- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
Igen.
A végeredmény pedig függ az adapter és az adott obi méretpontosságától.
Ha a két hiba összeadódik, akkor lehet hogy nem tudsz élesre állítani végtelenben.BEE
Mondjuk Canon esetén ez azt jelenti, hogy túltekerhetsz a végtelen álláson,
és csak vissza kell tekerni a fókuszt. Vagy egy kis alátét kell az obi alá. -
HSM
félisten
Így van. De az 1,5mm csak a Canon EF esetén él, Pentaxon pl. az azonos fókusztáv miatt nem tol semennyit, Nikon-nál meg azért kell lencsés adapter, mert mínuszba (~közelebb vinni) nem tudsz konvertálni.
Kezdetben egyébként rengeteg probléma volt a Canon EF-M42 átalakítókkal (nem volt végtelen fókusz elég sokkal), de elvileg már nincsenek. Lehet utóbbi csak "urban legend"? -
-
HSM
félisten
Igen, erről elfeledkeztem, hogy az is baj, hogyha túl vékony, és túl közel van... Bár akkor elvileg a közeli fókusztartományból veszik el, és a végtelent meg "túl lehet tekerni". Persze ezt csak az igen korlátolt fotóelméleti tudásom alapján gondolom, nem biztos, hogy így is van.
Kipróbáltam én is, és nem jártam sikerrel, az én adapterem túl vastag vagy az obi halott.
Betekertem az obit végtlenre, és csináltam egy képet, kb. 10m-re lévő cuccokra volt éles (15m után lenne végtelenben az obim). Elkezdtem letekerni, és csak egyre közeledett a homály, szóval nem nyert.
Amúgy pont az ilyen dolgok miatt szokták minimálisan vékonyabbra gyártani ezeket az átalakítókat a szükségesnél, hogy inkább vesszen icipici a "makró" képességből, de biztosan legyen rajta végtelen...
-
-
-
2/3 fényértékkel rosszabb az f3.5, mint az f2.8. Azaz azonos körülmények között ha az f2.8-as fényerejű objektívvel 1/100s-os záridővel kapod meg a jól exponált képet, akkor az f3.5-öst használva már csak 1/60s-os (1/66.6 lenne, de ilyen nem állítható be) záridővel.
A mélységelességet több dolog is befolyásolja a rekeszérték mellett (a példaként felhozott két objektív gyújtótávolsága közötti eltérés szerintem nem olyan jelentős), ilyen például az objektív közelpontja, a tárgytávolság...Itt egy táblázat a pixinfo oldaláról.
Ha valami nagy ökörséget mondtam volna, akkor majd jön Szten kolléga és remélhetőleg kijavít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest