Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
egyértelműen arra asszociált, hogy nem vagy konzol/terminal-barát.

Persze
hszen en 20+ evig Wndowst hasznaltam munkara, otthon jatekra, aztan netezni is es miutan lattam a Linux is (szep) ilyen, akkor kezdtem csak kiprobalni
Most van meg csak, hogy a gepeimen nincsen Windows max 2 eve, de van egy laptopom amin csak az van, mer sajna muszaj (munkagep)Egyáltalán nem baj szerintem, hogy leírtad a folyamatokat, hardvereket az őskortól kezdve, hiszen egyrészt érdekessség, nosztalgia is, másrészt ez az út vezetett sokaknak a home user Linuxozáshoz.

Koszonom
Talan meg el lehet ehez mondani, mint erdekesseg, hogy pl az Amiga OS de fokepp a PC OS2 Warp az Unix alapokon nyugvo rendszer volt
Mindekozben pedig PC-n szerverkedni halozatozni cegeknek Novell, ami csak CLI-ben letezett, es mar a NET-es koszakban jott az, hogy a PC-s serverek egyre jobban UNIX ill a Linuxbol alltak, kesobb egyre tobb HomePC-t kerult Linux webserverekkel a "server farmokhoz" amiket kesobb server hotelnek neveztek el
Ezek a gepek tobbsege 95% magangepek voltak, amiket tudjuk mire is hasznaltak
es itt vagyunk ma, ahol es amikor egyszeruen egy magamfajta user, aki nem azt szeretne, h a oprenszeren csodalkozzon, hanem a gepet hasznalja a programokkal, vagy multimediazzon rajta, az szinte tudomast sem vesz arrol, hogy milyen oprenszeren fut a mizeria - akkor kellett amikor elegem volt abbol, hogy mindennap a windows kivansagait kellett teljesitenem es ez mar bosszantott annyira, hogy mennie kellett
Na most innen visszatalalni a terminalhoz nem kis dolog, de nem is latom kozellensegnek, a Linux az egyetlen ilyen ami 100% CLI is meg GUI is
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Poco F7 – bajnokesélyes
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

hszen en 20+ evig Wndowst hasznaltam munkara, otthon jatekra, aztan netezni is es miutan lattam a Linux is (szep) ilyen, akkor kezdtem csak kiprobalni
CPT.Pirk