Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
válasz
Rhino82 #175498 üzenetére
Komoly! Sajnos ezek küldik kínába az adatokat gondolom
Bevallom nem tudom melyik a legjobb márka biztonság tekintetében.sztivo
Nekem is,imádom, nem is nagyon találok hasonlót.
Pedig hogy lehúzták a tesztek annak idején...
Csak egy adalék...,mikor betört a kijelzője úgy tudtam lementeni az adatokat,hogy sms-ben elküldtem magamnak egy kódot, a telefon megszólalt,hogy "ready" és megjelent pc-n
Tényleg szerelem teló -
AtHoS
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #175493 üzenetére
Én 2019 júniusától használok 128GB-os Huawei P30-at, ami sebességre tárhelyre bőven megfelelő, bár picivel talán lehetne fizikai kisebb
. Üzemidőben 1,5...2 naponta kell tölteni használattól függően.
Nézegettem alternatívákat, de ami hasonló méret vagy kisebb az vagy üzemidőben gyengusz, és/vagy térerőben lenne visszalépés, vagy OS szintű nyűgjei miatt inkább kihagyandó részemről+közelségérzékelőt olcsósítással próbálják helyettesíteni, vagy nem lenne csak üzemidőben előrelépés vagy olyan áron van, amit jól működő telefon esetén biztos nem adnék érte és ezt fejeli meg esetenként, hogy problémás lehet a hívások rögzítése (tudom, ez nem létfontosságú funkció, de melós SIMre nekem nagyon jól jön adott esetben, hogy vissza tudom hallgatni mit hadartak el irányomba)
szerk. Illetve itt jön még be a 3G lekapcsolgatás miatt a VoLTE szolgáltatói szintű támogatás megléte/hiánya
-
Csápájev
őstag
válasz
Nekem is egy közel 4 éves Meizu 16th-m van,amit imádok, DE!
Bizonyos programok nem mennek már,mert régi android van rajta.
Azonkívül a biztonsági frissítések nem úri huncutságok,olykor megtalálnak ilyen-olyan sms-ek,hogy kattintsak csomagom érkezett stb, egyszer a szolgáltatómon keresztül a yettel számlámra terhelve vásároltak is 1000 forintért (yettel jóváírta), szóval ezek a dolgok nem ártanakNem csak magát a hardvert érdemes nézni !
-
xhege
veterán
válasz
Az asszonynak is jól szolgál egy iPhone Xs.
-
Moby
veterán
válasz
Hasaggymeg #175478 üzenetére
A ksiebbik fiam hajtja a nejem levetett 5 éves samu A5-jét. Tökéletes állapotú. A nagyobbik a A50-ét, ugyanez. Ő meg egy A52S-t használ most. A samura esküszik
Én most cseréltem a 3 éves T9 Pro-mat 12X-re, a réginek sincs semmi baja, csak már nem jön rá frissítés, meg akartam egy 5G-st. Kérdeztem a fiamtól nem akarja-e átcserélni erre az A5-öt, de azt mondja neki tökéletes megfelel az. -
Hasaggymeg
veterán
Lassan kiderül ez a 2-3 évente telefoncsere csak valami úri huncutság.
-
greenface
aktív tag
válasz
Családban hibátlanul és még teljesen vállalható akksival fut egy Xiaomi A2 Lite meg egy Redmi 5, mindkettő 2018-ból.
Jómagam egy Nokia 7.1-et használok, ami szintén 2018-as modell, igaz én használtan vettem fél éve, szóval nem tudom pontosan mióta van használatban.Mindegyik még kellemes méretű darab, nem tepsi.
Használtam 'mai' méretű telefont, nem tudtam megszokni, akkor vettem itt az aprón az említett Nokia-t. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
A feleségem egy Huawei P30-ast használ, 2019 áprilisban vettük a megjelenésekor, most lesz 4 éves. Egyik fiamnak most 3 éves a Redmi Note 8T-je, most lesz cserélve, púposodik az akkuja. Anyám a húgomtól örökölt iPhone SE-t használ, 6 éves, tavaly karácsonyig egy Huawei Y5 volt a telefonja, 2018-as talán. Vannak akik elvannak egy csúcs készülékkel sokáig, másoknak egy alap is elég 3-5 évig. Nyilván ez függ az igényektől és attól is kinek mennyi jut telefonra és hogy mennyit szán rá.
-
Pawaja79
csendes tag
Hello!
Ár érték arányban mennyire jó vétel egy Redmi Note 10 Pro, ha újonnan tudok venni 70-80k körül, nincs több kerek, mindenféleképpen új telefon kell és fontos a kijelző, kamera és üzemidő? -
hhgygy
senior tag
válasz
Teljesen felhasználófüggő.
Feleségem 4 éves Redmi Note 6 Pro-t használ (korábban az enyém volt) 3/32 GB ma már nevetségesen kevés, de neki teljesen elég, hiába mondom, hogy vegyünk újat, neki jójaz, meg szép kék. -
Kis Tigris
tag
válasz
Én pont ma kapartam elő a fiók mélyéről egy rég elfeledett telómat
Egy 6!!! éves telót!!!
Írtam is róla hirtelen egy kis valamit -
vacs
veterán
válasz
Van, most novemberben 5 éve, hogy egy OnePlus 5T-t használok és a mai napig mindenre elég nekem!
-
Shocker
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi paraméterekkel keresek telefont, és segítségeteket szeretném kérni a választáshoz.
- Árkategória: szeretném, ha 100 ezer körül kijönne, de ha nagyon szükséges, rá tudok tenni még kb. 50-et, de csak fancyzésből nem szeretnék drágább telefont, ha az alábbi igényeket egy olcsóbb is kiszolgálja
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? nem számít, ha megbízható a bolt, akár használtan is, ha előfizetésre, akkor Telekom jöhet szóba
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, hosszú távra (mint pl. a mostani telefonom, Honor 8, amit 2018 áprilisában vettem, és csak mostanság kezdi megadni magát az aksi)
- Mire használnád? térkép (Waze / Google maps / Túratervező), Teams, böngészés (akár 30-50 megnyitott lappal), Google Docs, Sheets, Youtube, Discord, Viber, Messenger, Facebook, bankolás, közművek (MVM, Vízművek)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? nem számít
Ezeken felül számomra fontos, hogy a Google Play működjön rajta, ezért az újabb Huaweiek pl. nem jöhetnek szóba. OnePlusokat, Samsungokat (inkább a tavalyi A52-ket), Motorolákat és Honorokat (ez csalódás, sajnos) nézegettem, de jöhet bármi tipp.Köszönöm a segítséget.
-
válasz
3 éve iphone 11 de egy akku csere lassan esedékes lesz
Igaz már a gyerek használja nem én
3 év feletti használatra csak olyat vennék ami kap ilyen hosszú támogatást és 2-3 évesen egy akku csere -
st6969
őstag
válasz
trebrona #175477 üzenetére
Honnan tudom egy kábelről, hogy OTG? A töltőkábelét rádugtam, de csak töltött. A telefon nem kérdezett rá, hogy "fájl átvitel" stb. (nem is tudnék rányomni, hisz nem működik a kijelző), és a meghajtók között sem jelent meg a PC-n.
Viszont ugyanerre a kábelre rádugtam a Xiaomi Mi8-amat, ott kérdezte, hogy mi legyen, rányomtam a "fájl átvitelre", PC-n megjelent a Mi8, tudtam is böngészni...
Akkor ez egy OTG kábel? Ha igen, akkor az bukta, a Mi A3-at nem viszi -
Hasaggymeg
veterán
válasz
st6969 #175476 üzenetére
Rádugni egy PC-re?
Más...van egyáltalán olyan itt aki mondjuk 4 éve használja ugyanazt az okostelefont elégedetten?...vagy ez a szegmense a piacnak úgy fejlődik és az akksik annyira xarok, hogy ha nem a fejlődés (tárhely, proci sebesség, frissítések hiánya stb.) akkor az akkumulátor miatt kényszerül lecserélésre.🤔
-
adam0913
tag
válasz
Sgr_A #175473 üzenetére
Sziasztok,
Telefonvásárlás előtt állok, az alábbi kritériumok alapján melyiket az ajánlott készülék?
- Árkategória. max 400k;
- Használt vagy új? csak új;
- Hol vennéd meg? függetlenül;
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, legalább 2-3 év;
- Mire használnád?
-általános youtube-gmail-böngészés/keresések,
-fontos a multimédia (fotózás, videózás, zenehallgatás, filmnézés - akár olyan ajánlat is érdekelhet, ahol van valami akció fülessel + okosórával pluszban)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez?
- csak android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
-kijelző min 6 colSamsung S22 telefont néztem ki elsőkörben, vagy megéri a plusz felárat a S22+ vagy az S22 Ultra?
Esetleg más best buy a kategóriában?Köszönöm
-
sohrking
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Motorolla, Nokia vonalon kezdek el nézelődni, Utána esetleg OnePlus és Sony.Elképzelés? 100k alatt, nem baj ha sokkal. Oled, de nem kell nagy felbontás, vagy frissítés. Jó lenne 6Gb RAM és Snapdragon.
-
Zozi21
csendes tag
Sziasztok! Kis segítség kéne,egy redmi note 8t-t szeretnék lecserélni és nem tudok dönteni,hogy melyik telefon legyen, Xiaomi redmi note 11 pro vagy a samsung a53 5g.Sokat mobilnetezek,fontos a kamera,és az üzemidő,de nem nagyon használok rajta nagy játékokat,maximum sakk,vagy homescapes
Szolgáltatótól hoznám ki,azért csak ez a kettő játszik.Ja, 5g nem fontos.Köszönöm a válaszokat
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok
S20 Ultra vagy P40 Pro?
Hasonló alternatíva?
Általános telefon Pro vs Kontra?
Fotó és video minőség?
Előre is köszönöm -
vacs
veterán
válasz
kecso2009 #175467 üzenetére
Hardverapro.hu-n, pozitív értékeléses eladótól vettem már, ajánlható.
De, először kérd, hogy mutassa meg a számlát, ha hivatalos helyről származik (média markt, Euronics, emag pl), akkor én meg merném venni!
Szolgáltatónál vásárolt már kényesebb, mert onnét jó eséllyel előfizetésre hozták ki! -
kecso2009
tag
Sziasztok!
Használt telefon vásárlására veszem magam, szeretnék egy S22 Plust-t vásárolni.
Nézegettem a kínálatot, van ahol látom, hogy adnak rá 3-6 hónap garanciát (GSM-ek) illetve akad néhány eladó akinél gyártói gari van rá.
Kicsit kezd bonyolulttá válni ez számomra, mikor évül el a gyártó gari? Mert az utolsó illető akivel beszéltem, azt állította, hogy 6 hónapja vásárolta a készüléket és 6 hónap garit ad rá, viszont egy csere következtében a gyártói gari elévült.
Tudtommal a gyártói garancia megmarad egy adásvételnél, nem?
Illetve, ti mernétek GSM-től vásárolni készüléket?Köszi!
-
HKorn
veterán
Tudnátok mondani Galaxy A40-hez hasonlóan kicsi (145mm) környéki telefont? Android kellene mindenképp, korábbi modellek is szóva jöhetnek.
Köszi
-
spileraaa
senior tag
válasz
Kiscsőke #175456 üzenetére
Egy ismerősnek vettem nem rég Motorola moto g31 - et
Szerintem nagyon rendben van ilyen árba! Néz róla videót hogy menyire strapabíró is főleg emiatt eset erre a választás mert a kimovil oldalon is 8 az értékelés e téren!https://www.kimovil.com/en/compare/motorola-moto-g31,realme-8
-
st6969
őstag
válasz
Kiscsőke #175456 üzenetére
Szia,
nézz körül az összefoglalóban, ott vannak ársávok is, bár sajnos az áremelkedés miatt azok már nem feltétlenül aktuálisak.
Én az általános iskolás lányomnak egy 6/128-as Realme 8-at vettem. Az amoledes, és a SOC is használható. Szereti, jó vétel volt. Tavaly hozta neki a jézuska, 65-ért csíptem meg emagon. Most ez ott dupla áron van (), de a 4/64-es az még emberi áron elérhető, de az nem ismerem.
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Általános iskolás fiamnak kell telefont vennem, mivel a régi haldoklik, sajnos kell a tanuláshoz.
Mérete minél kisebb legyen, viszont használható 4G/64Gb szerintem elég neki, nem fog rajta játszani.
Valószínűleg Telekomtól vennénk, de ha van jobb ajánlat amit ott nem lehet kapni akkor az is jöhet. Karácsonyra fogja megkapni, tehát vagy új vagy tényleg patika állapotú használt jöhet szóba.
Ahogy nézegettem 6,5col alatt nem is lehet már használható telefont kapni csak horror áron, szomorú pedig magamnak is kisebbet vennék.
Ár 50K körül gondoltam.
A segítségeteket előre is köszönöm. -
válasz
Wallenberg #175454 üzenetére
Ez jó kérdés
Samsungból az a52s vagy az a33
Realmeből 9pro plus vagy gt master edition -
Wallenberg
senior tag
Melyik a legolcsóbb 5G-s, Super Amoled kijelzővel szerelt telefon? Márka teljesen mindegy.
-
sting2
addikt
válasz
lappa86 #175446 üzenetére
Lassan 2 hónapja ugyanez a dilemma nálam, de én már lélekben feljebb léptem az árban mert minimum 3 évre tervezek.
A három versenyző :
S22 - de még inkább a 22+
Xiaomi 12T Pro
Apple 13 ProNem 200 K valóban, de ezekben van a legkevesebb kompromisszum ha a kamera is lényeges tényező a döntésnél.
Fognak itt ropogni ", Nothing, Pixel, One plus, Realmi készülékek, stb, de szerintem a legkevesebb lemondás ezekkel érhető el és kellően Future Proof is marad a készülék.
Nehéz kérdés.. -
lappa86
aktív tag
Sziasztok,
Alapvetően fényképezésre keresnék telefont max 200 ezer Ft-ig, sokat utazom és ezalatt sokat fotózom, kizárólag saját használatra, emléknek. Fényképezőt folyton elővenni, beállítani nem túl kényelmes, így az új telefon elsősorban ezt váltaná ki. iPhone11 van mostanában ennyiért, ez a best buy, vagy van, ami jobban megéri, erősebb/jobb kamerája van?
Köszönöm! -
TaliGa
aktív tag
válasz
juve600 #175439 üzenetére
Sziasztok,
Idős anyukámnak keresek telót, nem túl nagy tepsit (lehetőleg 6,5 col alatt), igazából csak facebookot/messengert használ, tehát nem kell bivaly vas se. A MIUI-t szokta meg (most egy Redmi 7-je van), a főoldalra kitett gyorstárcsázós kontaktokkal, meg a dupla koppos ébresztést - tehát ebben az irányban keresgélnék. Az értesítő LED-nek szintén örülne sztem... Nem kell, hogy nagyon olcsó legyen, tehát kb. 100k-ba férjen be.
Előre is köszi a válaszokat! -
-
gyulank
addikt
válasz
juve600 #175432 üzenetére
Én se értem. Nem tudom miért nem tudod elfogadni, hogy nem tudod, és miért kell előadnod, hogy de... Te nem tudsz ilyenről. Ennyi. Ez nem egyenlő a ninccsel. Ha mindenki úgy állna a dolgokhoz, mint te, soha nem kérdezne senki semmit. Hisz ha nem tud valamiről, az nincs is. Akkor én se kérdeztem volna meg, hisz nem tudok most olyan oldalról, akkor biztos nincs... De hogy még az én stílusommal van probléma, hogy veled ellentétben feltételezni tudom, hogy lehet, hogy valamit nem tudok, amit más tud.
-
PROTRON
addikt
válasz
sfdrakex #175419 üzenetére
Az újabb felső kategóriás strapa készülékek már ugyanolyan képernyő/káva aránnyal készülnek(Pl CAT S62pro) mint a menő márkák telefonja, csak eszméletlenül gáz hogy gyakorlatilag külön hordtáskát kell már tartani egy telefonhoz, mert a távol keleti felhasználóknak 6 col alatt nincs élet így a nyugatra szánt telefonok sem készülnek kisebb méretben.
Oké hogy terepen ha meg kell nézni egy műszaki rajzot jó ha nagy a kijelző, de amikor létrán áll az ember egykezes használat kell, amihez nem jó a nagy befoglaló és nagy kijelző méret.
A dedikált gombokról már lemondtam, mert értem hogy "drágák" kialakítani, pedig egy dedikált rendes exponáló gomb nagyon elkellne. Mármint nem az hogy betudjam állítani a hangerő gombra a felvételt, hanem ahogy digitális fényképezőkön van az exponálás.A Unihertz Atom XL befoglaló méretben jó, csak mivel költséghatékony így vastag kávát kapott és nem tudja a 720p-t. Ezen kívül még a kamerája kicsit gyengusz, szal csak ezeken kéne kicsit faragni, reméltem hátha van itt valaki nagyobb merítéssel.
Szal befoglaló méretben ilyen Iphone 5s a cél bár annak is még vastag volt alul-felül a kávája, de összességében az még kezelhető (Almát megeszem, nem használom).
Köszi. -
PROTRON
addikt
válasz
sfdrakex #175424 üzenetére
Ha jó sejtem a költő arra gondolt, hogy pl a Hardverapró-n nem nagyon tudsz egyben leszűrni a műszaki paraméterekre, pl "HD felbontás", "kijelző méret 4-4,5 col között", "dual sim", "micro SD kártya"...etc
Persze igazából ilyen szűrést kialakítani csak boltnak éri meg a saját felületén, hisz random emberekre nem tudod rákényszeríteni hogy be is tartsák... -
gyulank
addikt
Vagy 10 éve találtam pár magyar oldalt, ahol lehetett használt mobilokat venni, és rendesen rá lehetett szűkíteni a tulajdonságokra. Most nem találok ilyet sehol. Márpedig sokkal egyszerűbb lenne úgy találni. Tud valaki ilyeneket?
-
PROTRON
addikt
Saját magamnak keresek strapatelefont.
Tudom vannak strapa tokok, meg IP68 telefonok, de eleve strapatelefont keresek, mindenképp.
A CAT-ok túlárazottak, a Ulefone-ok túl nagyok, Unihertz Atom XL-nek túl vastag a kávája és nem tud 720p-t.Kritériumok:
- Árkategória. max 150k;
- Használt vagy új? csak új;
- Hol vennéd meg? Függetlenül, gyártói garanciával;
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, legalább 2-3 év;
- Mire használnád?
-általános youtube-gmail-böngészés/keresések,
-helyszíni felmérések során értelmes fotók-videok, nem kell legprofibb, pláne nem színvisszaadásban, de olvashatóak maradjanak a befotózott dolgok-feliratok, éjszaka is lehessen értelmes fotókat csinálni,
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Nem ragaszkodom semmihez, csak szokásos appokat le tudjam rá tölteni;
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
-kijelző max 4,5 col,
-tudjon legalább 720p,
-de vékony káva kéne,Egyéb:
-csak strapatelefon!
-dual sim,
-64 GB "rom",
-pontosabb fény szenzor,
-jó lenne MIL certification, a legcsúcsabb ha megkapta a robbanásbiztos CE-t is (mint pl RugGear RG 470),
-legyen hozzá elég friss android az egykezes módhoz,
-jó lenne magasság és nyomás érzékeléshez szenzorKöszi.
-
ghiottone
nagyúr
OnePlus és Realme már messze van a stock közelitől, de a többi igaz a ColorOs-re (realme is azon alapszik már és az OP átvette teljesen az Oppotól a 13-as rendszerrel).
sohrking: a felsorolásba én a Motorolát, Sonyt és Nokiát írnám első körben a Pixelek után. Árban mi az elképzelés?
-
sohrking
tag
Sziasztok!
Milyen márkájú telefont javasoltok, amin alap android fut, azaz nincs telepakolva mindeféle nekem felesleges appal?
Van még ilyen gyártó, aki nem pakolja tele az androidot eltávolíthatatlan idióta appokkal, mint pl facebook, insta, stb?Köszi
-
fecaga21
senior tag
Vodafone-nál dolgozik valaki?Vagy van olyan ismerősötök aki ott dolgozik?csak egy kérdésre szeretnék választ kapni. Köszi.
-
TIT
veterán
válasz
KD6-3.7 #175404 üzenetére
A 128 csak a háttértár,hogy minél drágább legyen,idősnek ha nem videóz és nem csinál többezer képet elég a 64,4gb meg attól függ milyen a rendszer és mennyi appot nyit meg egyszerre.
Samu alapból megeszik 3gb-t,sziamiau meg a felét.
Nova: Motok vannak normálisabb árba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Gitáros topic
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Zyxel NAS326
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest