Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

válasz tordaitibi #106670 üzenetére

Tőlem nem idegen a terminálos felület. Bármennyire kezdő, bízom benne, hogy tud olvasni. Minden szükséges információk oda van írva, hogy tudja mit kell kiválasztani. Értem én hogy csak a halott kezéből lehet kicsavarni az egeret, de ott sem tanácsos vakon kattintgatni, várva, hogy mi fog történni.

Ugyanakkor az Acronis programja nem csak fizetős, előfizetéses! Évi 16e Ft-ot kérnek a használatáért. https://www.acronis.com/en/products/true-image/comparison/
    Nem túl korrekt egy fizetős programmal összehasonlítani(ráadásul ha jól tudom ez is csak szektor szintű másolatot készít az ext4 fájlrendszerű partíciókról!). Ha már mindenképpen GUI megoldást keresel, legalább egy hasonlóan ingyenes megoldást állítanál párba vele.
    Nem egyszer ki lett hangsúlyozva, a többivel ellentétben a Clonezilla, csak a foglalt területekről készít mentést. Így egy 1TB-os lemezről, amin csak 200GB foglalt, egy 200GB-nál is kisebb lemezképet készít, mivel csak a foglalt szektorokat menti, és a lemezképet röptében tömörítve menti le. Szerintem ez van akkora előny a többivel szemben, hogy egy totál kezdő is lenyeli a békát, és a karakteres menükön keresztül kezeli. De szó volt a Rescuzilla-ról is, ami egy GUI-s forkja.
    Szóval én nem ajánlanék egyből egy fizetős programot csak azért, mert GUI.
    Ja és a tud magyarul:

IstvánLászló
    Amikor kimész, és sötét a képernyő, lépj át terminálba, és nézd át a hibanaplókat, mire panaszkodik. Az nVidia VGA nyílt, vagy zárt verziójú? Én a VGA környékén keresném a hibát.

Új hozzászólás Aktív témák