- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Az RM750-ben nem Seasonic belső található, ha esetleg a belső gyártója megoldotta ezt, azt hiszem Chicony akkor azt ő szabályozza, nem változtatható kapcsolóval. Nem vennék ilyen tápot, mármint RM-ből a Chicony-sakat...
a HXi már újabb széria a CWT-től, ezek platinum minősítést kaptak, és a teszteken is magas pontszámmal ajánlott tápok.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
jim bcs
nagyúr
Minek? Olvass visszább 1 hsz-t, van alternatíva bőven és olcsóbban
EVGA SuperNOVA G1 650W --10év gari
EVGA SuperNOVA G1 750W --10év gari
EVGA SuperNOVA G2 750W --10év gari
Cooler Master V700
Corsair RM750
Corsair RM850
XFX XTR 650
SEASONIC M12II-750 EVO EDITION
SEASONIC M12II-850 EVO EDITION
SEASONIC G-750[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
rayoliviero
veterán
Nekem EVGA Supernova G2 850 van. Nem tudok róla semmi negatívat írni. 10 év gari van rá Iponos + még gyári is. Szóval, hogy hiányzik belőle a túlmelegedés védelem mit számít, ha ennyi gari van rá.
Ha sz@r lenne, nem hiszem, hogy Jonnygurun 9.9 pontot kapott volna. -
Potzee
addikt
A full moduláris tápnak nem látom értelmét...az alaplapi 24pin-es és a CPU 12V-os (4 vagy 8pin-es) csati egészen biztosan kell, tehát elég, ha a perifériák tápkábelei a lecsatolhatóak.
1x CPU és 1x VGA még nem atomerőmű...ha SLI / CF rendszert akarsz a későbbiekben, akkor gondolkodj CM V 700-ban, EVGA G2 750W vagy 850W-ben, de szerintem még te sem tudod, hogy igazán mit akarsz...és így kurva nehéz tápot ajánlani, pláne 6-7 évre előre.Tessék, atomerőmű mellé: [link]
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
rayoliviero
veterán
Nekem azt mondták, amikor az EVGA Supernova G2-t készültem venni, hogy 20% terhelés felett közel max hatásfokon megy. Engem amúgy nem is érdekel az ilyesmi. Csak az, hogy megfeleljen a feltételeimnek, és a 850-es Supernova felelt meg, így simán azt választottam.
-Reális áron volt, talán 32500-ért vettem (már drágább sajnos).
-Teljesen moduláris, kábelek harisnyázottak (nagyon sok kábel jár hozzá amúgy).
-Kisebb terhelésen be sem kapcsol a ventije, így néma.
-Az Ipon 10 év garit adott rá, plusz az EVGA is 10-et regisztráció után.A Cooler Master V700, ami még nagyon tetszett, az drágább volt akkor és arra "csak" 5 év gari volt, azért választottam az EVGA-t. A kisebb 750-es Supernova G2-t pedig azért nem éri megvenni, mert minimálisan olcsóbb a 850-től, garit pedig 1 évet ad az Ipon.
És nem érzem semmi hátrányát, hogy a 850-es tápom alig van kihasználva. Csak előnye van, mert ha a jövőben bármit is veszek, el fogja bírni, nem beszélve a 10 év bolti és gyári gariról.
-
Potzee
addikt
Az előd modell ráncfelvarrott változata, paramétereiben semmi változás.
Nekem a 4 részre bontott 12V-os ág miatt nem kellene...nem probléma az osztott ág, de egy nagy étvágyú VGA kártya lefekteti a tápot, ha elfogy a kraft a neki szánt 12V-os ágból. Ebben az esetben mókolni kell egy kicsit, hogy két ág táplálja a videokártyát.
Kis fogyasztású konfignál nem számít az osztott ág, de 650-700W környékén szerintem szerencsésebb, ha egybe van.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
-
Potzee
addikt
" Én már feladtam teljesen... "
(#71675) flymiHa tényleg nem sürgős, akkor no para!!!
Olvasgatod a topic-ot, letisztul a koncepció és előbb-utóbb kiderül, hogy milyen tápra van szükséged.
Mire eljön a vásárlás ideje még új modellek is megjelenhetnek, árak is változhatnak.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
400-450W-tól többet nem fog megenni a konfig, szóval egy Enhance beles Cooler Master V550 (RS-550-AMAA-G1) vagy ennek a 650-es változata ill. CORSAIR RM 550W tökéletes választás.
Kicsit overkill, de a megalomániásoknak ez most bestbuy:
EVGA SuperNOVA 750 B2 - 24.5k
Super Flower belső egybe hagyott 12V-os ággal, golyóscsapágyas venti, 80+Gold hatásfok, fél moduláris
jonnygugu teszt[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
A full modularitásnak nem látom értelmét!
A 24pi-es alaplapi kábelt és a CPU-nak a 12V-os EPS kábelt mindenki használja, tehát szerintem elég, ha egy táp fél moduláris. A Gold és a Bronze hatásfok közti különbségek csak akkor mutatkoznak meg, ha napi szinten és nagyon sokat használod a gépet. Nálam a megbízhatóság és az üzembiztos, halk működés a legfontosabb.
Az 550W nem kevés, de vedd a nagyobbat, ha ez megnyugtat.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
04ahgy
nagyúr
-
Graphics
Jómunkásember
Hát az egyik moduláris a másik nem. így nem tehető egy lapra. Főképp az ár tekintetében.
A CM tápja frissebb, ahogy nézem a gariidő is hosszabb.
16-28 ezer között meg lehet találni még akár Seasonic S12G-t is. - 5 évvel
@NoOne1976: BQ-ból abban egy hoki HEC belső van, nagyon felejtős!
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Akkor most nem vennék tápot.
Nekem felesleges a modularitás jelen formájában.
@Conquestador: Tökéletesen
@Interceptor: Nem 600W-tól lesz megbízható., nem ajánlott széria, gyengébb belső.
Seasonic SS350/400 , utóbbi 5 év garival, elég megbízható szerintem. vagy XFX TS 430 - 5 év
[ Szerkesztve ]
-
schray
tag
+2 év már akkor megéri, ha 2 évvel a gar vége előtt el tudod adni 11e-ért, nem? Szerintem használt, még 2 évig garanciás tápegységet sokkal hamarabb el lehet adni.
Modularitás: a következőket fontold meg:
Oldalablakos a házad? Ha igen, a hagyományos kábelek elég rondán mutatnak.
Van kábelemendzsmentre szolgáló hely az alaplap mögött, illetve nyílások a kábelek elvezetésére? A nem moduláris tápok kábeleit elég nehéz átvezetni hátul, sokszor nem is elég hosszú a kábel.Ha a felső kettő nem számít, akkor még:
Van-e olyan komponensed, ami sok hőt termel és problémás lehet a hűtése? Egy nagy kábelfürt a ház közepére lógatva jelentősen megfogja a levegő áramlást, ami nem kedvező hűtés szempontjából.Ha kevés hőt termelő dolgaid vannak, egy egyszerűbb, zárt házban, ablak nélkül, akkor a nem-moduláris bőven megteszi.
71% víz
-
dobost
senior tag
Tegnap én is kutattam azután, hogy mi a különbség a "Sima" FSP Raider és a Raider S széria között.
Annyit találtam, hogy valamit javítottak a tápon és az S széria már hivatalosan is megkapta a 80+ Silver minősítést (honlapjuk szerint >88), a régi széria pedig bronz volt, ha jól emlékszem.
Az FSP fórumban valaki írta, hogy a ventit is olcsósították még jobban, de erről semmilyen más infóm, teszteredményem nincs. -
g4b3n
tag
Köszönöm a gyors választ. Mivel nem tudom pontosan belőni a későbbi konfigot, így inkább nem tervezek előre.
FSP 350-60APN lesz belőle, most a keret szűkös. Max. 15k adnék érte.
[ Szerkesztve ]
-
karogyoker2
csendes tag
-
KAMELOT
titán
Ki mondta ezt a baromságot? A V700-ban van az egyik legjobb belső! Úgymond az egész V sorozat a legjobb.
V700 850 1000 1200. Olvass utána és megnézheted mit tud azért az árért. Nem csak az a fontos, hogy milyen a belső hanem az is hogy vna megcsinálva tehát egyes ágakon, hogyan adja le az áramot.(#79688) osii: CM G500 olcsó jó!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
V700 eljöhetsz hozzám meghalgatni. A táp ventijéhez teheted a füledet és nem fogsz hallani semmit csak kis susogást. XFX-nél igen van ilyen gond hogy a venti idővel hangosabb lesz. Nálam a hdd-ket sem hallani!
VOLTAGE REGULATION ennek olvass utána és nézd meg melyiknél a legjobb. Ez a fontos egy tápnál![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest