Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
kcsa: Ezt elég nehéz lesz úgy megfejteni, hogy még egy kártya típust sem írtál, mineredről, OC-dról nem is beszélve
-
kcsa
veterán
Sziasztok,
Teljesen kezdő amatőrként vagyok jelen (népszerű sport a bányászat...), két nvidia kártyával vágnék bele - ami igazán érdekel az az, hogy mi az, amivel maximalizálni lehet az eredményt? Jelenleg a két kártya együtt hoz úgy ~85MHs-t (betterhash), de pl. minerstat szerint darabja 49MHs kellene hogy legyen. Ki lehet ezt az értéket hozni bárhogyan, vagy ezek túlbecsült és/vagy régi értékek?
Köszi!
-
válasz
Powerer #59589 üzenetére
A legegyszerűbb, hogy USB-ről bootolsz HiveOS alatt, majd utána VPN vagy pedig HiveOS->Teleconsole és a megadott paranccsal átmásolod a pendrive tartalmát az M.2 SSD-re, már amennyiben látja is azt az eszközt a Hive. Nekem így megy simán egy 120-as SSD-n, semmi gond. Itt a hivatalos leírás. Persze, ha még monitorod is van rákötve, akkor nem kell VPN vagy Teleconsole.
#59595 aerosmith: Vagy így 2021-ben a hasonló opportunistáknak már rég létezik a LogoiX vagy egyéb szolgáltató.
-
Kiskokó
veterán
válasz
-Skylake- #59583 üzenetére
Nem az átmenéssel vagy a megértéssel van a baj.
Én tökéletesen megértem amit mondasz.
Azt is megértem és igazat adok benne, hogy valóban van olyan aki tények nélkül megalapozatlanul hirdeti az igét.
(Aki mellesleg nem én vagyok, még ha a múltban volt is 1-2 ilyen hozzászólásom én mindig erősen jelzem, hogy az csak az én személyes véleményem, az én személyes tudásom alapján amit a napi szinten való folyamatos hírek és egyéb információkból rakok össze, tehát már van valamilyen alapja annak amit mondok)A másik meg annyi és itt szerintem offolható is a téma, hogy miért érzed azt, hogy neked kellene itt a fórumon megvédeni bárki vagyonát vagy bármilyét is attól, hogy a "kamu jövőbelátás" miatt éppen buknak e vagy sem.
Igazat adok neked! Meg megértem. Csak azt nem értem, miért szívügyed a szentléleket játszanod itt (ami hosszú távon már átfordul zavaróba), mintsem letojni az egészet.
Most nem azért, de az az ember aki egy fórumon, bármilyen random ember beböfögése után dönt ilyen anyagi témájú kérdésben, az meg is érdemli ha beszopja.
A nyilvánvalóról beszélsz te is, én is a 2 oldalról. Amivel 3x mondom egyetértek és igazad is van.
De nekem eddig úgy jött pedig le, az írásaid során, hogy ugyanolyan üveggömbből jósólósan nyilvánítod ki te is, hogy a crypto az csak bukó lehet.
Tehát semmivel sem jobb/több/értékesebb a mondanivalód, csak te a másik oldalról közelíted meg.
De akkor így tisztáztuk.
Ennyi.
Helló -
kenwood
veterán
Tok felesleges a config fileal szenvedni.
Amikor letrehozod a workret,akkor kapsz egy rigID-t.
Bebootolsz hivera, az az elso dolga, hogy keri a rigidt meg a hozza tartozo jelszot.
Amikor ezeket beirod,akkor automatikusan leszedi maganak a conf fileban talalhato infokat.
Ha nem szuz hiveon akarsz uj workret aktivalni, akkor be kell irni ,hogy firstrun -f ,es lefut ugyanez a startup script.Az etcher minden hddt,ssdt rendszerlemeznek erzekel, de tud ra irni,csak megerositest ker,hogy biztosan nem a c meghajtot keszulsz eppen flashelni.
-
paltom
tag
Sziasztok! Létezik hogy a Phoenix miner lenullàzta a kibànyàszott összeget és nem küldte el a walletomra? Hiàba nézem, azt írja pedig màr letelt a 14 nap és nem kaptam semmit.
-
Sinu
senior tag
válasz
Powerer #59577 üzenetére
Lehetséges. Nekem sincs hozzá átalakítóm.
Én betettem a laptopba, ráraktam a hive honlapján található utasítások szerint, viszont a win így már nem látta mint tároló lemez, szóval a rig.conf file-t nem tudtam rámásolni. Ezt később megoldottam úgy, hogy amikor már a RIG-ben volt az ssd akkor rámásoltam pendriveról a rig.conf file-t.
Biztos van egyszerűbb módja is egyébként, de én noob vagyok -
-Skylake-
addikt
válasz
Kiskokó #59572 üzenetére
Na jó figyelj, abszolút utoljára levezetem Neked, mert úgy látom nem sikerül kiszedned a mondandómból a lényeget, bárhogy is próbáltam eddig elmagyarázni (azt pedig, hogy nem azzal van a gond, hogy nem érthető amit írtam onnan tudom, hogy úgy látom volt aki megértette).
Először is : én nem ellenzem a kriptót. Mondtam ezt ? Mondtam ezt bármikor ? szerintem nem. A szűk családi körben ( 3 család ) mindhárom birtokol Bitcoin-t, aki a legutoljára vett közülünk az novemberben vette. Szerinted , de most tök őszintén, szerinted én annak drukkolok, hogy ezt a családom beszopja ? Nyilván nem.
Ami nekem itt a trigger az tudod, hogy mi ? Az, hogy itt sokan egyáltalán nem tényeket , hanem teljesen egyszerű , random véleményeket közölnek olyan formában , mintha az adott vélemény egy kőbevésett tényként lenne kezelhető. Amikor valaki random betéved ebbe a topikba különösebb előképzettség - és pénzügyi előképzettség - nélkül (ami egyébként már ne haragudj , de brutálisan jellemző) és végig olvas visszafele pár száz bejegyzést, egy teljesen téves kép fog a fejében kialakulni azok miatt (amilyen amúgy Te is vagy) akik a véleményüket egyáltalán nem véleményként kommunikálják. Ha valaki random ezt végigolvassa , az a kép fog kialakulni a fejében (abszolút tévesen), hogy ez egy majdnem atombiztos befektetési forma ahol a határ csak a csillagos ég , HODL meg diamond hands és örök élet+ ingyen sör.
Miközben ezzel szemben egyértelműen kijelenthető, hogy jelen társadalmunkban a kripto gyakorlatilag kérdés nélkül kezelhető az egyik (ha nem A) elérhető legnagyobb kockázatú befektetésként, a piacon egyedülállóan óriási volatilitással , hozzácsapva azt, hogy a világon semmiféle szabályzó hatóság nincs felette , így az ezzel kereskedők / ezt birtoklók semmiféle jogi védelmet nem élveznek , szemben a világ bármely más befektetésével. A mozgása tökéletesen kiszámíthatatlan ( gondoljunk itt csak a Musk tweet-ekre) , nemhogy a birtokolt coinok értéke nem tervezhető, de még az előállításuk sem tervezhető pontosan , mert nem tervezhető az ingadozás , nem tervezhető a diff , semmi.
Ez nagyjából a tömör valóság. Na ez az amivel szemben áll a tény, miszerint valaki pont jókor pont jó reddit thread-et olvasott , vett 2-3 vga-t darabját 40 ezer forintért 3 éve meg cashre 100 ETH-t 36 ezer forintért és konkrétan eltalálta ezt a trendet.
Érzed a differenciát annak a szemszögéből, aki mondjuk most el akar kezdeni kriptózni és nem azt látja amit fentebb behúztam középre , mint a kriptó a valóságban (amikor úgy értékelem mint pénzügyi termék nem pedig úgy , hogy dekurvajólenne ha még feljebb menne mert akkor vennék egy AMG mercit) hanem azt amit alatta írtam , a Ti abszolút vakszerencsével igazolt véleményeteket ?
Ezt így sikerül értelmezni ? Nincs bajom a coinnal , nincs bajom veletek sem , ez egy pénzügyi termék, egy befektetés mint bármi más. Azzal van a bajom, hogy pusztán önérdekből halálosan vakon hisztek benne és amikor értékelni kell egy kialakult helyzetet akkor a legtöbben brutálisan szubjektíven értékelik , mert pozíciójuk van benne. Mások viszont ezt olvassák és a fejükben ahogy a kirptó él ezek után az olyan kurva ellentétes a valóság minden síkjával, hogy arra nincsenek szavak. Ez a világ egyik legkockázatosabb befektetése , sokkal kockázatosabb mint bármi általam ismert egyéb befektetés , Ti meg nap mint nap olyanokkal dobálóztok , hogy "evidens , hogy a BTC 100K lesz" , "4 ezres ETH" , stb , ami a valósághoz nyomokban sem köthető , csak tök jó lenne mert sokkal gazdagabb lennél 100K-s BTC-vel meg 4K-s ETH-val.
remélem átmegy...
-
hpé
tag
A topik összefoglalóban szereplő phoenixminer link az NEM A HIVATALOS OLDALRA mutat!
Tudtommal az egyetlen hivatalos jelenleg a github-os link! A bitcointalk forumon a phoenixminer fejlesztője bizonyította hogy ő az aki fejleszti. Azt javasolja hogy csak a hivatalos linkről töltsék le a phonixminert, ami jelenleg a githubos link.
A forum első hozzászólásában mindig az aktuális hivatalos elérhetőség van.
A topikgazdának ezt ellenőrizni kéne, mert kifejezetten nem javasolt máshonnan beszerezni.Gondoltam csak szólok a megemelkedett bányászati tevékenységre tekintettel.
-
Powerer
tag
HiveOS telepítéséről van valakinek tapasztalata m2 SSD-re külső átalakító nélkül?
Lehetséges? -
kenwood
veterán
válasz
Kiskokó #59572 üzenetére
Tenyleg nem erted
O nem a crypto ellen harcol,hanem az ellen,amikor valaki nostredamusnak erzi magat,es tenykent kozol olyan jovore vonatkozo dolgokat, amit igazabol senki nem tud elore.
Mindezt mindenfele alatamasztas nelkul,csupan hasrautesre.
Szerintem ez minden gondolkodo embernel kiveri a biztositekot. -
Kiskokó
veterán
válasz
-Skylake- #59560 üzenetére
Nagyon unalmas olvasni már amiket írsz. Mit keresel itt ha "ellenzed" nem hiszel a cryptóban ? nem is értem ezt az állandó ellenmagyarázást miért kell...
Azt ugye tudod, hogy a te gondolatmenetedből kiindulva ugyan annyira alaptalan és nem hozzá értő amit te mondasz, mint a másik fél mondandója.
Csak te erre húzol a másik meg a másik irányba.Én úgy vagyok vele, hogy nem magyarázom szénné azt amire nincs rálátásom és nincs beleszólásom, hogy fog alakulni a jövőben, mert 0% közöd van hozzá mi lesz ezzel a jövőben.
RR89 :
Nem hívő topik
Nyilván mindenki gondolja azt amit.
De azt vedd már észre, hogy amikor valaki ellene beszél, akkor nem jön másik 2 okoskodni hogy fúúúú nem is mert ez a jövő.
De ha valaki jön és pozitívan van mellete, rögtön jön 2-3 pojáca okoskodni, hogy "jövőbelátó vagy" meg így meg úgy.
Érdekes vissza felé ez nem így van
De én offoltam is a témát meg atopicot mint modntam. CSak az Asus Dual 3070 miatt irtam. -
ooooobi
senior tag
válasz
clyvejhamma #59567 üzenetére
Itt számolgathatsz, mennyit hozna egy ilyen rendszer. [link]
Viszonylag könnyü szerintem belevágni még akkor is ha elötte ki se próbáltad, az itteni összefoglaló is elég hozzá. Egy kis angol nem árt azért. -
kzkz
őstag
válasz
EQMontoya #59563 üzenetére
Lehet, hogy sokkal kevesebb, mert ez egy windows-os gép, és itt ki tudja mi történik a háttérben, de az elmúlt 1 hétben ez volt a legkevesebb forgalma ennek a gépnek, max ezt a fórumot nyitottam meg rajta.
Függhet a kriptotól, meg a pool-tól is, van olyan pool, ahol percenként 4-5 share az átlag, van ahol ennek négyszerese, ez is kihat a forgalomra. -
EQMontoya
veterán
válasz
clyvejhamma #59567 üzenetére
Szerintem siman, foleg ha garis a vidkarid es nem alszol mellette (azaz mehet 0-24-ben, kiveve amikor dolgozol).
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes egy Ryzen 5900x és egy RTX 3080-al belevágni esetleges bányászásba? Mennyit termelhet egy ilyen konfig? Melóra van a gép, de most előfordul, hogy hetekig is pihen, ilyenkor indítanék bányászatot. Van ennek értelme, van olyan bányász alkalmazás ami a hozzám hasonló hozzá nem értőknek is könnyen elsajátítható?
Köszi,
Viktor -
RockHaRD
addikt
válasz
Laraxior #59564 üzenetére
Én tegnap este adtam le egy rendelést, de a postaköltséget nem tudta megadni, mert Mo-ra szeretném küldeni. Kaptam egy német nyelvű emailt (vicc, h nincs angol változat egy ilyen webshopon), ott írták, hogy majd egyedi ajánlatot küldenek. Itt is napokat kell számolni?
-
fasyrt
őstag
válasz
varmi2 #59558 üzenetére
"Ha veszel egy hardver(cpu, vga), nem mindegy, hogy játékra, renderelésre vagy bányára használod? Mi köze bárkinek is, hogy a saját hardveredet mire használod? Nem tilthatják meg."
Ez butasag. Tulajdonlast csak nagyon ritkan tiltanak (lasd: fegyver, kabitoszer), hasznalatot jellemzöen. Konyhakest is vehetsz, aztan megse allsz neki a hetes buszon szurkalni. Vagy konkretabban: a sajat hardveredet is hasznalhatod szövegszerkeszteni, de a helyi korhazat azert ne hackeld meg legy szives, mert bizony ha tudnak, elö fognak venni.
Kerdes. 3060ti x1 a banyaba vagy araert coin?
-
Laraxior
titán
válasz
w73istvan #59562 üzenetére
Oda van írva, hogy el vannak szállva a droidok. Én is várok onnan egy 3080-at. Normális esetben 2-3 nap.. most lehet számolni egy hetet minimum.
"Aufgrund des erhöhten Bestellaufkommens kann es bei uns sowie den Paketdienstleistern zu Verzögerungen bei Versand und Zustellung kommen. Wir bitten um Ihr Verständnis."
-
w73istvan
csendes tag
A Caseking.de oldalán 03.05.-én leadtam egy rendelést, de még mindig feldolgozás alatt státuszban van.
Valakinek van tapasztalat, hogy náluk mennyi idő míg postázzák? -
-Skylake-
addikt
válasz
varmi2 #59558 üzenetére
A torrent nem illegális, továbbá amire Te gondolsz (a jogvédett anyagok megosztása) , nálunk az is leginkább csak szürkésfehér , de egyáltalán nem illegális. Szóval majdnem.
Az meg , hogy "nem is fog változni" tök jó, de a """jövőbelátásod""" alapja se nem szakmai se nem jogi, egyszerűen csak életed végéig SZERETNÉD, hogy lehessen munka nélkül pénzt keresni. Ami egy egyáltalán nem megvetendő törekvés egyébként, csak jó lenne nem játszani itt mindenkinek a szakértőt, mert itt majdhogynem senki sem az , csak mindenki szeretné ha cryptobol lenne milliomos. Tehát Neked itt maximum egy szimpla vágyad van arra vonatkozóan , hogy a jövőben illegális lesz e vagy sem, engedélyezik e vagy sem , eléri e az egycsillió dollárt egy ETH vagy sem , mert szimplán csak érdekelt vagy benne, hogy ezek megvalósuljanak. De alapja nincsen, egyszerűen csak drukkolsz, hogy így történjen mert nem szeretnéd ha lecsúsznál erről a vonatról.
"Ha veszel egy hardver(cpu, vga), nem mindegy, hogy játékra, renderelésre vagy bányára használod? Mi köze bárkinek is, hogy a saját hardveredet mire használod? Nem tilthatják meg."
Ebben egyébként maximálisan igazad van, kivéve 1 : megtilthatja, pont ahogy pl az nvidia épp most dobott piacra olyan kártyát aminél DIREKT le van felezve a hash-rate , 2 : életed végéig égetheted az áramot kriptóra , de ha megtiltják a kriptók FIAT-ra váltását (amit pedig megtilthatnak) , akkor lehet Neked akárhány ETH-d , mert nem tudsz belőle elkölthető pénzt csinálni. Szóval jó lenne átgondolni egyébként amikor megszólsz ilyen témákkal kapcsolatban , mert nagyon vakon vagy ha tényleg elhiszed , hogy ez egy soha nem szabályozható terület.Az egy dolog (egy) , hogy jelenleg nem szabályozzák , felteszem nincs meg a súlya (globálisan 1500milliárd USD nem nagy szám , vannak cégek akik önmagukban rendelkeznek ilyen súllyal) , szóval jelenleg azért nem állnak bele a kormányok ebbe páros lábbal , mert még jelenleg "nem lényeg". Gondolod , hogy majd ha adott esetben ez itt paradigmaváltást hoz el, akkor random tizenévesek akik aputól kisírtak egy 1080TI-t 5 éve , ők lesznek a világ urai , mert ott ülnek egy csomó coinon ? Ne legyünk már ilyen naívak....
-
-Skylake-
addikt
válasz
bacsis #59557 üzenetére
Hát, nem látok a jövőbe szóval erre most nem tudok mit mondani. De aggódni nem nagyon aggódnék, akik ebbe beleültek azok hidd el ki fogják találni, hogy hogy lehet hide-olni ezt az egészet mert senki nem fog lemondani erről a pénzről azért, mert az ISP-je behisztizett. Szóval én ha valamin, hát ezen nem aggódnék
-
varmi2
nagyúr
válasz
bacsis #59557 üzenetére
Miért változna? Nem illegális, és nem is fog változni. A torrent illegális, még is torrentezel.......
Ha veszel egy hardver(cpu, vga), nem mindegy, hogy játékra, renderelésre vagy bányára használod? Mi köze bárkinek is, hogy a saját hardveredet mire használod? Nem tilthatják meg. -
ooooobi
senior tag
válasz
fireman123 #59458 üzenetére
Föleg azokhoz igen, de:
"added memory tweaks for Nvidia GPUs with GDDR5X and GDDR5 memory, requires admin privileges (--mt 1-6)"
Tegnap ráeresztettem egy 1060ra, 23,9Mhs-t irt a miner ez eddig 22,5 volt ugyan azzal olyan kártyabeállításokkal. Ez tegnapig csak win 10 alatt müködött, egy win7es gépen nem indult el a mining, de ma reggel láttam jött ki uj verzió: [link] "improved memory tweaks under windows (now works on Windows 7)" tesztelni még nem teszteltem (egy gyors teszt, win7 alatt +0,6Mhs)
Lassan 24oraja fut a 2.46 egy 1080on egyes tweak opcoival. -
EQMontoya
veterán
válasz
JohnyBlue #59551 üzenetére
Persze, azt tudom, de semmi nem annyit fogyaszt, amit az SW meres kiir.
Nyugodtan ra lehet dobni 25%-ot, mint ahogy barmi masra is, amit igy mersz.
Viszont a valos fogyasztast sokkal nehezebb merni a tap hatasfoka es a tobbi komponens fogyasztasa miatt, szoval ahogy elneztem, mindenki ezt hasznalja osszehasonlitashoz.varmi2: igen, Hiveos.
-
3800+
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest