- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spammer
veterán
válasz
Jester01 #3835 üzenetére
Többek között ezért is jó, hogy mpv-vel nézem a videók többségét, csináltam hozzá egy egyszerű yt history outputot html-be, abban tudok keresni, ráadásul így a gugli sem logolja, miket néztem meg.
Like-ra mondjuk nincs, de nem is szoktam lájkolgatni. Amúgy én sem értem, miért nem lehet keresgélni a history-ban, elég röhejes, hogy hiányzik egy ilyen funkció.
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2891 üzenetére
centosra? kizárt...
a debiről való váltásomat meg erősen akadályozza a lustaságom. úgyhogy simán lehet, hogy nem váltani fogok, hanem marad minden a régiben.
helyesen törölni vagy úgy kell, hogy nem felejted el a beragadt processzeket (lehet, az xorgod is ezért szállt el, hogy ne legyél feledékeny
), vagy /dev/null-t belecatolod a fájlba, és akkor csonkolja.
-
Rimuru
veterán
válasz
Jester01 #2758 üzenetére
Nekem is bőven 100+-on van. Igaz most van miből gazdálkodni, mikor csak 512MB RAM volt a gépben akkor még számított is.
Penty: Az említett szint az kb az volt hogy lxde-common lxlauncher lxpanel lxsession pcmanfm meg szerintem conky. volt fent. Utána meg sima Openboxot használtam eleinte tint2-vel később azt is száműztem. Jó világ volt 512MB RAM mellett VM-et futtatni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Jester01 #2740 üzenetére
Nagyon jo!
En meg mar be akartam flame-elni, hogy van valami karfiol is a dologban... de hat ott van a kis linkelt weben... Volt mar valaki innen a deli felteken? Ott tenyleg forditva forog a lefolyoban a viz?A szomszedomnak meg elborithatta az agyat ez a sok kulonbozo erohatas, mert felnyomott, hogy en gyereket, meg feleseget installaltam az alberletbe. Na, decemberben lesz 1-2 kemeny napjuk, mert cserebe izzitok valami kemeny bucsubulit.
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2738 üzenetére
attól, hogy a forgó rendszerben van gyorsulás, még nem gyorsuló.
pl. ha felraksz egy fekete lemezt a lemezjátszóra, és lejátszod, az nem gyorsuló rendszer, hiába van gyorsulás a lemez viszonyítási alapjában.a centrifugális erő meg egyszerű kérdés: newton óta tudjuk, hogy a tárgyak arra mennek, amerre a rájuk ható erő eredője hat. ha nem megy arra, felesleges erőt feltételezni. a centrifugális erőnek van egyébként rendes normális neve is: tehetetlenség.
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2734 üzenetére
nem tudom, mit értesz Föld középpontú inerciarendszeren, de forgó inerciarendszer nem létezik.
nem értem, hogy a gyorsuló koordináta rendszer kifejezés mit keres itt. egyenes vonalú, egyenletesen gyorsuló viszonyítási alap esetén sincs centrifugális erő.
helyesebb lenne forgó viszonyítási alapról beszélni, nem kell ahhoz gyorsulnia, hogy valaki azt higgye, centrifugális erő létezik. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #2727 üzenetére
Az ember természetes környezetében nagyjából mindenhol ugyanakkora mértékű a gravitáció, így legalább ebben nincs félrekalkulálás.
Ellenben a számítástechnikában, ahol giga meg terabyte-os lemezeket árulnak, holott szinte mindenhol mebi-, gibi-, meg tebibyte-ban számolunk.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #2569 üzenetére
Azt gondolnám, hogy a pendrive ilyen szinten "dummy", ha megy rá/róla adat, akkor jeleznie kéne a LED-nek.
"a kernel lehet, hogy nem írja ki rögtön a pufferek tartalmát, csak kicsit később, vagy ha konkrétan kéred."
Ilyet hogy lehet, van valami kapcsoló a dd parancs mögé?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #2559 üzenetére
bambano, Jester
Köszi, igen valóban ez volt a probléma,
valszegtényleg idő előtt kihúztam. A pendriveon amúgy van egy led indikátor, ami világít ha adatcsere történik, ezekszerint ilyenkor nem jelez (?)Egyébként pár leírást végignéztem, köztük ezt is: [link]
Blokkméretet amúgy állítottam, de a linkelt leíráson csak annyit ír ha nem írom be amit kell, akkor max lassú lesz a cucc.
A sync parancsot is nyomattam ezerrel visszajelzést bár nem kaptam, végül csak megcsinálta. Na most kíváncsi lettem, hogy vajon a Debian alapú live disztrókat ki tudom-e majd próbálni így, lehet ez volt a szűk keresztmetszet.
-
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2368 üzenetére
"Ezt a here-document-es dolgot a másik bug javításával sikerült elrontani?": nem tudom, lehet.
"ha jól látom az amúgy is csak segfault okozására volt alkalmas, nem tetszőleges kód futtatására.": a buffer overflow exploitok felfedezésének ez szokott lenni az első lépése. én rohadtul nem vagyok nyugodt, hogy most még csak *úgy tudjuk*, hogy csak segfaultra jó.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #2301 üzenetére
Pontosan úgy csináltam ahogy leírtad, de amit most írtál nem kommenteltem ki, bár azért átolvastam mik vannak ott
Akkor gondolom ezért nem működött úgy ahogy kell.Más gondom amúgy nem volt, csak még a multimédia gombok bugjai, na ez viszont akkora ciki hogy a pulsenak mindenképp mennie kellett.
De mindegy is, felraktam a TS-t, működik klasszul.
A mumble-t viszont nem tudtam felrakni, feloldhatatlan qt-s függőség miatt. Ezzel amúgy lehet valamit kezdeni?
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Jester01 #2263 üzenetére
Sajnos nem tudom kiprobalni, mert mar <Ctrl><Alt><F1>-re sem reagal a gepem, szoval van a Windows, es... szoval ennyi.
(#2259) DittyCat
Nekem az egyik kedvencem az volt, hogy szerettem volna Ubuntut installalni a gepemre. Sehogy sem sikerult viszont beroffenteni a TV kartyat, ami viszont TV-m nem leven, de TV-t akarvan nezni, alap feltetel volt. Elpanaszoltam a "szakertonek", aki azt mondta, eljon, es segit. Eljott, eltolta a Windowsom, majd "Ubuntu --> Firefox --> www.google.hu --> ubuntu instal bla-bla TV kartya"... majd azt mondta, elolvasod ezt a 100 bejegyzest, es te is meg tudod oldani. Majd otthagyott, mint egy darab kutyasz@art. En meg csak lestem, hogy akkor most mi van? Persze, megoldottam... (Mondjuk, arra nem jottem ra, hogy program bezaraskor hogy fog az Ubi meg elinditani egy batch file-t.) De akkor is, milyen dolog mar ez!?.. -
tvamos
nagyúr
válasz
Jester01 #2261 üzenetére
En barmit csinaltam, vagy skype volt, vagy minden mas, es csak buveszkedes aran tudtam atkapcsolni. Valami .conf filet kellett atirogatni. Mindegy, a telefonomon jo a skype, szoval nem erdekel a Linuxos. Plane, hogy amugy sem megy a gepemen a Linux... (Mondjuk Ubuntu volt.)
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2162 üzenetére
bullshit bingóztak ők is
de ez nagyon durva... van most itthon egy cisco sg200-26 is, anyáztam, hogy nincs benne cli, a webes interfésze meg hulladék. és visszasírtam a cli-t.
bejött az igazi programozó duma: ezt akartad, hát nesze b...
szerk: komolyan úgy néz ki, hogy a cisco megkapja azt a becenevet, amit rezesova.. rápacsálova
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #2104 üzenetére
Te jó ég.
Azért jó ilyeneket olvasni .)Az az egér még golyós, vagy már optikai megoldású? Régi szép idők, amikor néha ki kellett takarítani
Meg még egy pár kérdés: mennyi idő alatt bootol be a Debian? Előfordult valaha is hogy csontra fagyott és csak hard reset segített?
-
BoB
veterán
válasz
Jester01 #2089 üzenetére
Épp ezt próbálom elmagyarázni, hogy nem birizgálom a rendszert én sem. Nem kell követnem semmilyen programot sem, hiszen a disztró packager-jei ezt megteszik helyettem.
Nem csinálok semmi mást, csak "dist-upgrade" -elek.
Mellesleg a bash nem került szóba ezen téma kapcsán.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Jester01 #1824 üzenetére
Korábban a kézi nálam is stabil volt, pár frissítéssel ezelőtt jött elő és azóta sem oldódott meg a dolog. Egyébként az is felettébb érdekes, hogy az Ubuntu 13.10 atom stabil volt az automata dpm-mel is! Semelyik másik disztró sem. Az Ubuntu 14.04 LTS is összedőlt mint a kártyavár. Ott felvettem a kapcsolatot a fejlesztőkkel, de ők sem tudtak segíteni. Korábban a javaslatukra kipróbáltam az akkor még rc1-es 3.15-ös kernelt, de nem volt jó megoldás.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Jester01 #1820 üzenetére
Kézzel állítom három fokozatban, de erre csak Gnome alatt találtam megoldást, sehol máshol. Egyébként, ha visszaveszem a ventilátorokat a 'low' fokozatra, akkor szépen csendes a gép, kicsit belassul. Ha azonban rányitom a qBittorrent-et, pár másodperc múlva az egész Linux lefagy, mintha folyékony hidrogénbe mártották volna. Néha csak a xorg, de nem lehet manuálisan kilőni és kénytelen vagyok rebootolni, mintha minden lefagyott volna.
Azon gondolkodtam, hogy talán az lehet a baj, hogy a laptop 6 éves elmúlt és még nem volt kitakarítva soha. Azonban látom, hogy a 2-3-4XXX-es ATI kártyákkal mások is szívnak. Nos, ezért nem fogok venni többet ATI kártyás gépet venni. Esetleg az lenne még megoldás, ha én is valami régi Linuxot tennék fel. A Debian 6.5 nem volt elég régi, az is fagyott. Igaz, ott soha nem a teljes rendszer, csak a xorg. Ebből is látszik, hogy mennyire stabil vagy mi. -
válasz
Jester01 #1792 üzenetére
Jut eszembe:
http://youtu.be/wuGyxqZuZjM -
-
Tim82
félisten
válasz
Jester01 #1767 üzenetére
Pedig az lesz, TN-ből is van elég jó. LG-Philips gyártmányú, nagyobb felbontású panelek meg szokták közelíteni betekintési szögben az IPS-eket, színhűségben azért nem, de abban is tűrhetőek.
Egyszerűen 16:10 képarányú kijelzőből (a MacBook Pro Retina kijelzőket leszámítva) nem nagyon van IPS, legfeljebb 12" méretben (mint pl. Thinkpad X200 tabletnél).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged