, en is jol szamoltam. Viszont amit utanna szamoltal az rossz:
napi 1.73KW-ot fogyaszto gep nem 365KW-at fogyaszt egy evben hanem ennek az 1.73-szorosat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest