Hirdetés
- 
			  PROHARDVER! Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz  ubyegon2

üzenetére ubyegon2

üzenetéreÁtnéztem mindent amit tudtam. Live rendszeren érdekes módon az fsck azt mondta, h használatban van az nvme pedig se a dfse amountnem mutatta, h fel lenne csatolva. Mindegy, ssh-n megnéztem a hdsentinel-t, minden ok:body@bodyserver:~$ sudo ./HDSentinelHard Disk Sentinel for LINUX console 0.20.10851 (c) 2023 info@hdsentinel.comStart with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...HDD Device 0: /dev/nvme0HDD Model ID : GIGABYTE GP-GSM2NE3128GNTHDD Serial No: SN194108904664HDD Revision : EDFM00.2HDD Size : 122104 MBInterface : NVMeTemperature : 15 °CHighest Temp.: 15 °CHealth : 91 %Performance : 100 %Power on time: 742 days, 9 hoursEst. lifetime: 896 daysTotal written: 2.03 TBThe status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): Available Spare (Percent), Percentage UsedNo actions needed.Akkor az nvme-cli-vel megnéztem a partíciók "align-itását". Azok is rendben vannak. És a smart log is: body@bodyserver:~$ sudo nvme smart-log /dev/nvme0n1Smart Log for NVME device:nvme0n1 namespace-id:ffffffffcritical_warning : 0temperature : 15 C (288 Kelvin)available_spare : 100%available_spare_threshold : 5%percentage_used : 9%endurance group critical warning summary: 0data_units_read : 3.581.288data_units_written : 4.361.099host_read_commands : 26.127.680host_write_commands : 152.044.287controller_busy_time : 13.756power_cycles : 59power_on_hours : 17.817unsafe_shutdowns : 21media_errors : 0num_err_log_entries : 567Warning Temperature Time : 0Critical Composite Temperature Time : 0Thermal Management T1 Trans Count : 0Thermal Management T2 Trans Count : 0Thermal Management T1 Total Time : 0Thermal Management T2 Total Time : 0Szóval csak vakarom a fejem - miközben most tök jól megy a rendszer. De ha itthagyom és napközben be akarok ssh-zni tuti szét lesz hullva  Meg kéne próbáljam frissíteni a fw-t ezzel a gigabyte cuccal? Csak az elég macerás ahogy nézem: kéne egy win-es gép szabad nvme slot-al. Azt nem tom, h hozom össze  #91670Warton: 
 Én fw frissítéssel nem játszanék wine-al az tuti  
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

CPT.Pirk
 CPT.Pirk