-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak keresek okostelefont a jelenlegi őskövület Redmi 7A helyére. Nagy elvárások nincsenek, csak legyen jóval fürgébb, és ha lehet minél nagyobb legyen a kijelzője (6"+), mert már nem jó a szeme. 4/128-as 6/128, vagy 8/256-os modellek érdekelnének. A keret olyan 50-60.000 Ft lenne. Az se árt ha minél hosszabb rendszer támogatás/android frissítés van rá (legalább 2-3 év), úgyhogy lehetőleg nem full no name márka legyen. Ti mit ajánlanátok?
(Én egy Xiaomi Redmi 13C-t néztem, de annak nem túl acélos a SoC-ja, és csak emmc tárhelye van, nem ufs elvileg, így félek tőle, hogy nem lesz túl fürge.) -
bazsimano
őstag
Csendben offban megkerdezem a hozzaertoket!
S23 240 ezer 128 giga
Vagy s24 280 ezer 256 giga.
?
Snap vs exynos? Semmi extra gaming nem lesz!
Koszonettel.
B -
D4v3
őstag
válasz
Rebbel #184604 üzenetére
Van benne némi félrevezetésre okot adó kommunikáció az oldalról részéről, de nem erről van szó, amit írsz. AZT a kifejezett tokot és töltőt nem tartalmazza valóban a doboz, ezért meg is veheted éppen hozzá, ha már arra jársz. Viszont a telefon oldalán a paraméterek között ott van a szilikon tok és a töltő is mint tartozék. Ez 100%, hogy így van mert 2 hete vettem tőlük pont ezt.
-
Ájvé
veterán
válasz
Rebbel #184604 üzenetére
Szerintem csak felajánlja a további tartozékokat hátha rád tud még sózni valamit. Nagyon én se kedvelem az Alzát, emagon van 8/128-as 66-ért, csak azért írtam az Alzát mert 8/256-os kerül ugyan ennyibe.
Amúgy ha belefér G54 jobb lenne hosszú távra. Ezek a Motorolák kapják meg az Android 14-et egyébként, érdemes ezek közül nézelődni, ha Motorolát vennél. G23 ugyan megkapja és csak 50k, viszont G85 nem túl erős benne. -
Rebbel
csendes tag
Nem igazán értem ezt az alza eladási árat. Ha kosárba rakod akkor bedobja, hogy az adapter meg a tok nem tartozék. Vedd meg külön. A motorola honlapja és az alza honlapja is egyértelműen azt írja tartozékok: Töltő (adapter kábellel), Tok, Töltőkábel (USB-A → USB-C). Ez valami újabb később GVH által büntetendő Alza átverés?
-
Rebbel
csendes tag
válasz
Oldfoksz #184597 üzenetére
Egyáltalán nem számítok "makulátlan fotókra"
Amikor elutazunk, vagy valami olyan közös emlék, azokat időről-időre kigyűjtöm, kicsit vágom, utódolgozok, igazítom a színeket a fotópapírhoz, aztán mennek 10x15-re és albumba. Van már belőle vagy 70-80 kép. Én elégedett vagyok, sokkal jobb, mint amiket anyám csinált még a Nikon AF230-cal a 2000-res évek hajnalán
Viszont nézelődtem a piacon, meg számolgattam itt a korábbi telefonvételeim alapján, és azt hiszem (biztos, megvan az excel) az 50-90k full reális ha pénzértéket vizsgálok (eur árfolyamtól függően akár 105 is
). Szóval ha valaki nem riadt még el full tőlem, akkor a korábbi kommentemet annyiban igazítanám, hogy 50-90k között is lehet ajánlani. Ha látok valami listát már magamban én is jövök vele vissza. Köszi!
-
Ájvé
veterán
válasz
ghiottone #184598 üzenetére
Most direkt rákerestem, 22 db találat volt tesztben pwm-re, S24 Ultra tesztben sem esik szó róla.
Nem tudom mennyit ér, de Motorola beállításokban megjelenítésen belül van olyan, hogy villogás megelőzése, ez talán segít valamit. Talán ez minden Android telefonban benne lehet. -
ghiottone
nagyúr
Nem tudom hol estem túlzásba. Ha jobban figyeltek, akkor észrevehetitek, hogy nemcsak ennél a modellnál hívom fel rá az érdeklődők figyelmét, ha alacsony a kijelző pwm értéke - Xiaomi, Samsung, Motorola, stb. készülékek esetén is. Sokan sajnos azt sem tudják, hogy miért fárad el a szemük, vagy fáj a fejük.
Amúgy pedig ha egy szakmai fórumon egy adott készülékre vonatkozó szakmai adatot, tényt közölve néha jelzem, hogy figyeljen rá a leendő vásárló akkor mi a probléma?
Sokáig a mobilarena például nem foglalkozott ezzel az infóval - ezt páran jelezték is és kb. egy jó éve - lehet több - már megjelenítik a tesztjeikben is. -
g4b3n
tag
Sziasztok!
Használtan szeretnék telefont venni.
Mire kell ügyelni, miket kérdezzek meg az eladótól?
Galaxy A54 és Pixel 7a a kiszemeltek egyelőre.
Köszi a segítséget. -
szkorhetz
őstag
válasz
ghiottone #184583 üzenetére
tényleg, minden egyes alkalommal, amikor szóba kerül a Pixel széria ezt a kommentet be fogod tenni? már meglátom a nevedet a görgetésben és tudom, hogy ez jön.
Nem tudom, az emberek hány százaléka érzékeny erre, én elhiszem, hogy téged zavar, de biztos vagyok benne, hogy marginális az emberek azon aránya, akiknek a szeme ezt nem képes kezelni. -
Ájvé
veterán
válasz
Füleske #184579 üzenetére
Gyári alkalmazásokban, korábban linkeltem cikket az végig veszi őket.
Hobbbyt
S6 ppi 557
S10 ppi 550
S20 ppi 563
S22 ppi 423
S23 ppi 423
S24 ppi 416
Tényleg van csökkenés pixel sűrűségben, de ha te ezt így látod nagyon éles szemű vagy. Elvileg ilyen 300 ppi felett nem lát az emberi szem különbséget felbontásban.
Mondanám a Pixel telefonokat, de ezek alapján az se felelne meg neked. iPhone 15 is 461 ppi-s, nem hiszem hogy lehetne különbséget látni köztük, főleg nem ahogy írtad, hogy látod a pixelek közti hálót.
Xiaomi 14 ppi 460, jönni fog minden bizonnyal hozzánk is, MWC expón jelenthetik be február 26-29 között.Rebbel
Ennyiért max B brandes kínait tudsz venni (Outikel, Blackview stb), de látom nem újdonság neked. Talán gshopper vagy más kínai oldalról. Minden készülék független már, még lehet a saját brandes telefonok is. -
Rebbel
csendes tag
Na kicsit ki fogok lógni a sorból elnézve a topicot, de remélem tudtok segíteni.
Eddigi telefonjaim az elmúlt 8-10 évből:
2015 | Nokia Lumia 530 | 20 990 ,- | ca. 65 €
2018 | Oukitel K4000 Plus | 34 990 ,- | ca. 110 €
2020 | Cubot Note 20 | 31 000 ,- | ca. 90 €Most megint telefonvásárlásban vagyok, a telefonkészülékek ára papíron nem inflálódik, de tudom, hogy ezt igazítják teljesítmény alapon, szóval hogy mi a reális ársáv telefonokra nehéz megbecsülnöm, ezért maradjunk ennél az euróközeli ekvivalens számításnál. Mint látszik nagyjából 3 év alatt hordok ki egy telefont, a Nokiát (első okostelefonom) támogatáshiány miatt nyugdíjaztam, a K4000 egyszer csak feladta és fehér kijelzővel meghalt, most a Note 20 pedig elkezdte eldobálni a mobilkapcsolatot/SIM-et, és az akku is egyre rosszabb állapotban van akárhogy ügyeltem rá.
Igazából ha 35K alatt találnék megfelelő jelöltet elég boldog lennék, de ha nem tudunk dűlőre jutni akkor 45K-50K-t (115-130€) még el tudok képzelni egy telefonra. Használatban a Note 20 mellett rászoktam néha fényképezésekre, ezeket kis digitális utómunkával le szoktam nyomtatni 10x15-ben. Szóval ha hasonlóan jó vagy még jobb képeket lehet lőni az új telefonnal az előnyös, de ez csak amolyan NDK utóérzetes emlékgyártás. Mint látjátok nincsenek óriási igényeim és elképzeléseim egy telefonról, híreket olvasok, telefonálok, néha netbankolok, google mapsezek de ennyi, ezeket meg asszem kb. bármi tudja. Látok ilyen árban telefonokat de elég vakon vagyok, hogy mi történik telefon fronton, az akkuidő még egy fontos szempont, minél több, annál jobb. Köszi, alább egy TL;DR. Mi van az árkategóriámban legjobb optika, jó üzemidő és kártyafüggetlen.
TL;DR
- Ár: 35K, ha jobb optika akkor 45-50K
- Új
- Kártyafüggetlen, bárhonnan.
- 3 éves kihordás
- Telefonálás, emlék-fényképezés utómunkával, 10x15 nyomtatással
- Ennél a 77-77,5mm-nél sokkal szélesebb má' ne legyen, mert az valami táblagép. -
válasz
vence #184572 üzenetére
Még csak most töltöm fel, 12-es droid van rajta, feltöltés után frissítem.
Számla volt a csomagban, drop-shipinges a cég, de a futárokon keresztül meglett, hogy egy szlovák régi mobilos cég a valós eladó. Szóval, ha a magyar cég felszívódna, lehet, hogy a szlovák céggel is lehetne egyeztetni a gariról.
-
pbalu
aktív tag
Sziasztok! Mi a bestbuy 200e forint környékén, ha csak a fotók minősége és a lehetőleg minél kisebb méret számít? Köszi előre is
-
vacs
veterán
válasz
Hobbbyt #184574 üzenetére
Google Pixel 8 / 8Pro, kamerában és kijelzőben az egyik legjobb jelenleg!
dxomark.com -
Hobbbyt
őstag
válasz
Viktor0610 #184580 üzenetére
Kérlek cáfold meg a tényeket.
S2-S4-S6-S10 után nekem fáj a legjobban, hogy nem tudom folytatni a sort.
Kézben fogva az S23 kijelzője nem adta azt az érzést amit az S6 óta az S10-ig megkaptam a szériától (az S20 is tudja, csak olyanom nem volt). Azt, hogy a kijelző egy homogén felületnek hat. Semmi pixel háló, semmi rece, semmi él. A magas DPI egy erős selling pointja volt, hisz napi 2-3 órát bámulom, mi ha nem a kijelző az egyik legfontosabb.
Kamerában meg már 3 éve használják ugyan azt a vackot. Millió tesztet olvastam, néztem.. a saját véleményem is az a látott képekről, hogy ez 3 éve se volt igazán jó, tavaly már kifejezetten kevés volt, idén pedig.. hát na. Gáz.
A családban nagyon sok iPhone sima, pro stb. vannak, azok kijelzőjét is kevésnek látom, de kevésbé kevés mint az s22-s23-s24. Kamerában meg ugye élvonalbeliek. De az iOS-t nem kivánom.
Esetleg a Xiaomi 14? Az érkezik magyarországra? Egyelőre ígéretesnek tűnik. -
-
Ájvé
veterán
válasz
Füleske #184571 üzenetére
Ja persze, csak rakás alkalmazásban is van még reklám, persze azok nyugodtan pörögjenek csak. Motorolán egyetlen reklámot sem kellett kikapcsolnom, mint ahogy sok más gyártónál sem kell, ez lenne a normális, persze pénz beszél, én meguntem 10 év után, de nyugodtan lehet ezt csinálni, jó szórakozást hozzá!
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok,
Viszonylag képben vagyok az aktuális kínálattal, de hátha ti tudtok olyan közeljövőben megjelenő telefonról ami esetleg szóba jöhetne majd.
- Árkategória - Bármennyi
- Használt vagy új? -
- Hol vennéd meg? -
- Hosszú vagy rövid távra tervezel. Hosszú távra, a legjobbat.
- Mire használnád? Fényképezés, zene hallgatás, dokumentálás, emailezés, bkv bérlet stb.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? - Android párti vagyok, de már olyan rég keresem az S10 utódját, hogy lassan leszarom, csak legyen.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Galaxy S10 +- pár mm maximum, kissebb lehet.Akárhogy nézem, egyedül az iPhone 15 pro az ami ebben a méretben tényleg csúcs. A közeljövőben várható ebben a méretben olyan Androidos teló ami kamerában, kijelzőben képes reális ellenfele lenni?
-
vence
aktív tag
válasz
forceberg #184560 üzenetére
Hurrrááá!
Ez most melyik olcsó volt?
Gondolom átvételkor fizettél ...
Adnak számlát?Kiderül vmi a dobozról, hogy honnan származhat a készülék?
Esetleg brandos OS van rajta?Be tudtád másolni a gyári kódokat a doboz-cimkéről?
Esetleg egy fotó róla privátban?
(IMEI-vel ide ne töltsd fel!! )Eddigi tapasztalatok?
Köszi előre is!------------------
Valaki röviden össze tudná foglalni az
Edge 30 -as kavalkádban a lényeges különbségeket ???Addig eljutottam, h a Neo az visszalépés ...
Ez mindig így van az Edge szériánál?
-
-
törölt tag
-
törölt tag
FirstPhone üzletről mik a tapasztalatok? Jól tudom akkor nem hivatalos viszonteladók.
-
pataig
tag
válasz
forzaroma #184553 üzenetére
Nothing Phone 2
Én most elég sok tesztet néztem róla, illetve a fórumát is olvastam. Sőt néhány fórumtárssal beszéltem is akik használják már egy ideje. Egyelőre rosszat nem hallottam, sőt inkább csak jókat. Van aki csúcskategóriás készülékről váltott és nem bánta meg! Én is most rendeltem egyet, s várom, hogy megjöjjön! -
Ájvé
veterán
válasz
yanna #184559 üzenetére
Reklám blokkolóval? Köszi ennyi elég
Rendszerben is vannak reklámok, legfrissebb Redmi Note 13 tesztből:
"Ha pedig már ott vagyunk a beállításokban amúgy is, érdemes kikapcsolnunk a reklámokat."
Persze kikapcsoltad, de azért ne legyünk ilyen naívak. Tessék egy cikk mennyi mindent ki kell kapcsolni a "talán" reklámmentességhez, egyetlen biztos út a tiszta EU ROM lehet, de akkor meg szívás van az open BL-el (banki alkalmazások) és a Xiaomi is egyre inkább korlátozza a BL nyitást (kínán kívül azért még relatív egyszerűen megy). -
válasz
forceberg #184467 üzenetére
Mégis megérkezett a rendelt 8/128-as Edge 30.
80k, a készülék új, nem kibontott, stb.. Átlátszó tok, USB-C-s füles és 33W-os töltő a szettben.Az Emagon Emag által értékesítve most épp 99,5k az Edge 30 8/256-os.
Azért Emagnál talán a bolti gari sem ördögtől való, ha valaki attól tart.THX a válaszokat!
-
Ájvé
veterán
válasz
Oldfoksz #184552 üzenetére
Frissítés Edgen se annyira jó (engem túlzottan nem zavar, biztonsági frissítések jönnek addig nincs nagy baj, Xiaomi is inkább csak MIUI-t új néven Hyper OS-t frissíti csak, úgyhogy nem jobb ebben a Poco ez egészen biztos), ebben biztosan sok lemaradása van, készülék hibákat meg te ismered, de alapvetően nincs 66-ért hivatalos garanciával hasonló készülék mint a G72. Hardveresen ez már egy teljesen korrekt használható készülék, ami ezek szerint néhány betegséggel küzd.
Beleolvastam, vannak elégedetlenkedők az tény, de szerintem ez benne van, bármely topikban találsz ilyet, eleve sokszor az megy ilyen fórumra akinek valamilyen problémája van. Most jött ki Android 13 rá, szóval van azért frissítés, persze olvastam, hogy nem probléma mentes, de mi nem az (hidd el Xiaomin még hatványozottabban igazi ez, lásd írt itt is egy volt Xiaomi felhasználó).forzaroma
Nothing Phone simán vállalható, Carl Pei a cég alapítója aki Oneplus társalapítója volt, úgyhogy van bőven hátter a Nothing Phone mögött.Peat;)
Nem tudom milyen hűtést szeretnél ilyen gyenge hardver mellett, csúcs kategóriában szokás ez, ezeken a belépő szintű SoC-on max egy kisebb hűtő borda van, mert nem igényel többet (és mivel belépő vagy közép kategóriás készülékekben van ilyen SoC, így nem is fogják túl méretezni).
"Szeretem a szélvédőre rakni a telefont gps miatt"
Na látod ez baj, ez user error és mindegy milyen telefon bármilyen hűtést megfingat egy 90°-os szélvédő. Ha van klíma az autóban vegyél egy sima szellőző rácsra tehető mágneses telefon tartót, tegyél tokot a telefonra tok és telefon közé meg egy mágnest (adnak a telefontartóhoz), nem kell rá ragasztani, felesleges, így simán rajta marad a telefon tartón, közel és látható helyen lesz a telefon, klímával meg tudod hűteni, nem lesz gond a melegedéssel. -
Peat;)
veterán
Sziasztok,
Olyan telefont keresek ami nem gamer, de ennek ellenére kiváló a hűtése, nem melegszik, lehetőleg kamerája jó legyen, samsung a52 szint. Legyen rá pár év biztonsági frissítés, 6gb ram és cpu szinte mindegy, snapdragon 720 szint is elég nekem, minél kevesebbet fogyasszon. 150k körül.
Szeretem a szélvédőre rakni a telefont gps miatt és tavaly nyáron a hőhullámban vezettem külföldre, samsung a52 (sima) kiírta hogy meleg és sötét módba kapcsolt. Ezzel nincs gond de a hátlapragasztás nem tökéletes azóta
nem bírta ez már sok volt, 2022ben enyhébb nyarat még megugorta.
A strapatelefonoknál nokia xr21 meg samsung xcover7 ami kapható, vagy kapható lesz, de kamerában nem a legjobbak, nincs ois, bár samsungról még nincs teszt, nyilván megvárom. Meg amoled kijelző is ugrik.
Ezek mellett van ismert modell aminek kiemelkedő a hűtése, összeszerelési minősége úgy hogy se nem gamer se nem strapa?
Köszi
-
forzaroma
tag
Sziasztok
Realme gt2 telefonomat cserélném le.
Általános használatra,stabilan működjön, árban max 250k-ig. Néztem a Nothingphone 2-t, de nem tudom mennyire megbízható,mivel új márka. A másik a Xiaomi 13T pro, de nyitott vagyok ha valaki ajánlana esetleg más alternatívát. -
Oldfoksz
junior tag
Ha csak az lenne......
Hangerő,hivaskezelés ,frissitések .A topikjaban szemlézheted a gondokat más felhasználoknál.
A moto jó irányba megy,csak még ~félúton tart.
Az edge szériara több gondot fordit(érthetően), meg is
kérik az árát.
A g7² nem véletlenül kerül annyiba amennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest