- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiben1
tag
válasz
ubyegon2 #24957 üzenetére
Nekem is a Translation csomagoknál van a gond egyedül, ezek micsodák amúgy
Illetve ezt a chromium eltávolítást még mindig nem tudom megoldani, nem mintha zavarna az alkalmazás megléte, de b@ssza a csőröm ez a hiba jelenség. Próbáltam terminálba és szoftverkezelőbe is eltávolítani, mind két helyen jelzi, hogy eltávolította, de közben meg van és működik is ...
-
Giovanny
őstag
válasz
ubyegon2 #24976 üzenetére
Igen,keményen küzdök majd hogy lelassítsam a rendszert
Ha már ssd, itt is van erre lehetőség mint win esetében?
-
-
válasz
ubyegon2 #24891 üzenetére
Sokkal jobb. De van egy gyanúm. Végig futtattam egy lemez ellenőrzést és hibát dobott. Sokat seek-el a HDD. Lehet ez is gond lehet.
Viszont akad még valami. Hibernálásból két ferde félképet dob. És nem lehet látni semmit, a pixelesedés miatt. Videó kártya gond véleményem szerint. Erre tipp valakinek?
-
-
válasz
ubyegon2 #24856 üzenetére
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/70 ennél a linknél kimaradt az update parancs, az alábbi sorrendben add ki a parancsokat terminalban:
sudo add-apt-repository ppa:gma500/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get update
sudo apt-get install poulsbo-driver-2d poulsbo-driver-3d poulsbo-configinstall után restart
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #24840 üzenetére
Mint 640480
Házimacskámnak meg Lao halait már meg se említem. Elment durmolni. Nem akaromfelCSIGÁzni.
"Még jó, különben olyan lennél, mint a kék csiga a maggitól!"
15 éve nem nézek tv-t, szóval nem vágom. Tudom, mi a maggi, de hogy mi a reklámja...
Bár "a Klááárit" jobban ismerem... ;-)
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #24837 üzenetére
Látod-látod, a macskámnak is hiába mondtam, h feleslegesen emlegeti... de csak szajkózza... akarom mondani, nyávogja: "máóóóó"
Legalább a kínait már jól nyomja.
(Igaz, a szókincsén még van mit csiholni.)
Mitszóóóósz?Multikulti házimacskám van. Kétnyelvenbeszélő. De legközelebb ősmagyarul tudót rendelek.
Nyelvújítás előttit.
(Csigának macska???)
-
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #24808 üzenetére
Valszeg elbeszélünk egymás mellett, bár ezért használok hangulatjelet, h ne értsenek félre, de hát van, aki mégis.
No problem.
Tehát: én nem akadtam ki, nem bosszantottál fel.
Csupáncsak tényszerűen jeleztem ,h én valahogy nemigen szeretek letörölni mindent, ha már évek óta belaktam a rendszert, bár ki hogyan van evvel. Ugyanis ha abból indulunk ki, amit itt valaki állított, hogy technikailag képtelenség újabb verziószámot felrakni linuxmint esetlén adott gépre, kivéve, ha az egészet formázzuk / letöröljük / gyaluljuk, akkor tehát abból az következik, hogy egy másik verziószámot kizárólag annak árán lehet feltenni, ha a korábbi linuxmint telepítést formázzuk. HACSAK...hacsak nincs egy másik pc-je az embernek, amit újabb linuxmint verzióra szán, vagy hacsak nincs elég szabad helye a hdd-n, de mint mondtam, régi gépem van, kicsi kapacitással.<- kacsintójel ismét, ami nem haragot fejez ki.
(Persze egyéb megoldásként szóba jöhet külső hdd, akinek van rá pénze, stb.) Bár ugye a "hacsak"-ok esetén felmerül, mi lesz a régebbi mint verzióval?? Csak úgy foglalja a kapacitást, mikozben nem használjuk??
-
-
MasterMark
titán
válasz
ubyegon2 #24784 üzenetére
Mivel nem tudom pontosan, ezért nem írtam le. Csak gondoltam segítség, hogy nem itt.
Ha jól emlékszem csak szimpla kattintás a wifi jelre a panelen, akkor kijönnek a hálózatok, és ott valamelyiket kiválasztja, és ott lehet megadni a titkosítást és egyebeket.
Javaslom, hogy amit már elállítgatott ott azt csinálja vissza.
A 802.1x security az más.
cool13: Nem tudom mit csinálsz.
Alapból nincs a panelen neked wifi kapcsolat ikon?
Igazi fénykép helyett pedig screen shot-ot csinálj a print screen gombbal.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24566 üzenetére
Igen, volt. Ugy ertem, az XFCE Mint telepitesnel volt, csinalhatott, amit akart, (en neteztem,) tehat tuti mukodott is.
Xubuntu alatt nem ment a net...
A KDE Mint meg siman felment, gond nelkul.
A grub-ot sehonnan nem tudtam feltenni. Voltak hibauzenetek, meg minden... De vegul a KDE Mint DVD-rol sikerult hiba uzenet nelkul telepiteni, de akkor sem bootolt. Szoval... Meguntam. De a KDE nem tetszik... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #24512 üzenetére
Azért hathatott másnak, mert alapból be van kapcsolva Linuxon a "menüsor" a látható elemek között, míg Windows alatt már egy ideje nem.
Esetleg még az lehet, hogy nem GTK-s disztrón indítottad el és pl. QT-s lett a megjelenése, vagy valami utánzat gtk-s megjelenése volt.
Itt részletezik miért nem FF néven van az FF Debian alatt: [link]Ha jól értem a leírtakat, a nevet és logót kivéve csak a user agent tér el, ettől eltekintve fizikailag az Iceweasel = Firefox.
sirdond: az alap FF is stabil. Egy csomó helyen használom, plusz céges szinten is azzal böngésznek nálunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #24508 üzenetére
Debian by default comes with Iceweasel web browser instead of firefox.
Ezt a mondatot nehéz így értelmezni, mivel az Iceweasel is Firefox, csak a név és a logo tér el, a program maga ugyanaz. Valami idióta oka van csak a logóval kapcsolatban, ami miatt nem lehet nevén nevezni a Firefoxot Debian alatt.Egyébként akár még működhet is ami linkeltél, mivel kb. a xulruner csomag csak ami kell a rókának, meg egy flash.
Tomi0703: az FF egy jó tulajdonsága, hogy kevés ramot eszik ha kevés van a gépben. Régebben 384MB SD ramos gépen is simán használtam FF-et, nem zabálta fel a ramot.
-
-
McSzaby
őstag
válasz
ubyegon2 #24481 üzenetére
Viszonylag egészséges Linux múltam van, de sok Mint-n volt problémám a HD videókkal pl.. Illetve leginkább a média jellegű dolgokkal volt bajom, na meg néha a hálózatkezelésével. Gyakran voltak gondjai a hálókártyáimmal. Ahogy nézem a Petra nem LTS ubuntura épül, szóval ezt lehet skippelem.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24446 üzenetére
Aha. Ezért kezdtem el blogolni anno. Az 5. alkalommal már nem írtam le, csak belinkeltem.
(#24447) tvamos:
előfordul. Leírom, hogy adja ki x parancsot, de már a 8.nál jár és csodálkozik, hogy nem megy.
De amiért haragszom és pár itteni arccal is összerúgtam már a port, hogy valaki kérdez valamit. persze még nem látja át, hogy rossz irányba halad. De azért a válaszolók sietnek neki konkrét valaszt adni. Aztán viszik be a sötét erdőbe.
Pl: hogy kell letöltött amd drivert telepíteni. Add ki ezt vagy azt a parancsot. Nem. Ilyenkor 2 lépéssel visszább megyünk, és közöljük vele, hogy nem töltünk le drivert, hanem nézzük a csomagkezelőt...
egyébként neked miylen drivered van? mert a hiba az eléggé noveauo bugnak tűnik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24444 üzenetére
Igazad van abban, hogy nehéz belőni a kérdező tudásszintjét. De ebben ő is ludas, mert illene azért pár szóban besaccolni.
Én is sokszor voltam gondtan, hogy mennyire részletezzem ki az illetőnek a megoldást. Aztán írok 2-3-400 sort, mire közli velem, hogy már nem is érkelni.
-
MasterMark
titán
válasz
ubyegon2 #24440 üzenetére
Bocs, eddig sosem használtam a programot. Amikor az OpenElec-et tettem fel, akkor láttam, hogy ez valami particionáló. Mivel a telepítőből nem tudtam kicsinyíteni partíciót, így megnéztem. Elsőre ment minden ahogy kell. Szerintem nagyon egyszerű használni.
Szóval ezért írtam, csak a programot, mert minden tök egyértelmű rajta.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24440 üzenetére
Most Peppermint OS-t hasznalok. Sajnos folyton lefagy videó lejatszas közben. Ugy tortenik, hogy megakad a gép, átvált fekete képernyőre, kiír valamit, de se végigolvasni, se lefényképezni nem sikerül Sosem, de valami hablaty a GPU-vál kapcsolatban, majd visszakapcsolja a lefagyott os-t, ami iszony lassu, es par másodperc után teljesen kifagy. 5 perc utan sem történik ilyenkor semmi, vagy megismétli a fekete képernyős dolgot...
A gép egy Dell Latitude E6420, i5+nVidia quadro.
Tudtok ebben segíteni?
Azon is gondolkodom, hogy atterek mint-re, állitólag az jobb lenne, tobbek között, mert nagyobb a közössége, meg lelőhelyen is használják, de nem is tudom... tetszik az LXDE... -
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #24366 üzenetére
Csak megjegyzésképp, ha nem lenne clear akkor azt még tudd hogy a yaourt = AUR, csak annyi a különbség hogy ha yaourt-tal keresel terminálban akkor ugye AUR-ban is keres, mintha a grafikus csomagkezelőben bepipálnád az AUR funkciót. Ha ezt már tudtad akkor nem szóltam
Viszont mindenképp ajánlom a terminálos programtelepítést, mert a grafikus csomagkezelő szerintem nem működik a legjobb hatásfokkal, és még néha bugos is (befagy kis időre, lassú stb.) Bár igazából amit lehet én mindent terminálban intézek, sokkal egyszerűbb és gyorsabb na meg jobban is néz ki
-
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #24362 üzenetére
Én az AUR-t nem jelöltem be .
Ha letöltöd a "yaourt" programot, akkor az átnézi a felvett tárolókat + az AUR-t.
Kiiírja, hogy melyik progit hol találod, és a forrásból telepítőknek a telepítés elején lehetőséget, hogy belepiszkálj a telepítésbe.
Én csak egyszer futottam bele, hogy bele keljen nyúlni, de azt is leírás alapján csináltam.Szóval ami kell hozzá:
sudo pacman -S base-devel -- ez kell a fordításhoz
sudo pacman -S yaourt -- ez a csomagtelepítőezután
yaourt "csomag neve" -- idézőjel nélkül, és feltétlenül sudo nélkül -
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #24360 üzenetére
Az aur, a közösség által (tehát lelkes segítők) karbantartott csomagok helye.
Amit láttál, az azért volt, mert a csomag forrásban volt tárolva és a gépedre fordította le a telepítő.Minden program igy születik, csakba legtöbbet már az adott distrora lefordítva kapod. (kivéve a Gentoo hoz) Az előre fordítottak előnye, hogy könnyű telepíteni, a forrásból telepíthetőnek meg az, hogy belenyúlhatsz a telepítésbe...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #24358 üzenetére
Ez inkább xfce bugnak tűnik... Nálam a képernyővédő ki van kapcsolva, mert ha nem, akkor videónézés közben (tökmindegy hogy SMplayer vagy VLC vagy youtube) X perc után bekapcsol beállítástól függetlenül.. Mondjuk ez az egerészős móka nem pont ez, de hasonló és inkább néz ez ki DE, mintsem rendszer/ programhibának.) Többször volt ilyen vagy csak egyszer?
-
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #24284 üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy megtetszett egy macintosh file, és megkérdeztem máshol a neten, lehetne-e linux alá telepíteni vhogy? Erre a következőt linkelték nekem:
http://pkgs.org/ubuntu-12.04/ubuntu-universe-i386/freeipa-client_2.1.4-0ubuntu1_i386.deb.html
1. Update the package index:
# sudo apt-get update2. Install freeipa-client deb package:
# sudo apt-get install freeipa-clientErre én letöltöttem a DEB file-t a fenti linkről, amit ajánlottak ott, mondván ez egy áthidaló megoldás macintosh file-ok és linux között, és előbb a fenti terminálos parancsokkal próbálkoztam, sikertelenül, arra is hibaüzenetet kaptam.
Ez után erre a deb file-ra kettőt kattintottam, hogy telepítse a linux mint -em, és akkor jött elő az említett hibaüzenet.
Bár ami nem a hivatalos tárolóból való, azokkal általában óvatos szoktam lenni. De egy bizonyos mac file érdekel engem. Nem túl kockázatos telepíteni? Ha nem kockázatos, hogyan telepítsem?
Ez a DEB file neve:
freeipa-client_2.1.4-0ubuntu1_i386.debNEM ANNYIRA NAGYON FONTOS SZÁMOMRA, szóval ha azt mondjátok, van némi kockázata, akkor hagyom a fenébe.
-
-
Claude Leon
senior tag
válasz
ubyegon2 #24199 üzenetére
Ja, most esett le, gyökérkönyvtárat nem enged csinálni, csinálj root-al, adj hozzá mindenkinek írásjogot, onnan már abba küldhetsz bármit.(nem feltételezem, hogy NTFS partíciót csináltál, azon ilyesmi kevésbé fordul elő, de annak sok egyéb beteges szokása lehet)
Az most pont nem jut eszembe, milyen opciókkal kellene mountolnod, hogy menjen, ahogy szeretnéd eredetileg.
(#24205) mzx: legalább a linket kérnénk... (az androidos bejegyzéshez)
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
Claude Leon
senior tag
válasz
ubyegon2 #24138 üzenetére
Ja a sreenfetch nem igazán telepítős
Az utolsó lépés (mv to /usr/bin) csak arra szolgál, hogy ne kelljen mindig bemászkálnod a helyére, de pendrájvra is leteheted, ha különböző linuxokról szeretnél infókat gyűjteni, az egész csak egy shellscript. -
Claude Leon
senior tag
válasz
ubyegon2 #24135 üzenetére
Ez a linuxinfo hibája.
(Linux sajtX.SAJTOS 3.11.7-200.fc19.i686 #1 SMP Mon Nov 4 14:32:57 UTC 2013
One AMD Unknown 1600MHz processor, 3200.11 total bogomips, 1011M RAM
System library 2.17.0/fedoraHa infot szeretnél a linuxodról, a screenfetch:
/:-------------:\ kos@sajtX.SAJTOS
:-------------------:: OS: Fedora 19 Schrödinger’sCat
:-----------/shhOHbmp---:\ Kernel: i686 Linux 3.11.7-200.fc19.i686
/-----------omMMMNNNMMD ---: Uptime: 1h 36m
:-----------sMMMMNMNMP ---: Packages: 1796
:-----------:MMMdP----- --- Shell: bash 4.2.45
,------------:MMMd------ ---: Resolution: 1280x800
:------------:MMMd----- .---: DE: MATE 1.6.1
:---- oNMMMMMMMMMNho .----: WM: Marco
:-- +shhhMMMmhhy++ .------ WM Theme: TraditionalOkTest
:- -----:MMMd--------------: GTK Theme: 'TraditionalOkTest' [GTK2], 'TraditionalOkTest' [GTK3]
:- ------/MMMd-------------; Icon Theme: mate
:- ..----/hMMMy------------: Font: Sans 10
:-- :dMNdhhdNMMNo------------; CPU: Mobile AMD Sempron 3600+ @ 2GHz
:---:sdNMMMMNds:------------: GPU: AMD/ATI RS482M [Mobility Radeon Xpress 200]
:------:://:-------------:: RAM: 941MB / 1445MB
:---------------------://vagy a dmesg, de abban sokat mazsolázhatsz
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #24080 üzenetére
KDE-s disztrót néztél már mást is? Mert ezt a részt a kde saját hálózatkezelője csinálja, valszeg beállítási gondod volt csak.
sh4d0w: mert számomra olyan, mint a Windowsok között a 8. Pont olyan pálfordulatot csináltak, mint 7 után a 8. Fasza Gnome2 -> szörnyű színvilágos Unity, kezdetben ráadásul oltári hibákkal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #24060 üzenetére
Törlöd a partíciós táblát, létrehozol egy újat, csinálsz partíciókat rá, meg formázod őket.
Szűz vinyón nincs partíciós tábla, nem kell vele semmit csinálni, létrehozol egyet, particionálsz, aztán mehet a telepítés.
Win7 telepítőben nem láttam ilyen full format opciót, utoljára XP-ben volt ilyen szerintem.
-
-
MasterMark
titán
válasz
ubyegon2 #23996 üzenetére
Néha szenvednek a vinyók is a felpörgéssel, és már lett javítva a tápom korábban kétszer is. Másodszorra már én csináltattam, a púpos, és kifolyt kondik lettek csak cserélve, utána egy ideig abbamaradt ez a kékhalálozás, kiakadozás. De most megint elkezdte.
Csak az furcsa, hogy linux alatt meg minden oké.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #23973 üzenetére
Az egyszerű halandó nem fog leülni linuxozni
Persze egyéni ízlés kérdése is, de amíg a suliban windozén tanítanak, addig bizony elhatározás is kell ahhoz hogy valaki "áttérjen". Illetve "kényszer" is, de oda is kell majd a tanulni akarás.
Remélhetőleg a klasszikus értelemben vett "linux éve" sosem fog eljönni, és nem fog több disztró olyan szinten rossz irányba menni, mint a Canocical az Ubuntuval. De egyébként már az is rossz önmagában hogy egy "Canocial" nevű társaság áll a fejlesztés mögött, és nem pedig egyszerűen egy 'Ubuntu team' vagy mint 'Manjaro team", vagy Chakra project stb. -
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #23953 üzenetére
Ahogy érzed.
Én viszont továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy ez a topik nem feltétlenül a kisiskolás, mindenhol-le-van-írva tanácsoknak maradjon fent. Van itt közel 24 ezer hsz, ennyi komment után szinte biztos hogy bármely más témában a fórumon bekerül annyi off, vagy olyan ami egy kicsit inkább mélyvíz, hogy annak utána kell nézz máshol vagy neadjég átsiklani rajta.Egyébként mielőtt felraktam volna életem első debianját, egy jó haverom kezdte el magyarázni a parancsokat, többek közt a man lényegét is, kb hasonló szinten mint ezen az oldalon
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #23924 üzenetére
Na először is, kicsit túlzásba viszed ezt a "kezdő vagyok, vigyázz mit írsz be ide" dolgot.
Ha már ott tartunk, hogy valaki dd-vel akar dolgozni, akkor gondoltam nem fog neki problémát okozni a man dd, mondjuk valóban elég csökevényes, de én pl a pacman-t, és fdisket is man segítségével tanultam meg, illetve sokat segített a wiki mellett is.
Másodszor: a Manjaro bizony egy elég jó disztró, és rolling vagy sem, igenis sokkal inkább kezdőknek való mint a legtöbb egyéb disztró. Feltelepíted, az alapesetben grafikus telepítővel, és csak követni kell a képernyőn magyarul megjelenő tényleg egyszerű utasításokat.
Miután megtörtént a telepítés ami még egy 5400-as vinyóval is rekordsebességgel történt, kezdődhet a móka.
Szinte minden program fenn van rajta ami kellhet: Libre Office, videólejátszó, zenelejátszó, böngésző, levelező stb., ráadásul mindez csoportokba kategorizálva, csak az nem találja meg, aki nem akarja.Ha valami nem teszik, vagy hiányzik, akkor ott van a szintén grafikus csomagkezelő, gyerekjáték a használata.
Legrosszabb esetben is fél óra a Manjaro telepítése, miután ez megtörtént elénk tárul a már programokkal is ellátott kulcsrakész rendszer.
Az, hogy sok frissítés van, még nem indokolja azt hogy kezdőknek nem való. Persze mindenki inkább a kedvencét ajánlja, de az fix, hogy a Manjarot nem nehéz használni. Annak persze az lesz, aki windozét vár el, meg ész nélkül kattintgat mindenféle olvasás nélkül.
De kérem szépen, mondjátok el, mitől nem kezdőknek való a Manjaro, azon kívül hogy rollingmi az a rendszer elem, ami azt indokolja, hogy ezt ne használják kezdők...?
Én is kezdő vagyok, és tök jól boldogulok vele.Ahogy látom, kötöd az ebet a karóhoz, merthogy ez egy kezdő topik, és valaki olyat ír be amit Te nem értesz, már egyből nem ide való
Ne sértődj meg, de szerintem kicsit sokkal jobban türelmesebb is lehetnél, és ha valamit nem értesz, akkor türelemmel kérdezd meg, vagy olvassál előbb utána, mert ezt az utóbbit semmiképpen sem fogod megúszni.
... amellett hogy használod is, ugye van az a mondás, hogy gyakorlat teszi a mestert -
Nkboy
senior tag
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #23924 üzenetére
Manjarot sem feltétlen javaslom kezdőknek. Nem csak azért mert rolling disztró, hanem személyes véleményem az, hogy kezdőknek nem a lightweigt asztali környezetes disztrókal kellene kezdeni, ahol alig valamit lehet beállítani a gui-n.
Nkboy: persze, magamnak se tenném fel. Én Chakrás vagyok ami hála az égnek nem rolling csak half, az viszont kezdőnek is eléggé ajánlható és kb. minden jó hozzá az archwikiről.
bobalazs: igen, és még telepíteni se kell semmit, én Audigy1-et használok a mai napig. Viszont itt van a Daniel_K féle driver friss verziója, ezzel Win alatt se lesz gondod, ezzel használom az enyémet Win7 alatt a butított winupdates only sztereó driver helyett: [link]
-
Nkboy
senior tag
válasz
ubyegon2 #23836 üzenetére
Ha zavarnak eltüntetheted őket! Valami külföldi fórumon találtam anno ezt a megoldást; működött:
cd /usr/share/applications/ ; for i in *; do echo “ShowOnlyIn=GNOME” >> $i; done ; cd /usr/share/applications/kde/ ; for i in *; do echo “ShowOnlyIn=KDE” >> $i; done ;
Így a kde menüből eltűnnek a gnomos cuccok és fordítva.
persze mielőtt futtatod nem árt készíteni egy backup-ot a menukről:mkdir -p ~/.menu-backup{gnome,kde}
cp /usr/share/applications/* ~/.menu-backup/gnome
cp /usr/share/applications/kde/* ~/.menu-backup/kdeTermészetesen a megfelelő Asztali környezetek nevét kell behelyettesíteni!
Garanciát nem vállalok rá!
A második kérdésedre nem tudok okosat mondani.
Szerk.:
Utána kell. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #23868 üzenetére
Nem hiszem hogy erre szükséged lenne, biztosan nem raktál fel annyira sok csomagot a Mintre. Amúgy nyilván azokkal a csomagokkal működik, ami mindkettőn megvan és azonos a nevük. Meg ha nem a nonfree isoval telepíted a Debiant, akkor a nonfree repók alapból nem is érhetőek el, először be kell kapcsolni őket.
-
Nkboy
senior tag
válasz
ubyegon2 #23865 üzenetére
A kimásolást értem, de mi a a hatása/lényege a visszamásolásnak?
Ha például, valamiért újra kell telepítened, vagy újabb rendszert telepítesz, akkor ezzel a paranccsal egyszerűen vissza tudod rakni a számodra szükséges csomagokat(programokat).
Csak akkor kell a apt-get dselect-upgrade parancs is. -
válasz
ubyegon2 #23725 üzenetére
Bocs, de én vagyok a vevő, ő van értem és nem fordítva, ő abból él, hogy ott vásárolok. Máshogy álltam volna a dologhoz, ha azt mondja, hogy nincs, de rendelhetek, csak a csávó egyből a fröcsögéssel kezdte. Úgyhogy soha többet nem viszem oda a pénzemet és felőlem lehet éhezni.
-
válasz
ubyegon2 #23707 üzenetére
Óóóóóhhh...
Bement Érden egy bótba, hogy vegyek minimum 300-as tápot. Kérdezem az eladót, mit tud kínálni, erre mondja, hogy van 300-as Codegen. Megkérdeztem, hogy akad-e más is, erre nekiáll fröcsögni, hogy ő nem fog 10000-rel drágábbért Chieftec-et tartani. Másik pacák meg akarta dumálni, hogyx a Codegen jó, csak nem kell rákötni erős CPU-t, meg erős GPU-t, meg DVD-írót, meg sok vinyót. Erre megemlítettem, hogy a Codegennel nem az a baj, hogy tönkreteszi a cuccokat, hanem az, hogy a ráírt 300-at sem tudja és igazuk van, akarok 10 rongyot spórolni, hogy legyen 90ezres károm...
Soha többet nem megyek oda (és azóta sem mentem.)
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #23699 üzenetére
Ne a net-esed szedd le hanem XFCE vagy bármelyik másikat, aztán az asztalon miután elindul a live, ott lesz a graphical install ikonja, azt indítsd el.
(#23698) CPT.Pirk: Most leszedtem egy chakra-t, meg fogom nézni újra. Persze abban egyetértünk hogy a beállítások hiányát kissé túlzásba vitték. De a gnome tweak tools grafikus, azzol sokmindent lehet állítani és bárki tudja használni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest