Aktív témák
-
-
Gyomman
aktív tag
-
Kiskutya
veterán
válasz
Gyomman #4597 üzenetére
Az az outpost 2009 volt de néha akadt valamivel és volt hogy 2perc alatt se jött be 1 oldal inkább leszedtem. Most hogy csak nod+a-s marha gyors minden!
Egyébként az avg8 jó cucc lett és szerintem mellé nem kell aktívba másik spyware irtó kb annyira eszi a memóriát mint a nod+a-s én azért használom inkább ezeket! -
-
-
Gyomman
aktív tag
válasz
Kiskutya #4592 üzenetére
Megvan. Egész korrekt programnak néz ki, virtuális memoban az a 70 mega nem sok egy picit?
Amúgy egyelőre hagyom BitDefendert fent, ha nagy gáz lenne, megy Avira fel, ezt meg használom online scannerként. Illetve kacérkodom az AVG 8.0 gondolatával, lehet próbaként felrakom (úgy hallottam viszont, hogy lefogja kicsit a gépet). -
Gyomman
aktív tag
Azért raktam fel, mert amilyen vírust beszoptam legutóbb, összesen 5-6 írtó fedezte fel (Avira pl. nem, miközbe 1500 fájlt fertőzött meg sutyiba), köztük BitDefender volt a legnagyobb név (meg az F-secure, csak az nem ingyír van). Kár, hogy nincs valós idejű védelme, lehet visszarakom Avirát vagy AVG-t, az se rossz választás.
Spyware Terminatoron kívül tud valaki olyan HIPS-el rendelkező Anti-spyware,t, ami ingyenes? (addig is keresgélek)
-
-
Gyomman
aktív tag
válasz
Kiskutya #4584 üzenetére
Biztonsági dolgok felmentek, SP2 is, viszont végén valami hibát jelzett (szerintem memória a felelős), így kövi újraindításnál jelzett is, hogy azonnal szedjem le, mert így nem jó. Leszedtem, uninstall közbe kigyűjtött minden gépen lévő hardvert és szoftvert, hogy ezek nem működhetnek, ha leszedem SP2-t. Mondom szórakozz mással. Kövi újraindításnál eltűnt a videókártya......
Szóval bajos a gép, de örülök, hogy most vírusmentes, egész nap hülyéskedtem vele (illetve most másfél órát ki volt nyomva én meg sétáltam a friss levegőn..), nincs kedvem megint újrarakni. SP2-t valahogy felrakom rá hiba nélkül, plusz F-Secure helyett is valamit, mert 30 nap múlva lejár, és pont. Ha nem jön össze, meg marad így a gép, és vírusírtó meg nélkül nem nagyon kapcsolódok fel internetre. -
Kiskutya
veterán
válasz
Gyomman #4582 üzenetére
Komolyan nemtom nálad mi lehet a gáz! Én foglalkozom számítógép szervizeléssel is tehát nem 1-2 xp-t telepítek havonta, de nálam meg soha nem volt még hasonló szitu sem. Nálam 1 xp telepítés az max 2 óra de abban az updatek meg az összes progi telepítése is benne van ami alap használathoz kell!
-
Gyomman
aktív tag
Egyelőre még mindegy, biztonsági frissítések se nagyon akarnak települni. Update.exe mindig hibát észlel aztán leáll. Kezd az XP-től a tököm tele lenni (mellesleg a firefox3 szövegaláhúzójától is
). Vírusok még hagyján, de hogy a frissítésekkel is ennyit kelljen veszengeni.. Ahogy lesz rá idegzetem, megy fel Ubuntu is.
-
Gyomman
aktív tag
Na megint újra lett rakva szegény nyomvadt XP, és Avira helyett (ami eddig volt) Bitdefendert próbálnám ki. Újrarakás után F-secure 30 napos triált tettem fel rá, ennek volt meg pendrive-on a telepítője, mivel SP2 nélkül ez volt az egyetlen írtó, amely le tudta (volna) irtani a vírust a gépről. Ehelyett szeretném a Bitdefender Free Edition v10-t feltenni. Az lenne az egyszerű kérdésem, hogy aki próbálta már (én csak online scan-t), mondja már meg, hogy mennyire terheli a gépet, mennyire hatékony irtó és van-e benne valós idejű védelem?
-
EkSYS
senior tag
nezd!
en nem azt mondtam hogy vilagbeket hoz, hanem hogy nekem segitett es ezert gondoltam hogy ajanlom masoknak.
kiprobaltam, norton-t panda-t ..................... es meg vagy 5 olyat amire mindenki a procija eletet tette volna, hiaba.
Baratom, keress akkor magadnak valamit ami megoldja a problemadat, nekem ezek megoldottak.Sajnalom ha neked nem jott be. -
Kiskutya
veterán
Na, hogy megy a sunbelt vipre antivirus? Nem nagyon írtok róla!
-
Kiskutya
veterán
válasz
MolnárPéter #4575 üzenetére
Köszi a linket szerintem marad a nod32 mellett! Teszteltem a viselkedés elemző részét és tényleg jól működik! Tetszik ahogy %-ban megadja, hogy milyen lehetőségek vannak. Aki nem ért ezekhez azoknak is egyszerű a döntés.
-
Kiskutya
veterán
válasz
ragazzo #4568 üzenetére
MolnárPéter linkelt 1 helyet ahonnan megoldható 1 éves teljes értékű licensz beszerzése. Azt raktam fel, szerintem érdemes igényelni annak aki szeretne egy tuti egyébként fizetős progit. Nem foglya meg a rendszert és nem eszik sokat legalábbis az eddigi kombinációk közül még ez tűnik a legjobbnak ebből a szempontból.(eset ss+a-squared)
-
Carline
őstag
Tudtok egy kis erőforrásigényű, jó hatékonyságú vírusirtót ajánlani?
EeePC-hez kellene XP mellé.
A ram 1GB, de a proci csak 900MHz Mobil Celeron.
Az asztali gépen Nod32 2.7 verzió van. Feladatkezelőben nézve kb 27-30MB a memóriaszükséglete.
Ez nem tudom, hogy a többihez viszonyítva sok-e? -
ANT
őstag
Megkérdezem itt is, hátha itt több a vírusirtó guru, mint az Azonnali kérdések...-ben: tapasztalta valaki más is frissítésnél a "connection with update server has failed" hibaüzenetet? Ha igen, milyen gyakran? Nálam csak az utóbbi néhány napban fordult elő, de akkor is rendszertelenül.
Szerk: kihagytam, hogy az AVG 8-ról van szó. -
redXIII
senior tag
közbe rájöttem magamtól is
-
redXIII
senior tag
hali.a kaspersky letiltotta az msn-em.hol tudom visszaállitani?
-
zed01
őstag
válasz
ragazzo #4559 üzenetére
Már ne haragudj, de ha még azt sem tudod hogy az A-Squared Anti-Malwarenak van-e állandó védelme, akkor miért szólsz hozzá? Persze hogy van, az egyik legjobb spy irtó. Én csak egy negatív dolgot tudnák felhozni vele kapcsolatban, nagy a memória igénye.
Persze nem kötekedésnek szánom, mi ubuntusok tartsunk össze.
-
audi100td
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Melyik virúsírtó progit érdemes haználni Windows Xp alatt?
-
akaido
addikt
válasz
MolnárPéter #4519 üzenetére
A keresési felület tisztára minta Counter Spy-nál. Nem véletlen, hisz ez is a Sunbelt gyereke.
-
MolnárPéter
aktív tag
válasz
Kiskutya #4551 üzenetére
Ráadásul a viselkedés elemzője, a Malware-IDS lényegében egyenlő a Mamutu nevű, szintén kiváló önálló termékükkel, ami 30 USD amúgy.Szóval ingyen mindenképp megéri. Én is regeltem, annak ellenére, hogy most nem használom, ki tudja, mi lesz később...
-
zed01
őstag
válasz
Kiskutya #4549 üzenetére
Nekem annak idejém mikor még windowst használtam megtalált pár trójait. Egymillió fölött van az adatbázisa. Az hogy az akcióban ingyenes, az különös szerencse, mert egyébként 7-8000 ft egy évre. Szerintem nagyon jó kis progi, ráadásul full magyar nyelvű. Persze én mellette használtam a Spy Sweepert is, mert mint tudjuk windowson egy spy írtó nem sokat ér.
Sajnos windowsos betegség az hogy védekezni kell a rengeteg kártevő ellen. -
Kiskutya
veterán
4539-re valaki?
-
BigBear
senior tag
válasz
h_143570 #4538 üzenetére
Semmi okod rá, hiszen semmi sértőt nem írtál.
a fórum meg azért van, hogy megvitassuk a tapasztalatainkat, információt cseréljünk, stb. (ez esetben a vírusirtókról ugye).
Más: érdemes lehet elolvasgatni ezt az oldalt is. [link]
Többek között AVG 8 free, Avast free teszt, szépen leírva, részletesen, nem csak száraz ennyit-annyit irtott le adatokkal. -
h_143570
addikt
-
h_143570
addikt
válasz
h_143570 #4542 üzenetére
Memoria foglalas (working set, private bytes)
sbamui: 83000 27000 (felhasznaloi felulet)
sbamtray: 37000 3360 (talca ikon)
sbamsvc: 4500 33000 (service)A felhasznaloi felulet bezaras eseten, ezen komponens memoria foglalas megszunik, de a kereset folytatja tovabb. Ezek alapjan eleg barratsagos a memoria foglalasa.
-
h_143570
addikt
válasz
Erdekes egy progi 12.7 mega a telepito majd utanna leszed 44MB adatbazist. Osszahasonlitas keppen az Avira csak 40MB (a FailSafe konyvtarat nem szamolva, mert az a fo konyvtar tukrozese).
A tobbi reszet meg tesztelgetem.
-
copin
őstag
Keresés közben ontotta a hibákat. 2 gyanús akármit talált, az egyik egy használhatatlan progi (talán az ami) a másik egy registry (gondolom abba kötött bele, mint a spybot, ami ártalmatlan). Van egy oldal amin van megoldás a problémámra, csak a norton progit nem tudom beszerezni (rendszerindításkor induló progikat kezeli). Egy iráni oldalon van crackelve (Nem hozzányulni!
) , de van elég tapasztalatom az ilyen progikkal kapcsolatban (malware hegyek).
Mellesleg milyen jópofa hogy nem tudok mit csinálni a "gyanús" cuccokkal? Hát kösz, ilyen hozzáállással el se induljon a VB. Persze shareware, de akkor is.
-
Kiskutya
veterán
Az a-squared mennyire jó progi? Most az megy állandó védelemmel a nod mellett. Bízhatok benne?
-
h_143570
addikt
válasz
WICHTSTYL9R #4531 üzenetére
Spywarebol tul sok van ahhoz, hogy egy termek eleg legyen ellenuk, igy sajnos ebbol tobb kell, Virus irtobol eleg egy jo is. A Spyware Doctor google packon belul ingyenes.
-
EkSYS
senior tag
Sziaztok !
Trojait (sokat) meg par apro virust szivtam be a mult heten, de a a virusbuster segitett.
Ajanlani tudom! Se a norton, se a panda, nem boldogult veluk. Kiirtak minden szepet es jot hogy igy meg ugy megoldjak, leirtaj stb. aztan semmi.
Virusbuster 1:0
b -
BigBear
senior tag
válasz
ragazzo #4520 üzenetére
Hát ez az, a VirusTotal eredmények se jelentenek igazából semmit. Mert az, hogy x vírusirtó ártalmasnak talál valamit, y meg nem, nem azt jelenti, hogy bármelyik is jobb, vagy, hogy bármelyiknek igaza van. Mert mi van, ha vakrisztás? Persze, jobb félni mint megijedni, de ez alapján dönteni...
[link] Ez is egy teszt.
[link] Ez meg egy másik.
Most mit mondjak? Hogy jaj de jó ez, jaj de rossz az? Ugyan már...Nincs legjobb vírusirtó. A nagyobb nevek mindegyike megfelelő védelmet nyújt, de persze tökéleteset egyik sem.
Egyébként érdemes megfigyelni, hogy nagyon-nagyon sok teszt, av oldal stb. leírásai szerint a közkedvelt Avira, Avast, AVG, Nod32 stb. sok esetben nem jeleskedik igazán ha már fertőzött rendszer helyreállításáról, fertőzések eltávolításáról van szó. Ebben valahogy - legalábbis tesztek szerint, mert én jó ideje nem próbálkoztam velük - úgy tűnik, hogy a régi "nagy" nevek, mint a Norton, McAfee, CA stb. sokszor jobbak. Érdekes pl. a Virus Bulletin eredménytáblája is, ahol 1999 óta a Symantec termékei 100%-os eredményűek, azóta nem volt bukta náluk.
Kíváncsi leszek a Norton 2009-es produktumára, képesek lesznek-e végre újra felmutatni valamit, illetve visszatornászni magukat a mai népszerű programok közé. Mindenesetre állítólag a sebességre és kis gépigényre igencsak rágyúrtak, kérdés a biztonsággal mi van.
-
h_143570
addikt
válasz
WICHTSTYL9R #4527 üzenetére
Ez mar felthetoleg nem virus hanem spyware gond, az adaware elege tehetetlen ilyen esetben. Spyware Terminator, Super Anti Spyware, SpySweeper, Spyware Doctor, Counter Spy. Ha ezek sem kapjak el akkor reinstall.
-
zed01
őstag
válasz
WICHTSTYL9R #4527 üzenetére
Pedig szerintem nincs más választásod ilyen esetben, mint a win reinstall. Azt írod már lefuttattál egy pár antivirust és nem szűnt meg a probléma. Bele kell nyugodni hogy vannak olyan kártevők, amit egyik antivirus sem talál meg. Olvastam valahol a 100 %-os felismeréshez 17 vírusirtó egyidejű használata szükséges, ami ugye lehetetlen. Ha sokat nézelődsz húzós crack oldalakon, akkor tessék használni a win mellett linuxot és ezeket az oldalakat csak és kizárólag linux alól megnyitni.
-
zed01
őstag
válasz
Egyébként jó fej vagy, mindig ellátsz bennünket hol van ingyenes akció, milyen új alkalmazások jelentek meg, etc. Isten tartsa meg jó szokásod.
-
WICHTSTYL9R
csendes tag
sziasztok! a problémám a következő: torrent fájlokbol és crack.ms-es honlapokból szép kis virus-csokor gyűlt össze a gépemen. mostmár minden program 99% cpu-n fut,firefox 70000-t eszik feladatkezelőben,utorrent jobb esetben 99% cpu
lefuttattam ad-aware 2008-at frissitve,semmi nem talált. avira 3 trojant,AVG 11 fertőzést talált. most BitDefenderrel próbálkozom 36000 fájlnál semmi. ha bárkinek van írjon! előre is köszi!
ui: win reinstallhoz nincs kedvem..: )
-
zed01
őstag
válasz
Installation of VIPRE is not supported on Windows 95, 98, or ME, Macintosh or Linux.
Megint kifelejtették a linuxot. A CAV 3-nak sem lesz linuxos változata, ennek sem. De nem érdekel, úgy sem kell linuxra olyan nagyon vírusirtó.
-
zed01
őstag
válasz
ragazzo #4520 üzenetére
"Ahogy írtam, az Avirával meg az a gond, hogy sok a vakriasztása. "
Csak halkan közlöm, hogy a legutóbbi AV-Comparatives proaktív tesztjén az avira már a fals riasztások számát tekintve few minősítést szerzett, ami azt jelenti hogy kevés téves riasztása, ezzel megszerezte az első helyet és az advanced+ minősítést. Ráadásul még a 7-es verziót tesztelték, gondolom a 8-as még jobb lett.
-
copin
őstag
Panda Activescan 2 IE alatt fut most nálam.Talált eddig 6 fertőzöttet. remélem kirámolhatom és nem jön azzal hogy vegyem meg, mert kidobom az ablakon a gépemet (fél napja ez megy).
Amúgy melyik a legjobb free antivir, most az avastot használom; nem rossz, de azért nem mindenható. Esetleg az avira, az gyors, könnyen használható, már volt nálam pár éve. Vélemény?Amúgy van egy 5 éves panda platinum is (asszem ez a neve) lehet frissíteni az adatbázist, a program marad a kőkori. Az se lehet rossz végülis.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Na erre én is kíváncsi vagyok igaz nekem most nincs kedvem tesztelni
-
localhost
Közösségépítő
-
Lacika25
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani vmi vírusirtó progit, ami cd-ről bootol be? Köszi
-
ragazzo
őstag
válasz
BigBear #4518 üzenetére
Részben igazad van. Én próbáltam az AVG 8-t is és az Avastot is az egyik gépen. Mindkettő ugyanúgy fogta. Szóval nálam egykutya. Viszont a vírusok felismerésében meg jobb az AVG. Ha nekem nem hiszed el, akkor nézd meg ebben a blogban [link] Itt nézd meg a cikkekben lévő képek közül a Vírustotal eredményeit. Kinagyítva többet jól látható, hogy az Avast (nem free verzió) többet kártevőt nem ismert fel, míg az AVG-nél jóval nagyobb a találati arány. Én sem az AVG-t védem, mert linuxot használok. Szóval nekem mindegy.
Ahogy írtam, az Avirával meg az a gond, hogy sok a vakriasztása. Az meg nekem furcsa, hogy a Nod fogja a gépet. Nekem se volt túl erős gépem, de nem volt vele gond. AMD Athlon 2200+ , 1GB memória.
-
MolnárPéter
aktív tag
Kijött a végleges Sunbelt Vipre Antivirus + Antispyware
Ha valaki kipróbálja, írjon legyen oly' szíves véleményt róla, gépigény ( pl. virtuális memória), egyebek tekintetében! Köszi!
-
BigBear
senior tag
válasz
ragazzo #4516 üzenetére
Na ezt azért így nem jelentettem volna ki...
Nem az Avastot védem, de gyakorlatilag észrevehetetlen az AVG-hez képest. Legalábbis ha az AVG 8-at nézzük. A 7.5-ös AVG nagyon kellemes program volt, de a 8-as valami eszméletlenül meg tudja fogni a gépet. Nagy böhöm gépterhelő "izé" lett belőle, s ez nem csak az én véleményem. (Tudom-tudom, 100 millió légy... de...) tele a net a panaszokkal az AVG 8-ra emiatt, s rengetegen váltottak is más programra.
Az Avast messze nem fogja meg így a gépet, nagyon kellemes program, ahogy mondjuk az Avira is.
Én NOD32-t használtam jó pár éve probléma nélkül, de most először csalódnom kellett abban is, s le is szedtem a gépről. Sajnos a 3-as (.667) NOD32 is sokkal jobban megfogja a gépet mint a régiek (2.7). Sajnálatos ez a dolog, de úgy látszik, ma ez a tendencia. Most az Avira és az Avast közt vacillálok, hol ezt, hol azt használom, tetszik mindkettő és bizony fürgébb is lett a gépem velük.
-
Kiskutya
veterán
válasz
MolnárPéter #4513 üzenetére
Pont most akartam én is linkelni
-
Ramius
őstag
válasz
newgamer #4511 üzenetére
Most volt egy reinstallom, sp3-as xp-t raktam fel, és ezzel együtt vírusirtót is váltottam. Előtte Active Virus Shield-et használtam, csak annak megszűnt a támogatása. Telepítés előtt pár napra az avira antivir-t is kiptóbáltam, azzal nem volt gond. Lehet, hogy nem kimondottan az avg az oka a lassulásnak...nemtudom
-
Ramius
őstag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy az AVG free látványosan lefogja a gépet? Miért lehet ez?
-
localhost
Közösségépítő
-
thefrzr
csendes tag
a legjobb a BitDefender. vita nélkül. 1,5 éve problémamentesen megy vele a rendszer
UP A BITDEFENDERNEK
-
pH érték
aktív tag
Ha a vírus a memóriába fut, akkor úgy tudom nem lehet simán letörölni.
Viszont van olyan megoldás, hogy live cd-vel bootolva le tudom irtani őket. Tudtok valami jól használható live cd-t? -
pH érték
aktív tag
Hali! Vírusos gépet kell tisztítanom, majd ha ez megvan valami védelmet is szeretnék rá.
Szerintetek jó választás a ESET NOD32 Smart Security 3.0.621? -
Kácsa
aktív tag
válasz
MolnárPéter #4497 üzenetére
Köszönjük.A link működik,a progi is.
-
newgamer
aktív tag
én most tesztelem a DR.Web 4.44 változatát trialban, sajnos nem tudja automatikusan frissíteni magát, mert ugye probaverzió gondolom.
Kinek mi a véleménye erről a vírusírtóprogiról?
Aktív témák
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest