Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #178279 üzenetére
Esetleg ebben tudtok segíteni ?
Köszönöm! -
Vitya0617
kezdő
válasz
Vitya0617 #178295 üzenetére
Látom a GT2-t mondjátok... Nord 2-vel igazából az a gond, hogy már nem kap valami sok frissítést, viszont ugye árban azért elég sokat spórolnék vele, nem tudom, hogy úgy összességében mennyire marad el/elmarad e egyáltalán a másik 2-től... A 11T pro azért csalogató, mert minőségi anyaghasználat/hangszóró jellemzi (ezekben jobb mint a GT2) , és igazából a Miui rendszerrel nincsen bajom, jelenleg is egy Xiaomi Mi 8-ast gyűrök. Kamerás képességekben elvileg a Realme a legjobb ezek közül, csak azt nem tudom, hogy mennyire állja a strapát pl a 11T pro-hoz képest, ugye annak van IP53-as tanusítványa. 3-4 évre megérné még a Nord 2 egyáltalán? Mert ha a GT2 - 11T pro időtállóbb lenne, akkor ezek közül kerülne ki mindenképpen a győztes. Csak az a gond, hogy egyik mellett sem kaptam eddig még olyan igazán hatásos érvet.
-
galervin93
addikt
Urak, elkezdtem puhatolózni telefon váltás ügyében, de szokás szerint ahogy egyre mélyebbre ásom magam, úgy nehezedik a dolog.
Jelenleg egy Mi 9 Lite-om van. Szeretem a Xiaomi rendszerét, szívesen maradnék ezen a vonalon, de ha van rá nyomós érv kötnék kompromisszumot... ...és itt jön a baj.
A jelenlegi 9-es kamerájával igazából elégedett vagyok, de mindig jobbat akar az ember.Nem zárkózom el a RAW-feldolgozástól (van tükrös gépem is), szóval ez egy tök jó pluszpont, ha van erre lehetőség. Amire még harapok, ha melegszik a készülék. Nem játszom vele, de néha a sok fényképezés, kamera meg tudja izzasztani a telefonokat, pláne nagy nyári melegben. Továbbá sokat horgászom, ott is velem van a telefon, és bizony néha kint marad a napon, víz fröccsen rá, halnyálka, por, kosz stb...
Na most a Mi9 egészen jól bírja ezeket, a kamera is egész vállalható, nem is melegszik, ha ennek lenne egy frissebb verziója, simán vinném. Szerintetek a Xiaomi 11T tudja ezt? Esetleg érdemes lenne a Xiaomi 12 vagy 12T felé kacsingatni? Továbbá, bár nagyon megszerettem a Xiaomi rendszerét, van az apénztudás, amiért váltanék... ...és ezt a többletet - ahogy látom - az S21FE kamerában tudja.
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek
a) melyik Xiaomi a jobb ár/érték arányban?
b) megéri-e a Samu pusztán a kamerás fícsörök miatt?
Tudom, nem egy árkategória, de pont ez a kérdés, megéri-e a többletet a drágábbak közül bármelyik a 11T-vel szemben, vagy nem "annyival" jobbak?
Ha van bármi más tippetek ebben az ársávban azt is szívesen várom. Ne melegedjen, legyen vállalható/jó a main és az uwa kamera (videó annyira nem izgat, inkább fotó). -
Vitya0617
kezdő
igen, már utána olvastam, és hát mit is mondjak... Biztos , hogy nem veszek náluk, még ha a vásárlás rendben is menne, ha bármi gond lenne a készülékkel, akkor cumi van.
Egyébként @mindenki! Ha választani kéne, 115-ért Nord 2, vagy 140-ért Realme GT2? (esetleg még 135-ért Nord 2T, vagy Poco F4 138-ért, nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb választás, de gyorsan kell döntenem)Ma meg kell rendelnem... Minél hosszabb távra keresek készüléket, játékra nem lenne használva, kamera egy lényeges szempont. -
st6969
őstag
válasz
bubuska10 #178288 üzenetére
A kérdésedet szerintem így nehéz lesz megválaszolni. Nálunk van egy Realme 8 és egy 9, mindkettő remek készülék, így azok alapján én bátran mernék pro +-t venni.
Javaslom, hogy szűkítsd a kört pár készülékre, illetve számodra fontos paraméterre (kamera, SOC, tudomisén), és a szakik majd - remélhetőleg - megmondják, melyik a jobb azok közül. -
bubuska10
senior tag
szs85, hhgygy, st6969, Gynt: Köszi a válaszokat!
Sajnos ezekhez a romolásokhoz és apk-hoz nem értek.
Úgy néz ki, tényleg eljött az ideje annak, h lecseréljem a Redmi 4X-emet. A Realme 9 Pro+-val szemezek. Mi a hátránya a többi, hasonló árfekvésű telefonhoz képest?
-
szs85
aktív tag
válasz
BalaNce87 #178285 üzenetére
Én nem mennék 4gb alá.
Ha nem kell saját névre számlára, akkor érdemesebb garanciás használtat vadászni, pl
- Xiaomi Redmi Note 10 5G, 4/128 DS
- Samsung Galaxy A13 4/128 -
BalaNce87
addikt
Sziasztok, haveromnak kéne csak futárkodáshoz (Wolt) telefon nagyon max 50000-ért, én egy Redmi 9C-t néztem ki 3GB memóriával, szinte végig be lenne kapcsolva a képernyő az alkalmazás miatt, csak így használható megfelelően, gondolom ha előtérbe van az alkalmazás nem lövi ki a rendszer, mert nem elég neki a 3GB.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
milyen telefont vegyek egy tönkrement Infinix Note 12 helyett ami kb ugyanazt tudja de jobb választás valamilyen szempontból (ár, érték, stb)?
-
Gynt
tag
válasz
bubuska10 #178274 üzenetére
Szia! Szerintem menj át nyugodtan a telefon topikjába, előbb-utóbb segíteni fog valaki.
Megnéztem a saját Redmi 4x telefonomat, és jól rémlett, az Android verzió valóban 7.1.2., az utolsó biztonsági frissítés pedig 2018.10.01. Szóval ennél hivatalosan nem lesz frissebb verzió.
Az applikációkkal kapcsolatos kérdést fentebb megválaszolták.
A Bluetooth kapcsán pedig szerintem annyi kell, hogy párosítsd újra az eszközökkel a telefont.Kényelem és használhatóság szempontjából szerintem mindenképpen érdemes lenne lecserélned a telefont. Megszolgálta már a pénzt és az időt.
-
st6969
őstag
válasz
Szia,
az nem jöhet számításba esetleg, hogy lecseréled egy új készülékre? Tudom, zsebbe nyúlós, de a az összefoglalóban találsz ársávok szerinti ajánlott készülékeket.
Lehet, hogy apkmirror-ról fel tudsz tenni adott appoknak régebbi verzióit, amik valahogy majd futnak, de az ideig-óráig lesz jó, kínlódni fogsz, ismét be fog lassulni, nem lesz hosszabb távú megoldás a problémára.
Egy Redmi 4X igencsak megérett a cserére. -
hhgygy
senior tag
válasz
bubuska10 #178276 üzenetére
Nem tudod az androidot frissíteni, ha nincs hozzá hivatalos frissítés. Viszont lehet rom-olni, de ahhoz rootolni kell a telefont. Ha ezeket nem érted, marad az apk. Azt jelenti, hogy a keresett program régebbi verzióját, ami kompatibilis a régi androiddal, letöltöd a telefonra és telepíted, mint a számítógépen.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Bocsánat érintőlegesen kapcsolódik ide, de nem tudom mennyire fontos választási szempont:
S10E-mre most szüntették meg a security update-eket. Ez mennyire gond, mit jelent ez pontosan? (Céget már törték fel (nem M. O-n), nem szeretném, ha legközelebb rajtam keresztül tudnák megtámadni a céget...)Mivel min. 3 de inkább 4 évre vennék Androidos telefont, ha a megléte létkérdés, akkor gyakorlatilag csak a Samsung és Pixel marad. Vagy van más, aki androidon hosszú támogatást ad (elsősorban security update érdekel, az android verzió frissítés kevésbé lényeges nekem).
Másik kérdés, jól gondolom, ha veszek egy közel 1 éves telefont, akkor gyakorlatilag 1 évvel "csökkentem" a security update idejét --> pl. S21FE helyett érdemes megvárni az S22FE-t (ha lesz). (vagy zenfone 9 --> zenfone 10, stb.)?köszi előre is
-
BiP
nagyúr
válasz
gabber01 #178272 üzenetére
Volt S7-em, S9, most S10. Javult a képminőség, és ezt várom egyesetleges S21-re váltástól is.
SOC persze erosebb lett, de kb ennyi.
A képjavulás egy része ebben rejlik. Az erősebb SOC jobb képjavítókat enged.
Érdemes megfigyelni a középkategória vs. felső közti különbségeket.Amúgy sajnos igen, elszálltak az árak, nem kicsit. Ez van.
-
bubuska10
senior tag
válasz
szs85 #178275 üzenetére
Köszi a segítséget! Ez az apkmirror micsoda?
Itt PC-n lehet leszedni a telóhoz az appokat? Hogyan tudok telepíteni rá magamtól frissebb android verziót? Azt is az apkmirror oldalán? Pont ez is az egyik problémám, h sehol nem találtam Android frissítő appot vagy programot.
És tényleg bocsi az offért, de sajnos a készülék topikja nem "pörög annyira", itt pedig már rögtön kaptam is egy választ.
-
szs85
aktív tag
válasz
Valami olyasmi lehet, hogy pár korábban feltett alkalmazás a telepítés idején még kompatibilis volt a telefonnal (android adott verzójával). A telefon se frissült, de az alkalmazás sem (valószínű), de futott. Viszont most csak a legfrissebbet tudod letölteni a Play-ről, ami már probléma.
Vagy ellátogatsz egy apkmirror-szerű oldalakra, és próbálgatod az appok régebbi verzióit, vagy (ha még nem csináltál ilyet, veszel egy nagy levegőt) és telepítesz rá magad (vagy segítséggel) egy frissebb android verzót (custom rom-ot). Részletekért vagy segítségért látogass el a készülék topicjába.
-
bubuska10
senior tag
Hellosztok!
Van egy régi telefonom (Redmi 4X), ami már jó ideje befagyogatott (szó szerint minden, egy 5 szavas mondatba 3x, telefont nem tudtam lerakni hívás után stb.), ezért toltam egy gyári visszaállítást. Gyorsabb is lett, semmi szaggatás. Elkezdtem a GooglePlay-en visszatelepítgetni a fontos appokat, azonban 4-nél is -eddig- (Facebook, Reddit, Eredmenyek, IMDb) azt írja a Play Áruház, hogy: "ez az alkalmazás nem fog futni az eszközödön". Ma délután még futottak - a gyári visszaállítás előtt... Mi az oka ennek?
Kicsit utánajártam, és sztem az lehet a probléma, h a rendszer nem frissíti az Android verziót. Kétszer újraindítottam, Beállítások, külön Android frissítős app, de nem talál újat.
Pedig az Android verzió így most: 7.1.2,
az Android biztonsági csomag szintje: 2018-10-01. Szóval lennie kell ennél újabb verziónak.
A Bluetooth se működik azokkal az eszközökkel, amivel tegnap még minden OK volt.. Hogyan tudom frissíteni magamtól?Nagyon szépen köszi a segítséget!
(Bocs h ide, de nem találtam jobb fórum topikot, nyugodtan átnavigálhattok egy másik helyre.
)
-
t72killer
titán
válasz
gabber01 #178272 üzenetére
"Lényegében a Galaxy S7-től kezdve nem igazán volt valódi fejlődés kamera terén. "
Ez nagyon nem igaz. Az s7e-m egykori nominál árának kb 40%-ába került (~600EUR->350EUR) A52s kamerája gyárilag is, de normálisan szoftverezve (gcam) meg pláne felmossa a padlót a régi telefonommal. Egy dologban szeretnék még szintet lépni: kéne a periszkópos tele, hogy ezt a minőséget 65mm ekv. fókusztáv mellett is hozza.
Az új teló vétel után most megint látom nagyon a különbséget, hogy az a52s-em gariban van és kénytelen vagyok fotózásra is használni az s7e-t.
-
gabber01
addikt
Inkább csak elszálltak az árak. Anno alig 1 évesen vettem ennél olcsóbban ezt a telefont, mint amennyiért most keresnék.
Egyébként már anno is egy helyben toporgás volt.
És épp ezt mondom én is, hogy fizikailag már nem tudnak nagyot gurítani. Lényegében a Galaxy S7-től kezdve nem igazán volt valódi fejlődés kamera terén. 8-9-10 is kb ugyanazt tudja. SOC persze erosebb lett, de kb ennyi. -
BiP
nagyúr
válasz
gabber01 #178262 üzenetére
De szomorú, hogy 3-4 év alatt zéró érdemi fejlődés nem történt, de legalább minden drágább lett. :/
Van fejlődés, csak azt meg kell fizetni. Csak annyi, hogy olcsón/korábbi áron nem fogsz érdemben jobbat kapni.Meg azt is figyelembe kell venni, hogy a fizikát nem lehet megerőszakolni, viszonylag adottak a méretek.
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek keresünk telefon, rendmi note 8T volt neki eddig.
Általános felhasználás lenne a cél, új kártyafüggeltlen kell, árban kb 110 ezer forint van belőve plafonnak.
3-4 évre tervez vele. Én eddig a Samsung A33 5G-t néztem ki neki, alternatívák vannak ebben a kategóriában, esetleg jobb vétel?
Köszönöm a segítséget!
Üdv -
-
Max_218
tag
Sziasztok!
Munkatársam a kezembe nyomott egy Redmi 10-et, hogy nincs nfc-je,keresem neten hol azt írják hogy van,hol azt hogy nem. Melyik lehet az igaz? menüben hiába keresem nincs,de youtube videókon meg másnál van ugyan erre a verzióra elvileg.
Redmi 10 64gb 4gb ram, Proci Mediatek Helio G88.Hogyan tudnám kideríteni hogy van-e benne chip?
-
gabber01
addikt
válasz
ecaddsell #178260 üzenetére
Egy a baj, hogy nem vagyok hajlandó ilyen rablóárakat kifizetni semmilyen telefonért.
A biztonsági frissítések hiánya viszont miatt viszont hamarosan muszáj lesz váltani. De szomorú, hogy 3-4 év alatt zéró érdemi fejlődés nem történt, de legalább minden drágább lett. :/ -
ecaddsell
aktív tag
válasz
gabber01 #178258 üzenetére
Nem, elsősorban arra reagáltam, hogy ma mi a valódi fejlődés telefon kamera frontján. Nagy szenzor és periszkópos tele.
Ezt meg annyiért nem fogják adni amiért te nézel telefont (sőt lehet a duplájáért sem). Ha nem mindegy a kamera akkor ebben kell gondolkodni, ez ad tényleg érdemi előrelépést.
A középkategóriában meg alatta marad a vakítás. Csillió pixel relatíve kis szenzoron, meg felesleges kamerák periszkópos tele helyett. -
Norby86
őstag
Sziasztok!
Az alábbi két készülék közül, ha akku idő az elsődleges, kamera a másodlagos (de ez is fontos azért), akkor az Oneplus 8 vagy az Oneplus 8T készüléket érdemesebb e megvásárolni? Elég vegyesek a tesztek, van ahol azt mondják a 120Hz kijelző annyival többet eszik hogy hiába a 4500 mAh akku, megeszi...
-
Land
veterán
válasz
ghiottone #178254 üzenetére
Akkor neked volt az "összes" ajánlott felső-közép kategóriás telefon, melyet több helyen is ajánlanak. Köszönöm a válaszaidat. Még megizzadom mi legyen. Lehet belenyúlok egy 778G-s készülékbe, kíváncsi vagyok mennyire lehet "megakasztani" a folyékony működésüket átlagos használattal. Úgy gondolom alap okostelefonos dolgokra nem feltétlen kell csúcs szuper (melegedős) processzor. De ez lehet megdől ha veszek egy "közepes" processzoros telefont.
-
perempe
veterán
válasz
sfdrakex #178255 üzenetére
Most is megbízható, de lehetne jobb a kamera, főleg flare szempontból. (A LSO/Rattle képem később feltölthetem, pokoli rossz lett.) Voltam pár koncerten, ahová nem tudom, mikor megyek legközelebb (Musikverein és Konzerthaus, Rudolfinum, Semperoper).
Viszonylag lassan indul pár alkalmazás, pl. a naptár is, de az nem zavar annyira.
-
ghiottone
nagyúr
Az üzemidő jobb, de azért csak +300mAh-val nagyobb az aksi. Én nem játszom vele, így nincs összehasonlítási alapom ilyen tekintetben a 9 Proval. Nekem az aksi és a kamera miatt esett erre a választásom, mert OP10 Proból csak használt lett volna ilyen árban.
8 gen 1-es telóim még nem voltak. sd888-ból volt samsung galaxy s21fe, op9/9pro, moto edge 30 fusion és find x5. A legjobban a Samsung melegedett. Az Edge 30 Fusion volt talán a legjobban optimalizált ilyen tekintetben, de azt 1 hónapig használtam, az Oppo meg csak 1 hete van még nálam - gcamokat mikor töltöttem, telepítettem, próbáltam akkor és a mai online értekezleten éreztem jobban melegedni. A Moto nem lett volna vészes, de a frissítések nagyon lassan jönnek, kamera nem az igazi, gyenge az ultraszéles lencse, gcam se volt teljesen megbízható és még qi töltés se volt benne. -
Land
veterán
válasz
ghiottone #178252 üzenetére
Végigfutottam az Árukeresőt és az Oppo Find X5 (NEM Pro) 8/256 Gb 180k ft-tól van idehaza. Tesztek szerint a Snapi 888 nem annyira melegszik alatta, mint a konkurenseknél és az üzemidő sem rossz.
X5 vs X5 Pro
120 hz Full HD, teljesen ugyanaz a kamerarendszer, üzemidőben elvileg egy picivel jobb, mint a Pro. Elvileg ugyanaz a hűtésük, azt nem tudom, hogy a 888 és a 8 Gen 1 között van-e lényeges különbség melegedés terén. -
ghiottone
nagyúr
Pixel 7 talán már rendben van. Korábban én se tudtam teljes szívből ajánlani - pedig rengeteget hoztam be Storeból. Én vaciláltam, de maradtam a Color Os verziós rendszereknél mert eléggé stabil szerintem is. A Nothing nem rossz, de nekem a szeme nem bírná a túl alacsony pwm-es kijelzőt + talán már gyártási hibákból is kinőhettek.
-
perempe
veterán
Véget ért már a csereprogram? Én cseréltem 1 éve, de nem C11-et kellett volna vennem.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
gabber01 #178238 üzenetére
S10-nél változó apertúra volt, ami egyszerűen eltűnt később
Ez elsősorban egy műszaki limitáció miatt volt, hogy nagyon sok fénynél nem tudták elég gyorsan kiolvasni a szenzort. A szenzorok fejlődése miatt ez okafogyottá vált (kis szenzornál a DoF kontrol lényegtelen) és minden mechanikai megoldás drága.
Egyébként abban igazad van, hogy ma nagyon nehéz értelmes telefonra váltani aminek a kamerája is jó és nem egy autó ára.
Pl. Mi 9T Pro-ról váltani szinte lehetetlen, mert ma alig van notch free telefon és aminek nagyon jó kamerája van ide nem hozzák be (pl. Nubia Z50 Ultra, lehet itt a kamera gyártója is beleszólt hova lehet eladni).
Totál általános kellene legyen a UWA, WA (fő kamera), Tele trió, e-helyett pl. harmadik kamerának az elég gyenge makrót nyomatják (ami legtöbb esetben kiváltható a fő kamerával).
Mivel a legtöbb telefonnál a tele hiányzik (UWA, WA többnyire tűrhető) ha jól jönne a tele, de otthon akarom hagyni a cserélhető obis gépet akkor Sony RX100M7 zsebkompaktot viszem (használtan vettem, nem listaáron). Telénél még ma sem értek fel odáig a mobilok. -
Land
veterán
válasz
ghiottone #178245 üzenetére
A rendszer miatt nekem is a Realme vonzó. De akár a GT2 Pro is, mely csúcs procis és elvileg ANNYIRA nem melegszik. Plusz az 5000es aksival az üzemidő is jó. A Xiaomi/Poco telefonoktól valamiért félek, lehet alaptalanul. Anno 9T idejében állandóan volt valamilyen bug a rendszerben, ami eléggé idegesítő volt. Tartok attól, hogy a jelenlegi Xiaomi portfólia is túl nagy ahhoz, hogy közel bugmentes MIUI-t kiadjanak rájuk. 1-2 ajánlott Xiaomi/Poco topicjába belenéztem a napoban és csak az utolsó 1-2 oldalon is voltak írások a bugokról... Nem beszélve a teleszemelt szoftvertől, mely programok közül nem mindent lehet törölni root nélkül. Ehhez képest a ColorOS/Oxygen OS egy álom rendszer.
De a legjobban most a Nothing Phone piszkálja a fantáziámat. Elég pörgős annak a rendszere is és közel áll a gyári androidhoz. A 778G Plus egy elég jó processzor ehhez. Oké a kocsmában nem én leszek az antutu bajnok, de az kit érdekel, ha a valóságban felső kategóriás a sebesség.
Pixel 7 is képben volt, de a telefonálási hiányosságok (5g, volte) miatt nem merek belevágni. -
ghiottone
nagyúr
Én átmentem Oppo Find X5-re, az is sd888 és az is ugyanúgy melegszik majdnem - pont az előbb volt egy 1,5 órás bbb online értekezletem és utána néztem, hogy mennyire felmelegedett a telefon a tokban - még a kijelzőn is láttam 2 halvány függőleges csíkot. Szerintem amiket felsoroltál, az a 3 processzor jó lehet és az mtk is már rendben van. Én a rendszer miatt - ha megszoktad, akkor Oppo/Realme telókat mondanám. Gt Neo 3/T és a Reno 8 pro-t.
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Nem vásárlás, de hátha tudtok segíteni technikai kérdésben. Van egy Samsung telefon, amin usb C csatlakozó van csak. Ha vásárolok egy USB C - jack átalakítót, tudok úgy videót rögzíteni, hogy a hangot az átalakítóra kötött hangforrás adja? Köszönöm.
-
Vitya0617
kezdő
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A Poco F4 /Xiaomi 11T pro közül ti melyiket választanátok? Előbbi kb 10 ezerrel olcsóbb...
Kamerában melyik a jobb? Szeretnék 3-4 éves használatra venni egy készüléket, ez a 2 ,illetve a Redmi Note 12 pro van még képben. Melyiket lenne érdemes választani? -
Land
veterán
Üdv!
A témaköröm nem tudom pontosan melyik topicba tartozhat, de e topicban biztos vannak tájékozott felhasználók.
Androidos mobil processzorok témakörben érdeklődnék. Nekem a jelenlegi telefonomban Snapdragon 888 van. Ez egy erős processzor, viszont játékok alatt eléggé tud melegedni, egy idő után pedig laggol is a játék a visszavett teljesítmény miatt, amit a melegedés okoz. Ez fogyasztásban is tetten érhető. Játékok alatt eléggé tud merülni. Ez eléggé zavaró, így elkezdtem kutakodni "gyengébb" processzorok után, melyek még mindig erősnek számítanak és játékra is alkalmasak különösebb melegedés nélkül.Ezeket találtam 2022/2023-as telefonokban:
Snapdragon 870 (jelenleg is használják): mai napig erős mindenre és nem igen melegszik. Fogyasztásban is jobb lehet, mint a mai csúcs Snapdragonok (888, 8 Gen1 és Gen 2). Ezzel telefonok: Xiaomi Poco F4, Realme GT Neo 3T, Xiaomi 12X
Snapdragon 778G és 778G Plus: középkategóriában több telefonban van. Elvileg közel Snapi 870-es szint. Erős processzor, kevésbé melegszik. Ha nem cél a legdurvább játékok maxon futtatása, akkor elég jó mindenesnek tűnik. Üzemidőben/fogyasztásban is jól teljesít. Ezekben van: Xiaomi Poco X5 Pro, Nothing Phone 1, Samsung Galaxy A52S 5G
Dimensity 8100: Snapi 888-hoz közeli erő, alig melegszik Ezekben van: Xiaomi 12T, Xiaomi Poco X4 GT, Realme Gt Neo 3, Oppo Reno8 ProAmi talán kivétel, hogy a Snapi 8 Gen 1-es Realme GT2 Pro ELVILEG jól bírja szuflával és a legkevésbé melegszik a többi ilyen processzoros telefonhoz képest.
A lényeg: szeretnék olyan telefon venni, mely alap dolgoknál (telefonálás, menüben lépkedés, netezés, youtube, facebook stb) laggmentesen pörög és közepes igényű játékokat is jól futtat különösebb melegedés nélkül, mely miatt az üzemidőben is jól teljesít. + persze 120 Hz Amoled kijelző, jó kamerák, sztereó hangszórók stb...
Jól gondolom, hogy a Snapi 870, 778G/+, Dimensity 8100 hármas megfelelő lenne erre? -
BiP
nagyúr
válasz
gabber01 #178238 üzenetére
úgyhogy talán nem is kell csúcs SOC, de a kamerás teljesítmény nem lenne mindegy.
csak ilyen himi humi ugyeskedesekkel.
Sajnos ez összefügg. Nem véletlen, hogy a csúcsmodellek kamerás képességei jobbak, jobb képet csinál kvázi ugyanazzal az optikával, mert az erősebb SoC jobb képjavításokat enged. -
gabber01
addikt
Játszani nem játszok telefonon, úgyhogy talán nem is kell csúcs SOC, de a kamerás teljesítmény nem lenne mindegy. Viszont nem igazán van valódi fejlődés ezen a téren egyik modellnél sem úgy látom, csak ilyen himi humi ugyeskedesekkel. Az újabb modelleknél az optika sem tűnik lényegesen fejlettebbnek, sőt. S10-nél változó apertúra volt, ami egyszerűen eltűnt később.
Xiaomi modelleknél mind jellemző hogy silány a lencse a szeleknel, stb.
Nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz váltani értelmes telefonra, ami nem egy autó árával vetekszik... -
törölt tag
Sziasztok!
Erről a készülékről mi a véleményetek?
https://www.emag.hu/samsung-galaxy-m33-5g-mobiltelefon-kartyafuggetlen-dual-sim-128gb-6gb-ram-kek-sm-m336bzbgeub/pd/DS55F4MBM/
Általános felhasználásra szeretnék venni egy telefont kb. ebben az árkategóriában. -
BiP
nagyúr
válasz
gabber01 #178232 üzenetére
Most nézem, valóban. Én sima s21et nézegetek, azok 110-től vannak, vállalhatók 130ért is.
A plus az valóban 150. Nem gobdoltam volna, régen nem tűnt fel, hogy a plusnak ekkora felára lenne.Sd888 melegszik, exynos melegszik, gen1 gyorsan merül, melegszik, stbstbstb. Mindről írnak rosszakat. Függ attól is, mire használod.
-
-
alexah
újonc
hétköznapi felhasználásra mennyire elég egy ilyen telefon ?
ma nézegettük, és a kijelzője valami fantasztikus, méretileg is vállalható az én női kezemnek.[XIAOMI REDMI NOTE 12 4/128 GB DualSIM]
* persze, utánanézek ilyen webshopokban az árak miatt, de csakis új készülék kell..
A felhasználás , pedig valami ilyesmi szokott nálam lenni.. sok hívás (bár ezt talán megugorja) közösségi oldal (facebook applikáció ) fotózás csak hétköznapi emberként , TikTok az unalmas időkben, sima netezés (híroldalak,horoszkópok
, netes vásárlások ilyen ebay,Aliexpress ) .
Ami fontos számomra ,hogy normális hangereje legyen telefonálás közben,akár zajosabb környezetbe , illetve ne naponta kelljen töltögetni az akkut.
Egy Lumia 950- et váltana ( ott böngészőben használtam ugy-ahogy a facebookot..) .. Már lassan 6 éve van nálam,de ilyen hosszú távra nem tervezek a mai rohanó világban.. 2 évre talán,annyira. -
-
t72killer
titán
Az oppo telók ára mennyit szokott esni az első fél évben? Az x6 nagyon baba, de 400£-nál többet nemigen költenék telóra.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #178199 üzenetére
Hogy mi normalizálódott?
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
- Árkategória: 110-120e
- Használt vagy új? Használt
- Hol vennéd meg? Aprón, lehetőleg garanciálisat.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, mint ahogy a 2,5 éve szintén használtan vásárolt S10+-t is arra terveztem. Most is csak a megszűnő támogatás miatt fontolgatom.
- Mire használnád? általános felhasználás. Igazából mindent tudjon, amit az S10+, csak ha már újabb, akkor nyilván többet és jobban.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez Android. iOS-től viszketek...
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mint amekkora az S10+. Nagyobb semmiképp, minimálisan kisebb lehet.Nem követem már egy ideje a trendeket és a piacot, az se biztos hogy ennyiért van-e alternatíva. Ha nincs akkor mennyiért lenne?
-
Alusky
senior tag
válasz
xhege #178197 üzenetére
Ja, hogy megcserélték a széleslátószögűt és a zoomot a későbbieknél, ezt jó tudni, nem tudtam. Végül is logikus, mert zoomot el lehet érni digitálisan is, mégha rosszabb is.
Köszi, akkor keresgetek majd 11 Prot, nem nagyon tudok lemondani a fizikai 3 kameráról, ha már telefonváltás mindenképp akkor nem akarok két kamerásat újra. Túlzottan fiatalt nem akarok venni, mert úgyse bírja nálam 1-másfél évnél tovább és ahhoz meg eléggé drágák, hogy egy 14/13 iPhone-t leamortizáljak ennyi idő alatt, de a 11 Pro az pont elfogadható árú, az jó lesz. -
válasz
kutga #178200 üzenetére
Szomorú.
#178203 Sgr_A
Az a baj sok a szürke importos oldal Árukeresőn, alza talán jó, azért gondolom okkal preferálják az iStylet, talán gari miatt nem?Egyébként jelenleg van egy P30 Pro-m, meg egy céges SE 2020.
Előbbi sokszor már túl nagy de jó telefon, lehet el kéne használni mielőtt veszek mást, eladni értelmes áron már nem lehet.
A céges Iphonet sajnos az IT menedzseli, és nekem sok szempontból gyenge.
Túl kicsinek nem mondanám, inkább kényelmes a mérete.
Nem jó benne az IPS, megszoktam az OLED-et 2018 óta csak az volt. Az érintés nem valami érzékeny sokszor.
A kamera sem az igazi. Az akkuidőről ne is beszéljünk.
Az, hogy van elöl home gomb, ahogy az kattan, és hogy ujjlenyomatolvasós az eszméletlenül bejön.
A PRO-kban nagyon tetszene a 120Hz kijelző, maxot semmiképp nem akarok. Méretben a 13 mini közel állna hozzám, de a sima 14/14pro sem nagy, kényelmes méret lenne. De csak a 120Hz miatt kifizetni a jelentős felárat... Persze tudom, hogy a kamera is sokkal jobb. -
Joker88
őstag
nem azonnal fog megjelenni az árakban aforint erősödése.. ha ezen a szinten marad az árfolyam kell 2-3 hét.. (vagy több, importőrtőlfügg )
-
Rick3D
senior tag
válasz
Sgr_A #178209 üzenetére
+#178208sfdrakex, #178210TODI1111
Uff, azért ez combosjól jött a felvilágosítás !
Legutóbb a középkategória 100k körül mozogott mikor telefont vásároltam
Akkor maradhatunk annyiba, hogy egy sima s23 megfelelő lenne a célra ha az igények csak a fényképező részét tartom meg?
A konkurensek között akad olyan amit érdemes megemlíteni az s23 mellé? Mondjuk Xiaomitól? (Iphonet nem számolva) -
xhege
veterán
válasz
Kedvezőbbek lettek az árak igen.
570 volt a 14 Pro nyitó ára, most 470 körül mozog hivatalos forgalmazónál.
-
TODI1111
veterán
válasz
Rick3D #178207 üzenetére
A jó magyar forintnak köszönhetően a felsorolt igények nem kapcsolhatóak össze a megadott árral új készülék vásárlása esetén.
"Szeretném ha pofátlan gyors autofocusa lenne. Amikor hirtelen elő kell kapni, hogy a gyerkőc mozzanatát megörökítsem akkor a lehető legkevesebb delay legyen."
Ez például még a sokkal drágább készülékeknél sem mindig működik. -
Rick3D
senior tag
Átnéztem, azért kértem segítséget mert nem ismerem az aktuális piacot. Aki ebben mozog napi szinten, triviális kérdésnek minősül a legtöbb amit felteszünk
Köszi a linket megnézem.
Ettől függetlenül továbbra is érdekelne, melyik az az igény ami a problémát okozza az adott contextusba? A méret?
-
mézespálinka
senior tag
válasz
De ugye nem hiszed el, hogy Magyarországon tényleg ettől teszik függővé ( az #Avállalkozók) az árakat? Ez csak emelésre indok. Más terméknél tudnék mesélni ...
-
válasz
450- en nyitott, alzán emagon 360 médiában 380 az i14
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest