Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spammer
veterán
Használ valaki GVIM-et? Mi okozhatja, hogy az insert cursor nem vált kék színűre?
Próbáltam ez alapján: [link]
highlight iCursor guifg=white guibg=steelblueszerk: steelblue helyett próbáltam mást is (blue, cyan), nem vált színt.
A highlight Cursor parancs egyébként működik, sárgára állítottam, de insert módban nem vált színt, hanem marad sárga, csak vékonyabb lesz a kurzor. Próbáltam vimrc nélkül, teljesen default GVIM-mel is, de nem működik. ViM version 7.4.52.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
_Dumber_
őstag
válasz bambano #3997 üzenetére
"az rb-951g-2hnd kevés lesz a mostani jobb netekhez."
Tudom, a tudásom hiányos, (pláne hozzád képest), de ezzel most megleptél...
Nem gigabites portja van ennek az eszköznek? Ha meg igen akkor hogy kevés?
Jelenleg 60/5Mbps netem van, a PR-nél. Nem is elérhető ennél nagyobb.
De ha lesz is pl 100 vagy ennél nagyobb, akkor is belefér.. -
Fritz Teufel
addikt
A Kürt Zrt Linux/Unix szakértőt keres, adavmentés / visszaállítás /IT biztonság témakörben. Ha valakit érdekel, írjon és segítek. Ehhh, ha értenék annyira hozzá mint ti ...
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
_Dumber_
őstag
válasz bambano #3991 üzenetére
Mármint melyik a gyenge?
60-as Pr-es netem van (még.. amíg megint fillérekért fel nem ajánlanak némi hűségért nagyobbat )
Akkor Tőled is megkérdem:
ehhez kéne ..Jelenleg egy TP-link 941ND + tplink WA850RE kombó van fent.
A 941 már rosszalkodik..
Zyxel NBG6616 nem vált be.. megy vissza a webshop-ba.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ezzel megvárok egy nagyobb leárazást, de köszönöm a figyelemfelhívást rá.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BoB
veterán
Megjelent a Pillars Of Eternity.
Annó azt mondták kickstarter-en hogy linux alatt is futni fog. Nem hazudtak, gyönyörűen megy
Ajánlom mindenkinek aki szerette a Baldurs gate / Icewind dale / Planescape Torment -et.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
bambano
titán
válasz _Dumber_ #3989 üzenetére
ez egy elég gyenge router a mai sebességekhez képest, szóval gigás digihez ne.
a webes illetve windowsos felületén nem egy nagy kaland beállítani, nem bonyolultabb, mint egy tplinket.
a RB850Gx2 alaplap kicsit erősebb.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
_Dumber_
őstag
válasz bambano #3987 üzenetére
Ezzel:
Mikrotik RB951G-2HnD
... de egyre jobban azt gondolom, hogy nem ez lesz. Első pillanattól aggódtam, hogy még egy dolog mit meg kell tanulnom ahhoz, hogy jól be lehessen állítani (nem félek tőle, de már kényelmes vagyok)... ráadásul ágyúval lőnék verébre....meg nem mindent tud amit szeretnék.
Most egy Tp-link TL-WDR4300 + Suste OpenWRT + repeater a jelölt (esetleg + málna PC)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #3985 üzenetére
Semmi ellened irányulót nem írtam, de ilyen apróságokon ne is akadj fenn inkább.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Jester01
veterán
Megoldódott a rejtély, át lett másolva az egész samba share máshová és át lett állítva a megosztás. Az eredeti directory is megmaradt ezért láttam a régebbi cuccokat ott és nem fogtam gyanút.
Jester
-
Apollyon
Korrektor
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #3982 üzenetére
Betervezett szolgáltatáskiesést nyilván tudnak előre jelezni.
Hogy egy hibáról miért nem tesznek ki a honlapra bazi nagy betűkkel tájékoztatást real time, azt nem tudom.
-
Rimuru
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Igen, viszont ebben nincs benne a tegnapi, linkelt hírben lévő kimaradás.
Én pedig arra céloztam, hogy a főoldalra is ki lehetne írni valami referáló linket ezzel kapcsolatosan.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Ha szolgáltatás-kiesés van, akkor azt előre kell jelezni. Vagy ha ezt nem lehet megtenni, akkor:
A UPC igazán megengedhetné magának, hogy fogja, és kiírja a saját weboldalára, ha megszűnt a probléma, akkor eltávolítják onnan.
Ehelyett a marhára hivatalos platformon, a FRÁSZBUKra írják ki, ami valljuk be elég olcsójános dolog egy ekkora cégtől.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Elképesztő, hogy ez az agyhalott társadalom már az internetkimaradást is csak frászbukon jelzi.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Jester01
veterán
Na még azt megpróbálom, hogy elindítom a letöltést samba-n és lsof-el megnézem van-e ilyen file valahol nyitva. Már egyébként letöltöttem samba+ssh tunnel módszerrel, az eredeti terv szerinti scp/rsync helyett.
De közben meséld el mit láttál
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
válasz bambano #3970 üzenetére
Nem link, vagy nem értem a kérdést.
Szóval samba-n látszik, de ha simán odaballagok a directoryba akkor nem. A többi file ami mellette van meg de.Elvileg semmi huncutság nem kellene legyen, max véletlenül. Kolléga másolta oda nekem , hogy töltsem le, én meg bambán néztem, hogy nincs is ott.
Egyező méretű file sincs.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
-
bambano
titán
nem fogjátok kitalálni, mit láttam ma!
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
Vladi
nagyúr
válasz bambano #3960 üzenetére
"azt, hogy ne legyen secure boot loader, nem tudod megoldani."
Az nem is érdekel."a linux is bootolhasson zárt, secure boot loaderrel."
Az igen. Az érdekel. De lehet, hogy megvárom amíg kinövik ezt a zagyvaságot és csak akkor veszek új gépet. Ez hw-hez kötött dolog, nem?il sole non sorge più ad Est!
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #3957 üzenetére
Ez csak egy szánalmas kapálózás a m$ részéről.
Annyira nem vagyok otthon ebben a secure boot témában, viszont ezen sírva röhögök:
"Secure Boot egy előremutató és nagyon fontos biztonsági megoldás ...
Ez azt jelenti, hogy támadók nem ékelődhetnek az UEFI és a bootloader közé és nem futtathatnak kártékony kódot az operációs rendszer alatt-mellett."Mintha tényleg csak ezen múlna bármi is
-
bambano
titán
[link] a microsoft megint elővette az überköcsögszemétparaszt kártyát...
miért nem szántják már be az ilyen erőszakos paraszt cégeket?
-
Jester01
veterán
Az hogy lehet, hogy egy adott file nem látszik egy samba-n megosztott directoryban ha natívan nézem, de smbclient alatt meg ott van?
Jester
-
Apollyon
Korrektor
válasz spammer #3952 üzenetére
Sehol egy fekpad, ferdepad, láb- és hátgépek is hiányoznak, meg az egykezes súlyzók, meg tárcsák stb. Ezeket leszámítva frankó
Viszont aerob edzés közben legalább lehet sorozatot nézni
-
spammer
veterán
30 Linux Kernel Developer Workspaces in 30 Weeks: Steve Rostedt
Van ám kupi. Viszont frankó az a kis kis edzőterem a melós szoba mellett.
további videók: [link]
-
Tim82
félisten
válasz bambano #3948 üzenetére
Nem jár olyan jogosultságokkal a topikgazda-szerepkör, hogy úgy nagyon aggódniuk kellene...
-
bambano
titán
éééén topicgazda? nem ettem meszet... a küklopsz is alig lett topicgazda, máris itt tekerte a pedálokat, hogy mi minden baja van neki egyébként is a moderátorok zömét leverné a jeges veríték a gondolatra is, hogy belőlem topicgazda legyen, mert valószínűleg nem itt akarnak igazán véres hentelős horrorfilmet forgatni
-
spammer
veterán
Még hogy az ubuntu a linuxok windowsa.
-
camillus
tag
Hétvégére megérkezett a lin-win trollfeed homokozó.
http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg
-
bambano
titán
őrizzük meg az utókor számára ezt a hihetetlenül fontos és megkerülhetetlen hozzászólást...
-
Rimuru
veterán
Tökmindegy lenne a licenc, amíg az irányt a Microsoft adja úgyis az lenne amit ők akarnak (lásd Android). Amúgy tök elméleti síkon ha megnyitnák a forrást nem hiszem hogy hamar jönne egy jobb Windows, sőt szerintem egyáltalán nem lenne jobb. Max úgy lenne ahogy pl a Cyanogen, ott sem ők adják az irányt csak mennek a Android után mást nem nagyon tudnak tenni.
Vigyázat, csalok!
-
Apollyon
Korrektor
válasz camillus #3938 üzenetére
"A véglegesben elméletileg nem lesz ilyen funkció."
Azon se lepődnék meg ha már a korábbiakban is benne van..
"Nem értem. Aki akart, az eddig is kalózkodhatott. A libre rendszerekhez több kell. Teszem azt a freebsd fejlesztés meg ingyenes, gpl v3 licencű windows 10 mellett is tovább hígulna."
Azért mégsem ugyanaz lopni valamit, vagy legálisan használni. A linuxok nagyrészt ingyenesek, ez is egy jó érv a fizetős platformokkal szemben. Ha azok is ingyenesek lennének elveszne ez az úgymond előny.
-
camillus
tag
válasz Apollyon #3934 üzenetére
Azért azt ugye az is megvan, hogy ez már az a fajta windóz ami nem titkoltan logolja még a billentyű leütéseket is?
A véglegesben elméletileg nem lesz ilyen funkció.
legyen csak ingyenes a windows, így nagyobb az esély hogy már nem hígul fel az openszósz
Nem értem. Aki akart, az eddig is kalózkodhatott. A libre rendszerekhez több kell. Teszem azt a freebsd fejlesztés meg ingyenes, gpl v3 licencű windows 10 mellett is tovább hígulna.
http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg
-
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #3933 üzenetére
az van a cikkben, idézem: "Amennyiben az ügyfeleink felismerik az eredeti és jogtiszta Windows értekeit, egyszerű lehetőségeket biztosítunk számukra a jogtiszta verziókra való áttéréshez"
tehát ők feltették a bótban a pócra a windowst, neked csak be kell menned megvenni. esetleg elég a licenszet megvenni. az egyszerű lehetőség a vásárlás.
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #3928 üzenetére
Azért azt ugye az is megvan, hogy ez már az a fajta windóz ami nem titkoltan logolja még a billentyű leütéseket is? Az emberek meg úgy repülnek rá mint legyek a sz... Arra.
Azt is csodálom, hogy nem vezettek be új megoldást a licencek osztásához. Pl. hogy mostantól az új windows key a bankkártyád száma, amin keresztül a M$ minden hónapban levon X dolcsit a számládról
-
nagyúr
Amnesztiát hirdet a Microsoft a lopott Windowsokra
Kell valakinek ingyen 10- es?(#3929) Vladi Nem sokat töprengtél a dolgon!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
bambano
titán
Wells nyomozó mondja: világéleteben szerettem puzzle-t kirakni. képpel lefelé
-
bambano
titán
válasz lionhearted #3923 üzenetére
mert például az agyhalott cisco olyan "managelhető" switcheket árul, amiben nincs cli, csak webui.
egyébként sok esetben nem indítom el a gui-t, jó nekem a karakteres is, pláne, hogy elvileg ott is van cut&paste egérrel. mondjuk rég teszteltem.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
nagyúr
válasz bambano #3915 üzenetére
Erről eszembe jutott a 15- én hallott kabaré imádott standup fellépője, mekkora lenne már, ha lenyulná ezt a dolgot és állami szintre emelné a fényevést! Megint tanítana valamit jurópiának, hogyan kell megoldani a gyermekéhezést! A frissen épült párszáz stadionban lehetne is tartani ezeket a fényevő szeanszokat.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
bambano
titán
kabarét hallgattam, ahol arról beszéltek, hogy van-e a fényevők között dagadt. elgondolkodtam, milyen pocsék lehet fényevőként elhízni, mert akkor nagyobb felületen fogadod be a fényt...
-
F34R
nagyúr
Remelem soha.
-
Rimuru
veterán
Valakinek van újabb infó arról hogy mikor lehet zárt nvidia driverrel használni waylandot?
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz bambano #3905 üzenetére
Nekem volt az 4 óra is. Felvenni meg a halál akarja, akkor már letölteném. Amúgy nem ugyanolyan felvételről és élőben nézni. Hasonló ahhoz hogy filmet nagyrészt eredeti szinkronnal, animét csak japánul szerzek be.
Decepticon: Sokszor bealudtam én is, mikor még kényelmesen fetrengtem tv előtt, ma már notebookon megy mert nincs tv. Így nem mindig ágyról nézem, plusz közben netezek is.
Vigyázat, csalok!
-
bambano
titán
mostani cikkből screenshot részlet:
mennyire kell fanatikusnak lenni ahhoz, hogy megvegyél az almától közvetlenül héttized telefont?
-
Fritz Teufel
addikt
Körülbelül két éve átalszom az F1 közvetítéseket. Csak akkor riadok fel, amikor a kommentátorok néha felemelik a hangjukat. Ez már nem az az F1, amihez az öregek hozzászoktak
Az E1 azonban alakulgat...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Cyrin
addikt
akkoris Senna volt az igazi. ez a shúmékör is uncsi volt, mert mindig nyert.
-
Apollyon
Korrektor
Amikor én néztem az olyan '94-04 között lehetett, Schumi az elején még a Benetton-nál volt .) Aztán még végignéztem azt is örömmel amikor Schumi Irvine-nal meg Barichello-val majdnem az összes futamot dobogón végezték Ferrari színekben.
Már nem is tudom miért hagytam abba, de akkor még voltak klassz futamok.
Anno csak azt sajnáltam hogy a hockenheim-i pályát átépítették és odalett a tök jó előzésre alkalmas hosszú szakasz.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest