Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Sinisi #47096 üzenetére

    Hát igen... bár benne volt a linkben, de lehet úgy kellett volna kezdenem, hogy először VirtualBox / VMware alatt kéne csinálni egy próba telepítést, vagy eleve egy pendrive-ra telepíteni. Szóval elnézést! :R

    Partícionálásnál lehet bonyolítani + swap & home partíciókkal, de elég akár a teljes rendszert a / gyökérbe csatolni, aztán kész. Illetve, ha ennyi RAM van és nem akarsz hibernálni, akkor a swap sem szükséges. De most nálad az sda5-re csak a home lett pakolva, viszont a rendszernek nem lett külön gyökérpartíció csinálva?? Előbbinek eleve sok a 25 GB, illetve a rendszerbetöltőt a főlemezre = sda kellett volna rakni. Vagy, ha pl. azt akarod, hogy megmaradjon a Windows rendszerbetöltője, akkor ezzel a megoldással oda, ahova a rendszer is települ. Továbbá a Mint most nem bootol be, csak a GRUB települt, illetve UEFI-s gép (mert van EFI partíció)?
    A Windows lemezkezelőben lévő RAW partíció az mikori állapot? Mert mondtam, hogy nem kell formázni és azt unallocated = nem lefoglalt típusúnak jelzi. Az Ext4-et meg aszem kifogástalan elsődlegesnek.

    Ha nem bootol be a Mint, akkor megpróbálhatod a fentiek alapján újratelepíteni, vagy eleve az Ubuntut feltenni az adott partícióra. De, ha UEFI boot van, akkor macerásabb, külön EFI partíció kell stb.
    Vagy, ha van kéznél egy Windows telepítő, akkor akár meg lehet próbálni azzal helyreállítani a saját rendszerbetöltőjét. A korábban linkelt hsz-ben arra is van példa.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák