Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
csgabee
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az az igazság,hogy van több 1,és 2 terrás merevlemezem,valamint egy DVD író.Összesen 4 merevlemez+az író.
Amíg meg lehet oldani SATA vezérlővel a dolgot nem szeretnék nagy merevlemezeket.
Esetleges meghibásodásnál így több esélyem van,hogy biztonságosabban legyenek a cuccaim tárolva.DVD író pedig a régi,de tökéletes Technics hifimbe való CD kiírásra van.Van még tartalékban egy kevés CD lemezem,és sokkal szebben szól,mint PC-vel összekötve. MVME berakáskor nekem is említették,hogy egy slot ilyenkor ugrik.
De érdekes,hogy Windows nem sikított érte,csak a Linux.Sose jöttem volna rá Nélkületek!
Remélem lesz kedvenc Linuxom,és áttérek végleg.Szeretnék full magyar,és terminál nélküli változatot.De ,mint este kiderült lehet online is telepítés nélkül tesztelgetni.Lehet úgy fogom kipróbálni őket.Amúgy a Ventoy nagyon nagy találmány.Arra tettem fel eddig vagy 6 Linux+1 Windows rendszert.A Linuxból van 10 feletti változat szerintem.Remélem hamar rátalálok a nekem tetszőnek.
Valamint ram vásárlásnál is akartam keveset várni.Úgy hallottam Linux ram igénye kevesebb. 2x4gb 2400mhz Hyperx van benne.Windowsnál sokszor kevés.Amúgy nem játszom vele.Viszont a BIOS frissítés után 2% proci használattal fut a gépem.Azt a segítséget is nagyon köszönöm!
Alin találtam M.2. helyre 6db-os SATA adaptert.Lehet kipróbálom.Úgy is 2 hely van alaplapon,és csak 1 db MVME lesz benne valószínűleg.És akkor ki is tudom tenni a kicsi SATA kártyát.
[link] -
Petya XT
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az van velük, legalábbis nálam, hogy nem UEFI kompatibilisek, a BIOS-om szerint. De lehet, hogy laponként eltér. Sanszos, hogy ezért nem indult el a telepítő, lehet itt is ilyen ez a kártya. A rendszerlemez alaplapi SATA, a többi mehet a kártyára, akkor nincs baj. Egyszer már csúnyán megszívtam, amikor oda akartam telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest