Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skullwipe
senior tag
Sziasztok! Új nap, új lehetőség hogy valahogy tanuljak valamit.
Ahhoz, hogy kérdezek valamilyen információt át kell adnom nektek.
Hogyan tudom ezt megtenni?Mi a problémám? Van egy régi számítógép. Böngészőt használva véletlenszerűen megfagy a gép, de szerintem ez nem böngésző gond, mivel más alkalmazásoknál is megállhat. Amikor én is tudok erről és előttem van ahogy a hang és kép megakad, akkor nem tudok profilt váltani ha jól tudom alt+f... gombokkal lehet vagy ctl+alt+backspace-t használni.
Már egyszer próbálkoztam megoldani a kezdő linux topickban, de félre mentek a dolgok és feladtam.
Most úgy szeretném kezdeni, hogy ténylegesen kitalálni mit kellene kikapcsolni, variálni, vagy akármi, hogy a gépet TELJESEN stabillá tegyem. Ha kell elkérem a teljes gépet, és diagnosztizálom a gondokat egymás után ha valakinek van kedved szépen elmondani mindent amit ehhez kellene tennem. Ne kérjetek meg hogy menjek ide meg oda, meg hogy automatikusan tudjam mit kell csinálnom, mert teljesen elveszek a részletekben, azt se fogom tudni mit kéne tennem, merre kéne mennem.
A célom, hogy stabil legyen a MINT a gépen, ne fagyjon le random. Lehet hogy valamit csak frissíteni kell, vagy valamilyen driver nem működik megfelelően, vagy egyszerűen hardver hiba, de szeretném kideríteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest