Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #84994 üzenetére
nem ismerem, nem tudom mi az. halványan rémlik hogy apám egyszer szóba hozta de nem hagyott emléknyomot.
-
válasz
tordaitibi #84994 üzenetére
A Foxit-nak van natív linuxos verziója is?
-
Horvi
őstag
válasz
tordaitibi #84979 üzenetére
Felírom ezt is, kipróbálásra. Az a baj, hogy nemigazán tudom előidézni a dolgot szóval kicsit hosszadalmas tesztelésnek nézek elébe.
-
sisi22
aktív tag
válasz
tordaitibi #84949 üzenetére
pacman - az nem a klasszikus jatek?
-
válasz
tordaitibi #84961 üzenetére
-
válasz
tordaitibi #84958 üzenetére
-
válasz
tordaitibi #84942 üzenetére
Nekem is volt egy emmc-s kütyüm. Dualbootban egy manjaro jól ment rajta együtt windows10-zel. Mondjuk szemtekeredést kellett elviselni attól, hogy a linux telepítése közben kellett 90 fokot fordítani a képernyőn (közben az egerészés egy akrobata mutatvány volt átmenetileg). Semmi bajom nem volt vele. Mikor a menyemnek odaadtam, akkor visszaalakítottam sima windows10-es kötyüvé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #84925 üzenetére
Régebben még a PWM-es korszak előtt az egész számítógépem hűtését ilyen áramkörök irányították, még a tápba is tettem egyet. Úgy be volt állítva minden (a tápot kivéve), hogy böngészés alatt csaknem zajtalan volt a gép. Egy mosfet, egy ntc, egy poti, azt kész.
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi #84923 üzenetére
Az a légszerelésű ellenállás meg kondenzátorok azért elcsúfítják az összképet.
Remélem ezeket nem hagytad így - lógva ! -
válasz
tordaitibi #84897 üzenetére
Atyaég, ti csixy komámmal alapíthatnátok egy IT-rettenet barkácsklubot!
Hasonló szörnyeteg van a képeden, mint amit csixy mutatott anno!
-
Warton
őstag
válasz
tordaitibi #84847 üzenetére
Nálam a distrohopping a Manjaronál állt meg, az a gép, amire egyszer felkerült arra már mást nem telepítettem. Egyszerűen csak működik.
Most már Windowsról átköltöztem Manjarora napi használósra, kivéve géming, ott nem tudok szabadulni Redmond öleléséből sajnos. Bár már elég sok, főként régebbi játékot sikerül beizzítani rajta.
-
Warton
őstag
válasz
tordaitibi #84847 üzenetére
"gyornak"
Hogy minek?
-
válasz
tordaitibi #84841 üzenetére
Örülök ha még Wines usernek is találok olyant, aminek örül, nagyon szívesen!
Nem ismertem én sem ezt és egyszerűbb volt most egy GUI-s appot keresnem a problémára, mint a CLI-s, főleg, hogy azt Viszlát Linux... kolléga már írta is előttem! Erre mondom én mindig, hogy vaktyúkistalálszemet!
(#84838) Horvi
ezt elteszem későbbre, ki tudja mikor jön még jól.
Jó esetben soha nem lesz hasonló gondod, mert azért elég ritka, hogy kampeca lesz a boot sector!
-
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #84720 üzenetére
#84724 :+1
A dolog furcsasága ha megnézed a telepítési naplót kétszer fut le a grub-install és a második alkalommal omlik össze a rendszer(linux mint alatt, ezt vettem észre elferdült szemöldökömmel wtf).
Ha meg van a boot mappa(nem az efi partición) akkor manuálisan utólag telepítheted a sudo grub-install /dev/sda paranccsal (mivel liveból fut így nem kell jelszó se értelemszerűen).Bár (talán) számolni kell azzal hogy a hátra maradt folyamatok így nem hajtódnak végre.Vagy kockáztathatsz ha meg adod grub-install-nak a efi particiót. -
Ueda
senior tag
válasz
tordaitibi #84740 üzenetére
Rufus beállítás régi biosokhoz. (csak berakom, ha számítana)
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84739 üzenetére
Egész biztosan települ BIOS módban!
A mostani lapomon már nincs, de az előző Gigabyte AM3-ason még voltak ilyen beállítások hogy Legacy Only/UEFI Only, ezeket átbillentve az ilyen kutyulások elkerülhetőek voltak. -
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #84734 üzenetére
Simán lehet az is, hogy mivel régi a gép, nem teljes (vagy konkrétan hibás) az UEFI implementáció. És jó, hogy felhoztátok a Lenovókat, mert nekem volt olyan pendrive-ra telepített LVM-es Linuxom, ami többféle asztali gépen és laptopon is képes volt bebootolni, kivéve Lenovo Thinkpaden. Mindenesetre így ebben a formában baromi érdekes ez a partíciófelosztás
-
válasz
tordaitibi #84739 üzenetére
A világ legnagyobb hülyeségét mondom, olyan nem lehet hogy mivel a legújabb Mint Cinna volt, az esetleg már csak efibe települ?
Igen! Mármint a mondat első részére volt ez a válasz! Nekem tuti feltűnt volna két öreg legacy notebookon, ha így lenne.... Viszont van egy érdekes dolog, év elején volt nálam pár napig egy Lenovo A475 és akkor nem foglalkoztam vele, de a Win10 mellé raktam egy Mint Cinnamont és a BIOS-ban állítgattam, hogy ne UEFI-ben települjön, mégis felfedeztem az arra jellemző particiókat és ez csak akkor tűnt fel, amikor leszedtem a Wint és egyedül tettem fel a Mint-et, akkor is megvoltak ezek, mostanra ugrott be a dolog. Egyébként valamit szórakozott a Win bootkor, ezért is szedtem le, de sajnos semmi pontosabbat nem tudok már mondani.
Mindenképpen BIOS-nál kell keresni a megoldást, vagy beállításoknál vagy upgrad-del megoldva!
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84740 üzenetére
Kéne a laptop pontos típusa. Meg az aktuális bios verzió.
-
törölt tag
válasz
Anno hasonlóan szívatott a 2010-es Lenovo notim (i3/SandyBridge). Win7 volt rajta, de dualban nem tudtam mellé 64bites linuxokat tenni, mert valami elfuserált kezdetleges uefi implenentáció volt rajta. Akkoriban már a 64bitesek tudtak hibrid módon uefibe is bootolni ha olyan volt a környezete, a 32-esek simán csak mbr-el mentek.
Majd aztán felupgradeltem a 7-est 10-re ssd-re és a W10 nem tudott leállni rendesen.
Biost kellett frissítenem a 7 alól, azóta pöpec minden.
A helyetekben utána néznék annak az Asus-nak van-e frisebb bios-a, mint ami fenn van. Mindegy milyen régi, csak verzióban újabb legyen az aktuálisnál. Azzal vsz. megoldódnak a problémák. -
törölt tag
válasz
Hmmm, ez így elég ufo jelenség... Kiterjesztett partíción létrehoz EFI partíciót, miközben EFI/GPT módban nincs kiterjesztett partíció (persze meg lehet erőszakolni)... Valami nagyon el van kefélve, én első körben GParted Live! alól manuálisan megcsinálnám a partíciót neki, és telepítéskor csak megmutatnám (amúgy is mindig így raktam Linugzot). Ha úgysem, akkor meg sikálnám az egészet...
Az viszont biztos, valamiért az hiszi, hogy EFI boot van, nézz szét azért a beállításokban... -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84725 üzenetére
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #84725 üzenetére
Az a fura egyébként, hogy MBR+legacy BIOS indításnál a Windows NEM csinál magának sem EFI, sem MSR partíciót. Tehát amikor a Windows telepítették, akkor valószínűleg UEFI bootban volt indítva a gép, és GPT volt a lemezstruktúra, és később ez át lett állítva BIOS-ra.
Vagy esetleg még azt tudom elképzelni, hogy valamikor UEFI/GPT kombóval volt telepítve a Windows, le lettek backupolva, és amikor vissza lettek állítva, akkor már BIOS/MBR felállás volt. Én is futottam már bele ilyenbe, amikor UEFI/GPT-s disk image-et állítottam vissza legay BIOS-os gépre.
Vagy az is lehet, hogy egyszerűen egy olyan laptopból lett áthozva a HDD, amin eltérő felállás volt?
De ha a Mint létrehozott egy EFI partíciót, úgy, hogy sima MBR-es extended partícióval csinálta meg, akkor szerintem egyértelműen UEFI bootot érzékel, ki tudja, miért.
Én az ilyen gépeket le szoktam gyalulni teljesen, és mindent újratelepíteni, figyelve arra, hogy mindenhol minden beállítás fixen azonos legyen, még véletlenül se keveredjen sehol a legacy+UEFI boot, illetve telepítés előtt Gparteddel szoktam a partícióstruktúrát létrehozni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #84726 üzenetére
Nézd meg a biost, hogy nincs-e tiltva a legacy boot az USB boot környékén. Előfordul, hogy by default ez tiltott, mert csak... -szerk: Illetve most látom 10+ éves a cucc. Hmm akkor valszeg úgy bootol, ahogy kellene.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Azon múlik, hogy mikor bootolsz a telepítőről, akkor azt EFI-vel, vagy legacy módban csinálod.
Mikor erre nem figyeltem, akkor az itthoni sima mbr-es gépemre W10 mellé dualbootban felraktam a Manjaro-t csak hát így nem volt rendszerválasztó, mert nem beszéltek egy nyelvet...
Mikor erre rájöttem, akkor csinálhattam újra, de legacy módban bootolva a Manjaro telepítését. Úgy már felment ahogy kell mbr módban és lett grub-om mindkét oprendszerrel. -
urandom0
senior tag
válasz
Csak tippelek, de nem lehet, hogy mégiscsak UEFI boot van beállítva, a lemez pedig MBR? Vagy épp fordítva, legacy boot mellett GPT-s a lemez? Az ilyen vegyes kombók szoktak furcsaságokat okozni egyes laptopokon.
Azért is gondolom ezt, mert a Windows legacy bootnál biztosan nem csinál magának indító partíciót. MSR partíciót csinálhat, de az nem indításhoz való. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84695 üzenetére
-
válasz
tordaitibi #84673 üzenetére
Tudni tudtam, csak nem sejtettem!
No de ilyen ez, hiába nyugdíjaztam magam, mint egyik főgalád, néha nem birom megállni mégse! És ugye, ha ritkán csepegtetik, még hiányérzet is kialakulhat...bezzeg anno ezt nem gondoltad volna, hogy így fogsz érezni!
Viszont mégis gyarapodtam a mai galádkodásom által is egy új infóval, szóval nem véletlen mondtam anno is, hogy kifejezetten hasznos a galádkodós stílusom, mert előhoz az emberekből olyant is, ami lehet amúgy nem derülne ki sose!
-
válasz
tordaitibi #84665 üzenetére
Nálam a Live majdnem olyan gyors mint egy Arch live
Arch live-nál tényleg nem létezik gyorsabb....lehet azért, mert még fel sem találták?
Amúgy meg igazad van, de a kolléga maga is megmagyarázta azzal, hogy működik a gépe az egyik rendszerrel, a másikkal meg kicsit funkciótlan. No ez azért van, mert ha alig tölt be valamit RAM-ba a live, akkor hudegyors, igaz sok haszna nincs, mert a live előnye az lenne, ha a lehető legszélesebb körűen ki lehetne próbálni az adott rendszer használhatóságát az adott gépen.
Mint az általad említett live Arch....gyors, mert nem létezik, így nyilván nem sok csomagot tölt be RAM-ba.
(bocsi, de nem tudtam kihagyni a galádkodást ez esetben)
Ja igen, szutykabb gépen jobban kijön a különbség....
-
peterattila
aktív tag
válasz
tordaitibi #84657 üzenetére
Nem tudom mi volt, de ma nem tapasztalom a hibát. Reggel óta megy a gép, de eddig hiba nélkül. Az volt a fura, hogy windows és manjaro alatt hiba nélkül megy a gép. Meglátjuk.
-
válasz
tordaitibi #84621 üzenetére
Van egy /etc/crypttab nevő fájl, ez nekem nem kell! Töröltem, és az fstab-ból is töröltem a szemetjét és rendesen beleírtam az fstabba a swap partíciómat UUID szerint úgy ahogy kell.
Szóval megszabadultam a cryptsetuptól. Töröltem az EFI-ból a systemd boot szemeteit. Telepítettem a grub2-common, grub-efi csomagokat. A systemd boottól azért szabadultam meg, mert inkább a grubot választottam, mivel a legacy boothoz is a grubra volt szükségem. -
válasz
tordaitibi #84618 üzenetére
A crytswap-tól is megszabadultam.
-
válasz
tordaitibi #84618 üzenetére
Már most megnyugtattam. Az EFI.-s Grub beizzítása megdolgoztatott. [Ez a link segített] , a system 76 support nem vált be. A grub-customizert külső repóból kellett telepíteni hozzá.
-
válasz
tordaitibi #84584 üzenetére
Jóval nagyobb probléma volt ennél a semminél, ahogy azokkal a felhasználókkal bántak, akik nem imádták feltétel nélkül a magyar feketepárducot és akár kritikus kérdéseket is fel mertek tenni!
A fejlesztő ember amúgy is azt írta, hogy neki nem fontosak a felhasználók(nem ilyen finoman fogalmazva persze). A free szekció kb használhatatlan is volt, ha valaki mégis arra fanyalodott.
Most akkor nem lesz mélymagyar turulos-párducos disztró....jajjjistenem, mi lesz a magyar Linuxos népekkel!?
Mondjuk itt látszik a hatalmas fölény, ja....de mi a ragya az, hogy hivatalos magyar gyártó? Nem a minden disztró által is használt csomagokból épül fel a Bp? Atyaég, ilyen kamuszövegeknek is felül valaki?
-
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #84584 üzenetére
Mashol is ez van, nem spec. Magyar szokas.
Amugy vagyok olyan Facebook csoportban, ahol azonnal kivagnak, ha politizalni kezdesz, ott nincs utalkozas.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
tordaitibi #84571 üzenetére
Ez jó ötlet, lehet majd kipróbálom. Úgy is gondolkoztam, hogy valamit tenni kéne a felülettel, mert jónak jó, de nem az igazi. Mert láttam, vannak alkalmazások hozzá.
#84570 májkimiki: Itt csak egy monitor (DisplayPort) volt amit a géppel használok ( adatlap->cuccaim), szóval itt nem volt több kijelző. Csak erre a LMint írta a monitorra, hogy laptop kijelző...
-
Ueda
senior tag
válasz
tordaitibi #84564 üzenetére
Mint Windows alatt van 7zip-GUI.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84529 üzenetére
Mindenki úgy ahogy jónak érzi!
Én inkább a 3 varázsszó híve vagyok: menteni, menteni, menteni!
Bármit is végzek ki, arról legalább még két fizikai mentés van, az igazán fontosakról meg még két felhős is... -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84525 üzenetére
Ezt a lemez lehúzkodást nem tudom ki találta ki, de egy teljesen felesleges önszopatás...
Nem zavarják egymást, legfeljebb te tudod zavarni a Wint azzal, hogy a Linux telepítése közben letörlöd vmelyik partícióját... -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84518 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #84506 üzenetére
Az efi bája ott bukott el nálam, mikor az aktuális W10 éves frissítés rendre felülírta a prioritás beállításokat és utána kézzel kellett visszaraknom a bootválasztót, mert különben csak a Windows indult...
A többi dolognak meg számomra semmilyen előnye nincs, szóval maradt a grub. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #84501 üzenetére
Én még mindig nem ültem fel az UEFI vonatra, így ez a sok vacakolás sincs.
Pedig kénytelen vagyok egy céges progi meg az a csodálatos OneDrive miatt W10-et is tartani a gépen.
zoltanz:
Azt inkább a Steam Deck hozza el. Irodai környezetben hiányzik az a fullos csomag, amit az MS kínál. Igaz egyik megoldása se hibátlan (sőt), de mégis sokaknak csábító, már csak azért is, mert nem is ismernek mást.
-
válasz
tordaitibi #84499 üzenetére
Örömmel tölt el, ha néha én is írok olyan zseniálisat, ami tetszik valakinek, eddig többnyire neked voltak maradandó aranyköpéseid....most nyilván nem emlékszem rájuk, de itt vannak azért a tartós tárban.
-
Angelotti
tag
válasz
tordaitibi #84494 üzenetére
Köszönöm srácok! Mindkettőtöknek.
Egy 3 éves linux mind vidit találtam az akkori legfrisseb Cinnamon Mint-ről.
Asszem 30 gigát osztogatott szét a home, a root és swap között. (elnézést, ha kihagytam, vagy rosszul írtam valamit.)
Azt hittem azóta megnőtt a Mint hely igénye.Csak a rendszer és egy két dolog lesz amúgy a Linux partíciókon, nagyobb adatok külön vinyón.
Köszönöm!
-
válasz
tordaitibi #84419 üzenetére
Hát ugye vannak elég ciki nevek ez tény.
Ilyen Reisz nevű faszi van valamelyik TV csatornán is, időjós talán. Azért fiúknál cikibb kicsit a reisz név!
Anno kisiskolában engem is csúfoltak a nevem miatt, de ezeket én idővel megbántalmaztam és ez igen hatékony volt, legalábbis engem eléggé megnyugtatott.
-
válasz
tordaitibi #84419 üzenetére
Pláne, ha Reisz Rolls-szal jár...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
tordaitibi #84389 üzenetére
"Amikor Yutubék apit váltanak, abban a pillanatban használhatatlan lesz a youtube-dl és a yt-dlp. Amikre egy vagon szoftver támaszkodik, letöltések, videoplayerek stb."
Debian -ra eddig is fel lehett eröltetni a legfrisebbet Youtube-dl -ből.
Én MX-Linux-on (Debian Testing) nem vettem észre unkompatibalítást az elmúlt fél évben a hivatalos tárolóban lévő yt-dlp-vel sem. -
válasz
tordaitibi #84389 üzenetére
Az, hogy Proprájetáriék belepancsolnak az API-ba, hogy csak a saját, korlátozott szirszarjuk menjen, ne legyen a disztribúció hibája - a Microsoft folyamatosan ezt csinálja az AD-vel, a OneDrive-val, a Google a TeCsővel meg a saját Drive-jával, nincs új a nap alatt. Mindezenközben azonban elfeledkeztek néhány apróságról:
- a Debianról tudott, hogy ezt képviseli, nem lephet meg Titeket
- senki nem tart pisztolyt a fejetekhez, hogy márpedig Ti Debiant fogtok használni, válthattok, ha akartok
- végül pedig a Debiannak szerver OS-ként is meg kell állnia a helyét, ahol a rendelkezésre állás elég magas prioritás.Lehet váltani döglassú Ubuntura, a megbízhatóságot csak messziről ismerő Arch-ra, ha bleeding edge kell, nekem meg marad a maradi rendszer, mert nekem a stabilitás és sebesség sokkal fontosabb.
Ez a szép a Linux és az OSS világban: van választási lehetőség, nehezemre esik megemészteni, hogy pont Ti nem értitek ezt.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84341 üzenetére
Nem írtam meg idő hiányában.
Pótolom majd.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #84336 üzenetére
Flatpaknál pl. tudnak egymásról a telepített szoftverek, a frissítés pedig annyi, hogy
flatpak update
-
válasz
tordaitibi #84336 üzenetére
Nem csak a biztonság miatt frissülnek gyakran, hanem az agile fejlesztési módszertan miatt is. Komolyabb üzleti webalkalmazásokból naponta lehet akár tucatnyi, vagy még több release is.
-
válasz
tordaitibi #84330 üzenetére
Egyelőre szerencséd van, mert úgy látom a
libc6
tűnik komolyabb függőségnek, az meg nem nagyon frissül, amíg a core rendszerelemek nem változnak, márpedig amíg fut a 18.04, addig nem fognak. Remélhetőleg, de ne pont erre vegyél mérget!Illetve fentiek sem tutik, mert úgy látom Debian csomag is csak Bustertől van, akkor az Ubuntunál még nem is lehetett tárolós csomag a 18.04-ben. Mindenesetre ha a Mint csapat átvette fejlesztésre, akkor az jó kezekben van. De hogy mit csinálsz, ha már nagyon nem megy a 18.04....bár az még húzható azért egy ideig....
-
Ueda
senior tag
válasz
tordaitibi #84330 üzenetére
Ez a lényege az appimage -nak is, ne legyen semmi hiányzó (és/vagy változó) dolog benne, és akkor az működik szépen egybecsomagolva. Pl. az fzf -nél is le van írva, hogy
Pros : portable , no dependencies
azaz nem kell tartani attól, hogy egy másik részegység miatt probléma lépjen fel.
Az más kérdés, hogy a gyakorlatban ezt mennyire lehet megvalósítani, mert az appimage -nek is szüksége van egy bizonyos alaprendszerre (nagyon fapados disztrókon nem indulnak el), tehát az appimage sem tökéletesen független, de a tervezés szintjén ez volt a cél.
-
válasz
tordaitibi #84327 üzenetére
Akkor neked kell örülnöd leginkább!
A fejlesztő a többi projektjével akar továbbiakban foglalkozni, a Mint egy ideje integrálja a rendszerébe, ezért veszi át, hogy ne tünjön el a balfenéken. Berakják az Xapps csoportba, de gondoskodnak arról is, hogy más asztali felületekkel is működjön. (gyorsba ennyit vettem le mobilon a linkelt cikkből)
K0zm0 komának thnx a jó hírért!
Bár sose használom a TS-t....talán mert ez olyan rencer(LMC), ami nem lesz soha kampeca!
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi #84327 üzenetére
Kb.1.5-2 hete, Arch alapu rendszereken az "rsync" verziofrissitese
atmenetileg hazavagta a Timeshift uj visszaallitasi pont kesziteset.
Par napnak el kellett telnie mig egy Timeshift frissites megoldotta
a problemat. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84174 üzenetére
Na most az van, hogy VBox-ba tolok egy Fedora aktuell rendszert. Azon Timeshift-elek majd és a pillanatképet meg átviszem egy "fiók alján porosodó" notira.
Majd meglátjuk. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #84172 üzenetére
Jól van. Beültetted a bogarat a fülembe és el kezdtem én is hányni a forgácsot.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84169 üzenetére
Mondjuk a súgó 3. pontja nem egészen világos. [link]
1: Ha mondjuk a rendszer partíció struktúrájából valamelyik partíció formázva lett, akkor visszaállítható.
2: Ha a rendszer lemez meghibásodott.
Az első pont elég egyértelmű. Csak formázva lett véletlenül egy partíció, de nem lett törölve a partíciós tábla.
A kettes pont alapján szerintem kuka a lemez és kell egy másik. Oké. Hagyjuk szűzen, vagy alakítsunk ki pontosan olyan struktúrát? Mint ami a tönkre ment lemezen volt? Aztán arra tegyük vissza Live-ból a kívánt pillanat képet?Nem tartom kizártnak, hogy esetleg kell az fstab-bal meg a grub-bal is mókolni. De inkább azt mondanám, hogy ha mindent mentesz. Akkor a full rendszert át tudod "klónozni" egy másik, esetleg szűz lemezre is akár.
Most nem tudom kipróbálni, pedig b.........a a csőröm.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #84169 üzenetére
Ezek voltak a beállításaid a mentést illetően? Tehát a létező összes felhasználó, összes létező fájlja? [link]
Default: Exclude All Files (ilyenkor csak a minimális rendszerről készül pillanatkép)
Viszont nekünk minden is kell, ezért szerintem: Include All Files oszlopra kell átkattintani és utána csinálni egy pillanat képet.
A pillanatképet kitenni egy külső eszközre. Bebootolni az adott rendszer live ISO-jával. Majd arra feltenni a csomagtárolóból a Timeshift-et. Majd a TS-ből betallózni a pillanatképet és kijelölni a céllemezt, hogy hová tegye fel.
A céllemezzel semmit nem kell csinálni csak legyen elérhető.Most megpróbáltam így az élő vasról bevinni a gépem VBox-ba, csak kifogytam a tárterületből. Így most nem tudom tesztelni.
Nálad, anno valami el lehetett szúrva.
-
leviske
veterán
válasz
tordaitibi #84104 üzenetére
Köszönöm az ötletet. Egyelőre még nem engedtem rá frissítést az új rendszerre. Viszont ez nem jelentené azt, hogy fstab-ba is bekerül. Vagy ezt a Dolphin külön configban kezeli?
Bár miután még ebben a verzióban is akad a hang hangerő változtatás esetén, valószínűleg tényleg felhagyok a Tumbleweed telepítgetésével. Már csak azt nem tudom miért is töröltem a Fedora+KDE párost előzőleg.
-
válasz
tordaitibi #84106 üzenetére
Grub customizer
Vagy letörlöd az aktuálisat és lockolod az előzőt.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #83832 üzenetére
Én a sörösdobozt tartom közvetlenül a gép mellett, hogy ne fagyjon le. Nem is tette, szóval működik
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83830 üzenetére
kíváncsi vagyok ezt vajon poénból veszik vagy komolyan...
azt kell hogy mondjam én is vennék ilyet mert hatalmas poén -
törölt tag
válasz
tordaitibi #83791 üzenetére
Egyelőre én is így csináltam.
Most nincs kedvem vacakolni tovább vele, így írtam egy script-et, ami boot-ot követően 15mp után leállítja, majd 5mp után újraindítja a service-t.
Na így rendben van a kapcsolat.Hát ez van. Egyelőre marad "magic", hogy normál indításnál miért nem jó.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #83791 üzenetére
Persze, gondoltam erre, de ezzel a valódi problémát nem sikerül kideríteni és elhárítani.
Mivel nem kritikus a dolog, inkább "nyomozni" volna jó az okot kiderítendő.
Szóval igazából nem automatizálni szeretném a "tákolást", hanem elhárítani az okot.
De érthetetlen számomra, hogy miért csinálja így.Régebben Ubuntu 20.04 Server volt a gépen (talán régebbi qbittorrent-nox-al) és ott nem volt ilyen gondom. Más nem változott azóta. (illetve egy plusz hdd került be, de annak sok köze nincs a dologhoz)
Szóval, valami magic van a háttérben
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #83764 üzenetére
Hát, a config szerint azt használná, igen. "adjustment-method=randr"
Szóval ez is bukta. Nem tudom hogyan lehetne állítani. -
Silent_Bob47
tag
válasz
tordaitibi #83720 üzenetére
"Ha mindkettő lassú, a gépen meg csak usb2 van, akár egy szép hétvégi számítástechnikai elfoglaltság is lehet. "
Nincs gond, ha nem indul grafikus felület. SSH -zni, meg MC -zni nem kell grafikus környezet. A Debian/Fedora/Arch pont abbban jók, hogy eléggé meg tudod szabni, hogy mi települjön, és még egy USB 2 -n se lassú. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #83720 üzenetére
Majdnem: Egyik USB-s eszköz pendrive amire a telepítő ki lesz írva,a másik USB eszköz pedig egy USB->SSD átalakítóval ellátott meghajtó(elég 250 GB-os SSD is) amire a linux felkerül.Ugyanúgy tudja használni,ha nem húzza ki a pendrive-ot (vagy amíg nem nyomja le a készenléti módba).
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83717 üzenetére
nyem
így is magyarítottam amit lehet. a júzert nem. az a felhasználó lenne
szerk: bocsi, befejeztem az offolást
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83714 üzenetére
látens? kikérem magamnak
igenis a /bin/login alkalmas init processnek
viccet félre, nyilván van rajta másik júzer is, az authornak tényleg csak annyit kell tudnia hogy szöveget lehessen vele szerkeszteni, egy rc-service-nek meg az hogy felszinkronizáljon szépen minden változást a szerverre ami az author home könyvtárában történt egy git commit formájában
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83707 üzenetére
flashback arra hogy 2015-ben asztali gépnek én még mindig egy Pentium III-ast használtam kimaxolt konfigban, egy Matrox G450 vidikarival. mit mondjak, webGL nem nagyon volt
-
válasz
tordaitibi #83661 üzenetére
Igaz, hogy ez egy i7-3740QM és komolyabb terhelésre van tervezve, de ez kb 70 fokig nem kapcsolja be a ventiket és ez 45W TDP-s, a tied kb harmada lehet, de az elektronika hőtűrése az minden eszköznél közel azonos, szóval neked azzal az értékkel nem kell aggódnod.
Belekalkulálhatod, hogy a i7-3740QM-nek 105 Celsius a küszöb, nálad meg 90 Celsius, de a tartós 60-65 fok az így is OK.
-
válasz
Szerintem igen. Az elektronikák tervezése esetében folyamatos 80 fok félvezető hőmérséklet elfogadható volt hosszabb távon is. Azt sajnos nem tudom, hogy mit mutat pontosan a hőmérő, de nem hiszem, hogy a mai világban 15 fok különbség lenne a hőmérő és a szilícium lapka többi része között.
A CPU World-ön 90 foknak írják a max működési hőmérsékletet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Igen. Ez a 65 fok közelében sincs a "meleg"-nek.
Ami számít, hogy a gyári dolgok helyett normális pasztát tegyél a procira, ami évek múlva se szárad ki. Pl. Artic Cooling MX-4, olcsó és fasza.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
tordaitibi #83629 üzenetére
Nem a mountolással van gondom. Azok az fstab-ban be vannak állítva UUID-vel fixre, ahogy nálad is. Az eszközhivatkozások váltakoznak reboot után ( /dev/sda, /dev/sdb, /dev/sdc, /dev/sdd). Ezeket szeretném fixálni, mert pl. ha szeretném a meghajtó S.M.A.R.T. értéketi vagy csak a hőfokát lekérdezni, akkor azzal kell hivatkoznom rá, de mivelhogy rebootnál random kapják meg az eszközhivatkozásokat rebootonként meg kell keresnem melyik melyik meghajtóra hivatkozik.
Egyébként az fstab-om így néz ki:proc /proc proc defaults 0 0
PARTUUID=ffd1282e-01 /boot vfat defaults,flush 0 2
PARTUUID=ffd1282e-02 / ext4 defaults,noatime 0 1
UUID=a978644c-6153-4ed2-bfbe-6ff3289d348a /mnt/wdred1tb ext4 defaults,auto,users,rw,nofail,noatime 0 0
UUID=3fe76ad3-a46c-4bf0-94e2-a41821b3d3f2 /mnt/sgot5tb ext4 defaults,auto,users,rw,nofail,noatime 0 0
-
Staradder
tag
válasz
tordaitibi #83537 üzenetére
Nem néztem hogy melyik verzió mert friss telepítés bíztam benne hogy valamelyik újat rakja fel. Más gépet és a linuxost is látja kommunikál ssh-n és böngészőn is elérem. Más hálózaton már többször is sikerült sambat beállítani és elérhető. De ennél nem.
Halozati es megosztasi központba még benézek. És kikapcsolom a tűzfalat. -
válasz
tordaitibi #83528 üzenetére
BIOS/MBR rendszer esetén a legegyszerűbben járható út szerintem az hogy bemásolt haszontalan MBR-rel rendelkező , de egyébként ép rendszert valahogy bebootolom. Például úgy , hogy azon a vason elindítok egy linuxot és utána lefuttatok egy sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg parancsot és ez így a saját grub menüjébe felveszi a lenyakazott linuxot. Ezután újraindítva a linux grubmenűjéből a fejetlen linuxomat indítom el és következhet a sudo grub-install /dev/sdX , majd a sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg és feje lesz a fejetlen linuxnak és ezután már ép a rendszünk. A linuxot hagytuk cselekedni , hogy csinálja meg magát és nem nekünk kellett gondolkodni helyette.
-
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #83528 üzenetére
Elkezdtem gondolkozni hogy én voltam-e az egyik alany,de lehet összekeverlek valakivel(mert volt szintén valaki aki image-el próbálkozott).
Egyébként meg nem szükséges a "set prefix=($root)'/boot/grub'
" sor haconfigfile $prefix/grub.cfg
átírod erreconfigfile /boot/grub/grub.cfg
mert már az első sorban megadtad neki a root helyét.
Ugyanakkor a grub-update-el körültekintően járj el mert képes hülyeséget csinálni a konfigfájlodból. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #83485 üzenetére
"Tényleg töklogikus, mindenhol ez a neve hogy pulseaudio-equalizer, az indítója meg qpaeq
"
Ha úgy nézzük van némi logikája,próbáljuk csak elemezni ezt a nevet:
q - qt felülettel rendelkezik(lásd #83476 - ráadásul python nyelven íródott)
p - pulse
a -audio
eq - equalizer.
Talán így megjegyezhető. -
growler
őstag
válasz
tordaitibi #83478 üzenetére
A "qpaeq" parancs megnyit valamit ? [link]
Nalam (Mint 19.2) megnyit egyfajta grafikus feluletet, de nem
mukodik. -
gregory91
senior tag
válasz
tordaitibi #83476 üzenetére
Hozz létre egy indítóikont,a név mezőbe írd be a alkalmazás néhány betűjét,kiválasztod az ajánlásokból a megfelelőt majd kitölti a mezőket(a parancs-nál ott lesz a futtatható fájl is).Ha nem töltené ki automatikusan akkor ments el és nézd meg ismét a indítóikon szerkesztése menüpont kiválasztásával.
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi #83476 üzenetére
Ha jol tudom, van Manjarod - arra telepitheto a
pulseaudio-equalizer
. -
growler
őstag
válasz
tordaitibi #83471 üzenetére
[link] ? (20.04-re vagy ujabbra)
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83471 üzenetére
pulseaudio-equalizer
a legelső találatom volt DDG-n, ez megfelel? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #83467 üzenetére
Az hogy tud róla, az nem azt jelenti, hogy ismeri is a Linuxot. Én is hallottam róla az Ubuntu 8.04 előtt, de amíg nem olvastam a cikket a beszélő Ubunturól és néztem meg mi az, addig igazából nem sok fogalmam volt a Linuxról. Ergó Windows volt a gépemen, nem is láttam mást sehol akkoriban.
Bici: nekem meg van egy ma is fasza Canon scannerem, amit csak Linux alatt lehet használni, mert XP után nem adtak ki rá drivert és már Win7-en sem megy. -
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83467 üzenetére
így tiszta, csak nincs igazad. Linuxot egy csomóan tényleg nem ismerik, maximum valami elejtett megjegyzésből hallottak róla hogy létező dolog de hogy az mi azzal még érintőlegesen sincsenek tisztában. ugyanúgy ahogy ha nem ismerted előtte a dolgot, mondom neked hogy CRISPR-CAS9, a szót hallottad de nem tudod mi az.
meglepődnél mennyien vannak így. -
válasz
tordaitibi #83443 üzenetére
Más a két tábor, de nem fair a teljes windows tábort egy kalap alá venni. Ők nagyrészt azokból állnak, akiknek "a windows" és "a gép" között nincs különbség, ha valami nem úgy műxik, ahogy elvárnák, akkor "szar ez a gép".
A tudatosabb windows felhasználók már hallottak linuxról, de nem próbálták ki hosszú távon a linuxot. Jellemzően vagy csodákat hallottak róla, vagy azt, hogy szopás az egész a terminal miatt.
Elenyésző azok száma, akiknek mindkét rendszerrel van komoly tapasztalata. Ők még a linux júzereknél is kevesebben vannak szerintem.
Ezért felesleges ezen vitázni, mert a vitázó felek szinte biztosan nincsenek tisztában legalább az egyik rendszerrel.
-
válasz
tordaitibi #83442 üzenetére
Igazán megható egy ilyesfajta quasi megemlékezés Tibikomám!
Mégiscsak jó ötlet volt, hogy próbáltam az idegeidre menni anno!
Windows rendszerek hibái.... hű ez gondolom igencsak terjedelmes írás lesz! Nagyon szükséges és hiánypótló mű lesz, így látatlanban is tudom. De hogy tudok majd belekötni, ha 8 éve nem használok Wint.....
-
válasz
tordaitibi #83416 üzenetére
Tibikomám, annyira szépeket írtál rólam, látod ez van, az idő megszépít mindent. Egyébként tényleg előre tud vinni a parázs vita szerintem is!
Pár segítő mondatomon anno nem mosolyogtál őszintén, de én igen.
Valahogy ez standardizálódni látszik:
Lassan tényleg unalmas a folytonos nyekergésed. Debianhoz tanulnod kell, sokat, qrva sokat. Ha az alapokat kihagyod, akkor viszont semmi értelme itt aszkétikáznod.
Rakj már fel egy nyamvadt Winx-et aztán felejtsd el a Linuxot!
Használj abszolút kezdőknek való disztrót és kezdd el az elején, mert ez így siralmas. Felraksz egy nem kezdő disztrót és nem tudod használni! Honnan is tudnád, amikor még a legkezdőbarátabb Linux Mint-et sem tudtad? [link]
Az eddigiek és a most leírtak alapján is azt lehet mondani, hogy az alapvető dolgokkal, fogalmakkal nem vagy tisztában és ez a problémáid gyökere.
Mint többször szóba került, a Te skilledhez még nem a Debian való. Mégis azt használod. Ez a Linux hibája lenne vagy a Te hülyeséged? [link]Aki megelégedéssel használja 8 gépen a Windowst, de azért felrak egy Linuxot is, hátha attól ugyanazt kapja csak még jobban, no azoknak 100%-ban csak a baja van a Linuxokkal.
Hát igen, kicsit nyersen őszinte....
De azóta ezeken rég túlléptünk és nagyon jól eldiskurálgatunk mindenféle problémákon.
A dícsérést köszi, bár itt rossza az arány: ....néha még igaza is van. Néha?
-
fatpingvin
addikt
válasz
tordaitibi #83435 üzenetére
én hozzászóltam, bár a megállapításom eléggé univerzális. ennél jobban viszont nem szeretnék belemenni
-
Kacsasült
tag
válasz
tordaitibi #83416 üzenetére
Annyit kerdeztem, hogy ki miert hasznal linuxot? Ebben a kerdesben hol talalhato meg az, hogy a rendszert szidom? Mikor irtam egyszer is olyat, h szar a rendszer? Nem probaltak segiteni 25-en 100x, hanem segitettek 25 100x...hasznalom a linuxot, sose szidtam...vagy kevertek valakivel vagy ertelmezesi gondjaitok vannak
Ubyegon2 - legyszives idezz tolem, olyat h leszarozom a linuxot, vagy olyat, amivel serelmek ertek a linuxot... Olyan szavakot hasznalsz, hogy hoborgok...ezutan ne mond azt, h nem vagy tiszteletlen
-
cigam
titán
válasz
tordaitibi #83383 üzenetére
Nem Inteles, Ryzen 5 3500 a CPU/GPU van benne. Mondom, ha kikapcsolom a "Frakcionált" méretezést, akkor elmúlik. szóval inkább szoftveres problémának tűnik. Pedig ezzel a 125%-al pont jó nagy lett minden (rossz a szemem). Oké bejelentkezés előtt toljam ki valamelyik sarokba az egeret, de feledékeny is vagyok
Most látom, hogy X11-et mutat a "Beállítások" Névjegy menüpontja. Ubuntu-ék nem tértek át Wayland-ra?
-
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #83363 üzenetére
Összességében - nagyjából egyetértek veled ;-)
Én egyáltalán nem komplikálom túl a dolgokat, igaz, piszok régóta linuxot használok. Abban meg megbízok ;-)
De!
Nem vagyok egy vírusszakértő, de úgy tudom, hogy nagyon sok olyan kártevő van, ami felkerül a gépedre, és a "jelre vár", hogy valamit csináljon: nagyon csendben van, nulla procihasználat, nulla adatforgalom, csak vár. Aztán amikor a teremtője eljuttatta már több ezer, tízezer vagy százezer gépre a kis programját, akkor (pl. pénzért, megrendelésre) indulhat a buli: DoS támadás, spam áradat, akármi. Szóval az, hogy nem ugrik fel 5 másodpercenkét valami hülye ablak, meg nem foglalja el állandóan a teljes sávszélességedet valami azonosíthatatlan hálózati forgalom ;-) , még lakhat ez-az a gépeden!
Persze, itt elsősorban a Windows-ra gondolok, mert egy átlagos Linux-os asztali gép sok veszélyt nem rejt magában.
Vírushíreket én szerintem nem nagyon olvasgattam még soha - na jó, régen voltak kézzel leszedhető, visszaállítható stb. történetek, de az már régen volt ;-) Kell egy olyan vírusellenőrző, ami valószínűleg jó, aztán naprakészen kell tartani, ennyi... Ott (a fejlesztő csapatban) ül sok-sok ember, aki nem hogy olvassa, de írja a vírushíreket, szerintem nyugodtan rájuk bízhatja magát akárki ;-)
Ha meg egy gép egy kicsit is gyanús, én nem szoktam szórakozni (főleg, mióta a hardverek elég izmosak) , mentek, újratelepítek, és annyi. Mert lehet futtatni többféle offline meg online vírusellenőrzőt, meg mindenféle kártevő irtót, prímán el is lehet vele egy napot tölteni ;-) De ki garantálja, hogy valóban vírusmentes lett a rendszer?! Nem egyszerű, sokszor látszanak, érezhetőek a sérülések, a széttúrt rendszer furcsa lesz, azt még rendbe szedni... Időpocsékolás.
Szóval kb. ennyi a véleményem: ha nem kimondottan Windows-ra van szükség, akkor valami Llinux, Windows esetében meg legyen friss a rendszer, legyen rajta rendes vírusvédelem, LEGYEN MENTÉS (ez Linux alatt is igaz) , aztán ha gyanús a rendszer, akkor újratelepítés.
Ja, esetleg valami DNS szűrést még be lehet vetni, az sohasem árt :-)
Ennél többet nem nagyon lehet tenni, ezért izgulni és túlkomplikálni is kár ;-) -
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #83358 üzenetére
"22 év alatt egyetlenegy támadás nem ért, semelyik platformon"
... ez akár egy vérprofi (a világ legjobbjai közé tartozó) "rendszergazda" utolsó mondata is lehetne, mielőtt páros lábbal kirúgják - mert már vagy egy éve feltörték az általa felügyelt rendszert, és azóta szivárogtak a szuper titkos adatok a konkurenciához, ellenséghez, akárkihez ;-)
Akkor gondolod, hogy egy otthoni felhasználó 100% biztonsággal tudja nem hogy azt, hogy az aktuális, két hete telepített rendszere talán még csak az övé, hanem azt, hogy 22 év alatt még egyszer sem garázdálkodtak a gépén???
Nem kötekedésből, tényleg, de ez nagyon jó, az önbizalom sohasem árt :-) -
válasz
tordaitibi #83337 üzenetére
A Te adataid, információid, a Te dolgod.
Vannak azonban olyan jelenségek, amelyek mellett nem szabad elmenni - nálad is tetten érhető néhány, pl. idegesítenek a biztonsági hibák, pedig nem véletlenül kapnak publicitást. Egyrészt a gyártókat rákényszeríti a javítások elkészítésére, másrészt felhívja a figyelmet a javítások telepítésének szükségességére, plusz a munkahelyen megkövetelt biztonságtudatossági szint átszivárog a magánéletbe, amelyek szintén nagyobb online biztonságot adhatnak, plusz a privát szféra védelmét is erősíthetik.
Eszetlenül fals az a fajta megközelítés, miszerint "nekem nincs titkolnivalóm". Jónéhány ilyen esetben kértem az illető fő email címét és jelszavát, tudod hányan adták meg? Úgy van, senki...
Még pluszban ott vannak azok a userek, akiket saját maguktól is meg kell védeni - lásd autologin, biztonsági frissítések kikapcsolása, megbízhatatlan források használata, téves elképzelések a "megbízható" oldalakról, Windows-on UAC lelövése -, mert fogalma sincs ezen akciók lehetséges és igen nagy valószínűséggel bekövetkező következményeiről.
Rövid történet: egy családtagnak vettünk ajándékba új laptopot, az első loginja után riasztott a Defender; könyvjelzők között legalább 10, ismerten vírusterjesztő oldal...
-
K0zm0
aktív tag
válasz
Van igazság abban amit írsz, például telefonon nekem sincsen zárképernyőm. Viszont minden máshol van és egy igen egyszerű okból.
Abban igazad van, hogy a kutyának nem kellenek a családi fotók és videók DE ha például megszerzi valaki a telefonod, vagy elveszíted, simán kiadhatja magát, hogy ő te vagy.
Van a telefonodon MobileBanking app? (Nekem nincs, ha utalni kell leülök a gép elé, és kártyát használok mindenhol.) Már szedi is le a számládról a pénzt, hitelt vehet fel a nevedben és a két lépcsős hitelesítés sem menthet meg, amíg a banknál nem jelzed a hibát, mivel a SIM kártyád a telefonban van, amire jön a megerősítő SMS. Nem beszélve a bizamas e-mailekről és egyéb kompromittáló adatokról.
Abban erősen egyet értek veled, hogy az embernek SEHOVÁ SEM szabadna használni biometrikus azonosítást. A hideg kiráz tőle, hogy ezek az adatok hová, milyen adatbázisba kerülnek. Aki azt hiszi, hogy ez csak a helyi eszközön tárolódik, szerintem naív és a homokba dugja a fejét. Hamarabb veszem a fáradtságot, hogy megjegyezzek egy erős jelszót, mint hogy valahol önként és dalolva megadjam az ujjlenyomatom.
Tudom az arcfelismerés lényegében már minden utcasarkon és a zsebünkben is ott van, de legalább ennyiben legyen már ez az én döntésem.OFF: Tudja mi történt @ubyegon-nal? Láttam kapott egy banánt valami miatt...
-
törölt tag
válasz
Menteni, menteni, menteni. Mindent is! Abból vissza lehet állni.
De igazából ez lenne a lényeg, hogy az ember fia tudja már eldönteni, hogy mi a fontos számára. Azt meg védje meg, tegye visszaállíthatóvá. -
válasz
tordaitibi #83331 üzenetére
Nem, nagyon nem mindegy. Tegyük fel, hogy egy másik alkalmazásban van RCE hiba, ami működik user szinten és máris nem elhanyagolható, hanem óriási biztonsági lyukad van.
zoltanz: én sem, ha szeparált környezet kell, csak másolok egyet a sok vm-ből és hajrá.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #83331 üzenetére
Ha van még kedved bíbelődni a flatpak-es Viber-el. Próbáld meg a külső eszközödet mountolni valamelyik saját könyvtáradba. Ne a
/media/user/
-alól használni. A minap volt itt snap-es Foobar-al is probléma. Hasonlóan az sem látott ki a user saját könyvtárából.
Mondjuk nekem ElementaryOS-em van és használ flatpak-et. Lehet rápróbálok, Viber-em az ugyan nincs. De nézek valami app-ot, aminek külső eszközről kell cucc. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #83321 üzenetére
Mikor ezt a korszakomat éltem, akkor én is terveztem a T-S paraméterek alapján dobozt a WinISD progival. Megépítettük, rendes anyagból. Aztán borzasztóan szólt.
Végül random átépítve egy extra deszkával alagutat képezve jó lett. - a hiba abban volt, hogy a bóvli MNC Eclipse I széria hangszóróira volt pénzem... No de ez már más topic.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest