Aktív témák
-
zed01
őstag
válasz
Gyomman #7818 üzenetére
Amikor telepíted a windowst, úgy csináld hogy addig ne nyisd meg a netkapcsolatot, amíg fel nem raktad az SP3-at. Ha routered van és automatán felismeri a windows a modemet, akkor addig kapcsold ki (vagy húzd ki a hálózatból) a modemet, amig az SP3-at fel nem raktad. Komolyan mondon, szervízcsomag nélküli windowssal felmenni a netre életveszélyes! Ha már fenn van az SP3, akkor gond nem lehet.
-
-
Erőforrás
tag
válasz
Gyomman #4858 üzenetére
Ez igaz, mert sajnos nincs 100%-os védelem. Az viszont nem mindegy, melyik program napi szinten mennyi szignatúrát frissít, és milyen gyorsan reagál a fertőzésekre. Heurisztikus észlelésre meg manapság nem lehet egymagában alapozni. Mennél magasabb egy program heurisztikája, annál nagyobb a tévedés lehetősége.
A Kasperksy-nél a napi 3-4000 szignatúra, szerintem minősít. Ahogy az Avira-nál is. De az Avira AHEAD techonlógiája nekem sok. -
h_143570
addikt
válasz
Gyomman #4752 üzenetére
Az alg.exe egy standard rendszerfolyamat. Application Layer Gateway, az alakalmazasok kozti komunikaciot szolgalja. A Process Explorerel meg tudod nezni, hogy honent fut. Ha a system32 konyvtarbol akkor minden rendben van. Egyebkent ez egy elege gyakori megoldas, hogy valos rendszer fojamatnak nevezik el magukat vagy valammi nagyon hasonlonak.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Gyomman #4597 üzenetére
Az az outpost 2009 volt de néha akadt valamivel és volt hogy 2perc alatt se jött be 1 oldal inkább leszedtem. Most hogy csak nod+a-s marha gyors minden!
Egyébként az avg8 jó cucc lett és szerintem mellé nem kell aktívba másik spyware irtó kb annyira eszi a memóriát mint a nod+a-s én azért használom inkább ezeket! -
-
Kiskutya
veterán
válasz
Gyomman #4582 üzenetére
Komolyan nemtom nálad mi lehet a gáz! Én foglalkozom számítógép szervizeléssel is tehát nem 1-2 xp-t telepítek havonta, de nálam meg soha nem volt még hasonló szitu sem. Nálam 1 xp telepítés az max 2 óra de abban az updatek meg az összes progi telepítése is benne van ami alap használathoz kell!
-
h_143570
addikt
válasz
Gyomman #4428 üzenetére
Egybe integralja a 2ot igy egy lepesben telepulnek, termeszetesen az eljaras egyenerteku a sima xp majd az sp2 felrakasaval. Az egyetlen elonye, hogy igy viszont a telepiteskor mar vedve van az osszes tavoli sebezhetosegen alapulo tamadas ellen. Legalabbis mig rendesen fel nem tudod patchelni.
-
h_143570
addikt
válasz
Gyomman #4425 üzenetére
Nem is kell bongeszned, eleg ha csak fent van a gep a neten. A windows tartalmaz szamos halozatrol elerheto szolgaltatast. Pl DCOM, NETBIOS. A tamadok folymatosan nezik at az internetet olyan gepeket keresve amelyek eseteben ezek a szolgaltatasok nincsenk rendesen patchelve. Az iylen tamdasokat exploitnak szoktak hivni, illetve a fergek hasznaljak ezt a tamadasi megoldast. Pl anno a blaster worm volt a legismertebb ilyen. Amint a gep felepet a netre szinte azonnal megtalata es 1 percen belul ujrainditotta.
-
h_143570
addikt
válasz
Gyomman #4423 üzenetére
Erdemes lenne integralnli az nlite-al az SP2-t az eredeti lemezzel, igy egybol az menne fel. Az sp2 beepitet tuzfala meg kepes megvedei a gepet addig mig a hivatalos patchek felekrulnek ra.
Egy erros HIPSel rendelkezo softveres tuzfal nem artana, ileltve jo eselyel a fo kolompos nem virus hanem spyware igy par spyware olo sem artana.
-
h_143570
addikt
válasz
Gyomman #4415 üzenetére
Sajnalatos modon patcheletlen xpvel mentel fel, vedelmi programok nelkul igy percek kerdese, hogy mikor kapnak el.
Probald meg az ms oldalarol leszedni legalabb az sp2 telepitojet illetve a vedelmi progik telepitojet. Majd a gepet valaszd le a halozatrol, teljes rendszer ujra rakas format c-vel. SP2 es vedelmi progik feltepit, majd utanna radughatod a halozatra.
Az is jo megoldas, hogy szerzel atmenetileg egy routert es a mogul mesz fel amig felrakod az sp2-t
Itt meg talalsz progit ami ossze rakja az SP2-t a sima windowsal, hogy a jovoben ettol megkimeld magadat.
[link] -
h_143570
addikt
válasz
Gyomman #4365 üzenetére
Mivel trojairol van szo igy a sima virus olok sajnos felejtosek. Ha nem ritkasag a kicsike akkor a spybot el tudja intezni. Spyware Terminator, SuperAntiSpyware, counterspy, spyware doctor es spysweeper ezek felethetoleg megfogjak talalni.
Ha nem tul okos a kertevo akkor az msn leszedese es ujra rakasa megoldhatja a problemat.
-
hdf
tag
válasz
Gyomman #4064 üzenetére
Az egyik otthoni gépen négy éve használtam VirusBustert, elégedett is voltam vele. De karácsony előtt összeszedett valami trójait, amitől nagyon nehezen tudtam megszabadulni. Most lejárt a licenc, nem hosszabítottam meg, hanem a másik gépen bevált Nod32-tettem föl (30 naponként majd újra.). Telepítés és adatbázis frissítése után végeztem egy átvizsgálást, legnagyobb meglepetésemre talált trójait is, és adwaret is. Szerencsére megszabadított tőlük.
Így maradok ennél az írtónál mind a két gépen!
Szóval én is egy bevált mellet tartok ki inkább, a gyakori cserék helyett. -
Traxx
őstag
válasz
Gyomman #3192 üzenetére
3 napos konfiggal nem hinném, hogy vírusos vagyok
Először amúgy a nodot tettem fel, az picit lassított...aztán a Zone-t, az is picit.
De a tűzfal mitől foghatja meg a gépet? Az is scannel indításkor valamit?Mod: most nézem: a Zone-nak is van antivírus monitoringja...egyszerre elég csak a NOD is, nem?
-
volvoguy
addikt
válasz
Gyomman #2399 üzenetére
ingyenes? ez fura..a régi nodom....ami még a 2.7es verzió előtti volt..de lehet hogy 2.7-es volt, nem lehetett ujra letölteni...megmondom miért...azért nem..mert ugye 30 napig tart a program használata...és ezt a 30 napot vagy a számitógép jegyezte meg, vagy a gépem maradt nod-fájlok..ugyanis emlékszem, lejűrt a 30napos próbaidő..letöröltem, felraktam, és emlékezett rá a nod, hogy már egyszer volt fenn a gépen..és nem engedte...de sztem a gép jegyezte meg, mert formatálás után ujra lehetett használni napokra rá...bár ez már régen volt..lehet ma már másként van...bár az is lehet, hogy lehetett használni, vagyis ujra feltelepiteni, csupűán a frissitést nem engedte..nem emlékszem...
(miért nem jön be? nem tom....van oylan fájl, amit nem talált meg..nyilván mindent nem találhat meg..de azt a fájl megtalálta a symantec, és az f-secure....ráadásul 2 év alatt mindig fertőzött volt a gépem, és sosem talált semmit, pedig mindig be volt kapcsolva a heruisztika...szal soha nem talált semmit, mégis mindig kékhalál...szal a "legjobb", advanced+ és mittudomén miylen győztes, év virusirtójáak minden fertőzést megkéne találnia, nem? ez oylan, mintha lefizették volna a nod-osok a tesztelőket..jó nyilván nem..de a nod a gyakorlatban nem produkálja a tesztekben mutatottakat...javitsatok ki ha tévednék..vagy másnak más a tapsztalata..)
-
volvoguy
addikt
válasz
Gyomman #2337 üzenetére
az avirával csak az a baj, hogy ne mtudom telepiteni....letöltöm a free verziót a hivatalos oldalról, vagy magyar oldalról..le is tölti a gépre, belépek a telepitőbe..majd a windows kidobja a szokásos szürke négyzetet, miszerint nem hajthazó végre a művelet....nem tudtam kipróbálni sajnos
-
volvoguy
addikt
válasz
Gyomman #1938 üzenetére
nem nagyon értem amit irtál. független tesztelők leteszteltek laboratóriumban számitógépeken lévő virusirtókat....és rengeted virusirtó nem ismerte fel a rájuk szabaditott virusokat, és nem azt mondom hogy a nod volt a legjobb.....de advanced+ minősitést kapott egypár nagyon jó antivirussal egyetemben...meg mittudomén hágyszor nyert el vmilyen dijat....
szal én a cikkekből, mert nem csak egyet olvastam...(sg.hu...kereső->NOD32...cikkek) azt deritettem ki, hogy a NOD egy jó virusirtó rendszer, élmezőnybe tartozik...ahol lehet még 5-10-15 más antivirus szoftver vele egyetemben......sok virust megtalál, olyanokat amiket más irtók nem...jól szerepelt a tesztekben..nem a téves riasztásoknál..hanem a viruskeresésben...(utolag jegyzem meg, remélem jól emlékszem az olvasottakra, és nem baromságot irtam
)
-
Gyomman
aktív tag
válasz
Gyomman #1938 üzenetére
Érdekes dolog történt.
Spybot mindig talált egy registry bejegyzést, ami egy trójaihoz tartozott, viszotn mindig mikor fixáltam, visszatért. Mivel se Avira, se nod32, se HijckThis nem talált semmit, modnom utánanézek neten. Találtam is egy SDFix nevű progit (ami jónak tűnt, mert win32/Sdbot volt a trójai, legalábbis a Spybot leírásában), ezt fetelepítettem és a logja szerint talált is néhány dolgot, amit kitörölt.
Mivel ez csökkentettbe lehetett csak használni, így hát újra kellett indítani gépet. Na msot! Újraindítás óta az Avira már eddig 5X jelzett, különböző nevű és kiterjesztésű fájloknál, h különböző trójaik, és épp most akarnak a gépre "felmásolódni" (azaz a valós idejű védelem jelzett). Nem tudom, h ez mitől lehet, most mindjárt újraindítom a gépet, és megnézem akkor uis csinálja-e a fesztivált. Ha vki tud vmi okosat, kérem szóljonUi.: kettőt karanténba raktam újraindítás után VirusTotalon is megnézem
-
zed01
őstag
válasz
Gyomman #1677 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. Jókat írnak a Spyware Doctorról, bolond lennék lecserélni.
A Spyware Doctor szintén nagy figyelmet érdemel. A kellemes felhasználói felület és a sok-sok szolgáltatás kiemeli a többi program közül. Persze lényeges, hogy hatékonysága miatt sem kell szégyenkeznie. A PC Tools kitűnő terméktámogatása is említést érdemel, így összességében szintén kiérdemli a szerkesztői ajánlatot.
Előnyei:
ízléses külső
átlátható, stabil működés -
Gyomman
aktív tag
válasz
Gyomman #1677 üzenetére
Na! Magas heurisztikán az Avira mindent észrevesz, és a teszt eremdénye a vírusírtó részen 100% lesz (spyware rész amúgy 75%, úgy hogy, az "Add a spyware component to IE" rész van ki ikszezve, IE-t meg nem használok, szal az mind1; tűzfal jelenleg nincs, bár így is 10%). Nem rossz azért az a magas heurisztika, még ha sok a téves pozitív is!
-
zvaragabor
senior tag
-
zvaragabor
senior tag
-
Eskimoka
tag
válasz
Gyomman #1221 üzenetére
Egyszerűen nem tudok vele megbírkózni
!Már csináltam nod-os karpesky-s online scan-t aztán avira-s normált(jelzem mindegyik talált valamit...
), most épp egy friss nod-dal próbálkozom,mert annyi ideig jó volt normál módban a win, hogy leszedjek egy frissítést.
Az a baj, hogy bármit csinálok, a bejelentkezés után máris hiba fogad, hogy nem tud betölteni valami dll. meg nemtom milyen exe file-t!
Már kezdek egy kicsit kikészülni, nem lesz túl jó a szilveszteri bulim az fix.
Azért ha van ötleted akkor szólj, kösz. -
tkazmer
addikt
ha elküldöd a kasperskynek, valószínűleg nagyon hamar megjelenik a definíciót tartalmazó frissítés, egyszer éjjel 3-ig kínlódtam egy vírussal, a nagy részét kiírtottam, de még maradt 1-2 file, amit nem lehetett leállítani, így törölni sem, azokat elküldtem a kasperskynek, 3 óra múlva jött a válasz, és amikor felkeltem, a frissítésben benne volt.
az ef process manager egyébként gyakran jól jön ilyen esetben(pláne, ha a task managernek már lőttek) -
-
h_143570
addikt
A kerdeses, helyen az IE atmeneti file taroloja ide menti el a nemreg megnyitott lapokat, hogy gyorsabban be tudja tolteni a szukseg lenne ra megint. Az oldalakba agyazot aranyosagok az ugynevezet drive-by megoldassal kerulnek fel a rendszere, ellenuk szinte semmivel sem lehet vedekezni.
Ha minden aron IE-t akarsz hasznalni akkor IE7 feltelepit es az Active-X kikapcsol. Egyekent rakj fel egy Operat, vagy ha FF tetszik jobban akkor noscript es adblock pluginok.
Azt, hogy a "dedikalt root kit kereso" semmit sem talaj azon ne csodalkoz, nagy resze semmi mas mint PR.
-
zvaragabor
senior tag
Huh hát PcTools nem sokáig volt a birtokomban, kb egy délutánig mindössze.
Szerintem mind a három másik ingyenes antivírus(avg avast avira) jobb nála.
Nem evett olyan sokat amikor a gépen volt. Ennyit tudok róla.Kipróbálhatsz néhány online scannert is. Gyanítom a lassú sávszélesség a galád kártevők miatt van. Esetleg megpróbálhatod a töltögetéseket/frissítéseket/online scannereket "csökkentett mód hálózattal" módban. Legalább nem fog az a sok varangy betölteni, ami használja a hálózatot.
-
zvaragabor
senior tag
Az igazat megvallva nekem elég unszimpatikus ez az AOL féle antivirnyák. Akár a kasperskys, akár a McCaffee. Butítottak, nem a saját cégnél vannak. Szerintem a kaspersky az csak a 6-os verzió motorját használja.
nincs mit, nem lehetetlen hogy én is felteszem amíg ki nem jön a comodo antivirus végleges.
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest