Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő
    őstag

Sziasztok!

Feltettem a Linux Mint 17.2 Cinnamon felülettel. Viszont a videólejátszók akadnak és úgy az egészben, mintha lenne egy kis késés. Tudok valahogy feltenni rendes Amd radeon drivert? Egy Amd e350 -ról lenne szó, amiben egy radeon hd 6310 végzi a grafikus feladatokat. Próbáltam a gyári lejátszót, a vlc-t és a Kodit, egyik sem tökéletes, de a Kodi a legjöbb közülük. A hőfokot mondjuk a Kodi rosszul jelzi, mert 140 fokot ír (Celziuszban), de a terhelés az alap csak, meg egyébként sem lehet annyi :D

Milyen drivert érdemes feltenni és hogyan?

Driver managerben találtam olyat hogy fglrx és ugyanez updates néven, azt érdemes használni?

Arra a procira kicsit sok lesz a Cinnamon verzió én inkább Matéval vagy Xfce-vel próbálkoznék, amúgy fglrx-et nem javaslom, csapnivaló a hardveres videógyorsítása, inkább tedd fel a nyílt driver mesa-vdpau csomagját (ill. ha játszanál Winével/PlayonLinuxxal is akkor az lts-utopic nyílt drivereket, alap trustyssal még bugos) és pl Smplayert állítsd át vdpau gyorsításra (vagy válassz egyéb vdpau képes lejátszót, Vlc 2.2-es verziótól tudja csak, ha jól rémlik, Mintben pedig alapból csak 2.1.6-os van, tehát ha azt preferálnád, akkor újabbat kell feltegyél pl ppa-ból), így 6-8% fölé nemigen fog menni a cpu terhelésed. :K

Új hozzászólás Aktív témák