Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz core i7 #62055 üzenetére

    Az XP is elhasal, mert az alatt már a modern böngészők nem mennek.

    Én 32 bites Sparky Linuxot vagy AntiX-ot javaslok rá, elsősorban IceWM felülettel, esetleg Openbox vagy LXDE felülettel. A böngésző attól függ, hogy mennyi RAM van benne, 2-4 GB-nál mehet a Firefox vagy a Pale Moon, 2 GB RAM alatt meg Falkon (régi nevén QupZilla) vagy Midori vagy Slimjet. El lehet azért rajta böngészni alap oldalakat, de nem túl sok füllel, meg a reklámokat, JS-eket érdemes kiegészítővel tiltani.

    Sokban függ attól is, hogy milyen P4-es gép, mert más szinten van egy 1,4 GHz-es 423-as foglalatos Willamette P4 (főleg, ha SDRAM-mal, vagy RD-RAM van szerelve a gép), egy 2,6 GHz-es 478 foglalatos Northwood HT-s P4 a DDR1 korszakból, meg egy 3,6 GHz-es 775 foglalatos, C2D magra épülő Pentium D 960-as DDR2 vagy DDR3 RAM-mal megtámogatva. Mindegyik P4-nek van aposztrofálva, de már csak az FSB alapján dimenzionális ugrás van közöttük (nem beszélve a cache-méretről, magszámról, 64 bites támogatásról).

    Egy átlag P4-en már az XP sem hasít, mire felfrissíted SP3, SP4 szintre, meg az IE6 lecserélődik benne IE8-ra, onnantól fogva szépen beduplázódik a hardverigénye, és 1 GB RAM már szinte elég se lesz neki, meg eléggé lassan is fog futni. Tehát XP és XP között is óriási különbség van. Az XP SP0 vagy SP1 még ment 300 MHz-es P2 procin 128 MB RAM-mal. Sovány Linuxszal meg be lehet menni az XP SP3-SP4 hardverigénye alá.

    De ahogy egy másik fórumon írta valaki: P4-es gépre leginkább csipketerítőt érdemes rakni virágvázával :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák