- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10376 üzenetére
Nem gondolom egyik vagy másik disztrós topikról sem, hogy egyik a másiknak alá vagy felé rendeltje lenne. A segítő tagokat sem áll szándékomban besorolni, minősíteni. Az eddig megemlített topikokat rendszeresen követem, saját tapasztalat alapján mondtam, hogy itt talán több általános téma előjön, ami nem feltétlen disztró specifikus. A segítő tagokat meg látom, hogy itt is és ott is segítenek.
Nem volt semmi probléma amíg elő nem jött az hogy épp Manjaro rendszeren szeretném a problémám
megoldani, ami nem rendszer probléma, hanem fájlok speciális kigyűjtése egy könyvtárba.Miért pont Manjaro?
Adott egy még garanciális noti, amin nincs szerelő ablak, hogy a hdd-t kiszereljem és usb-n odaadjam egy rendszernek adatmentésre-visszaállításra. Nem volt más lehetőségem, csak a saját környezetében meghajtani. Először live rendszert bootoltam pendrájvról, plussz odaadtam usb-n egy nagy lemezt az adatoknak, mint Photorec céleszköz. Vagyis csak szerettem volna, mert így Live alól a Photorec-nek nem tudtam kijelölni az usb-s lemez egy bizonyos könyvtárát.
Következő lépésként jött az, hogy az usb-s lemezre (2TB) telepítek egy linuxot és azon futtatom a Photorec-et. USB3-as ház, SATA3 HDD, és USB3-as porton bootolva.
2 disztró elbukott telepítéskor: Kubuntu 18.04, LM19 (telepítő összeomlott)
1 feltelepült, de első frissítés után kapufa: MX17
A negyedik rendszer lett a Manjaro, ez működik.
Mindegyik telepítés a rendszerek által automatikusan konfigurált lemezkonfigra ment, én nem módosítottam semmit. Nem kerestem a hibák okait, mert nem ez volt az elsődleges feladat. Föl sem hoztam volna ezt a történetet, ha nem váltok ki a Manjaro megemlítésével egy kis nézeteltérést.
Nos röviden ennyi a miértje a Manjaro-nak.De ezektől függetlenül voltak hiányosságaim az említett fájlkezelési feladat megoldásában. Talán öröm az ürömben, hogy előjött minden. Mert kaptam megoldást parancssori megoldásra is és a DoubleCommander ilyen jellegű funkcióját is megismertem.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
"sonar", "Amazonas", "cigam", "ubyegon2", "Frawly" :
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest