- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
totron #40839 üzenetére
2001-2002- ben próbáltam először, uhu 1.2 asszem.
Fedora core 5-el kezdtem élesebben ismerkedni. 2006 nyara. Utána fedora 6 2006 október, már éles rendszer. Azután elsődleges lett egészen fedora 19-ig. Majd 2014 nyarán váltottam centos-re. ami gyakorlatilag ugyan az, csak hosszabb támogatással.90%+ fölött csak ezt használom, kivéve ha nem a saját gépem előtt ülök. De már az asszony gépein is ez van.
winlike megoldásokat hamar elhagytam, mert nem lehetett úgy használni. Pár dologban megvilágosodtam hamar pl: csomagkezelés. Meg sokat olvastam már előtte is. Pl: grubot már tudtam szerkeszteni első telepítésnél is, meg fstabot és értettem a fájlrenszert.
Azt, hogy mennyire fajzottam el, mondják meg a többiek.
Eddig minden magyar fedórás közösségi oldalon voltam szerző, kismillió hozzászólás, pár honosítás, ilyenek. Mostmár amit meg lehet csinálni azt meg tudom ha kell, de úgy vagyok vele, hogy csinálja a disztribútor az ő dóga.
Dekstopra értelme? 10 év linux dekstop után meg bírok őszülni egy win telepítéstől.
Csak ennek van értelme, a többi átverés.
Uncsi? Igen. Nagyon. Érted bekapcoslom, megy, netezek, jó oké, ímél, már megint valaki írt, áh kikapcsolom.
Néha rendesen hiányzik afedora, hogy fél évente forradalom. -
Vladi
nagyúr
válasz
szimi57 #40688 üzenetére
Csak szólok, hogy az a kártya max a 173-as gyári driver sorozattal megy. Az meg friss ubuntura már nem lesz. Max a centos 6-ra vagy ubuntu 12-re tudnád feltenni. Marad a noveaou driver, ami jelenleg minimális 3d gyorsítást tud.
(#40702) Boyrob:
A csomagtelepítés részéhez szólnék hozzá:
oké hogy furcsa, meg ismeretlen, de ha megérted és használod, rájössz, hogy a nextnextnél 1000000x praktikusabb módszer. Itt nem csak telepítesz, de frissítesz is. Plusz nyilvántartja a programjaidat. Plusz minden programod már letesztelt, ellenőrzött. Többek között ezért kevés a linuxra a vírus, mert nem telepítesz ész nélkül minden szart, hanem kiválogatják neked a megbízható programokat.Terminál nem kell, vannak szép grafikus programok a csomagtelepítésre. Tipikusan ubuntud van, akkor a synapticot keresd.
Driver nem úgy megy. Általában minden használható drivert megkapsz már a telepítéskor. Nincs vele teendőd. Max a vga drivert kell utólag, de azt is szigorúan csomagból!! Plusz a nyomtatót.
Ami nem megy egyből az jó eséllyel sose fog.A régi gépre most is feltehetsz pl: fedora lxde spint.
(#40705) Geripapa:
Én nem tudom ez ubuntun mér terjedt el, de én az inkább ne mellett voksolnék. A hátamon a szőr feláll, ha xy tárolóból zp csomagot csak úgy felrakok. Root joggal.
Azért van a disztribútor, hogy teszteljen. -
Vladi
nagyúr
Az uccsó 32 bites disztró, ami még támogatja ezeket a régi kártyákat zárd driverrel a centos 6. Gondolom arra nem váltasz.
2d gyorsításod lesz elég nyílt drverrel. Főleg a régebbi kártyáknál.
Egyébként újabb ati/nvidia kártyát - tehát ilyen mx400 vagy 9200 - tudsz venni. Jó oké, az a tanácsom, hogy költs... de max kihagysz 2 sört és van új kártyád. -
Vladi
nagyúr
Azzal se lenne minden frankó. Szierntem annyi a baj, hogy nincs írásjog a hdd-n xy könyvtárra.
Milyen fájlrendszer van rajta egyáltalán? Az milyen gépen jött létre?Az ffp hová települ? A hdd-re? Vagy belső memóriára?
Bár ha telepíteni akarod, akkor nyilván hdd-re. Olyat nem lehet, hogy a régiről egyszerűen átmosolod?
Egyébként nincs a lemezek között valami raid kapcsolat?(#38549) Shiku:
tejbetök.
-
Vladi
nagyúr
Csak halovány ismereteim vannak erről, de szerintem az ffp az az extra programok, nem? Gyárilag van valamilyen távoli elérése az eszköznek? Mármint webuin kívül. ssh vagy telnet?
A másikra: ha fstabban csinálod, nem kell feltétlenül uuid. /dev névvel is hivatkozhatsz rá. Ahhoz meg kéne nézni, hogy minek látja, majd beírni az fstabba.
Oké deksotp vagy szerver os esetén könnyű feladat lenne, belépsz egy konzolon, megnézed és kész. De itt milyen eszközök állnak rendelkezésedre? kezdjük már úgy, hogy nyitsz egy terminált.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#82679040 #38385 üzenetére
xorg.conf régóta nincs, az x automatikusan találja ki a gépedről, hogy miaz és mit kell vele csinálni. ha viszont csinálsz egy xorg.confot, akkor elvileg azt veszi elsődlegesnek.
az nvidia energia kezelését nem iserem, utána kéne olvasni.
csak a radeont free driverrel.Egyébként halogatni nem érdemes. Én is szoktam ilyet, amikor végül ráveszem magam, 90%-ban 3 perces meló.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#82679040 #38366 üzenetére
Tartósan kernel paramétert a grubba én a grub costumizer programmal tettem be. Jó tapasztalatom van vele.
Van centosre csomag, kizárt, hogy fedorára nincs. Azzal próbálkozz.Sajnos a grub 2 feleslegesen bonyolult lett. grub1-be ilyenkor a /boot/grub/menu.lst-be beírtuk ami kell egy mezei txt editorral és kész.
Egyébként van fedora topik. Érdemesebb ott kérdezni, mert ez elég disztró specifikus kérdés.
mod: ha rpmfusionból tetted fel a drivert, miért kell utólag hozzányúlni? Ott meg szokták csinálni tisszességesen.
-
Vladi
nagyúr
Mondjuk igazad van, próbáljam ki.
Jelentem sikerült. Megkapta a kernel paramétert:
radeon.drm=0Erre visszaállt a régi kerékvágásba és grafikus bugok is eltűntek:
[root@localhost ~]# cat /sys/class/drm/card0/device/power_method
profile
[root@localhost ~]# cat /sys/kernel/debug/dri/0/radeon_pm_info
default engine clock: 750000 kHz
current engine clock: 164950 kHz
default memory clock: 873000 kHz
current memory clock: 249750 kHz
voltage: 1250 mV
PCIE lanes: 16(#37833) gery2123:
Az változott, hogy deafultra tették a dpm-et. HIba volt. Emlékszem anno mikor bejött fedorára akkor is ez volt a gond. Nem baj, én még a kőkorban élek.
-
Vladi
nagyúr
nyílt redeon driverben otthon van valaki?
Most kernel frissítés óta default lett a dpm, de nagyon elégedettlen vagyok.
A régi módszerrel kézzel levettem a frekit, így minden stabil és takarékos volt.Most ha nem állítom high-ra akkor már görgetésnél is becsíkoz. Látott már valaki ilyet?
-
Vladi
nagyúr
Jah, igen.
Mindkét módszer jó.Ha azt írod, hogy ./skype, akkor abban a könyvtárban próbálja végrehajtani, ahol állsz. Ha elnavigálsz a /usr/bin - be, akkor megy.
Egyébként ha kiadsz egy parancsot, simán:
akkor a path elérési utakon keresi. Ha ott nincs, akkor kommandnotfóúnd van.
Egyébként igen, ide települ:/usr/bin/skype
/usr/bin/skype-binMármint cent7-en.
-
Vladi
nagyúr
Már melyik grub? 1 v 2?
lilo.... az már rég a múlt. A grub2 az általános. Bár sok mindent fel lehet róni neki, például, hogy feleslegesen bonyolít túl dolgokat. Viszont az 1-es grubot már nem fejlesztették tovább, mert nem is nagyon lehetett már tovább toldozni.mod: a skype-al az a baj, hogy ami csomag készült hozzá, gyakran ilyen trehány munkák. Egyszerűen nincs benne rendesen megcsinálva a függőség kezelés. Egyetlen egy olyan skype csomaggal találkoztam ami rendesen lekezelte a saját függőségeit, az pedig centos-re készült egy 3rdp tárolóban.
Egyébként ekkor sincs baj. Elindítod terminálba, kiírja, hogy mi hiányzik. Azt felteszed. Utána megint, meg megint és olyan 7-8 függőség utólagos telepítése után már elindulni is hajlandó.
-
Vladi
nagyúr
Na ha lement a marketing, akkor kötekedek kicsit.
Linuxos fájlrendszer is tud töredezni. Olyan nincs, hogy egy fájlrendszer nem töredezik. Pl, ha van 1 giga szabad helyed és egy 500 megás fájlt felmásolsz, majd egy 300-ast és egy 150-est. Nem tudja 1 darabba elhelyezni. Azt csinálják legtöbbször a linuxos fájlrendszerek, hogy nem egymás után pakolják a fájlokat hanem elosztják. Oké egy friss ntfs mindig gyorsabb lesz, mint egy ext. de mondjuk 10000 írás/olvasás után az ext hozza az eredeti sebesség 99.4%-át az ntfs meg leesik felére. Miért? Mert a partció elejáre kezdi el pakolni. Ha törölsz valamit, annak helyét is felhasználja. Függetlenül attól, hogy mekkora fájlt másolsz éppen. A linuxos meg baszomnagy üres helyeket hagynak. Közé betenni egyben simán lehet nagyobb fájlokat 1 darabban. De egy idő után már több darabban tárolja. Mondjuk 8-10-ben. Szemben az ntfs 8-900(0) darabjával.
Ezért mondják, hogy linuxon nincs töredezés. Van, csak nem olyan nagyon. Csak kicsit.
Amivel gallyra lehet vágni egy linuxos fájlrendszert is, az a torrent. Ha nem foglaltatod le a klienssel a helyet előre - lassabb működés - akkor sok torrent letöltés/törlés után több ezerre tudja hasogatni ugyan azt a fájlt.
No mindegy, lényeg az, hogy az xfs-nek van beépített töredezettség mentesítője, de az ext4-nek is. e4defrag néven.
-
Vladi
nagyúr
Ha ténlyeg csak letölt, akkor szinte mindegy mit tesz fel. Persze bootoljon be rajta. 1x elindítja, utána gondolom nem áll le napokig, hetekig.
Modnjuk én megkérdezném az illetőt, hogy milyen fájlrendszerre?
De terminálos használat is opció, sőt hosszú távon azzal jár jobban.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
zsambek #36877 üzenetére
Ilyen modern cuccokhoz, hogy UEFI -> GPT nem értek. Sajna.
Mindenképpen konzolban kell csinálni? Le van választva a partíciód, amikor csinálod? sdb2-t és sdb1-et törlöd. Nem hagysz ki valami jóváhagyást? Azért partciót szerintem minden app úgy töröl, hogy vagy 2x rákérdez. Hogydebiztoshogyigen?
Amúgy sda az mi?
"Illetve, hogy állítom be, hogy melyik milyen szerepet kapja?"
Ezt a disztró telepítőjével tudod megcsinláni. Vagy előre megformázod a partíciókat, vagy a telepítővel csinálod. Ugyan oda jutsz. A méret és elosztás a felhasználásodtól függ. Sok esetben kellhet ilyen részletes leosztás. De mi lesz a rendszer? Mi a célja? Milyen disztrót telepítesz?
Ha sima desktopod van, sima dekstop os-el, akkor begórhatod az egész ssd-t 1 gyökér: / partícióba. Nem csinálsz vele hibát. 4+ giga ramnál meg swap nem is feltétlenül kell.
-
Vladi
nagyúr
A mai napig sok az ilyen jóindulat a fejlesztésben. De ma már akkor biznisz is lett, hogy a legtöbb fejlesztés fizetett. De ettől még lehet valaki elkötelezett. Pl: a red hatnál azért elég sok olyan ember dolgozik, aki hisz is benne. Most az miért baj, ha lóvét is keres? Az jó.
Biztos vannak rosszindulatúak, akik hátsó szándékkal raknak össze rendszert. Nézd meg a disztrovacsit. Az első 10 között biztosan nincs ilyen.
"Ubuntu, Debian, Fedora, Red Hat, Arch stb..."
namost ne mond már, hogy nem elég...DE elég. Tulajdonképpen neked csak 1 kell.
-
Vladi
nagyúr
Én nem tudom megnyitni.
Objektíven: vannak hibák, nehézségek. Tanulni és szokni kell. Amint megtanultad és megszoktad, esetleg meg is szeretted, bármi mást amit látsz idióta szívatásnak tűnik utána.
Logikus, követhető. Semmit se rejt el. Sőt mindent szinte eléd tesz.
Ha van affinitásod hozzá, vagy tudnak segíteni akkor nagyon nagy előny.mondok egy példát: asszony laptopján w7 volt. Jópár éve. Mostanra oda jutott, hogy használhatatlan lett. 1-2 óra baszogatás kellett, hogy egyáltalán használni lehessen. Feltettem neki linuxot, azóta csend van.
-
Vladi
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #36612 üzenetére
debian/ubuntu based disztró, szóval ezek csomagjaival is próbálkozhatsz.
-
Vladi
nagyúr
Nekem t60-as laposon van, igaz abban intel a gpu. Nagyon jól megy. Viszont fedora alapú 32 bites rendszered nem lesz ezen kívül belátható időn belül.
Persze az xfce régi benne. Viszont megnéztem az xorg ati driver 2014 májusi benne. Annak jól kéne kezelni a 9600-at. De még a 4-5xxx-es sorozatot is!
A retro gépemben pl. 9200-as ati van, centos 5.11 is lekezeli jól.
Azt hogy érted, hogy lassan kezelte? Ezen a gépen nekem még gnome 2 van. Alig tapasztaltam sebességkülönbséget xfce-vel szemben! -
Vladi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36180 üzenetére
"Gondolom ott mindent maguk fordítanak forráskódból"
Francnak van arra ideje."betéve tudják melyik konfig lehetőség hol van"
Vaaagy: hol a válasz a kérdésre."Mi mivel szeret összeakadni"
Hát tudja ezt a disztribútor, mi közöm nekem ehhez. -
Vladi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36168 üzenetére
Most is jó a hangja, meg tudsz rajta zenét hallgatni. NIncs semmi fejlődés.... sóhaj....
-
Vladi
nagyúr
Fúúú mennyi arc. Egyből mindenki magára vette.
-
Vladi
nagyúr
Ezt disztrója válogatja.
Amire te gondolsz, az az x. az a guik előtti réteg, tehát független attól, hogy lxde vagy gnome van a gépen. Már pár éve úgy működik, hogy megpróbálja kitalálni, hogy mit bír a géped és belövi magát egy automatikus szintre. Ezért nincs a bizonyos fájl. Mert nem kell. Elvileg. Gyakorlatilag ha gondod van, akkor meg hiányzik.
De meg lehet oldani.
Azt javaslom, hogy válassz egy disztrót, tedd fel az lxde változatát, vagy a lxde-t utólag és ott próbáld megoldani a dolgaidat. Legyél türelmes, lépésenként menj végig a dolgokon. Ha minden kész, akkor vagy használod, vagy kipórálsz másikat.
Akkor dobj egy disztrót, ha használhatatlanságba ütközöl valamilyen gond miatt.
mod:
Minkdettő út járható. A gui nélküli mód kissé munkaigényesebb. attól függ, hogy találsz -e jó leírást és elég elszánt vagy.
Másik, hogy kersel egy direkt lxde-s debian telepítőt, szerintem kell lennie.mod2:
Nah már ott is a link, van debian lxde live. Azt nézd meg!mod3:
Ne gabalyodgyá! Töltsd le a debian live lxde izót, írd ki tedd fel és gyűrjed.
-
Vladi
nagyúr
Tetszik a szemléleted, hogy nem akarsz csillivillit. az lxde jó választás, mert könnyű, de még nem fájdalmasan fapados.
Elvileg bármilyen nagy disztrót kipróbálhatsz, amire van lxde. Én azt javaslom, hogy próbálj ki 2-3 olyat, ami tlejesen más szemléletű. Pl: debian, suse, fedora.
Akkor lesz valós összehasonlításod.
Az lxde az maga csak pár program, amit telepítesz egy disztróra. Hogy milyen jól megy vele, az a disztró minőségén múlik. Van ahol gond nélkül megy 3-4 gui, van ahol már köhög mert egymást zavarják.
Debiantól ne félj.
-
Vladi
nagyúr
Az ilyen gépek általában egyébként is speciálisabb felhasználásra mennek. Ha már átlagos felhasználásra kell, akkor elég nagy a baj.
Mondjuk én biztos vagyok benne, hogy Magyarországon nagyon sokan nyomulnak 5+ de inkább 10+ éves géppel. Mert nem futja jobbra.
Ami inkább a gondom, hogy mit tekintsünk átlagos felhasználásnak. Konkrétan mit csinál vele egy felhasználó. Jó oké netezik, de azon belül?
De ez már nagyon off téma itt, inkább blogout topikot csinálok majd neki.
-
Vladi
nagyúr
Írom, írom. részleteket nem közlök.
Sajnos nagyon kevés időm van, talán nyárra lesz valami. Ha lesz, akkor bőséges lesz. Persze ilyen kérdésekre is kitérek benne.
Viszont a te számaiddal nem értek egyet! Ami tapasztalatom eddig van, az azt mutatja, hogy bizonyos szűk feladatkörre nagyon kevés erőforrás kell. A gép amit összeraktam 256 mega rammal ment. Nem gyorsan, de vitte a filemeket, zenét, ami kellett. Minimális netezés is belefért. mindezt gnome 2-vel. Jó hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ezt monotask tudta.
Tehát egyszerre csak egyet. 768 mega ramig megtömtem, így más többet tud együtt.
Maga a hardver nem olyan rossz. Szovtveres oldal is egész jó lenne. Ami gond, az a web minősége... egyáltalán nem adnak az igényességre, nagyobb csilli-villi oldalak teljesen feleslegesen emésztik az erőforrásokat. gyakorlatilag a semmire.
Video kártya sem kell ennyi. Talán majd megbuggyantom egy kde4-5-el, meg gnome 3-al. De itt is a csillivillizés viszi el a gépet. Nem kell. Sima lxde, mate, xfce, fluxbox. Régi gépnél örülsz, ha megnézed rajta a szulejmánt, meg a hvg.hu-t.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #35406 üzenetére
Antix debian alapú, szerintem jobb lenne.
Ramot én tennék még bele, olyan 300 forintért szerzel is. -
Vladi
nagyúr
Jobb? Centos ofkorsz.
Mondjuk akármennyire szeretjük a red hat cuccokat, ilyen esetben az a szemlélet, hogy azt használd, ami bevált, bejáratott. Ha váltani kell, akkor nézhetsz fedorát is. Azt kell összenézni, hogy miylen különlegességek vannak az ubuntu studioban. Azt hogy teszed fel fedorára.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Nyílt drivert nem kell feltenni, mert az x-el települt az is. Valószínüleg már használod is.
A hardveres gyorsítást teszteld le. terminálban kellene:
glxinfo | grep directutána:
dmesg | grep UVDmajd:
vdpauinfoHa mindez oké - szerintem az uccsó nem lesz - akkor csak a kodiban kell beállítanod a dolgokat.
-
Vladi
nagyúr
wopi és gery:
2 út lehet.
egyik: felteszitek a szerver változatot. na azon nem lesz semmi, se gui se segédprogram se semmi. Ezzel is meg lehet csinálni, csak körülményes. Fel kell tenni a grafikus felületet xorg csomag csapat. meg login managert gdm vagy valami és magát az ablakkezelőt pl: xfce. Utána beállítod felteszed ami kell, teszteled, használod. az az előnye ennek, hogy tényleg csak az lesz fenn, ami kell is. minimalista alapra építkezés. Viszont sokkal munkaigényesebb, nagyon kell vágni a csomagkezelést pl.
másik: felteszel egy alapot, amin már van gui. Akkor csak a beállítás és lejátszó beizzítása kell. Meg ami még kellhet, fájlmegosztás ilyenek. így egyszerűbb, de hátránya, hogy sok felesleges dolog is marad. Én viszont nektek ez utóbbit javaslom kezdőként. lxde vagy xfce spint töltsetek le: link.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Polllen #35236 üzenetére
Valami tlejesen mást is nézz meg, mondjuk fedora. vagy suse.
Az én időmben.... hát igen így mondom.
a disztrók még tudtak olyat, hogy pl alap vesa módon indultak, ha ne mtudtak mit kezdeni a hardverrel. Tehát biztos volt a bootolás, max döcögött a dolog.
Jim-y! MIlyen disztrót tettél fel? Nem tlaálom. Lehet, hogy a telepítőben valamit elnéztél.
Nincs gond, elvben a partíció elejére raktad. A win boot loaderét is rá lehet venni, hogy mást is bootoljon.
mod: nem mélyültem el, de lehet, hogy ez az.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Miacsöcs? 124 új háesz? Deráértek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #34748 üzenetére
A disztribúciótól függ. Hogy mi van alapból telepítés után, mit kapsz utólag csomagból. A csomagkezelőben keress rá.
De megnézheted még /sbin mappában.
A topikcsőszt meg megkérjük, hogy tegye onba a háeszed.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #34735 üzenetére
Ezek a parancsok alapvetően programok. Lehet, hogy nincsenek feltelepítve. Az lehet még, hogy nincs rá elérési utad.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #34679 üzenetére
Mert az. Ezzel ne foglalkozz, ha nem érdekel annyira, vagy nem szükséges.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #34635 üzenetére
Az X. Ez csinál neked grafikus felületet. Lényegében egy szerver app, amire bejelentkezel.
-
Vladi
nagyúr
válasz
teleahocipöm #34503 üzenetére
Csomagkezelőben feltetted a hunspell? Meg ha van akkor a lo magyar nyelvi csomagját?
-
Vladi
nagyúr
A suse, az suse alapú. Ez egy elég nagy önálló terjesztés, a novell áll mögötte. Ennek is van ingyenes változata az openSUSE és van üzleti, fizetős változata ez a SLED azaz suse linux enterprise desktop.
Nem mellesleg a susén keresztül a novell is önti bele a forráskódot a közösségbe, úgy tudom a kde egyik fő fejlesztője. Meg kernel, meg a nyílt ati driver...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest