Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    Legnagyobb tiszteletem a LINUX világnak! (Greetings)

    Többéves elhatározásomnak most eleget téve vettem egy Laptopot. Ezzel tényleg a Dekstop géptől teljesen függetlenül, szabadon, elkezdhetem tanulmányozni a linuxot! Haladó szint a cél. A megvalósítás eszköze a Debian (mert ez a kiszemelt). Tudom tudom hogy kezdőknek nagyon nem ajánlott, de egy végzett informatikusnak nem lehet probléma tanulni.

    Nos a szoftveres megvalósítási terv: Debian AMD64 alaprendszer.

    A fentiek alatt azt értem, hogy nem kívánok használni GUI-t, csak CI-t. Ez természetes. Parancsokat akarok tanulni használni, könyvtárszerkezetet megismerni, stb. És utána majd jön a többi.

    Engem kifezetten érdekel a terminál világa az egyszerűsége és egyben nagyszerűsége miatt.

    Tudtok esetleg olyan oldalt ahol terminálba futó szoftverek között tudok guberálni?

    Apropó: Netinstall CD-t töltöttem le, bár ahogy olvastam másutt, nem igazán ismeri fel a WIFI-t. Pl. ez a probléma érdekel hogy miért nem, és hogy lehetne mégiscsak felismertetni vele. Gondolkodtam hogy letöltöm az 1. DVD-t hogy net nélkül menjen fel az alaprendszer. 1. DVD elég ehhez?

    Hogy miért is nem javaslom magamnak a NEt-es telepítést? Ha állandóan frissíti a csomagokat sosem fogom őket megismerni. Tehát én egy standard-t akarok és sorba fejlesztem ismereteim!

    Előre is köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Új hozzászólás Aktív témák