Hirdetés
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
q765
tag
válasz varmi2 #55191 üzenetére
Van egy ember akinek dolgozok. Nem egyszerű muksi. Egyébként az összes nem az. Tavaly Júniusba mutatta 7000BTC -je van. Borozgattunk, stb. de elfelejtődött.
Decemberbe valamiért újra rákattantam a témára és megláttam mennyit ér egy BTC. Mondtam a csajomnak ez fasza, belevágok. Van hozzá segítségem elvégre akinek van ennyi, az tud benne segíteni hogyan kell csinálni.Heti kapcsolatban vagyok egyébként vele, de rá mertem kérdezni hogyan kellene csinálnom a dolgokat..
Tudjátok mit mondott? Menjek el Stuttgártba, mert ott évente van egy EXPO. Ott lehet venni BTC-t. Említettem neki, hogy most csak 2Eurt bányászok naponta, szóval nem mennék expóra 100Euróval..
Aszonta azt is be tudom rakni. Igazából ő csak pénzt rakott egyszer bele.
Szóval Bányászás VS Kereskedés
Cserélgetés VS KurvasokpénzinvesztálásEzt még mindíg nem értem, de jó felvetése volt Varmi2 -nek.
Gondolkozok rajta végig. -
q765
tag
válasz koko52 #55188 üzenetére
Igen-igen Jófogás. Csak nem jutott eszembe. Itt nincsenek törökök.
Vannak viszont curry illatúak, bárányosak, sültcsülkösek.
Viccet félretéve amit Varmi2 irt az lehet hatásos.
Cigisek VS nem cigisek
Vegánok VS oldalas
Én aztsem tudom elképzelni hogy bemenjek egyedül egy orvoshoz. A csajomnak fogni kell a kezem tízévente közbe. Lassan beletúrom ebbe is magam. -
varmi2
nagyúr
válasz shteer #55186 üzenetére
A dogeba nem mertem beszállni, de az xrp-t tegnap jól elkaptam.
De ez is az: Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk, ez a topik címe, altcoinok és bányászás, nem csak bányászás. És azért írom ezeket, mert sokan lemaradnak a nagy pénzről, mert csak egy dologra koncentrálnak. És ilyen vga árak mellett butaság bányára is vga-t venni.
Mikor 2017-be elindult ez, 60k körüli vga árak voltak!(rx580 és társaik, és ezek hoztak eth-ba 30Mh körül 100W fogyival, most 90Mh körül, megy egy rtx380, 250W fogyival, és 5-600 ezres árral) érzitek azért, hogy miért nincs értelme vga-ba ölni a pénzt, ugye?[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
koko52
nagyúr
Ez az oldal kb jófogás. Neked jó, mert németbe elmész érte, max bukod az utat és esetleg megvernek a törökök
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz varmi2 #55179 üzenetére
Ha a legutolsó kártyavásárlása helyett ebbe szálltok be 5-6 óra erejéig, akkor 130%-ot is kihoztatok volna az egészből
Csak ehhez a jövőbe kell látni. Ezt már letémáztuk. Mindenki csináljon amit akar!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Frozen #55177 üzenetére
Csak sehol nem kapsz 1000 eurós 3080-at. 1400-tól indul. ebay-t ne hozd fel, mert mire a licit végére érsz ugyan ott vagy mint a bolti új.
700-800 eurós 3070 pedig gyakran van rendes boltból számlával."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
varmi2
nagyúr
Azzal, hogy öntitek a pénzt a vga-ba, lemaradtok egy ezerszer jobb, és jövedelmezőbb lehetőségről.pl. 2 nap alatt megduplázták az xrp árát. Ha a legutolsó kártyavásárlása helyett ebbe szálltok be 5-6 óra erejéig, akkor 130%-ot is kihoztatok volna az egészből.....
Ezt leszámítva is, volt már xlm pumpa, btc pumpa, most az eth is emelkedik, mind jobban jövedelmező, mint ilyen áron kártyát venni, és várni 1 évet, mire 0-n vagy.
Én is bányászom, de olcsón vett kártyákkal, nem ilyen csillagászati áru kártyákkal. DE tegnap 6 óra alatt kerestem 30000ft-ot az xrp pumpán. Amit vissza forgattam, és vettem tegnap eth-t belőle, azóta még jobban nőt a pézem, mert az eth is emelkedett. Ti meg öntitek a pénzt a vgak-ba. Tényleg nem értem.....[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Frozen
addikt
Egy 3080 ha jó vagy 1000-1100€ körül kapsz =100Mh. (230w)
3070. ->700-800€ ha jó vagy 62Mh 117w
3080 kb 10 euro/mh arányban jobb és bármikor eladható.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
Most vettem kettőt németből (3070 Zotac és Giga vision white) 770euróért/db postával mindennel.
-
koko52
nagyúr
Ezt én is felvázoltam már párszor, amíg volt 3060ti (olcsóbban mint a 3070) addig az volt a nyerő. Most az 5700xt szerintem azért nem, mert használtan is 240 felett van, 3070 pedig 300 alatt külföldről. Bukó esetén a 3070 jobb lesz eladáskor, mert 2080ti szint, míg az 5700xt 2070-2070s.
-
prmcsk
addikt
válasz janos666 #55162 üzenetére
Ennek a risernek nem csak 12v kell. Van egy 5 voltos ága is (piros madzag). Csakis a VGA-k tápját ellátó tápra kötheted, velük együtt. Ha szervertápról üzemelteted a kártyákat, aminek csak 12 voltja van, akkor egy step-down tápon keresztül előállítod hozzájuk az 5 voltot.
A lényeg, hogy két táp esetén nem keverhetőek bizonyos dolgok, mert "füst milán" lehet a vége...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
-
Powerer
tag
válasz janos666 #55162 üzenetére
Hali!
Ha két tápot használsz egy géphez, akkor egy tápelosztó segítségével mindenképp kösd össze őket. -
kzkz
őstag
válasz Frozen #55161 üzenetére
A 3070 fogyasztana sokat bányában a 3080-hoz képest?
MH/S W MH/W Hozam 100 MH/S-re vetítve
Nvidia RTX 3080 97,88 224 0,437 2157 Ft/nap
Nvidia RTX 3070 61,79 117 0,528 2197 Ft/napA 3080 91% többet fogyaszt, de csak 58%-kal termel jobban. Egy hete 100-130e-vel került többe a 3080, mint a 3070, azaz kb. 40%-kal. Most 3080 nem kapható, ahogy látom.
Leginkább a régi RX-ekkel érdemes bányászni, az térül meg leghamarabb, persze több kártya kell ugyanahhoz a teljesítményhez. De itt ugye be kell vállalni, hogy nincs már gari a kártyákra.
A garisok közül az 5700XT a nyerő a jelenlegi árakon, egy-két hónappal előbb megtérül, mint a 30x0 széria.
Van egy 20 oszlopos excel táblám 30 kártyával, nem tudtok megfogni Mielőtt belevágtam, kiszámoltam mindent, a végeredmény meg az lett, hogy kb. ugyanazon kondíciókkal rendelkezik minden kártya, mert úgy tűnik a piac beárazta őket MH/S alapon.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ennek a riser-eknek elég 12V-ot adni, és az mehet olyan (második) tápról, ami nem az alaplapi ATX csatiba köt)? (Régen bányásztam már.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
shteer
titán
-
tupacamaru
veterán
Mi a különbség a régi (006S) és az újabb (009S) riser-ek között?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Frozen
addikt
Amíg ilyen szinten lesz az árfolyam hiány lesz. Készül a 3080 Ti is. Pár hó múlva bedobják ,de kérdés majd a hashrate emelkedik e vele és mennyi lesz egy biztos hogy tuti abból is hiány lesz. 3080 at a kezdetektől nehézkesen lehet venni. 3060 ti drága a 3070 meg nem éri meg az árát... Szóval nagyon sokan várnak 3080 ra a bányászok meg csak ontik bele a penzt mert megtérül.Oke lehet esik majd az árfolyam de mivan ha nem?😅
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Fából vavy fémből üs össze valamit kb fél óra pár ezer ft.. a kész keretek nagyon drágák.. ha te csinálsz egy tök randomot akkor töredék ára van. Én a kukából bugáztam fa anyagot és simán a 2 kártyának megvan a hely. Csak a riserel szívok..
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
Helló
Ugye van nekem 1 rigem amiben 2 kártya van. Namármost ha megakarnám oldani, hogy ne egymás felett legyen a kártya akkor mit tudok tenni?
Oké vannak ezek a Riserek. De van sokféle.
Már arra is gondoltam, hogy kipakolom az egész gépet alaplapostól a házból és csak leteszem az asztalra. viszont akkor a VGA-kat is eltenném külön mellé nem a kártyára.
Erre kellene egy megoldás.
Köszönöm| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Chieftec 1250W Gold tápegység. Eddig 2 db 3080 és 1 db 3070 volt a RIG-ben 667wattos fogyasztással (falból). Ma beraktam mellé egy RX580 8GB-ot és felugrott 900 wattra, közben szoftver szerint csak 88 wattot eszik a radeon. Valami +145 W fogyasztást generál. Találkozott már valaki ilyennel? Ez normális? Tápegység rossz hatásfoka miatt ugrott meg ennyire az áramfelvétel? Vagy milyen más okok lehetnek még?
-
triklin
tag
válasz aleister #54680 üzenetére
rxboost 1, igazad van.
Észrevettem, hogy hwinfoban emelkedik a memory errors, de nem volt egy darab reject share-em sem. Visszavettem 2050mhz-re, így nem nő a hiba (és valószínűleg 2100-on sem hibázott mert a hash is arányosan csökkent). Időzítések miatt hibázhat már 2100mhz-en?
-
Reggie0
félisten
Sajnos az, hogy mit tapasztaltunk nem sokat jelent, mert ha mindig a tapasztaltak alapjan szinsztematikusan mukodne, akkor vegtelen penzt lehet csinalni. Emiatt mindig kell egy kiszamithatatlansag a rendszerbe. Pl. a BTC eveken at karacsony korul felfele ment, mig nem is tudom 1-2 eve ehelyett inkabb zuhant. Aki tapasztalatbol a novekedesre jatszott, az hajara kenhette. Pont ezert nem lehet azt sem mondani, hogy tartsd orokke mert mindig felment. Aztan egyszer johet a meglepetes, ha lepadlozik. De kb igy nez ki a dolog:
En arra jatszom, hogy noni fog. De erre semmifele garancia nincs, csak remeny. Bal oldali kep log-lin-ben van. En 20k-ra saccolom a visszaesest oktober kornyekeig, akkor er le az alaphoz.[ Szerkesztve ]
-
-
GAbre
veterán
Ez vitán felül áll!
3,727.57 HUF -96.19 HUF jelenleg számítás szerint.
Csak kérdés:Hogy mekkora esése lehet árfolyamnak,ez a jelenlegi ~38x-os érték az évek folyamán,hogy alakult,ez lenne a kérdésem?
Reggie0:
Nem előre kérdeztem,hanem aki csinálta eddig,vagy figyelte mit tapasztalt?MÚLT!
De kiemeltem neked a kérdésem.[ Szerkesztve ]
-
-
-
koko52
nagyúr
válasz tupacamaru #55124 üzenetére
Mivel méred?
-
q765
tag
válasz koko52 #54901 üzenetére
Szia!
Eltelt pár nap, bogarásztam.
Beállítottam mindhárom kártyát Afterburnerben, ahogy tanácsoltátok. A GPU hőfokok beestek, a felhasznált teljesítmény beesett, és a MH érték jócskán nőt. Ez nagyon szuperül néz ki- gondoltam én.
92MH,200W, 45fok PWL 72, CC -100, MC+600
61MH, 140W, 55fok PWL 60, CC -502, MC +1200Afterburner után én is letöltöttem a HWinFo cuccot, hogy jobban rálássak mi is történik.
Nyitott gépháznál a memo temp értékek 104fokon voltak.
Gondoltam biztosan kevés az 5 darab 140es venti. Ma minden ventit maxra vettem a biosban. Zárt háznál felment 106fokra, nyitott háznál ugyanúgy 104fok minden 3080as.Átrendeztem a házat, hogy jobban tudjam szellőztetni nyitott háznál a kártyákat és a kezembe fogtam egy 1A 12VDC ventit. Próbáltam minden oldalról fújkálni órákon keresztül a két VGA-t, de sehogy nem esett a Memo temp értéke. Talán egy-két fokot. Terhelés után 3mp-en belül 30fokról felkúszik 100fölé.
Aztán utánalestem a memo típusának.
Azt írják ez van benne:D8BGW. Adatlapja szerint a maximális üzemi hőfoka 95fok.
Ez kicsit elbizonytalanított..Visszatérve az elmúlt oldalra mikor a garanciát tárgyaltátok.
Nem lehet, hogy játék közbe nem ír egy "bejegyzést" a kártyára (mint az ECU az autóknál - legnagyobb sebesség, stb. amit az ecu megjegyez)?
Igy ha 95 fok fölé ment, biztosan bányászott? Tök amatőr kérdés, nem értek hozzá.Na, visszatérve ahhoz amiért írtam. A kártyák frankón bányásznak, de nem merem jobban húzni a 3080 -asokat a mem temp miatt.
Köszi, hogy volt türelmed végigolvasni!
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz koko52 #55120 üzenetére
Nekem a Slot-ból 9W-ot vesz fel, a tápcsatikról meg 88+30 Watt-ot. (3070)
Bár nem Riser-ben van hanem az alaplapba, de nem hiszem hogy ez sokat számítana...[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz Powerer #55116 üzenetére
Vagy nem, probald ki limit nelkul. PCIe-rol manapsag leginkabb csak a memoriat meg egyeb aprosagokat szokas taplalni, ha van a kartyan 6/8-as tapcsati, marpedig a memo most is maxon jar. Tudni kell milyen kartyaval van dolgod, aszerint lehet akar SATA-s is a riser.
Peldaul:[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz tupacamaru #55118 üzenetére
Nekem szipkázzák a 75w-ot tuti, mert a csatlakozók langyosak. És 1x voltam olyan ügyes, hogy 4 risert rákötöttem és jött a műanyag szag, szerencsére nem lett gond.
-
tupacamaru
veterán
válasz Powerer #55113 üzenetére
Jobb esetben Molex-6 pin, rosszabb esetben SATA-6 pin átalakítóst.
Végülis szerintem már majdnem mindegy, mert ezek a kártyák a dedikált tápcsatlakozón veszik fel az energiát. Csak pár Watt-ot vesznek fel a PCIe slot-ból. Szerintem.Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
MODERÁTOR
90ezer /hó, de figyelembe véve, hogy 650k körül van egy 3090, jó 7 hónap kell a jelenlegi árfolyamon és diffen, hogy 0-ra hozd ki. Persze ha a fele megvan és 400k-ért eladod akkor már jól jártál. De ha bedől minden és tele lesz a piac vga-kkal akkor rajtad marad és eladhatatlan lesz.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Powerer
tag
válasz Reggie0 #55115 üzenetére
HWinfo alapján nekem is csak 15-26 wattot vesznek fel azon keresztül amikor épp 50-60% közötti power limiten mennek.
Az érdekes az amikor elmegy a power limited és ez felszökken a duplájára ami meghaladhatja a sata képességeit - ne adj isten ha egy sata ágon viszel két riserbe áramot, akkor főleg - aztán jön az égés meg a füstölés. -
GAbre
veterán
Egy 3090-es kártya az utóbbi idők coin árfolyamán,mennyit lehet képes bányászni?
Azaz,még ha újra vissza is esne:
Jelenleg max 100k-ot látok havonta.
Nem tudom,hogy visszaesésnél mik a tapasztalatok,hogy felét se lehet összekuporgatni?(hozzávetőlegesen)[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igen, elvileg le tudsz venni 12V-ot azokrol is, de ha jol nezem az adatlapot az az altalanos tapkabelekhez tartozo csatlakozo, amin 3.3V, 5V es 12V is van, es hat mivel 2x3 pines, igy eleg valoszinu, hogy ezek kozuk 1-1-1 lesz a felosztas, a maradek 3, pedig a foldvezetek.
Tehat megoldani meg lehet, max 50W-ot tudhatsz levenni egy csatirol, de ki kell sakkoznod, hogy melyik labon jon a 12V es a fold, csak ezeket szabad bekotnod. Ennel fogva az a kabel nem felel meg amit linkeltel, az csak egy hosszabbito, igy a 3.3V-ot es a 5V-ot is viszi tovabb, ahelyett, hogy a 12V-ot osztana szet 3 pinre.#55111 aerosmith: Ez attol is fugg milyen risere van, van amelyiken csak 6 pines minfit csatlakozo van, azokat pont a vga tapokra kell bekotni.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Powerer #55104 üzenetére
Majd nyáron duplán dolgozik a klímád, vagy lesz 40C a szobádban a kártyák pedig megsülnek
Tehát amit most nyersz azt majd bukod nemsokára"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
válasz Powerer #55104 üzenetére
nálunk klimás fűtés van a klímát lekapcsoltam 1 hónapja mióta megy 1 db 3080 alul feszelve... 270Wh-ot fogyszt a komplett gép konnektorból a klíma átlag 50-100Wh között szokott fogyasztani óránként... és pénz is hoz ... csak nyáron lesz szar mert akkor meg mennie kell a klímának, hogy ne süljek meg (már mikor kint 10°volt napközben akkor 31 volt a szobában ) ventillátorral toltam ki a folyosóra a meleget
-
siot
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel kezdő vagyok a témában. Egy bányász rigben riserek táplálására keresem a megoldást. A táp egy Chieftec GPS-1250C.
A piros (VGA-nak jelzett) helyek nyilván mennek a videokártyákba (5 db).
A maradék egy 8-pinessel tudok 2 risert táplálni, de 3 további riser táplálását kell megoldanom.
Jól gondolom, hogy a szabad 6-pines ágak (PWR-rel jelezettek) valahogy használhatók riserek betáplálására?
Ilyen kábelekkel megoldható ez?Vagy hagyjam az egészet és inkább szerezzek be egy másik tápot kiegészítésként? (A fenti táp egyébként elég kell hogy legyen önmagában 800-850W körüli összfogyasztáshoz.)
Előre is köszönöm a segítséget
-
Powerer
tag
Hát amióta itthon megy a rig, a radiátort még nem kellett feltekernem Szóval ami a villanyszámlában megjelenik, abból nyerünk vissza a fűtésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Formula-1
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest