Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Apple MacBook
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz
ubyegon2 #43865 üzenetére
Annyira nem egyszerű, mint gondoltam.
root@eee901:/opt/smtube-16.1.0# ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtárLegújabb SMTube-t telepíteném forrásból.
Letöltés, kicsomagolás rendben, configure parancsnál elakadtam a fenti üzivel.
Egy kis löket kellene, merre menjek tovább. -
herdsman12
őstag
válasz
ubyegon2 #43847 üzenetére
Minitube volt eddig, de egyre kevésbé, sőt újabban egyáltalán nem működött, de olvasom, hogy a Google keze lehet a biliben.
Letöltés még megy az SMPlayer-el meg ajánlják a YouTube-DL-GTK-t, de engem inkább a böngészés érdekel.Mit kezdhetek az alábbi parancsokkal Jessie-n? (Kipróbálnám a legújabb SMPlayert.)
"To install it, run these commands in a terminal (Ubuntu):
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt-get update
sudo apt-get install smtube" -
IstvánLászló
őstag
válasz
ubyegon2 #43749 üzenetére
Szia! ubyegon2
A válaszom dehogy szórakozom...
félre értés ne történjen csak tényleg minden vicc nélkül köszöntem meg: (#43736) Syl kollégánk segítségét és gúnyolódni vele és veled és többi kollégával sem szándékozom nem is tenném meg sosem.
A lényeg most is dolgozom még 16-órája és hullafáradt vagyok már a melóban, csak éppen van 10-perc szünetem és hogy ne is legyen félreértés vagy sértődés tisztázni szeretném a komentemet most.....
A lényeg figyelmetlenségből véletlen neked írtam választ és elnézést kérek ezért tőled és Syl kollégánktól is mert senkit sem volt szándékom meg is bántani...............
Remélem igaz megkésve éjfél után írom és mondom is de remélem semmilyen harag nincsen.....
Küldenék egy bocsánatkéréses dalt is itt a linkje: https://www.youtube.com/watch?v=BGLR25EJtfE
Küldöm mindenkinek nagy nagy tisztelettel aki szereti a jó zenét.............A Hsz-edet (#43750) growler Kolléga most olvastam el és értem.
Üdv, István László
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
ubyegon2 #43720 üzenetére
mrvoy @ mrvoy-System-Product-Name ~
└─ $ ▶ sudo apt-get remove synaptic -s
[sudo] password for mrvoy:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
gir1.2-json-1.0 gir1.2-timezonemap-1.0 gir1.2-xkl-1.0 kde-l10n-engb
kde-l10n-hu libbinio1ldbl libguess1 libmowgli-2-0 libtimezonemap1
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
synaptic
0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 54 nem frissített.
Remv synaptic [0.81.1ubuntu1] -
Keef_Lee
senior tag
válasz
ubyegon2 #43718 üzenetére
└─ $ ▶ stat -L /usr/bin
Fájl: ”/usr/bin”
Méret: 69632 blokkok: 136 IO-blokk: 4096 könyvtár
Eszköz: 811h/2065d I-node: 6422530 linkek: 2
Hozzáférés: (0755/drwxr-xr-x) Uid: ( 0/ root) Gid: ( 0/ root)
Elérés: 2016-01-22 20:31:30.247943668 +0100
Módosítás: 2016-01-22 20:31:29.875943688 +0100
Változás: 2016-01-22 20:31:29.875943688 +0100
Születés: - -
Keef_Lee
senior tag
válasz
ubyegon2 #43714 üzenetére
Olvastam. Nem teljesen értem belőle a megoldást, mert általában fájlokra vonatkozóan van bennük jogosultság módosítások. Itt meg valamit átfogóbban kutyultam el ezek szerint valamikor, valahogy. A jogosultságokra ezt adja válaszul:
└─ $ ▶ ls -l
összesen 44
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:59 Asztal
drwxr-xr-x 3 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 15:30 conky-manager
drwxr-xr-x 5 mrvoy mrvoy 4096 jan 14 13:45 Dokumentumok
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:45 Képek
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 18:22 Letöltések
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:59 Nyilvános
drwxr-xr-x 7 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:45 rtl8192cu-fixes
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:59 Sablonok
-rwxr-xr-x 1 mrvoy mrvoy 422 jan 10 13:45 ubuntu-after-install.desktop
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:59 Videók
drwxr-xr-x 2 mrvoy mrvoy 4096 jan 10 13:59 Zenék -
Keef_Lee
senior tag
válasz
ubyegon2 #43710 üzenetére
Kösz, elolvastam, amit linkeltél is. Valamit félreértettem éjjel a sok nyomozásban a neten. Most ezt értem. Mindegy a gksu, mert sima sudo synaptic-cal is működik normálisan. Csak én azt szeretném, ha menne úgy mint régen, azaz menüből. Mert ez így körülményes, hogy terminál, aztán abból indított grafikus synaptic...
Nem emlékszem, hogy bármit is elállítottam volna előtte.
Nincs valami általános megoldás, vagy parancs az ilyen problémára? -
Keef_Lee
senior tag
válasz
ubyegon2 #43699 üzenetére
Ja!
synaptic
erre grafikus abalakban üzeni, hogy "A synaptic csomagkezelő indítása rendszergazdai jog nélkül" Ha erre bezárás, akkor indul valóban, de nem enged telepíteni. Ami érdekes, hogy tájékoztatót mutat, mintha az életben először indulna.
(Hogy nem lettem én rendszergazda, amikor eddig az voltam?) -
ViZion
félisten
válasz
ubyegon2 #43677 üzenetére
ööö... régen volt ám ubuntum, egészen Unity-ig (Oneiric-nél feladtam), azóta kis-nagy megszakításokkal Fedora (nézd meg logouton a régebbi bejegyzéseim, sajnos nem érek már rá foglalkozni a linuxal ilyen szinten). Ismerem a Bleachbit-et, var és temp ramban van, nem kell törölni, nyelvi fájlokat törölt.
Nincsenek még törött csomagok, volt autoremove is, de semmit nem kellett leszednie. Clean nem volt, maradjon a cache, mert mobilnet lesz.Swappiness-t akkor is leveszem, ha nincs SSD, mert így a 4 GB ramba pakol, akkor kezdi swappolni, amikor a szabad ram 80-90%-a tele. Ez is korábbi tapasztalat még, nekem anno 4 GB-nál már nem swappolt, most sem tudtam megtölteni. Témákkal nem foglalkoztam sokat, párat meglestem csak. Majd oldja meg a gazdája
FF lecserélve Chrome-ra, cache nincs a ramba irányítva, de így is gyors: origo, index, hírcsárda, face, linuxos oldal, PH! volt nyitva YT videó közben. Tab váltás, ablak váltás (terminal, synaptic, chrome) megfelelő sebességű volt, YT videóban sem dobált érezhetően kockákat, szal. ez így nem rossz.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
ubyegon2 #43578 üzenetére
Hát ja, jó párat kipróbáltam már (eddig kb. 20 lehet), de eddig ami tetszett, abból mindig hiányzott valami alap dolog, vagy nem szerette a laptop.
Most a mint 17.3 mate-t próbálom, itt már csatlakozik rögtön normálisan a telefon, viszont color funkció itt megint nincsen,, ez valami játék, hogy ezt ki-be teszik biztos (miért nem lehet alapból ezt benne hagyni, de lehet sok helyet foglalna...) ezért software manager-ből kerestem valami icc-s dolgot, kidobott egy xicc nevű programot vagy valamit, feltettem, de mit kell és hogyan kell csinálni, az kérdés, csinál ez a xicc valamit a színprofillal, hogy lehet működésre bírni?
A cinnamont is kipróbáltam, de a mate jobban tetszik egyenlőre. (Bár ez a tálca és start menü kombináció nemigazán, jobban tetszik a luna-s icon dock variáció). -
Ice&Lime
veterán
válasz
ubyegon2 #43568 üzenetére
Akkor egyszerubb ha mindet kiprobalom hogy melyik a jobb, mert igy nem lehet eldonteni.
Ami meg erdekes hogy a 17.3 xfceben valahogy sehogy nem talaltam az aktualis fenyeroszabalyzot sem.
(Valamiert kotelezo a funkciokat kihagyni, eldugni a linux disztrokban?...hol van hol nincs color funkcio, android tamogatas, fenyeroszabalyzo meg stb... egy-ketto ilyen es mar is hasznalhatatlan egy teljes disztro, hiaba lenne is jo. Mibol tartana ezeket benne hagyni illetve beletenni...) -
spammer
veterán
válasz
ubyegon2 #43536 üzenetére
Vagy lsblk és ahhoz nem kell sudo sem.
lsblk -o "NAME,SIZE,TYPE,MOUNTPOINT,RO,FSTYPE,LABEL,UUID"
A sorrend (oszlopok) tetszőlegesen variálható.
De egyszerűsíthetjük is (~/.bashrc-be):
alias lsblk='lsblk -o "NAME,SIZE,TYPE,MOUNTPOINT,RO,FSTYPE,LABEL,UUID"'
Ezután az lsblk parancs mutatja a többi fontos infót, pl. az UUID-t is.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #43509 üzenetére
~$ udisks2 -h
udisks2: a parancs nem található
~$ udisks2 --unmount /dev/sdd1
udisks2: a parancs nem található
~$ udisks2 --detach /dev/sdd
udisks2: a parancs nem találhatóEz alapján nem nagyon...a sima udisks az működött, még gyorsbillentyűket is tudtam kreálni az adott parancsokra, illetve ezeket meghajtóazonosítókhoz hozzárendelni. Ami baromi kényelmes volt.
Igen, közben megoldódott.(#43510) lev258: ez kicsit más, nincs benne detach sem. De a power-off kapcsolóval kivitelezhető ennél is.
~$ udisksctl unmount -b /dev/sdd1
Unmounted /dev/sdd1.
~$ udisksctl power-off -b /dev/sddKöszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #43409 üzenetére
>ez sem olyan vészes, együtt lehet élni vele.
Háát, én nem akarok együtt élni vele
Ne én alkalmazkodjak már a géphez!
Ha a win képes minden körülmény között normálisan sleep-elni a gépet, akkor tegye ezt a Linux is.>Egyébként a Mint-ről most épp nem is esett szó,
Igaz. Félreértettem.
A cinnamon nekem nemgyerebe. Én (figyelem, eretnekség!) unity párti vagyok -
inf3rno
nagyúr
válasz
ubyegon2 #43286 üzenetére
Már az anyatejjel magába szívta az informatikát.
"Minden gépre meg lehet találni az azon optimálisan futó legjobb Linuxot."
Ezzel egyetértek, akkora a választék disztróból, hogy gyengébb gépekre is simán lehet találni jót. Driverekkel van még sokszor probléma pl tableteknél, de ennek azt hiszem pont te nyitottál topicot.
-
válasz
ubyegon2 #43144 üzenetére
A helyzet ugyanaz. Nehezen,de felment.Többszöri újraindításra.
Végig ment a telepítés és megint nem akart újraindulni ,pedig azt mondta,hogy sikeres a telepítés és újraindul. ÁtvertMert megint csak elsötétült a képernyő és manuálisan kilőttem a gépet.Lekapcsoltam.Majd be. Boot.Üres képernyő.Nem indul.Majd újra és most megy.Frissít.
Valamit tuti nem állítok be,hogy ezt csinálja.
Pont végzett.Kérte az újraindítást.Elkezdte,most sötét kijelző,és nem indul újra,csak a venti pörög fel néha.
-
-
nickedez89
senior tag
válasz
ubyegon2 #43144 üzenetére
Az biztos! Sőt szerintem sokkal szebb a kinézete mint a winnek! A 7-est még szerettem úgy ahogy, de ez a 10 egy hányás! Persze testre lehet szabni meg ilyenek, de nézzen már ki egy os alapból is valahogy!
A lényeg hogy ez a mint tényleg tetszetős!
Egyelőre annyi a bajom,hogy nem kapcsolja ki a gépet, pedig live módban kikapcsolta, illetve telepítés útán is úgy két alkalommal!
Most viszont nem.Na mire leírtam frissítettem a rendszert és ismét jó!
-
-
-
qamu74
őstag
válasz
ubyegon2 #43122 üzenetére
root@kali:~# sudo apt-get install brasero
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Package brasero is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another sourceE: Package 'brasero' has no installation candidate
root@kali:~# -
spammer
veterán
-
válasz
ubyegon2 #43089 üzenetére
Durr bele volt rendesen.Gondoltam egyszerű lesz.
Hát rosszul gondoltam.
Szóval Win 7 volt rajta.Azt hsználtam.Beraktam a lemezt és kijött egy ablak,hogy telepítés és elindítottam.Újraindult és akkor elkezdte,amit leírtam.
Köszi
Elovasok mindent amit adtál, ha nem tiszta valami,kérdezek.
Van teljesen magyar Linux?Vagy valamit elszúrtam telepítésnél,hogy csak negyede volt magyar nyelvű? -
-
válasz
ubyegon2 #43083 üzenetére
Köszönöm!
Csak durr bele....Típus: Acer Aspire E5-511G P1KK laptop.
A gép specifikációja dióhéjban: 4×2.16ghz,intel pentium cpu N3530,4GB RAM,500GB HDD,Nvidia Gforce GT 810M 1Gb. (nem tudom elég-e az infó)
A gépen WIN 7 futott.Nem üres.
Szóval....
Letöltöttem a Linux ubuntu 14.04.3 LTS 64bit verziót az ubuntu.hu oldalról.Kiírtam lemezre,majd elindítottam.Elkezdte,megjelent az UBUNTU felirat,alatta a töltés jelző "pöttyökkel"és dolgozott.Pár másodperc után megállt és semmit nem csinált csak 10 másodpercenként 5 másodpercig a hűtő ventilátorom bekapcsolt maximumon ment.Majd 2 perc után újraindítottam.Elindult,de ugyanezt csinálta,tehát semmit.Olvasgattam itt-ott,írták a BIOS-ban való UEFI módot,Legacy-ról Átállítottam UEFI-re.Majd elindítottam,elkezdte telepíteni,meg is csinálta.Örültem.Frissítettem,mert láttam egy magyar videót róla a Youtube-on.Újra indítottam.Elkezdett kikapcsolni,de megállt.Ki sem kapcsolt csak félig.Kijött az Ubuntu felirat,alatta a "pöttyökkel"
és csak semmi.Megint felpörgött a ventilátorom,ahogy már az elején is leírtam.5 percig vártam,majd megint hosszan nyomva a power gombot kikapcsoltam,majd be.A lemez persze már nem volt benne ugyanis automatikusan kiadta,ahogy kell.Tehát bekapcsolom,be is kapcsol,de semmi.Fekete képernyő.Ventilátor megint azt csinálja.Várok.Semmi.Kikapcs.Bekapcs.Dolgozik,de megint semmi,csak most nem fekete a kép,hanem az UBUNTU háttér színe jelenik meg.Semmi Felirat,semmi csak megint a ventilátorom ismét pörög.Várok.Semmi.Kikapcs.Bekapcs.Elindul éééés....betölt.Harmadszorra.Elindul a rendszer,De nem magyar...csak néhány része.90%-ka angol,nem úgy,mint a videón láttam.Nyelvi csomag telepítése,frissítése,ezzel próbálkoztam.Újra indítottam.És ugyanaz amit leírtam.Nem akar kikapcsolni.Nem akar bekapcsolni,csak sokadszorra.....Aztán Most visszaraktam ezt a szar win7-tet.
Röviden ennyi....Bármi a kérdés,tanács, válaszolok és megfogadom. -
Fenyő
őstag
válasz
ubyegon2 #43082 üzenetére
Pentium M teljesítményben kb egy dupla akkora órajelű P4-nek, avagy egy hasonló órajelű Core2 Solo-nak, vagy egy kb 20%-al magasabb órajelű Turionnak (A64) felel meg, szóval Xfce-hez több mint elegendő, ahogy az 1 Gb ram is bőséges hozzá, kérdés már csak a vga, de nagy eséllyel vmi integrált Intel lesz, aminek szintén jó a támogatása és szintén elég egy tearingmentes Xfce asztalhoz, és azért javasoltam a 17.3-at a 17.2 ellenében, mivel abban jóval frissebb driverek vannak amik jobban kezelik a vga-t (akár Intel, akár Radeon), persze ha szerencsétlenségére pl. egy S3 Unichrome vagy Sis Mirage van benne akkor rákényszerül vmelyik fentebb említett lájtos disztróra, és imádkozhat, hogy kompatibilis legyen legalább vesa módban vmelyikkel.
-
Cyrin
addikt
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #43027 üzenetére
Ha egyszer ezt is megkérdezik, igény többeknél a dual-boot, akkor az bizony ezzel jár.
Azért nem rossz ez, mert így is terjed egy újabb réteg között a Linux. Jobb, mintha azt mondanák nekik, hogy nem lehetséges más, csak a komplett csere. Mert az viszont lehet nem mindenkinek lenne megjátszható elsőre. -
oncsi
őstag
válasz
ubyegon2 #42601 üzenetére
Köszi de totál elrontottam a boot-ot.
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repairEzzel végül is rendben indult el minden, de belevette a Pendrive-ot is. És csinált két win7-et a grub-ba. Pen nélkül el sem indul. De a Pen sem megy most live módban. (volt rajta több disztró is Yumival)
Fel tudnám rakni ujra az egészet újra, mert friss telepítés volt a 17.3 Mint. De most inkább megbarkácsolom, mert élő rendszernél nem lehet kitanulni. -
ooszi
senior tag
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #42342 üzenetére
Nyilván, hogy a syslog elárasztja a /var/log-ot, és seperc alatt képződik x giga logfájl, az szerver környezetben esélyes inkább, de az ördög nem alszik...
Nyilván nem kéne hogy ártson neki, de ez egy tipikus "fáj neki, de nem hal bele" téma, amit mindenki belátása szerint kezel.
Én HDD-re rakom... -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #42336 üzenetére
Ha 30 gigás SSD-m volna, egyetlen pillanatig nem haboznék, hogy rátegyem-e a /var-t...
Egyébként sem habozok...Ugye nincs baj, amíg nincs baj!
Gondold el, mi történik, ha valami komoly hiba lép fel a rendszerben, és a syslog elkezdi hibaüzenetekkel elárasztani a /var/log-ot! Az hány írási műveletet fog jelenteni?
A klasszikus UNIX filozófia szerint a /var-t nem hagyjuk garázdálkodni a gyökérfájlrendszerben!
A régi koncepció az volt, ha nincs lehetőségünk külön /var partíciót létrehozni, de mondjuk van külön /usr-ünk, akkor az egész /var struktúrát rakjuk inkább az /usr alá...
Na most a két gondolatsort összevonva egy /var partíció a HDD-n a legjobb megoldás (és ebben persze benne van a régimódiságom)... -
kkdesign
senior tag
válasz
ubyegon2 #41831 üzenetére
hát , 8Gigát adtam neki, HDD-n elfér...
Más kérdések, mindenkitől.
Ez a Gnome felület ez nagyon erőforrás igényes? mert egyszer nem hallgatott el a venti.... sőt elég durván jár. Meg a firefox alatt méginkább. Windowsban meg se szólal firefox alatt, ha véletlen azt használom.
Mert ha így megy tovább gnome-felülettől, akkor menni fog a lecsóba és jó lesz a Unity is. De csak ha tényleg a felület miatt van ^^ azért is fontos dolog ez mert már majdnem 5 éves a laptop. Nem kéne hogy egy szimpla asztali felület járassa a ventijét... illetve nekem húzza a csőrömMás kérdés:
-
kkdesign
senior tag
válasz
ubyegon2 #41826 üzenetére
feltettem a toolst, le is futott a parancs, nem látok hibára utaló jelet
ezek után van akkor még más dolgom?
smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [x86_64-linux-3.19.0-32-generic] (local build)
Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Device Model: Samsung SSD 840 EVO 120GB
Serial Number: S1D5NSAF645850N
LU WWN Device Id: 5 002538 8a04ca1bf
Firmware Version: EXT0DB6Q
User Capacity: 120.034.123.776 bytes [120 GB]
Sector Size: 512 bytes logical/physical
Rotation Rate: Solid State Device
Device is: Not in smartctl database [for details use: -P showall]
ATA Version is: ACS-2, ATA8-ACS T13/1699-D revision 4c
SATA Version is: SATA 3.1, 6.0 Gb/s (current: 6.0 Gb/s)
Local Time is: Sun Nov 8 15:10:10 2015 CET
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
General SMART Values:
Offline data collection status: (0x00) Offline data collection activity
was never started.
Auto Offline Data Collection: Disabled.
Self-test execution status: ( 0) The previous self-test routine completed
without error or no self-test has ever
been run.
Total time to complete Offline
data collection: ( 4200) seconds.
Offline data collection
capabilities: (0x53) SMART execute Offline immediate.
Auto Offline data collection on/off support.
Suspend Offline collection upon new
command.
No Offline surface scan supported.
Self-test supported.
No Conveyance Self-test supported.
Selective Self-test supported.
SMART capabilities: (0x0003) Saves SMART data before entering
power-saving mode.
Supports SMART auto save timer.
Error logging capability: (0x01) Error logging supported.
General Purpose Logging supported.
Short self-test routine
recommended polling time: ( 2) minutes.
Extended self-test routine
recommended polling time: ( 70) minutes.
SCT capabilities: (0x003d) SCT Status supported.
SCT Error Recovery Control supported.
SCT Feature Control supported.
SCT Data Table supported.
SMART Attributes Data Structure revision number: 1
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 100 100 010 Pre-fail Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 3802
12 Power_Cycle_Count 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 865
177 Wear_Leveling_Count 0x0013 098 098 000 Pre-fail Always - 23
179 Used_Rsvd_Blk_Cnt_Tot 0x0013 100 100 010 Pre-fail Always - 0
181 Program_Fail_Cnt_Total 0x0032 100 100 010 Old_age Always - 0
182 Erase_Fail_Count_Total 0x0032 100 100 010 Old_age Always - 0
183 Runtime_Bad_Block 0x0013 100 100 010 Pre-fail Always - 0
187 Reported_Uncorrect 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
190 Airflow_Temperature_Cel 0x0032 071 039 000 Old_age Always - 29
195 Hardware_ECC_Recovered 0x001a 200 200 000 Old_age Always - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x003e 100 100 000 Old_age Always - 0
235 Unknown_Attribute 0x0012 099 099 000 Old_age Always - 73
241 Total_LBAs_Written 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 7493192964
SMART Error Log Version: 1
No Errors Logged
SMART Self-test log structure revision number 1
No self-tests have been logged. [To run self-tests, use: smartctl -t]
SMART Selective self-test log data structure revision number 1
SPAN MIN_LBA MAX_LBA CURRENT_TEST_STATUS
1 0 0 Not_testing
2 0 0 Not_testing
3 0 0 Not_testing
4 0 0 Not_testing
5 0 0 Not_testing
Selective self-test flags (0x0):
After scanning selected spans, do NOT read-scan remainder of disk.
If Selective self-test is pending on power-up, resume after 0 minute delay. -
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #41786 üzenetére
Semmi extra. Kiírod a Plop boot managert bedugod a pent bootolsz a CD (én mini DVD) -ről kiválasztod a pent és örülsz. Tapasztalatom szerint csak a dd / Win32diskimager -rel kiírt lemezkép bootol és egyik notimon ha be van dugva a töltő akkor megakad. 1 évembe telttelt míg rájöttem. Van még a Supergrub2 az is jó lehet igaz az nem pont arra való.
-
huszar90
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #41716 üzenetére
Jó ez az Antergos, de azt hozzá kell tenni, hogy a Cnchi telepítő nem kicsit bugos...
Korábban volt, hogy nálam telepítés közben szállt el, amikor töltögette le netről a csomagokat (nem a net szakadt meg). Pár napja fel akartam rakni külső SSD-re, leszedtem a legfrissebb 64 bites telepítőt, majd kézi partícionálás. Beállítom a root partíciót és csatolási pontot, megadom a Grub telepítési helyét, majd továbblépés után nem csinál semmit, áll egy helyben az egész... 2x próbáltam ki, mind a két alkalommal ezt produkálta. Ugyanarra az SSD-re, dettó ugyanilyen körülmények között az Ubuntu és Linux Mint hiba nélkül felment. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy maga a telepítés ezen formája lett volna túl extrém.
Kár érte, pedig korábban voltak vele pozitív élményeim még VMware-ben futtatva Cinnamon felülettel. -
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #41668 üzenetére
"Szegény Jessie szerintem azért nyűgös, mert még az elején beleintegráltam pár dolgot..."
Akkor feltételezem, hogy nem ismered ezeket a jótanácsokat.
-
válasz
ubyegon2 #41668 üzenetére
Azért az durva, hogy így megálljon csak úgy... :S
Ha valamire szükséged van, azt jobb megtanulni - 3D grafikába én is belekóstoltam, csak macera volt, meg akkoriban Linuxra még alig volt valami, így elmaradt.
Egyszer még lehet lesz vele bütykölés, végülis ingyenes szoftverrel semmi különös nem kell hozzáGimp meg fotózáshoz pont elég nekem.
-
válasz
ubyegon2 #41666 üzenetére
Nekem olyankor nem volt semmi a logokban (nagyon régen volt ilyen) amikor hardvergondja volt a gépnek, és egyszerűen megállt az egész. Esélye nem volt beleírni.
Maya nem egyszerű cucc. Asszony végzett 3D grafikus, ő tudja használni, durva, de hát amiket lehet vele művelni, az is durva. Külön tudomány megtanulni.
-
-
-
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #41638 üzenetére
Ha elakadsz, a Gimp topic-ban biztos tudnak segíteni
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #41634 üzenetére
GIMP világosítás. Ez is max. 4 kattintás.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #41619 üzenetére
Az eredeti BBC-s Galaxis útikalauz stopposoknak 4. részében van a válasz, mikor megépítik a hihetetlen fejlett számítógépet a probléma megválaszolására: [link]
A neten fel lehet lelni magyar felirattal a sorozatot, javaslom a beszerzését és megnézését. Lehetőleg egyszerre, úgy nagyobbat üt! -
nixx-21
őstag
válasz
ubyegon2 #41608 üzenetére
12:51-kor írtam újra a hsz-t mert lövésem sem volt, hogy hova tűnhetett 00:00 és 12:51 között, gondoltam nem küldtem el este ezért küldtem el mégegyszer, mindenesetre ha egy PM várt volna feljövetel után, hogy "Szervusz, nem vág témába a kérdésed, de ezt a választ kaptad rá "---", sajnos nem fogod már megtalálni mert törölnöm kellett"
ez esetben nem írtam volna újra a kommentet
Értem én, hogy meg kell felelni de, nem volt egyértelmű, hogy hová illant el a hsz, ezt az említett PM-el lehetett volna tisztázni -
bucihost
senior tag
válasz
ubyegon2 #41530 üzenetére
Használat alapján vontam le a következtetést! Többször próbáltam a Mintet, mire belaktam elkezdett össze omlani, kernelpanic stb. Ubuntu / debian-nal sose volt ilyen gondom. Szerveren jelenleg is Ubuntut használok.
nem fik*zásból zárom ki a mint-et, de a kernel panic és társai nem hiszem hogy a DE miatt van... -
kkdesign
senior tag
válasz
ubyegon2 #41573 üzenetére
Arra értettem, hogy a fórumtárs gépében is ssd-hdd kombó van
és hogy ne hagyjuk elmenni ebből kreáltam a poénosabbnak gondolt dolgokat
(#41562) xors: Kérdezni szeretnék
hogy neked hogy van SSD és HDD a gépedben? 2 lemez hely van vagy DVD meghajtó helyén? El tudod mondani hogy telepítetted a dolgokat?
sorrendileg, meg hogy mit hova tettél
Azért lenne fontos, mert én ezzel kínlódok mostmár mondhatni hetek óta!? és lehet hogy te tudnád hol van elásva a kutya nálam
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- World of Warships
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- Formula-1
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest