- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Milyen tapasztalatotok van Corsair HX1050 tápegységgel?Észrevételek, vélemények? Pozitívum és negatívum? Mennyire halk?Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz 04ahgy #24259 üzenetére
Véleményem szerint inkább legyen túlméretezve a tápegység, minthogy közel max. teljesítményen működjön. A Nexusra is sokan mondták, hogy felesleges, de nem volt az. Most cseregariba becserélem az említett Corsairra. Remélem jó döntés volt, mert attól még, hogy hibás lett a Nexus nem működött a ventillátor(így is kiszolgálta a 6870 CF-et, és csak langyos volt terhelésen), ennek ellenére imádom. Sokat vacilláltam, hogy a nagytesó Nexus legyen-e (1100W) vagy a Corsair. Végül Corsair lett. Holnap megyek érte, tapasztalataimat megírom, ha majd érdekel valakit.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz andrade #24385 üzenetére
Vegyél nagyobb teljesítményű tápot. Inkább méretezd túl, így nem lesz gond. A tápegységnek sem mindegy, hogy hány %-on kell teljesítenie.
Persze ez a saját véleményem és tapasztalatom, nálam ez a recept bevált.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz pirate29 #24473 üzenetére
Ha 1 monitoron fogsz játszani talán elég az 1GB VGA, bár jobban ajánlott a 2GB. Tápból én személy szerint legalább 1000W vennék. Inkább méretezd túl, minthogy a táp akár 90%-on ketyegjen. Ketyegjen csak 50-60%-on, és ha később megbolondulnál és veszel nagyobb karikat, akkor nem kell újra tápegység vételén gondolkoznod.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
Ezt a két típust ismerem:
link (ezt már eladtam)
[link] (ez jelenleg is van)Szóval a kérdésedre a válaszom, hogy semmi gond nem volt eddig egyikkel sem. Az első linken szereplő még halkabb is volt, mint a gyári procihűtőm! A második linken szereplő, az most is megvan, ideiglenes tápegységként vettem. Addig működött a gépemben, amíg nem vettem meg a Corsairt. Jelenleg tartalék tápnak van félretéve az LC-power.
Nem kell a hülyeségeknek bedőlni. Semmilyen rendellenességet nem tapasztaltam egyiknél sem. Hibátlan működés! Jelenleg nálam ez az állás:
Tapasztalatom : Mások negatív véleménye 2 : 0
Azt mondom, hogy alaptalanul parázol.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz spartan1 #24655 üzenetére
Nekem volt egy Nexus RX-1000, ugyebár nem egy gagyi tápegység, és elromlott. A probléma az volt, hogy nem forgott a táp ventije,amikor még forgott, akkor sem hallottam mert annyira ultra csendes (mint egy passzív hűtésű táp) , a Corsair HX1050 drágább volt 12 ezerrel és nem tudja azt a halk üzemet (pedig most már nincsen CF-em).A Nexust 6870CF-el használtam, és nem forgó tápventivel is, nem volt langyosnál melegebb sosem, és így is kiszolgált 3 hetet úgy, hogy eyefinitin játszom!!!!! Természetesen cseregaris lett a tápegység.Szóval itt egy példa, hogy a jó is beszarhat, és gondolom nem sokan vesznek ennyiért tápegységet. Most írhatnám, hogy mekkora f*s ez a gyártmány, de nem teszem, mert jó minőségű tápegységeket gyárt a Nexus, kifogtam belőle egy nem tökéletest ez van.
Egy másik észrevétel: Attól még, hogy olcsó egy tápegység, nem feltétlen jelenti azt, hogy milyen minőségű. Példa: Sorozatosan ajánlottátok az FSP Aurum 400W tápegységet, mert "bestbuy", akkor ez is gagyi minőségű lenne? Nem hiszem.
BékeKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz gabrielarky #24786 üzenetére
Simán a TX750-et ajánlom. Miért? Mert tápegységből sosem elég. Inkább méretezd túl a tápegységed. Nem fogod megbánni. Inkább vigye lazán a rendszered, és ha később esetleg fejlesztenél, akkor nem kell megint tápegység vételén gondolkoznod.
A zaj, gyártó és típus, na meg persze terhelés kérdése.
Saját véleményem és a jól bevált tapasztalatomat írtam, a döntés a te kezedben lesz úgy isKlaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest