Hirdetés
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
-
válasz
JoolsNOS #340530 üzenetére
Ha nincs ózongenerátor, amit Reggie javasolt, úgy tedd ki erős napsütésre, kitárt ajtókkal. A jelen időjárás megfelelő lehet, persze nyáron az igazi. (suhanc koromban cigiztem az autóban, lehúzott ablak mellett)
A siker feltételes mindkét esetben, erősen függ a dohányszag mértékétől. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoolsNOS #340385 üzenetére
De amúgy ha ennyire zavar a TPMS akkor ki lehet íratni, LA Chip pl ki tudja írni neked ha jól tudom. Ha 2014 előtti az autó akkor semmi gondod nem lehet. Ha 2014. november utáni gyártású, amikor már kötelező volt a TPMS akkor viszont műszakin szólhatnak érte. Volt aki bukott már ilyen miatt szigorított műszakin. Engedtek ki a gumiból levegőt de nem jelzett be... Mondjuk a bukás esélye minimális és bármikor visszaíratható a dolog.
Vagy mehet a pótkerékbe ahogy focvis javasolta. De magát a 4 szenzort akkor is meg kell venni és ha lemerül az elem cserélni. Plusz azzal műszaki ellenőrzésen is megbukhatsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TPMs és TPMS között is sok különbség van a rendszer szofisztikáltságát illetően. Ami nem ír nyomás értéket az pl csak nyomás csökkenésre reagál. Ettől még nem elég a kesztyűtartóba betenni.
Alis is működni fog, inkább az a kérdés, hogy meddig bírja az elem benne. Végül ezért vettem meg a gyárit (Denso), mert arra 10 év elem gari van. Az utángyártottra Contiventalra meg csak 4 év...
Sima elem van benne amúgy, annyi okosság van, hogy ha bizonyos ideig nem érzékel kerék fordulatot akkor elmegy alvó módba. -
ParmaBoy
tag
válasz
Ha a szerelt kerékkel együtt van a kesztyűtartóban, akkor
Komolyra fordítva: nyomásra érzékel, és sokszor szerelés után kell gurulni 5-10km-t mire összehangolódik. Sajnos, ha rossz, csak szerelés után fog kiderülni, akkor sem azonnal.
Elem, le is tud (fog) merülni, olyankor a szenzor cserés.
-
válasz
JoolsNOS #340344 üzenetére
A 2014. utániak szinte biztosan, akkortól kötelező az EU-ban. (Előtte opcionális volt, nekem volt ilyen Vectram, Saab 9-3-am, a téli kerekeken nem volt jeladó, olyankor inaktíválta magát, nem hisztizett.)
Amelyik 2014. utáni modellben "indirekt TPMS" van, azaz egyedi jeladó helyett az ABS jelét használja, azzal nincs ilyen gond, hiszen nem kell bele TPMS-jeladós szelep, mehet a 100 forintos verzió (amiért sok helyen 1000 Ft-ot kérnek). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoolsNOS #340015 üzenetére
Sokat nem spórolsz, a legjobb "A" és a legrosszabb "G" besorolás között kb 7,5% a fogyi difi. Viszont bármikor kerülhet olyan helyzetbe az asszony amikor nagyon is számít a fékút. Bevágnak elé vagy csak simán rosszul méri fel a távolságot... Pont arra a kocsira vennék jó gumit amit kevésbé tapasztalt sofőr vezet. Persze lehet az asszonyodat Jessica Hawkins-nak hívják, ez esetben nem szóltam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
JoolsNOS #339857 üzenetére
A lednél amennyi a tényleges fogyasztás, azzal arányos a hőtermelés. Ezt a hőt elsősorban az elektronika termeli, ami máshol keletkezik, mint a hagyományos halogén izzó esetében.
A halogénnél a lámpatesten belül, a foncsornál, ahol erre fel vannak készülve a komponensek. A lednél a foglalat és környéke kapja a hőt, ami vagy bírja, vagy nem. A pár éves autó járhat úgy az utólagos ledezéssel, mint a 25-30 éves Hella lámpa halogén izzókkal: elridegül, degradálódik a foglalat, letöredezik a vezetékről a szigetelés, stb.
Az aktív hűtéssel rendelkező ledek szerintem zsákutca. Vagy nem fér fel a lámpatest végén a sapka és bejut a kosz, por a foncsorhoz és persze a drága pénzen vett ledhez is, vagy bezárom a ventilátoros forró bordát egy kis légtérbe, hogy hűtsd le magad...
Új hozzászólás Aktív témák
- AM 5 lapok
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest