- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26140 üzenetére
Fakesmc mehet be a 10.11 es az others mappaba, akkor biztos be fogja tolteni, azonban a jogusultsagokra figyelni kell, root:wheel legyen a tulajdonosa es 755-os jogokat kell neki adni, termeszetesen recursive-n, ehhez a pendrive-on elotte ki kell kapcsolni az "ignore ownership"-et. Ezen kivul szerintem kezdetnek egy nullcpupowermanagement is jol fog jonni. Ennyivel meg a gepedhez szukseges DSDT patch-el el kell, hogy induljon az alap rendszer. Ha az mar stabilan fut raersz szenvedni a hanggal a halozattal es a tobbivel.
A DSDT ezt jelenti.
Azt ne vard el hogy egy nem pc-re tervezett rendszer next-next finish-el mar mukodni is fog. Igy is baromi sokat javult a helyzet, lassan a fel vilag a clover-t fejleszti szabadidejeben. Ha ennyire nem megy az angol es nem vagod a unix parancsokat, de tenyleg erdekel a dolog es van benned kiatartas akkor csak nyerhetsz az egesszel. Szep lassan akaratlanul is egyre tobb mondatot fogsz megerteni angolul, plusz ezaltal megismerheted a unix rendszerek vilagat is. Ezek mind mind olyan dolgok amiket az iskolaban soha nem tanitanak, de a valodi eletben barmikor hasznosak lehetnek.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26138 üzenetére
a fakesmc kell a telepítőhöz is, meg majd a telepített rendszerre is
a clover csinálni fog pár mappát, ott a majd a 10.11-be kell bemásolni (bár nekem korábban a 10.10 is be kellett, anélkül nem ment, lehet azóta már javították)abból a dmg-ből csak a fakesmc-t kell kimásolni, nem kell telepíteni
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26136 üzenetére
az új rendszeren valószínűleg más problémák lesznek
a régi kext-ek nem lesznek jók -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26133 üzenetére
ugyanaz meg van magyarul is: [link]
viszont még nincs frissítve, neked majd valami ilyesmi kell:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/ElCapInstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.appa clovert meg a pendrive-ra telepítsd, ugyanoda, ahol az osx telepítő is van
fakesmc-t pl. innen tudsz szedni: [link]
a legfrissebb akármi.binaries.dmg-t töltsd le és onnan másold majd kia dsdt fixekről most elég annyit tudni, hogy ha elindul majd a telepítőd, ott még a bootloader-ben tudod őket kapcsolgatni
-
válasz
Wiz Khalifa #26133 üzenetére
A fenti linken 1db parancs van, amit be kell copyzni. Attól hogy nem "OK" meg "next" gombok vannak, hanem szöveg aminek a végén entert kell nyomni, még nem mágia
Egyébként nem bántásból mondom, de ha ennyire nem megy az angol, meg egy terminal copy&paste, akkor kevés örömed lesz a dologban, mert ezeket azért nem árt tudni. Ez egy nem támogatott dolog, rengeteg a hibalehetőség, és kevés info áll rendelkezésre magyarul. Akik itthon használják azok meg egyáltalán nem biztos hogy pont azokba a hibákba futnak bele amikbe esetlegesen te bele fogsz.
Clovert telepítheted bárhova, pendrive is jó, de mehet a hdd/ssd-dre is.
-
válasz
Wiz Khalifa #26130 üzenetére
Az unibeast-et felejtsd el. Simán csak csinálj egy pendrive-os telepítőt így:
https://support.apple.com/en-us/HT201372
...és használd a Cloverrel.
Előtte persze töltsd le a store-ból az El Capitant, majd amikor elindul a telepítő, ne nyomj neki semmit. Ha install-t nyomsz, akkor kimásolja magát egy image-be amiről updatelné következő boot után a jelenlegi rendszered, majd törli magát. Tehát a fenti linken említett tool addig van csak /Appliactions-ben ameddig nem nyomod meg az "installt"-t. Értelem szerűen futtasd le a createinstallmediat, zárd be a telepítő ablakát, majd törölheted is akár az egész rendszert.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26127 üzenetére
a yosemite már nem menő
csinálj egy el capitan-ös installer-t, tedd rá a clovert, meg a fakesmc-t, aztán bootolásnál állítgasd a dsdt fixeket (azzal kezd, hogy kikapcsolsz mindent)
kb. ennyi, így már működnie kellene -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26120 üzenetére
a win szerintem intenzívebben használja a winyót
én ránéznék arra a hardverre, első körben hdsentinel-lel a vinyót
meg egy estére ott hagyni egy ramtesztet rajta (lehetőleg olyat, amit külön bootolsz be, pl. memtest86+) -
válasz
Wiz Khalifa #26122 üzenetére
De miért nem próbálod ki Cloverrel és szűz/gyári apple telepítővel?
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26122 üzenetére
Ez mar csak ilyen, a niresh es az osszes tobbi mokolt cuccal szerintem csak a gond van. Persze a vanilla osx-hez azert nem art ha ez ember tisztaban van unix rendszer mukodesevel. Ezen kivul regen egy sajat dsdt is csodakra volt kepes... Az en dsdt-m kb 1 ev alatt lett tokeletes, ehhez sok szabadido kellett. Most ott tartunk hogy nincs is mar szukseg a dsdt-re, mert a clover "on the fly" mindent megcsinal nekem. Persze ehhez is erteni kell, de nagyon-nagyon jo a clover wiki-je. Lehet folyamatosan szarakodni ilyen elore keszitett cuccokal, es esz nelkul ganyolni, vagy veszed a faradsagot es utanaolvasol mi mit csinal. Itt minden meg van ahhoz hogy a gepeden tokeletesen menjen az el capitan is...
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26116 üzenetére
Dual boot a legegyszerubb.
1 disk az osx-nek, 1 disk a windows-nak, es amikor windows-t akarsz inditani fogod es elohozod a bios/uefi boot menu-jet es kivalasztod a windows-os disk-et. Nalam kb 4 evig ment a windows igy es soha semmi baja nem volt. -
válasz
Wiz Khalifa #26118 üzenetére
Akkor ott valami komoly gond van. Memtestet futass, akár 1 napig is. Utoljára két esetben láttam windowst ilyen szinten megdögleni: az egyik az volt hogy laikus szétgányolta, amivel nem lehet mit kezdeni, ők mindent szétgányolnának, nem kell ahhoz windows. A másik pedig az, amikor memória hiba miatt maga alá piszkított (rendszerfile-okat írt hibásan a ramban levő sérült adatok miatt).
-
válasz
Wiz Khalifa #26116 üzenetére
A Windowst kb. a 95 idejében kellett hetente újratelepíteni, win7 után pedig kb soha (esetleg hízni tud benne a winsxs könyvtár, amire a mai napig nincs megoldás, esetleg ha valakit ez zavar, akkor lehet újratelepítgetni), egyszerűen csak vigyázni kell rá, szóval valami nem kerek nálad.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26112 üzenetére
Mi a baj a dual boot-al?
Mondjuk nekem havonta 1x-er van idom jatszani, akkor elinditom a win-t amin csak a gta v van es jatszok par orat. Az a masfel perc a 2 rendszer valtasa kozott nem hiszem hogy annyira sok lenne. Amugy ha windows-on nem csinalsz semmit csak jatszol akkor baromi jol birja. Nekem most halt meg a win7 de azert mert a disk kirohadt alola. -
válasz
Wiz Khalifa #26110 üzenetére
Windows-al
De viccen kívül: ha össze is tudnád faragni, kizárt hogy bármire is mennél vele, hacsak nem szeretsz 2-5fps-el játszani. Ha izom kártyád meg CPU-d van, akkor a WOT esetleg játszható lesz, de ha nem akarsz szívni, azt se erőltesd osx alatt. Hivatalos WOT fórumon kérdezd meg hogy kell Wine-ból futtatni, ha mégis bele akarnál vágni, van ott ennek külön topic.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26100 üzenetére
A nativnak az a lenyege hogy a gyari cuccokal megy, GraphicsEnabler=Yes ezen kivul kellhet meg a PCIRootUID=0/1 kapcsolo valamelyik allapota.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26088 üzenetére
Valaki?
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Wiz Khalifa #26078 üzenetére
Ez jó hír. Akkor már csak azt kéne megtudni ,hogy tudnám felvarázsolni a rendszert
Támogatásilag (kext(?)) hogy állhat? Ennek hol tudok utána járni? Illetve a teleptő készítése vet fel problémákat ahogy írtam is.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26074 üzenetére
ATI-rol lovesem sincs...
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26072 üzenetére
Elso korben igen, nezd meg hogy rendesen betolti-e a nv kext-et, ha igen akkor amrad a system log abba biztos beleirha ha valami elszall.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26070 üzenetére
Boot es system logot kellene nezni, azzal sokra nem megyunk ha a splash-t nezed. Esetleg kiprobalni a PCIRootUID=1 kapcsolot is.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26065 üzenetére
System logot nezted?
Milyen boot kapcsolokat hasznalsz?
A telepites alatt volt normalis felbontasod? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26061 üzenetére
Valakinek erre ötlet? Idegesít nagyon...
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26055 üzenetére
Kb 10 eve nincs analog monitorom, es a legutolso ATI kartyam egy 9200-es volt az iBook G4-ben
De viccet felreteve, valoszinuleg elegge driver fuggo lehet a dolog, az nvidia-s kext-bol kiszedtek ezt a tamogatast az tuti, ettol fuggetlenul ha egy patchelt vagy regebbi kext-el elvileg mukodhet a dolog. Az ATI vonalat nem ismerem...
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26052 üzenetére
Aha
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26050 üzenetére
Attol az meg tovabbra is analog marad... OS X 10.9 ota nincs VGA tamogatas.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26047 üzenetére
Megy 210-el is de csak digitalis(DVI/HDMI) monitorral.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26047 üzenetére
Amit kifelejtettem.
Lehetőleg mókolás nélkül menjen. Illetve a Geforce N210 1GB amivel próbáltuk GraphicsEnabler=Yes-val van alaból beállítva. És ahogy az alma logónál betölt elmegy a kép és a monitor inaktív lesz.
GraphicsEnabler=No
És az npcs vagy mivel ami 0x2000 és 0x3000 azzal sem ment.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26020 üzenetére
azt mélyebben kell állítgatni
esetleg itt nézz körbe
google kulcsszavak: alc898 osx86
sajnos nem olyan triviális megcsinálni, és többféle megoldás is létezik rá az igényektől függően (hány pont 1, front panelt használsz-e, stb.)
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26017 üzenetére
valószínűleg nincs jól beállítva a hangcucc csatornakiosztása
-
válasz
Wiz Khalifa #26005 üzenetére
A virtualizáció lényege hogy hw független, tehát igen, teljesen mindegy milyen gép van alatta.
A VT-d CPU feature is csak a hypervisornak (virtualbox, vmware, akármi) kell.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26005 üzenetére
Én az olyanokra gondoltam amúgy mint audio, lan, stb...
mind virtuális lesz, tökmindegy, hogy valójában mik vannak a gépben
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26002 üzenetére
nem igazán
intel oldalon annyi a feltétel, hogy támogassa a vt-d-t (amivel többnyire nem szokott gond lenni), a többi mindegy
amd-nél már trükközni kell, nincs vele tapasztatalom -
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #26000 üzenetére
Arra azért nem tenném fel első körben.
HP ProDesk 600G1 TWR - i3-4130, 8GB DDR3, nVidia GT630 és a rendszernek egy 500GB SATA vinyót találtam.
-
válasz
Wiz Khalifa #25992 üzenetére
Nyilván nem jövök azzal egy OSX-es topicban hogy nekem de jól mennek a játékok intel IGP-vel windows alatt
Szóval igen, OSX-en játszok, mivel nincs windowsom már vagy 8 éve.
Azzal tudsz érdemben játszani, ami van OSX-re. Amiket felsoroltál, azok közül egyik sincs. Windows emulátorból pedig felesleges futtatni, rengeteg teljesítményt + DX featureket buksz. Inkább bootolj át ha játszani akarsz.
Hogy mi jött ki OSX-re azt egyszerűen megtalálod a Steamen, van rá külön kategória. Jelenleg főképp az Elite: Dangerousal játszok, illetve Blizzard játékok szoktak még menni ha időm engedi (SC2, Diablo 3).
-
válasz
Wiz Khalifa #25989 üzenetére
Be kell megfelelően állítani a config.plist-ben. Nálam a 4690-ben levő IGP (intel 4600) hasít, ezen játszok amíg nem jön meg a gtx970.
-
válasz
Wiz Khalifa #25987 üzenetére
Hálózati vezérlő.
Egyébként honnét vetted hogy nem mennek az Intel IGP-k? Azok is ott vannak szinte minden macben amikben nincs diszkrét gpu. Tökéletesen működnek hackosx esetén is.
-
tibi970307
tag
válasz
Wiz Khalifa #25983 üzenetére
Köszönöm a választ! Nekem az tökéletes lenne, mert a hangot is HDMI-n viszem át. Van ugyan egy ASUS Xonar DG-m, de azt olvastam, hogy nem támogatott, így marad a HDMI. Van egy XFX 5670-es VGA-m is, de nem tudom melyik stabilabb, ez, vagy az integrált? Illetve grafikai szoftvereket használnék, ezért később majd szükség lesz egy támogatott VGA-ra is. Ebből majd keresek egy listát. A megfelelő processzorra pedig kíváncsi vagyok, mert pl egy 4130 és 4330 között van árkülönbség.
-
Genius007
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25973 üzenetére
Kipróbáltam most, semmit nem segített, ugyan úgy újra indul egyből.
tlac: Várom az infót, Virtuális gép belőve, ott megy rendesen a Mavericks.
-
Genius007
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25959 üzenetére
No helyzet van!
Letöltöttem a Maverickset amit mondtál, virtualba feltettem, minden gond nélkül felment, és ott megy rendesen! Letöltöttem a DMG filet is (mert alapból ISO-t szedtem le ugye, de a TransMachez DMG kell)
Feltettem Pendrivera TransMac-el, bebootol, viszont amikor kiválasztom, hogy Niresh Mavericks (rögtön az elején ugye) elkezdi görgetni a dolgokat (-v kapcsolóval) és 2sec már újra is indul a laptopom ...
De ez legalább már elindult Virtualba és ment rendesen, már látok valami fényt az alagút végén.Ötlet esetleg, hogy hogy indítsam, mit csináljak / tegyek, hogy ne induljon újra még telepítés előtt?
-
Genius007
őstag
válasz
Jogos!
Most vissza olvastam, más küldte át az OSX letöltéséhez a linket.
Ezt (is) letöltöttem már, és ezzel sem volt jó.yosemite-zone-10-10-1-iso-niresh
Virtualba sem jó, mert ott bár feltudom telepiteni az OSX-et, de amikor felteszi, és újra indul a gép, görgeti le a sok infót, ott BlueTooth Missing Transport hiba üzenetet kapok és ott meg is áll!
(Eddig Virtualba volt hogy a legtovább eljutottam, idáig). -
tlac
Topikgazda
válasz
igen, mert azok hackintosh release-ek (amikről nem is szabadna beszélni)
az eredeti osx-hez képest van benne jó pár módosítás (módosított kextek, osx86-os bootloader, stb.)Privátba neki csak a TransMac-at adtam oda egy linken meg hogy hogyan csinálhat DMG fájlból bootolhatós pendrive-ot.
Genius007
akkor meg azt kellene odaadni a wmware-nek, arról bootolni, és akkor működne
utána az osx alatt meg már sokkal könnyebb összerakni egy saját telepítőt a géphez -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #25955 üzenetére
De amúgy általában az OS X-ek tartalmazzák a bootloadert nem?
Apple gépen menni fog a gyári installer, efi-s boot-tal
(azt nem tudom, hogy desktop gépen uefi-vel mit kezdene)de az osx86-os bootloaderek csinálnak még jó pár dolgot magán a bootoláson kívül
(#25956) Genius007
Amit Te küldtél linket privátban, azt is feltettem TransMac-el, bebootol, és amikor az elején görgeti le a telepítés előtt a sok cuccot, ujra indul a gép.
ezért sem jó privátban a szakmai dolgokat megbeszélni a topik helyett, mert így esélyünk sincs, hogy tudjuk miket csináltál és próbáltál már
-
Genius007
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25953 üzenetére
Amit Te küldtél linket privátban, azt is feltettem TransMac-el, bebootol, és amikor az elején görgeti le a telepítés előtt a sok cuccot, ujra indul a gép.
Akármilyen kapcsolóval csinálom, -v -s -x már mindent próbáltam PCIRootUID=1 (és 0) előrébb sehogy sem jutottam.
Bootloader gondolom van rajta ilyenkor, hisz amikor Pendriveról bootolok, akkor elindul, csak a telepítés elejéig sem jutok el ... -
Regiee
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25940 üzenetére
Maga a net ment eddig csak nem ugy ahogy kellett volna. Viszont most valamit megbuheraltam es eltunt a halozat menubol az ethernet. Ha ujat adok hozza az meg piros marad.
-
Regiee
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25938 üzenetére
Az a baj hogy ez a csatlakozási ikon jelen pillanatban nekem kínai..
Itt osx-ben 17.2 MB/s-re felmegy aztán vissza is esik és úgy marad 3-5 MB/s-en.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25848 üzenetére
uTorrent van linux-ra, ez meg egy ubuntu lenyegeben. De az uTorrent-nel csak hasznalhatobb kliensek leteznek
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25846 üzenetére
Ingyenes az
Annyi a trukk hogy eloszor a $custom, aztan oda beirsz egy 0-at es mar toltheted is... -
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25842 üzenetére
Azért nem olyan nagy macera az az átbootolás szerintem.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25842 üzenetére
Ilyen hasznalatra szerintem tok felesleges az OS X, tegyel fel egy elementary os-t
-
r4z
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #25840 üzenetére
GMA3000 != HD3000. Nagyon nem egyenlő.
Az ATi-t is elfelejtheted.Miért nem arra a gépre rakod, ami a cuccaid között van? Belerakod a vinyót, és arra telepíted. Azon futna.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25836 üzenetére
Az integrált vga-t nem támogatja a Mavericks.
-
MineFox54
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25836 üzenetére
Nekem hasonló konfiggal iAtkos ment fel csak.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25832 üzenetére
Ha natívan támogatja, akkor vagy nem írsz semmit vagy GraphicsEnabler=No kapcsolót kell használni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25770 üzenetére
Jahogy...
Yosemite-vel meg meg lehet próbáálni, bá nem sok sikersztorit olvsastam róla. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25772 üzenetére
Remelem menni fog
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25770 üzenetére
A nativ annyit tesz, hogy mindenfele szarakodas nelkul mukodik.
Tisztaban vagyok vele, hogy a 700-as szeria nem jon ki 10e-bol, de a hackintosh-nal mindig is voltak, es lesznek kompromisszumok, ezert is irtam oda a vegere hogy az mar hulyebiztos megoldas. Ha van idod, turemled, unix tapasztalatod, es programozoi tudasod, akkor kb minden szarra fel lehet tenni az os x-et... (en patcheltem mar magamnak a bootloader-t a 295 GTX miatt) Ezek hianyaban nincs mas lehetoseged mint, olyan cuccokat valogatsz ossze, amik vagy nativan mukodnek, vagy masok altal keszitett driver-ket vagy kenytelen hasznalni... de mivel ez egy zart rendszer ezert a sajat driver-ek kb egyenlo a binarisan patchel apple driverek-kel, es ezek sokszor okoznak random kernel panic-ot.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25765 üzenetére
Ertem en, hogy AMD igy meg ugy, de ok nem adnak ki driver-t OS X ala, tehat maradnak az apple altal kiadott driverek, amiket nagy valoszinuseggel ugyis ganyolni kell... Ha jol tudom az nvidia GTX 700-as szeriatol felfele, semmi hackolast nem igenyel, meg efi inject se kell hozza, csak fogod es felrakod az nvidia oldalarol letoltott drivert es mar megy is. Ha hulyebiztos megoldast keresel ezen erdemes elgondolkozni.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25765 üzenetére
Natívan nem támogatja.
hogy lett az olcsó gépból R9 280X? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25763 üzenetére
Privátban megy a link amit találtam neked
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25761 üzenetére
Konkrét MAX árat kérnék. meg van kötve így a kezem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25758 üzenetére
Nvidia lesz a te fuvarosod.
Van OSX gyári drivere, és minden klafa. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25758 üzenetére
Nagyon nem szeretem az amd/ati kartyakat, meg a nevukkel se vagyok tisztaban... szoval ebben nem igazan tudok segiteni.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25756 üzenetére
Ez mindig nehez kerdes...
En otthon egy Gigabyte 560 Ti OC@1GB-t hasznalok 2db FullHD kijfelzovel, ez azert egesz jol szakit. Elotte egy Asus 8800 GTX@768Mb volt (kb ugyanakkora teljesitmenye volt mint az 560-nak), a ceges asztalimon 1 db FullHD kijelzo log, ebben eloszor egy Gigabyte 8400GS 512Mb volt, de ezt gyorsan ki is raktam belole mert baromi lomha volt az osszes effekt, ideiglenesen belekerult egy "ketszersult" XFX 8800 GTX, most egy MSI 9600 GT 2GB dolgozik benne, es szerintem marad is. Muterom gepeben a 2,4 Core 2 Dou melett 4Gb rammal, egy Gigabyte 8600 GTS 256Mb van, azt csereltem ki probakent egy Zotac 210 1Gb-re de kb fel ora mulva raktam is vissza a 8600 GTS-t.
Amugy az alaplapot leszamitva kb tok ugyanaz az ceges es az otthoni gepem is. Q6600@2,4Ghz + 8Gb DDR2@800+ 120 Samsung SSD.
Es nevetni fogsz de pont a netezesnel volt harmat gyenge a 210 es a 8400 GS. Mar egy index kaliberu oldal gorgetese is akadt.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25754 üzenetére
FullHD felbontason baromira akad vele az egesz, ezt jobb ha tudod...
Plusz ugye nincs mar VGA tamogatas az OS X-ben ezert csak DVI/HDMI-s monitorral lesz jo. -
sEtuke
tag
válasz
Wiz Khalifa #25752 üzenetére
gt210
-
size
tag
válasz
Wiz Khalifa #25734 üzenetére
Akkor pontosítok.
Alaplap: Gigabayte: GA- Z68AP-D3
Memória: Corsar XMS3 1600Mhz 2*4GB
Vga: Radeon HD 7850 2GB PowerColor v2 Edition
Én is memória hibának gondoltam.
1 Memória modult ki is vettem de így sem lett jobb.
Amikor indítjátok az osx-et hova írjam az általatok linkelt szöveget?
Oda ahová a - v? -
cildren
tag
válasz
Wiz Khalifa #25726 üzenetére
WiFi kuka vagy Atheros vagy Broadcom kell bele.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25709 üzenetére
Igen a DMG-t kell letölteni a TransMac-hoz.
-
sEtuke
tag
válasz
Wiz Khalifa #25706 üzenetére
Transmacal ird ki(kompatbilisággi módba,és rendszertgazdaként)
dmg-röl pedig az irásvédettséget vedd le,és zárd be a torrentet -
sEtuke
tag
válasz
Wiz Khalifa #25704 üzenetére
Mit csinál pontosan?
-
sEtuke
tag
válasz
Wiz Khalifa #25699 üzenetére
Próba cseresznye,mivel Intel,nagyobb az esélyed
-
szezso15
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25641 üzenetére
Na, itt az emberem!
PÜ?
-
contaxg
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25443 üzenetére
értelme van, de pl .én még soha nem használtam az elmúlt 20 évben
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25442 üzenetére
Van értelme vírusítónak OS X alatt? Pl Eset Cyber Security?
-
contaxg
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25439 üzenetére
Kikopizol egy tetszőleges képet
Utána "alma"+I vagy jobb egér "gett Info" a meghajtó ikonon
A felpattanó ablakban rákattintasz a jelenlegi ikon képére
Alma+V-vel be pészteled a képet. Ennyi.. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25438 üzenetére
Még egy balfasz kérdés.
Hogy tudom az asztalon lévő HDD ikonok nevét módosítani? Illetve magát az ikon képet?
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25431 üzenetére
Shift+command+3 asztalon keletkezik egy file
Finder beállításoknál.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25424 üzenetére
Miert kell Niresh? Ott a letoltott Yosemite, Unibeasttel csinalsz egy telepitot ... [link]
-
Lazika
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25424 üzenetére
Ez alapján csinálj egy telepitőt. Niresht felejtsd el.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25422 üzenetére
10.10-et ugy kell feltenni, mint ahogy a 10.9-et tetted, nem lehet siman frissiteni mint az azonos verzion belul.
Hooper: A Xonar D1 nem fog menni.
-
talamasca
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #25384 üzenetére
Irányár...
De, 190 már elgondolkodom rajta, hogy kapja egy 120GB SSD-vel, telepítve Yosemite-tel.
200 esetén meg már egy 21,5"-os Samsung SyncMaster S22B300-vel a komplett élményen...
De nekem akarom, hogy megdorgáljanak itt, csak ha valaki most gondolkodik összerakáson, annak jó ajánlat lehet. Utolsó (10.10.2) OSX update-t már simán az AppStore-ból nyomtam neki. Meg se kottyant. -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25334 üzenetére
Hangerő: Biztos van, de én nem isemerek egyet sem :-( Nekem rendben megy.
Ne kattints, hanem a képernyő tetején lévő csíkból válaszd a Finder Prefeencest... -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25332 üzenetére
Finder Preferences -pipáld be a hdd-t.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25331 üzenetére
Viszont a kérdésem az lenne hogy a törlés gomb hogy van itt? Illetve hogy hogy tudom a HDD-k ikonjait az asztalra kitenni?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25330 üzenetére
Na felraktam megint az OS X-et. Érdekes módon most vettem észre hogy "gyárilag" is felvan rakva egy VoodooHDA. Azzal is meg a hangkari jól. Csak régen nem tudtam hogy be kell ezt azt állítnai.
Szóval örülök mert mondhatni felrakom a Niresh Mavericks-et és használatra kész. Annyit állítok majd a Chameleon Wizard-ba hogy Legalicy logó legyen illetve majd a gép adatait.
A VGA ventijének a zajának megszüntetésére meg a 9.5-ös frissítés orvosolja. Leszedem AppStore-ból a frissítést és ahogy felrakja elnémúl a ventim is. Ami érdekes nekem de most na.
Illetve a billkombinációval sem szórakozom. Már megszoktam hogy ALT+V helyett a kukac ALT+Q illetve CTRL+C helyett a másolás Win+C és a beillesztésnél is ez a helyzet.
-
cildren
tag
válasz
Wiz Khalifa #25327 üzenetére
Extra/org.chameleon.boot.plist ezt tudod szerkeszteni és oda be tudsz írni kernel flageket.
-
czombos
tag
válasz
Wiz Khalifa #25325 üzenetére
A mach_kernel maradjon benne és ne oda írd a kext-dev-mode=1 -et
A Kernel Flags-hez kell írni a kext-dev-mode=1 -et.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25319 üzenetére
No már csak egy nyűgöm-bajom van.
A Mikim nem megy a Skype alatt. És a rendszer se "érzékeli". Szóval ha pofázok bele nem jelez semmit. Pedig elvileg Mac kompatibilis.
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25317 üzenetére
Toleda-val próbáltad már?
[link] -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25315 üzenetére
A Quicktime, elég kevés formátumot támogat...
VLC, MPLAYER stb támogatja a többet.Azt remélem azért tudod, hogy 100%-ig soha nem lesz olyan, mint egy eredeti MAC... (VGA venti hangos) Érdemes olyan VGA-t választanod, amelyet alapból támogat az OSX. Billentyűzet: át lehet állítani talán az UKELE-vel?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25314 üzenetére
Na most elmúlt a nagy enti zaj érdekes módon a Chameleon Wizard beállítása után.
De most meg az MPlayerX cseszi az apját.
Full hangerőn a basszus recseg és torzít. =0-es hangerőn még kicsit hallani. Viszont 50-es hangerőn tökéletesen fut. A Quick Time meg nem játszik le semmit mindenre azt írja hogy ismeretlen. Legyen az Matruska, AVI, MP4, stb...
-
csabi94
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25312 üzenetére
Nem a hő miatt pörög jobban, hanem azért, mert nem olyan a driver szerintem.
Ctrl + C-re ott van a Cmd + C, ami egy windowsos billentyűzeten úgy néz ki, hogy alt + C asszem. Én annak idején szétszedtem a wines billt, és megcseréltem a 2 altot és wint.Szerencsére már nem kell mókolnom, mert az i7-es Airemet használom elgato Thunderbolt dockkal.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25309 üzenetére
Chameleon Wizard vagy Clover Configurator.
(de ne keverd a kettőt, ha Chameleon-t használsz chamaleon wizard ha clover-t, akkor Clover Configurator)
Ez a két alkalmazás a legkönnyebb az ilyen beállításokhoz.
-
Pety99
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #25307 üzenetére
Csak akkor, ha be tudod állítani az automatikus indítást, azt pedig egy előző hozzászólásban már leírtam, hogy miként lehet. Rendszerfrissítés után viszont mindig be kell írni, de az nem olyan gyakori.
-
Pety99
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #25305 üzenetére
Hello
Én is kipróbáltam többfélét, de csak ez vált be. VoodooHDA2.8.6 pkg. Ha működik ,egy kicsit játszani kell a beállításokkal utána mentés majd hozzá lehet adni az automatikus indításhoz. Cloverben a kext-dev-mode=1 –el kell indítani ! Ezt csak egyszer kell eljátszani illetve minden frissítés után, de legalább működik. -
Slukkica
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25302 üzenetére
Már nem tudom pontosan, de azt tudom hogy vagy négyet próbáltam mire jó lett. Az biztos hogy nem a legfrisebb verzió mert én is avval kezdtem
-
Slukkica
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25300 üzenetére
Nekem is Voodoo-val megy csak, próbáld avval. Persze ott sem jó minden verzió!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest