Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
válasz #33253120 #2581 üzenetére
na az is szép hajrá!
@F34R: én sem vagyok verziókergető, de a stable debiannak a beckportjai ha megvannak jó. ez működik is ugye. de a wheezyben lévő lxde elég gány. a mostanihoz képest. a pcmanfm nagyon komoly fejlődésen esett át, jó használni és az újabb lxpanelnek meg van időjárás pluginje. nem is kell a conky. (én u.i. csak arra használtam.)
a trustyban sincs meg még ez de a lubuntudev team daily builds eklg friss és stabil cuccokat szállít arról lefrissítettem az lxde néhány csomagját amit használok openbox mellé és már le is tiltottam a tárolót. és megy köhögés nélkül. illetve itt van lxdm is ami tán a legkönnyebb amivel eddig találkoztam. könnyű konfigurálni stb.
més tekintetben tökéletes a debian stable illetve az ubuntu LTS.[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
nagyúr
/etc/pacman.conf
Ez Ubi alapon mire módosul? Szeretném letiltani a gambas3- at, mert naponta frissítené mind az 59 fájlt. Synapticban le van zárva, de inkább terminalból frissítek. Sajna 3.16- os kernel van a MINT- en és a Systemback igényli a gambast, így a daily- t kellett leszednem, hogy működjön az új kernellel.
Nekem az IgnoreGroup kellene mégis csak, mert a gambas3 mégis egy csoport, vagy nem.
(#2589) Decepticon
Elég elavult lesz az a megírt média, mire odakerül a dolog, már most is a Current Release: 2014.10.01 kéne.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Fritz Teufel
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Ez így egyszerű, megint csak.
Érdekes. Van egy SanDisk 64GB-os microSD kártyám. exfat-ra formáztam, hogy a teljes kapacitását ki tudjam használni tableten, telefonon egyaránt. Vettem hozzá egy USB adaptert, de egy ideje mindenféle előjel nélkül nem működik. A notebook nem ismert fel. Az adapter végtelen egyszerű, nincs ami elromoljon benne. Bsszus, nálam is ez lehet a probléma?!
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #2593 üzenetére
/etc/pacman.conf -ban:
IgnorePkg= : ami ezután jön csomag, azt figyelmen kívül hagyja (lehet több egymás után, egy szóközzel elválasztva)
IgnoreGroup= : ez meg csoportot tart vissza.Nekem most util-linux van tartva mert különben nem működnek az exfat-os pendrive-ok.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
_Dumber_
őstag
/etc/pacman.conf ban az IgnorePkg után beirod, hogy mit nem akarsz frissíteni
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
downgrade-el , ez maga a csomag neve. remote serverrol tudod a regebbi pkg-kat letolteni, ekkor a pacman ignoralja a frissebb verziot. Azt amit jonak latsz, hogy regen jobban mukodott nalad.
-
F34R
nagyúr
Mert az a wrapper amit kezzel firkasz init alatt, azt a Xorg 1.16 benne van. Gentoo alatt mukodik ugy hogy eleg volt revdep-rebuild, es nem kellett szarakodni az Xwrapperel ment egybol. Archlinux alatt meg csak systemd-vel megy a logind miatt, sima Sysvinit-el nem.
Ket dolgot is tudok mondani, az egyik az ncmpcpp, a masik pedig az mpv. Mindkettobol a regebbit hasznalom hiaba van a legfrissebb a repoban.
Downgradel ezt a kettot allitottam vissza. -
BoB
veterán
Mégsem működik az 1.15-össel, csak van valami változás
Minek használjam a régi csomagokat? Nem csak kernelről van itt szó. Ha már régit használok miennyire régit?
Nem szervert üzemeltetek én itthon, semmi értelme ha teljesen jól megy a legújabb stabil mindenből.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Apollyon #2583 üzenetére
LOL! Úgy felnevettem, hogy a szomszédok azonnal gratuláltak a babához!
Már ki is van írva körülbelül 2 hete. Csak az alkalmas pillanatot várom. A jövő hétre még interjúk vannak ütemezve, nem akarom magam alól kilőni addig a gépet. Úgy számolok, hogy előbb nagytakarítás, újra pasztázás majd rendszer összeborítás... a média már készen van az akcióra.
Azért nem állok neki még, mert realizáltam, hogy egy dolog, hogy feldobtam a DE-t is, még nagyon messze leszek a végétől. Rengeteg függőséget kell majd feldobni és akkor arról nem is beszélve, hogy hiányozhat majd olyan dolog is, aminek nem jelentkezik be a függőségi viszonya, de kelhet nekem. Szóval, csak meggondoltan ugrok neki.bob.zxr: ez egy remek új hír számomra!
Egyébként cseréltem kernelt, de a 3.16.5-1 nem tetszik. A gép hangosabb lett mint volt. Most süvölt a ventilátor normál terhelés mellett is, miközben a hőmérséklet 53-57C. Megy vissza a Manjaro LTS kernel. A 3.17 is ilyen ratyi nálam
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
bambano
titán
könnyesre röhögős: kaptam levelet debianéktól. nézem, hogy miért hozzám jön az email, mivel a listás leveleket másik postafiókba gyűjtöm. már megint betojt a levelezés?
de nem, tényleg ide kellett jönni. egy több, mint 7 éve bejelentett bugreportot zártak le debianék, és mint submitter, kaptam róla értesítést. megoldani nem oldották, de rendnek kell lenni
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
F34R
nagyúr
Nekem is van Intel IGP-m, A gyorsulas az jatekok alatt tortenhetett, de azt nem veszem figyelembe mert nem jatszom. Xorg csak systemd alatt fut rootless, anelkul ugyanugy root megy csak.
Csak a systemd-logind nek koszonhetoen megy igy, nem azert mert a Xorgban hoztak volna ossze valami dramait. Xwrapper-ben kellett engedelyezni mert maskep be sem tolt. Ettol fuggetlenul mast nem venni eszre rajta.Csak akkor ha okkal tortenik a valtozas, egy harom eves hardveren, minek hasznalek mindenbol a legujabbat? Mondom gyakorlatilag evek ota nem vettem eszre valtozast. Broadwell ala majd kell az uj kernel, vagy netalantan ha uj Maxwell szerias NV-t akarnek, de utobbit semmifelekepp sem.
-
BoB
veterán
Xorg kapcsán én azért eléggé észrevettem hogy az x szerver már nem root-ként fut.
A többit meg nem említem mert már párszor kifejtettem. (sebességnövekedés, stb.) (pl. decepticon valószínű örülni fog a 3.18-as kernellel érkező DPM változásoknak és hardveres videógyorsításnak a HD 3000 széria alatt)
Nem lett gyorsabb: AMD nyílt driverrel kb. 50%-os gyosulás volt 3.12 környékén.
Intel szintén gyorsult. Én nem bánom.
És azt nem értem mi ez a régiség mánia.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
En mar kinottem ebbol a mindenbol a legfirssebb mizeriat. Gyakorlatilag nem vettem eszre semmit a 3.2-es kernel ota, se a mesa 10.04-rol 10.3-ra, se a xorg-t 1.16-ra. Az egatta egy vilagon semmi nem torten, nem lett gyorsabb stb. A vas nem valtozott alatta evek ota, en pont emiatt nem ertem a rolling mizeriat sem. egyedul az udev >> mdev-et vettem eszre, de csak azt is azert mert masabb az egesz rendszer tole.
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #2579 üzenetére
Majdnem
Asszony gépére raktam Debiant. Amikor még az enyémre tettem az akkor még 7.5-ös verziót, simán cseréltem a kernelt 3.14-re nem volt semmi probléma.De itt meg valami furcsaság volt, és beszólt valami ilyesmit hogy
initramfs-tools depends on initramfs-tools-bin (valami verzió) however...
dependency problems - leaving unconfiguredCsak a verziókra már nem emlékszem.
Kösz. Ezt egy frissen telepített, DE nélküli Debianon, ami először indult el. Már nem először telepítek Debiant, és még ilyen sosenem volt .P
(#2582) Decepticon: Na már majdnem kiírtad a képfile-t? Még a végén előbb lesz Archlinuxod mint magyar ember a Marson
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fritz Teufel
addikt
Tehát, így kell beírni:
sudo dd if=archlinux-2014.09.03-dual.iso of=/dev/sdb bs=4M; sync; sync; sync
-
törölt tag
Tudsz élni...
Nekem ma lesz ez meg laza vasárnapi szórakozásnak:
Laptop, HDD helyén SSD, ODD helyén HDD... Jelenleg Ubuntu 14.10 (hirtelen felindulásból frissítettem rá, mert eddig szinte soha nem volt gondom kiadás előtt ennyivel)
Ami lesz: Duplikációk, helyi másolatok megszüntetése, maradék egy részének mentése másik gépre, (helyhiány) többlépcsőben köztes másolgatással egybekötött partícionálás, HDD ki, ODD be, Win7 fel, driverek fel, ODD ki, HDD be Win7 lapozó beállít HDD-re, usb-ről Ubuntu 14.04 fel, / az SSD-re, swap és /home a HDD-re, finomhangolás, visszamásolgatás, örülés.
Elvben. Aztán majd meglátjuk mi lesz a vége... -
duo
addikt
válasz bambano #2579 üzenetére
érted: vagy így vagy sehogy
a samsung 840 evo-mat megcsináltam. nem vártam a dosos verzióra felraktam egy win7-et és lefuttattam a programot. (hupon hír volt, hogy firmware-t kell frissíteni azokon az ssd-ken) akkor aztán mondom megadom a módját, 64bit debian 7.7 netinstall commandline expert mode. ahogy illik.
backports, ésatöbbi. előszőr nem akart felmenni a flashplugin installer. backportos frissítés után másodszori nekifutásra már ment. Az nvidia installer sem a binárisból sem csomagból nem ment rendesen 3.16-os kernel alatt voltam, telepítettem az nvidia glx-et, reboot, nouveu blacklist-en,errefől fekete képernyő. bebootoltam a 3.2-es kernellel és oda betöltődött a 3.16 alól(és arra) telepített a modul. ilyennel sem találkoztam még. aztán az lxde-t pl frissítettem a jessie tárolóból (kellettek az új funkciók meg az újabb pcmanfm.) de ez hozta magával frissebb libc6-ot na onnantól pár dolog csak kínkeservesen ment ( a gimphez pl újra kellett engedélyezni a jessie tárolót -mert mindig letiltottam ugye- és a 32bites libek nem mentek fel.(playonlinuxhoz kellettek volna.) aztán a teamviewernek kellett volna a libasound32 na az sem akarta az igazságot.
túl rövid az élet ahhoz hogy ezzel szívjak ennyit. trusty netinstall vissza a (32 bites) és elsőre minden oké. mostmár bizonyos vagyok abban hogy nem szopatom magam a stable jessie-ig.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Apollyon
Korrektor
Felraktam egy gépre egy 7.7-es Debiant DE nélkül. Az első dolgom az volt, hogy lecseréljem a kernelt a legújabbra, de az initramfs megoldhatatlan függősége miatt nem lehetett. Végül megoldottam, de ez nonszensz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Jester01 #2569 üzenetére
Azt gondolnám, hogy a pendrive ilyen szinten "dummy", ha megy rá/róla adat, akkor jeleznie kéne a LED-nek.
"a kernel lehet, hogy nem írja ki rögtön a pufferek tartalmát, csak kicsit később, vagy ha konkrétan kéred."
Ilyet hogy lehet, van valami kapcsoló a dd parancs mögé?
-
Fritz Teufel
addikt
Mindig akkor szoktam kihúzni, ha már nem jelez vissza a led és az összegzés is megjön. Még sosem volt belőle problémám. Egyébként így bármelyik disztró telepítője elindul nálam, szerintem nálad is ez lehetett a szűk keresztmetszet. A Fedora, Debian OpenSUSE nem akartak elindulni vagy összeomlottak telepítés alatt, de a dd csodákra képes. Csak azt használom erre a célra.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Jester01 #2559 üzenetére
bambano, Jester
Köszi, igen valóban ez volt a probléma,
valszegtényleg idő előtt kihúztam. A pendriveon amúgy van egy led indikátor, ami világít ha adatcsere történik, ezekszerint ilyenkor nem jelez (?)Egyébként pár leírást végignéztem, köztük ezt is: [link]
Blokkméretet amúgy állítottam, de a linkelt leíráson csak annyit ír ha nem írom be amit kell, akkor max lassú lesz a cucc.
A sync parancsot is nyomattam ezerrel visszajelzést bár nem kaptam, végül csak megcsinálta. Na most kíváncsi lettem, hogy vajon a Debian alapú live disztrókat ki tudom-e majd próbálni így, lehet ez volt a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2562 üzenetére
Lol, majdnem lefordultam a szekrol
Ez max vakoknak lehetne jo.
-
bambano
titán
válasz Apollyon #2557 üzenetére
egy dvd image kiírása esetén, amikor a dd már végzett, még több perc is eltelhet, mire a teljes anyag kikerül a buffer cache-ból a pendrájvra.
tehát unixos hagyományok szerint a dd után add ki háromszor a sync parancsot. amikor azok is visszatértek, akkor húzhatod ki.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #2561 üzenetére
A dd-pendrive kombónál mindig megvárom az összegzést és csak utána húzom ki, akkor már biztosan végzett.
Ez nem igaz, csak ha megadod azt az fsync kapcsolót. Éppen azért írtam.
Jester
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #2562 üzenetére
Igazából nem rossz disztró, sokáig követtem, régebben fent is volt valamelyik játszós gépemen...
Ami elriasztott tőle akkoriban az kb annyi, hogy nincs igazi háttere. Volt annó Vector aki csinálja, és szinte vallási fanatizmussal tolja a Microsoft alapú rendszerekkel szemben, illetve volt pár segítő...
Mostanában nem tudom mi a helyzet velük... -
Fritz Teufel
addikt
A kezdő topikban merült fel a BlackPantherOS. Nem is hallottam róla előtte. És mire akadtam vele kapcsolatban?
Beszélő Párduc Wow
Az idén jön a 14.1-es verzió, ezt ki fogom próbálni!
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Jester01 #2559 üzenetére
Éppen a múltkor háborogtam amiatt, hogy a gép még írja a drive-ot, de már a led szerint szabad. Igaz, az microsd kártya volt. A dd-pendrive kombónál mindig megvárom az összegzést és csak utána húzom ki, akkor már biztosan végzett.
Bambano: Axel
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
tudtok olyan letöltő programot, ami több szálon futhat és megvan hozzá a kliens és a szerver is debianra?
-
Apollyon
Korrektor
Miért nem lehet dd -vel lemezképet kiírni pendrivera?
Minden alkalommal "corrupted" lesz a filesystem a meghajtón, még csak nem is mountolja. Más programmal megy, csak dd-vel nem.
Majdnem ugyanez volt anno Manjaro alatt is, annyi különbséggel, hogy ott mountolt, és a fileok is ottvoltak de krix krax elnevezéssel.
Egyébként teljesen jó a pendrive, bootol is róla a gép, már több rendszert felraktam róla. Ez most tuti nem PEBKAC
Arra gondolok, hogy talán a dd nem szereti a drájvomat .p
-
bambano
titán
debianban van már valami hivatalos rendes megoldás arra, hogy a libio-socket-inet6-perl ne akassza le a perles programokat?
-
F34R
nagyúr
-
bambano
titán
válasz #33253120 #2545 üzenetére
egy fillért se bírnak kifizetni a szolgáltatók az userek "helyett", ergo teljesen mindegy, hogy van adóplafon vagy nincs, át fognak mindent terhelni költségestül mindenestül.
ismerek olyan céget, ahol nettó 1340 forint a net. Ebből a díjból szerinted mennyit tudna a cég önállóan befizetni adóba?
-
Apollyon
Korrektor
Bár szerencse is kell hozzá és/vagy ismerős, az angol és a német nyelvterületű országok a legjobb választás, ha külföldre akar menni az ember. Továbbá Svédország / Norvégia, de ott több mint érdemes tudni a hivatalos nyelvüket.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Miért jó neked / nekem ha lecseréljük a bash-t, mivel tudnak többet azok amiket írtál?
-
F34R
nagyúr
En is eleg reg ota azon gondolkozom, neha mar egy pofon tarsasagaba magamra parancsolok get out the way.
Vissza a topikhoz, kijelenthetem elegg hardcore user lehetek (persze oldschool hc), ha mar az XFCE sem pehelysulyunak erzodo. probalgattam a fish shell-t annyira nem veszes mint amennyire kinez, persze masabb mint a zsh, vagy a bash de turheto es joval kisebb a memory footprintje mint zs-nek. Ez azert erdekes szamomra mert tele vagyok terminallal.
-
duo
addikt
Ebben a formában nem lesz ebből semmi. Emlékeztek az "amikor a farok csóválja" c. filmre? (Anne Hache, Dustin Hoffmann) az amcsi elnök szexbotrányba keveredik. az ellenzék előretör mint a fene, és akkor a kormány beveti a saját propaganda/valóságformáló gépezetét. csinálnak filmstúdióban egy fasza kis háborút az albánok ellen mintha igazi lenne. sőt egy amcsi hadifoglyot is prezentálnak akiért aggódhat a nép. kiszivárogtatják, tele van vele a sajtójuk... és hopp el is felejtkeztek arról hogy az elnök épp mikor kibe ejakulált bele.
Na ez is olyan. meg az elkövetkező napok/hetek jelentősebb hírei is ilyenek lesznek.
és már is habzik a szánk a gigabájtoktól és elsikkad a beutazási/korrupciós botrány vagy hogy a die welt felteszi a hasábjain a kérdést: kell e nekünk (t.i.: az eu-nak) Magyarország?
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
törölt tag
válasz bambano #2544 üzenetére
Ok. De amíg nincs hivatalosan kijelentve, hogy biztos van árplafon, addig ez erősen nagy kiadás lehet. És amíg nincs hivatalosan kijelentve, hogy nem áthárítható addig ez csúnya gondolatkombinációkat eredményezhet.
A fentiek tekintetében elég lehet nagyfogyasztású végfelhasználónak lenni. -
bambano
titán
válasz #33253120 #2537 üzenetére
"És akkor ott van mondjuk egy IT Services, ahol pár perc alatt generálódhat ekkora forgalom...": és ez miért számít? hint: az it services nem elektronikus hírközlési szolgáltató, tehát nem vonatkozik rá ez a szabály.
(#2538) F34R: mint már mondtam a másik topicban, a soha nem fog megtörténni dologhoz szükséges eht módosításokat már kihirdették a közlönyben hét elején.
még annyit, hogy ha a szolgáltatók nem tudják teljes egészében ezen adónem minden költségét rátolni az ügyfélre, akkor be fogják zárni a szolgáltatást. Olyan szolgáltatást nincs értelme nyújtani, hogy elolvasol három oldalt az indexből, meg kettőt trollkodsz a ph-n és vége a havi kvótádnak. és felhívnám a figyelmet, hogy nem az adót fogják áthárítani, hanem ennek a teljes költségét.
(#2541) Decepticon: "Valószínűleg a mobilszolgáltatók sírtak-ríttak, hogy csökken a bevétel és erre lépés ez az adó.": a kormányt nem érdekli a mobilszolgáltatók hasfájása, ugyanolyan ellenség, mint a többi. A kormányt az érdekli, legalábbis ha hihetünk annak, amit varga mondott, hogy a telefonálásra rápakolt adó csökken. Jóreggelt, azon is van adó.
-
F34R
nagyúr
válasz _Dumber_ #2540 üzenetére
A szolgaltatokat fogjak meg****** meg vele egyutt minket is. Arra amit irtam meg mindig nagyobb a valoszinuseg mint erre a felkapott hirre. Mi ertelme? a forgalmi adat utan kell fizetni ha ez nincs es le van korlatozva akkor az o veruket tovabb nem szivjak. Europan belul is van egy csomo orszag aki szur tartalomra, es sulyos 100 eurokat kell fizertni egy example illegalis torrenter.
-
Fritz Teufel
addikt
Valószínűleg a mobilszolgáltatók sírtak-ríttak, hogy csökken a bevétel és erre lépés ez az adó. Én is elkövettem azt a hibát, amikor a szolgáltatóm egy drágább előfizetést próbált meg a nyakamba varrni, hogy bemondtam a telefonba: "nincs szükségem a több ingyenes percre, amúgy sem az ő csatornájukon kommunikálok". Szerintem nem voltam ezzel egyedül. Csökkent a telefonrablók bevétele, ezzel az állami bevétel is. Most vastagon kiköltekeztek a frekvenciapályázat által és íme a kompenzáció. Megpróbálják kiegyengetni a görbe vasat. Valahol ez várható is volt.
Az, hogy nem lesz áthárítva az előfizetőkre, az meg hiú ábránd. A távközlési adó emelése után azonnal ca 700Ft-tal nőtt az előfizetésem havidíja.
-
F34R
nagyúr
Fuuu de ra lett mindenki porogve a temara, ez ugy se fog megtortenni soha.
Olyan lesz maximum, hogy a szolgaltatok megszabnak egy letoltesi korlatot, ha ezt elered bekorlatozzak a sebesseg es meg weboldalakat sem tudsz rendesen megtekinteni.
Valahogy ugy mint a UPC-nel volt, akik extremen hasznaljak a netet azokra fog jobban vonatkozni.
Persze amikor mar mindenhol a 1080p meg az 50gb/jatek trend megy pont akkor vagjak el az ember alatt a madzagot. 4k felejtsd el eletre. Ha megis meglepik, ujabb indok hogy en is meglepjek -
törölt tag
válasz ubyegon2 #2536 üzenetére
És akkor még ott a Steam, és társai.
Ha csodagyereknek nincs külön a home, (vagy a Users megfelelő mappája) akkor egy rendszer újrahúzás a játékok mennyiségétől függően akár 0-50G adatforgalmat is generálhat.*
Írta valamelyik okos cikk, hogy lehet megéri megint megvenni dvd-n a játékokat/programokat. Csak azzal nem igen számoltak, hohy berakod a lemezt, feltelepíted, és letölt egy jó adag frissítést.*Elvben jött valami hírcsepegtetés az elméleti maximumokról.
Az internetet szanaszertendőszéjjel torrentező/kismacskásosfacebookvideózó/2megásanimgifező/onlinejátszó/stb magánembernél a plafon 700Ft, ami sehogy sem jön ki egész gigára, de átlag user tv, youtube, telefon, pc vonalon max 2nap alatt eléri.
Míg a cégeknek egységesen 5000Ft a plafon amit a szolgáltatóknak be kell fizetnie. A Kft ahol dolgozom jelenleg 7 főből áll. A nethasználat jellemzően mail elenyésző méretű csatolmányokkal, és a beszállítók weboldalának böngészése. Sacc 10giga alatti a havi forgalom.
És akkor ott van mondjuk egy IT Services, ahol pár perc alatt generálódhat ekkora forgalom...Több infó kellene erről. Lehet egy marék hülyeséget írtam. De jelen pillanatban annyira azért nem érdekel, hogy utána is nézzek.
-
nagyúr
Nem. Ez amolyan tipikus magyar adó az adócsökkentés kormányától!
(#2535) T_chris
Szép új világ lehetne itt. Torrentezést még visszafogja az ember, de az IPTV- zést?
A zemberek jelentős része fel sem fogja mennyi adatmozgást generál csak a szokásos napi nethasználattal! kinggograz[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
Meg youtube, meg távsegítség, meg távmunka, meg VPN, meg fórum és közösségi oldal, meg online játék, meg Rtl most, meg minden adó....
Egy telefon rom nem jön már ki egy gigából.
Hogy fogják a népek a Barátok köztöt visszanézni? Tuti nem pénzért. De erősödni fog a youtube-on a 240p-s videók iránti igény is. HD, IPTV? Bukó. Mixcloud és társai? Bukó. Mobil tartalomfogyasztás? Bukó. Épület távfelügyelet? Bukó.
A torrent is jelentős adat, de ha mindent beveszünk a kalapba akkor torrent nélkül is jelentős adatot kapunk. -
Fritz Teufel
addikt
Haldoklik a skót, halálos ágyához hívatja a rokonságot, és kérdi tőlük:
- Itt vagy, édes fiam?
- Itt vagyok, édesapám.
- Itt vagy, drága feleségem?
- Igen édesem, itt vagyok!
- Itt vagy, drága húgom?
- Itt vagyok, bátyám.
- Mindenki itt van?
- Igen - válaszolja a rokonság.
- Akkor mi a f.szért megy a router?Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
DittyCat
tag
válasz Apollyon #2528 üzenetére
Természetesen. Nincsenek illúzióim. Kommunikáció és médiatudomany szakosként azért a tussolás meg a figyelemelterelés, illetve a média - és azon belül is az internet - hatalma, ismert dolgok előttem 😊.
Ettől még lehet adó (és tegnap óta az általam előre megjósolt "plafon" is szóba került!).Jut eszembe, Az elme gyilkosai c. könyvet olvasta valaki? Agyrém, de van benne szemnyitogató dolog, nem kevés.
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
Fritz Teufel
addikt
Nem érted... zofftopikban a politika súlyos zoffnak számít ;-)
Most éppen vészforgatókönyvön dolgozom, hogy hogyan tudom majd mérsékelni a károkat. Szerencsére nincs szerződésem a mobiltelefon szolgáltatómmal, így egy új szerződéssel majd felezem a havidíjat. Az internet csomagom szintén felezhető, az 50/30 tökéletes sebesség. Ezzel körülbelül 6000 Forintot fogok felszabadítani, így igaz, kevesebbet fogok forgalmazni, de rólam egy Forintot nem fognak pluszban legombolni. Az egyéb áremelkedés más tészta, arra nyilván nincs ráhatásom.
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #2523 üzenetére
értem, csak azokban a témákban van kis sárdobálás is, és én szeretem szétválasztani ezeket, ha lehet.
bulvártopik fikatopik, szakmai topik meg szakmai. és nem keverem a kettőt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Apollyon
Korrektor
válasz DittyCat #2526 üzenetére
Ha annyira aktív vagy benne ahogy írtad, akkor az is feltűnhetett volna, hogy ez az internetes balhé eléggé valószínű hogy manipuláció, figyelemelterelés az USA által kirobbantott dologról.
(#2527) Vladi: Nem váltok sehová, debiánon évi párszáz mega frissítés van, bőven belefér a limitbe
[ Szerkesztve ]
-
DittyCat
tag
Az a baj, hogy muszáj. Ez az egész politika. Minket meg, akik aktívan internetezünk, nyilván jobban érint. Nem mehetünk el mellette szó nélkül, de ahogy elkezdesz róla beszélni, máris politizálsz !
Bár jómagam elég aktív vagyok a politikában, nem szoktam senkire rázúdítani (és még valami, összeveszni sem vagyok hajlandó rajta senkivel).
Ha a moderátor pénzt nem is kap a munkájáért, az oldal működése a hirdetők által befizetett pénztől függ, az pedig erősen kötődik a látogatók számához. Ha egy Prohardver-oldal betöltése teszem azt 5 Ft-omba kerül, akkor nem fogom naponta húsz alkalommal megnyitni, csak egyszer.
-
Tim82
félisten
válasz Fritz Teufel #2523 üzenetére
Milyen állások az ő esetükben?
Nem kapnak pénzt a moderátori munkáért, azt ők felkérésre és ingyen végzik.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Fritz Teufel
addikt
válasz bambano #2522 üzenetére
Nyilván politizálnak, hiszen ez politika vagyis napi történés. A moderátorok azért nem szólnak közbe, mert őket még jobban lehúzzák mint minket, ott állások is veszélybe kerülhetnek.
-
DittyCat
tag
Lenyúlták a magánnyugdíjpénztárakat - volt kis hőbörgés, aztán az a pár ezer Ft "reálhozam", amit kaptak a számlájukra az emberek megnyugtatásul, elég volt, a konc oda lett vetve, kuss volt.
Bevezették a tranzakciós adót, a telefonadót. 27% az ÁFA. Eltörölték az adóvisszatérítést az eredeti formában. A cafeteriát is kedvezőtlenebbé tették.
Kis hőbörgés-háborgás, aztán kuss. Fizetünk, mint a katonatiszt. Csendben éhen döglünk, már a nyolcadik bőrt is lehúzták rólunk. És mégis, megvan az újabb 2/3. Igaz, hogy a választási rendszer sajátosságai miatt, de mégis.
Ha ezt bevezetik, ki fogjuk szépen fizetni. Majd beterjesztenek egy módosítót, hogy 1000 vagy 2000 Ft felett már nem kell fizetni, aztán majd megtisztelve érezzük magunkat, hogy mégse 10.000 vagy több, befizetjük a havi 1000-2000 Ft-ot és hallgatunk. Megint. Nem lesz itt semmi forradalom, tiltakozás, ugyan. Alakul pár FB-csoport, aztán elül az egész.
Hozzáteszem, SAJNOS...."Élek... vagy csak álmodom?"
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #2518 üzenetére
A rolling disztrót használók lehet bajban lesznek ezután...
Én meg lekapom majd az összes Debian DVD-t, és lemásolom 3 példányban, abszolút mindenből csak stable-t használok majd
Meg karekteres filmeket nézek. Ja hogyne. Hát most lehet borulni fog a billy.
-
Fritz Teufel
addikt
Nem hiszem el, hogy meg merik tenni. Én magával az adóval sem értek egyet, nem, hogy a mértékével. A napokban hallott hírek alapján azonban nagyon elgondolkodtam, hogy érdemes-e még nekem valaha is elmennem szavazni. Jól látható, hogy a választások előtt kiszivárgott valami, ami most megtestesül. Aztán a huzavona az amcsikkal, ami mögött megint csak sejthető, hogy bizony valódi dolgok lehetnek. "Székesfehérváron gyakorlatilag nincs munkanélküliség. Aki akar, az dolgozik" - hogy a jó édes anyját ne sirassa az aki ezt kimondta!
Na, keresek valami gyógyszert...
-
Apollyon
Korrektor
Egy nagyon érdekes hozzászólás a sok közül: [link]
-
bambano
titán
válasz DittyCat #2509 üzenetére
A filmet keresek topicban lehet, hogy olyanok is válaszolnak, akik nem linuxoznak...
-
Penty
tag
Igen, valószínűleg az ötlethiány lehet az egyik oka, hogy a látvány felé mennek, a másik meg talán az, hogy így egy horrorfilmet is ki tudnak adni PG-13-as besorolással, ami nálam nagyjából a délutáni matiné besorolása. Végül is izgulni én nem tudok rajtuk, de a mai átlag tizenéves korosztályt meg lehet venni ezekkel.
(#2509) DittyCat
Ez a Mama nem lett volna rossz film, ha a végét nem cseszik el. De elcseszték. Nagyon. Igazi bóvli lett belőle, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
DittyCat
tag
Látod, az én kis lelkemnek még az is sok !
Volt régen egy film, ahol a fából vér folyt és valami kisbabás történet volt (elrabolta a fa a csecsemőket???).
Meg a húgom mesélt egy Mama című filmről (ez új), ahol két kisgyerek évekre elveszik az erdőben ahol egy szellem gondoskodik róluk, aztán meglesznek, de a szellem visszajár...
-
tvamos
nagyúr
válasz lionhearted #2506 üzenetére
A Synology csinalta... Engem nem kerdezett...
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
tvamos
nagyúr
No, apro oromok ma ejjelre... sikerult mountolnom a NAS-bol kivett HDD-t USB hazba teve:
Disk /dev/sdc: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders, total 3907029168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x15735112
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 256 4980735 2490240 fd Linux RAID autodetect
/dev/sdc2 4980736 9175039 2097152 fd Linux RAID autodetect
/dev/sdc3 9437184 3907015007 1948788912 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdc5 9453280 3907015007 1948780864 fd Linux RAID autodetect
Disk /dev/md2: 1995.6 GB, 1995550359552 bytes
2 heads, 4 sectors/track, 487194912 cylinders, total 3897559296 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00000000
Disk /dev/md2 doesn't contain a valid partition tableDe marha jo ez a sorozat rajta... The Outer Limits... szeretem...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Jo sok minden osszegyult mar itt:
/home/tomi/.local/share/Trash/files
Kitorolhetem? Olyan hulladeknak latszik..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
DittyCat
tag
Ez pont kb. a 90-es évek eleje volt (úgyhogy talán a 80-as években készült lehetett, valami ismétlés talán).
De akkora sztori lett volna, hogy remake is készült ? Igazából nem volt nagyon horror, csak az én kis érzékeny lelkemnek !A Médium című sorozatot néztem viszont, az nagyon bejött!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest