- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Fél millás monitor, usb-c? ugyan minek. Pip, pbp, kvm? kinek kell az... :/
Az ár és a fasza woled panel miatt lehet jó választás ha a fenti néhány hiányosság valakit nem zavar. Sajnos ebben az árkategóriában nem is nagyon van olyan ahol ezek a fícsörök mind benne vannak.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
ÁÁÁÁÁdi
csendes tag
Nem, én még nagyon az elején előrendeltem az elsőt jún 3-án kaptam meg. Ha elállok már nem tudtam volna a következőt 20%-kal olcsóbban megvenni mert végetért az előrendelési akcio, viszont ahhoz hogy cserét kapjak az eredeti vásárlásra, bizonyítani kellett hogy nem csak én hülyültem meg és valóban hibás a termék, ezért kellett elvinnem az LG szervízbe, ami teljesen érthető. Szóval egyébként egyszerűbb lett volna az elállás valóban.
-
ÁÁÁÁÁdi
csendes tag
Hát nemtudom, nekem ilyen monitorom van, az első panelhibás volt, fehér - szürke alapon jött ki, a kijelző bal oldalától számítva a kijelző 80% sárgás fehér árnyalatú volt, a kijelző maradék 20%-a a jobboldalon meg hideg kékes fehér, elvittem gariba, kaptam rá egy cserét, na másodiknál pedig a színek voltak totál túlszaturáltak. 3. ilyen monitorom, ezzel minden rendben, de itt pedig ha HDR-en használom a fekete egyszerűen túl mély egyszerűen sötét a kép. SDR-en minden ok. Szóval azért vannak velük bajok jócskán. Ezt a hibát pl egy firmware update akár meg is oldhatja. az elsőt azt nem. Szóval aki ilyet vesz nézze meg alaposan milyet fogott ki... Legalábbis a tapsztalat ez.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Woodcutt3R #50 üzenetére
Nativban elvileg ekkora sebességre lenne szükség:
Data Rate Required: 68.56 Gbit/s
Video Format:
3840 × 2160 (16∶9 ratio) at 240 Hz
10 bpc (30 bit/px) RGB color
Uncompressed
Szóval a hdmi 2.1 (41.92 Gbit/s) is csak DSC mellett tudja.
A kérdés hogy ez a DSC jár valamilyen negativ dologgal?### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Woodcutt3R
tag
Igen, tudja, én úgy használom. Quake Livehoz pedig 480hz-n full hd-n összehúzva 27 colra.
-
[-HERO-]
senior tag
Azt lehet tudni hogy melyik csatlakozón tudja ezt a 4k 240hz-et?
DP 1.4 az ehhez kevés nem?
HDMI 2.1 tudja?### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Celithrandi
addikt
Fogtam és néztem mindet. Az idei LG woled mattsága nagyjából egyenlő a korábbi nano ips mattságával. Tehát ha kukacoskodni szeretnénk akkor mondhatjuk hogy selyemfényű. Évek óta e mellett dolgozom hátsó ablakkal és csak játéknál sötétítek. Ellenben ugyan ezen a helyen qd panellel nappal sötétben ültem, este pedig nem tudtam lámpát kapcsolni. A qd glossy teljesen jó ha valaki éjjel sötét szobában játszani akar, de munkára kuka. A woled matt teljesen használható mindenre ha értelmezhető a görbülete. Nálam a 800R van most is. Egy hete szokom, de azt tudom mondani, hogy jobb már a 800r mint az első napon, de még mindig zavaró és értelmetlen. Összegezve, én az idei woled paneleket teljes mértékben ajánlanám, de jelenleg túl magas az áruk és a 800r-re húzott 21:9 értelmetlen. Semmilyen téren nem láttam igazi előnyét a nagy görbületnek, de minden téren érzem a hátrányát.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
addikt
válasz Dr. Akula #46 üzenetére
Én ahol használom, ott van egy erkélyajtó és 3db 3m2-es ablak. Fehér vékony függönnyel (gyakorlatilag mint az átlag lepedő).
Csak keleti és déli fekvésű ablakok. Ennyi a titka. Tehát annyira világos, amennyire csak lehet, de közvetlen napsütés nincs amikor odaülök. Sehol a szobában. Se a képernyőre, se semmi másra nem vetül közvetlenül. Ez a glossy ellensége. Ha ilyen van, akkor egyértelműen matt kell.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
addikt
válasz Dr. Akula #41 üzenetére
Glossy csak akkor hátrány ha nagyon fix az asztal és a monitor helyzete. Vagy nyugati ablakok.
Tehát a glossy-n lehet javítani, a matt viszont matt marad mindig.Az még megkérdőjelezhetetlen ,hogy egy nagyon szar helyen nézett glossy elvérzik a mattal szemben.
Csak ugye ilyenkor még lehet tenni valamit. Arrébb vinni. Besötétíteni ha a szobába besüt a nap. Ha nincs közvetlen nap, ott már jó lesz a glossy.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz deathcrow42 #40 üzenetére
A DV az apróság, a VRR flicker meg a beégés a legnagyobb gond egy (leginkább OLED) monitornál, ennél nagyobb baj nem történhet vele, max ha belehajítják a kalapácsot a kijelzőbe. ÉS a QD-OLED pont ezekben rosszabb. A glossy kijelző is inkább hátránynak fogható fel (hiába szebbek a színek, ha tükörként funkcionál), de az már csak hab a tortán. Összességében a WOLED jobb technológia, kevesebb a komoly hátránya, ami van az meg inkább az apróság kategória. Az meg hogy mellé még olcsóbb is...
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Dr. Akula #39 üzenetére
Lehet népszerű, aztán azt a keveset is, amit legyártanak azt elkapkodják
1300 dodó az tényleg kb. 550-600k kéne legyen magyarisztánban, ha jól emlékszem az Asus Oled volt itt Prohardveres monitor teszten.
Ma láttam Monitor Unboxeden, kijött az Asusra új firmware is, Dolby Vision javítással pölö.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Dr. Akula
félisten
válasz deathcrow42 #37 üzenetére
Asus PG32UCDM árukeresőn nincs (vajon a VRR flicker vagy a korai beégés miatt vonták vissza?), ahol még van, ott 8 kiló.
Ehhez képest az LG létezik, és 440-ből kijön.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz deathcrow42 #37 üzenetére
Valószínűleg az Asus 32 colosára gondolt.
Mondjuk az se 800-900, csak elfogyott. Ami meg esetleg van még, az aranyáron.
A normál ára 600. Iponban is ennyiért ment.Előző gen QD-OLED 34 colosak meg már 300 körül mennek.
Egyébként ennek az LG monitornak sem 490k az igazi ára. Inkább 450.
Csak még nincs máshol, csak az LG webshopban.
Ami konstans 10%-al drágább mint a többiek. Kivéve ha van kupon és/vagy előrendelés. Általában a legelső szállítmány.Aki meg release után veszi meg, az így járt. Lásd OLED TV-k. Mindig megy a sírás.
42 colosok is 500k körül nyitnak. Aztán bemennek 330-350k köré novemberre. Tavaszra meg 300k alá.Ebben az esetben tudom linkelni az Asus-t 900k-ért. A hülyéknek pont megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Ja 500 ezer egy monitorért...... feltétlenül..... rögtön veszek vagy 3-mat... szerintem tömegtermék lesz és kilométeres sor fog állni az üzlet elött.....
-
Pip3.9
csendes tag
válasz Celithrandi #32 üzenetére
De érdemes, más a képük...
-
Celithrandi
addikt
válasz Dr. Akula #31 üzenetére
amíg tartod magad ahhoz, hogy samut nem.vásárolunk, addig olyan nagy baj nem érhet De glossy panelt mattal még.mindig nem érdemes összevetni. Az egyik parasztvakítás a másik meg monitor.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Dr. Akula
félisten
válasz deathcrow42 #29 üzenetére
Én is azt olvastam hogy az LG a jobb panelokat maga használja fel, a maradék megy kiárúsításra. Ezért ki büntetné meg őket? Ők a gyártók, azt adnak el amit akarnak. A Plextort megbűntették hogy odament a Sanyohoz hogy neki csak a legjobb írók kellenek, a többi mehet Sanyo néven a piacra?
A QD-OLED addig jobb csak amíg nem jön a VRR flicker, meg a beégés. Azon kívül valamivel szebb a képe - de meddig?
-
blountex
senior tag
válasz deathcrow42 #29 üzenetére
Én hiszem, hogy amit LG a Tv fronton elért, abból kiindulva a monitor téren se fog csalódást okozni függetlenül, hogy a célközönség sokkal kisebb.
Persze nincs bajom a másik oldallal sem...
Viszonylag már rég be kellett volna lépni a monitoroknak is az oled világába, ez most még valahol gyerekcipőbe jár.[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Celithrandi #28 üzenetére
Én az értelmes vitát ott elengedtem, ahol azt kezdted taglalni, hogy az LG megtartja a jobb paneljeit, és a többieknek adja a selejtet. Ha ez lenne a helyzet, olyan pert kapna a nyakába, hogy a cég részvényei (még jobban) mélyrepülnének.
Másrészt az LG display overall teljesítménye a cég részvényeinek az árfolyamán is meglátszik. És én az LG kritikát annak ellenére mondtam, hogy én is WOLED (azaz LG) panelt használok, de pár év múlva simán QD-OLED lesz, mert nem fanboy márkát veszek, hanem adott pillanatban ár-teljesítményben egy optimális high-end választást.Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Celithrandi
addikt
válasz Dr. Akula #27 üzenetére
felesleges bárkivel vitába bonyolódni aki összeszerelő cégek termékeit választja a gyártó referencia terméke helyett. Azzal pedig full felesleges aki asus perifériáért pénzt ad Mondjuk az asusban az a jó, hogy már a garancia idő alatt elromlik általában így megvan az érezés, hogy milyen jó is a garancia
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz deathcrow42 #26 üzenetére
Legjobb != legjobban széthajtott.
-
addikt
válasz deathcrow42 #22 üzenetére
Ugyanaz a panel.
Nincs az Asusnál előválogatva.
-
martin66
senior tag
Meg is van a 4 eves LG 32UN880 utodja bar sokat gondolkodtam az QD Oledeken is. Hmmm. Usb-C kell nekem, hogy dokk kent menjen a laptop.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz deathcrow42 #22 üzenetére
Ebben mit kéne látni? Én csak azt látom hogy az LG nem gyilkolja le maxra hajtással a panelt. Ilyenek hogy max fényerő, amúgy se jelentenek semmit egy olyan technológiánál (OLED), ahol egy idő után amúgy is automatikusan visszaveszik a fényerőt hogy még holnap is működjön a monitor. Ellenben valamelyik netes cikkben / videóban volt olyan összehasonlítás, hogy az LG több image cleaning ciklust alkalmaz mint a konkurrencia, ami ms-ban meg nitben nem mérhető, abban viszont igen, hogy 1 év múlva se lesz annyira beégve a kép mint a többinél. És hát eleve a legjobb paneleket maguknak tartják meg, a konkurrencia csak a maradékból gazdálkodhat, tehát akárhogy húzzák, gyilkolják a paneljüket, a rosszabbikat kell (jobban) túlhúzniuk, ami szintén nem jó jel az élettartamra (beégés).
-
Dr. Akula
félisten
válasz deathcrow42 #20 üzenetére
Mitől lesz "nem túl erős" egy panel?
-
deathcrow42
aktív tag
Félreértés ne essék, én nem a WOLEDet szidom, mert nekem az van most monitornak (Asus PG27AQDM), de úgy érzem az LG által kidobott WOLEDek nem túl erősek még a WOLEDen belül sem (ezért vettem az Asust...), és mellé itt vannak a QD-OLED monitorok is a Samsung és a többi gyártó által.
Mondjuk ezzel az oled monitorral most jó vagyok 3 évig... utána meglátjuk
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Celithrandi
addikt
válasz deathcrow42 #16 üzenetére
pedig csak az lg gyárt matt oled monitor panelt míg a samsung csak tükröt árul. Itt van most nálam ennek a szériának a 34es verziója (34gs95qe), a panel tökéletes lenne, de valamilyen idióta r800-ra görbítette ami miatt teljesen használhatatlan sajnos. Hétfőn már küldöm is vissza Egyedül FPS játéknál nem zavaró ez a görbület, de ott sem ad előnyt az r1800- hoz képest, tehát teljesen értelmetlenül elbaszták a monitort
Ettől függetlenül nálam rovábbra is az lg az etalon, a samu panelt soha nem vennék.[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Úgy kell keresni a WOLEDes paneleket, mert a legtöbb oled monitor QD-OLEDel van ellátva amit ugye samsung gyárt.
-
Dr. Akula
félisten
És a legócskább LG monitorban is ott figyel a legjobb WOLED panel, míg az összes többi partnercégnek csak a maradékot adják el. Így hiába jönne ki mondjuk az Asus ilyen panellel, akkor is lenne minőségi különbség.
-
Dr. Akula
félisten
Sajnos a talp nem forgatható, a függőleges száron van egy pár fokot elforduló csukló, és annyi. Igazából csak arra jó, hogy ha nem sikerült pont egyenesre beállítani veled szembe, akkor ne kelljen az egészet emelgetni, de pl. ha átülnél fotelbe filmezni és átfordítanád oda, arra már kevés. Valamint nem lehet annyira letolni a magasságot mint a hagyományos monitoroknál, nekem kicsit túl magas minimum állásban is. Ezen a talpon még van mit fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Következő nekifutásra igazán összehozhatnának egy olyan monitort ami ugyan ezeket tudja, csak még extrába ad 8K/60hz lehetőséget is.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
prolad
addikt
Nem rossz, fogjanak 2 ilyet, drótozzák össze, rá egy 800R hajlítás, és végre lenne egy tényleg jó 32:9-es monitor a piacon. Ott még a dual modenak is látnám értelmét, 2x4k-t nehéz kihajtani, de 2x 1080p már baráti(bb). 32 hüvelykes 16:9-en sajnos egy kicsit kicsi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Patrik.Varga #5 üzenetére
Mihez képest? A konkurrens Asus QD-OLED (PG32UCDM) laza 6 kiló (volt, amíg lehetett kapni), de 8 kilóért, meg 870-ért állítólag még mindig lehet, na ehhez képest ezt meg megkapod 440k-ért (default -11% kedvezménnyel, automatán rakja hozzá, kérni se kell). Oké, a színei elvileg fakóbbak, viszont mivel nem glossy, nem is tükröződik bele minden, és az LG panelek kevésbé hajlamosak VRR flickerre, ami szintén nem hátrány. Szóval nagyjából csak a mégjobb szinek szólnak a QD mellett (már amikor nem épp saját magadat nézed benne tükörként), minden más ellene. Énszerintem még mindig ez a legkisebb kompromisszum. És a legolcsóbb.
#7zef: Ja, a külső táp az tényleg gáz, de már lassan sehol nem kapsz mást, OLED-ben meg nem is tudom hogy létezik-e egyáltalán olyan. IPS-ben is nagyon kevés.
-
ateszm
senior tag
Nekem a 27GL850-B tápja 2 év után,szerencsére garanciában cserélték.
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
zef
tag
Külső tápegység, ezt el kéne engedni általánosságban. Őszintén, kinek ment már tönkre a külső tápja? Mert ugye ez az érv szól mellette, illetve egy kis helyet meg lehet spórolni a monitor házában. Ez a marhaság az utóbbi 8-10 év fejleménye.
-
Patrik.Varga
tag
Brutálisan túlárazott a színlefedettség függvényében.
-
scdlsc
aktív tag
"Pár apró hiba, hiányosság felett azonban nehéz elsiklani, és talán a legfájóbb ezek közül a Type-C interfész és esetleg valamilyen KVM megoldás hiánya, ami ebben a kategóriában már egyáltalán nem ritkaság, ahogy a DisplayPort 2.1 sem az."
+1 -
Rayyy
senior tag
Vajon milyen elmebeteg, a realitástól elrugaszkodott nemnormalitás ihlette a Lila Lyukat? Mééééé lilaaaa? Nemkell.
Minden a legnagyobb render!
-
tlac
nagyúr
több helyen is el van írva a model pontos típusa a tesztben
Ez a színszűrő RGBW szubpixeleket biztosít, innen is származik a rövidített elnevezés (White OLED, WOLED).
nem, hanem RGWB a sorrend
-
Dr. Akula
félisten
Szép a képe (azért bal oldalt mi az a kék "IPS glow" szerű bevilágítás/elszineződés olyan 3-5 centi sávban?), de az OLED-betegség az nagyon zavaró. Beégés elleni állandó lekapcsolás (tudom ki lehet tolni, de akkor meg a panelnek fog megártani, nem véletlenül van az ott), meg kis mértékben az elsőtétítés is (ha túl sokat fogyaszt, visszaveszi a fényerőt, majd megint rátolja valamennyire ha már úgy érzi tiszta a helyzet). Sajnos ezek technológiai adottságok, kikerülni nem lehet, ez az ár a szép + gyors képért.
Szokták még fikázni a matt bevonatot, hogy ront a szineken, de ezt meg kell védenem, sokkal jobb mint a glossynál a betükröződés, ahol a monitorod egyben visszapillantóként is funkcionál. 2 kép 1 monitoron, na annál semmi se zavaróbb, még a matt bevonat se. És még így is látszik a különbség egy jobb IPS-hez képest is.
Azért az állandó energiatakarék miatt nem mondom hogy egy IPS nem lehet életképes alternatíva, mert szerintem az, fej-fej mellett vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELL U2719D Új állapotú
- - 5O% DELL P2418HZm - S-IPS matt/ 75% sRGB / pivot / matt // ir fhd webcam /// 1év GARANCIA + SZLA
- Samsung S24D590PL
- Dell S3422DWG Ívelt Ultrawide Gamer Monitor! 34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync
- Samsung F24T370FWR - FHD / IPS / 75Hz / FreeSync 2 / Gaming & Üzleti Monitor - Ár alatt! - 2db van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest