Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Augusztusi hardverszuflé
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10376 üzenetére
Nem gondolom egyik vagy másik disztrós topikról sem, hogy egyik a másiknak alá vagy felé rendeltje lenne. A segítő tagokat sem áll szándékomban besorolni, minősíteni. Az eddig megemlített topikokat rendszeresen követem, saját tapasztalat alapján mondtam, hogy itt talán több általános téma előjön, ami nem feltétlen disztró specifikus. A segítő tagokat meg látom, hogy itt is és ott is segítenek.
Nem volt semmi probléma amíg elő nem jött az hogy épp Manjaro rendszeren szeretném a problémám
megoldani, ami nem rendszer probléma, hanem fájlok speciális kigyűjtése egy könyvtárba.Miért pont Manjaro?
Adott egy még garanciális noti, amin nincs szerelő ablak, hogy a hdd-t kiszereljem és usb-n odaadjam egy rendszernek adatmentésre-visszaállításra. Nem volt más lehetőségem, csak a saját környezetében meghajtani. Először live rendszert bootoltam pendrájvról, plussz odaadtam usb-n egy nagy lemezt az adatoknak, mint Photorec céleszköz. Vagyis csak szerettem volna, mert így Live alól a Photorec-nek nem tudtam kijelölni az usb-s lemez egy bizonyos könyvtárát.
Következő lépésként jött az, hogy az usb-s lemezre (2TB) telepítek egy linuxot és azon futtatom a Photorec-et. USB3-as ház, SATA3 HDD, és USB3-as porton bootolva.
2 disztró elbukott telepítéskor: Kubuntu 18.04, LM19 (telepítő összeomlott)
1 feltelepült, de első frissítés után kapufa: MX17
A negyedik rendszer lett a Manjaro, ez működik.
Mindegyik telepítés a rendszerek által automatikusan konfigurált lemezkonfigra ment, én nem módosítottam semmit. Nem kerestem a hibák okait, mert nem ez volt az elsődleges feladat. Föl sem hoztam volna ezt a történetet, ha nem váltok ki a Manjaro megemlítésével egy kis nézeteltérést.
Nos röviden ennyi a miértje a Manjaro-nak.De ezektől függetlenül voltak hiányosságaim az említett fájlkezelési feladat megoldásában. Talán öröm az ürömben, hogy előjött minden. Mert kaptam megoldást parancssori megoldásra is és a DoubleCommander ilyen jellegű funkcióját is megismertem.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
"sonar", "Amazonas", "cigam", "ubyegon2", "Frawly" :
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest