- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Testvére született a Razer forgószékre fogatható hangsugárzójának
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 84 GB memóriával jön az NVIDIA legújabb, munkaállomásokba szánt videokártyája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Linux támogatása megvágható, de van amit az Intel sem hagy odaveszni
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lopakodóra fogta az MSI tesztpadja
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxx
MODERÁTOR
Fél millás monitor, usb-c? ugyan minek. Pip, pbp, kvm? kinek kell az... :/
Az ár és a fasza woled panel miatt lehet jó választás ha a fenti néhány hiányosság valakit nem zavar. Sajnos ebben az árkategóriában nem is nagyon van olyan ahol ezek a fícsörök mind benne vannak. -
ÁÁÁÁÁdi
csendes tag
Nem, én még nagyon az elején előrendeltem az elsőt jún 3-án kaptam meg. Ha elállok már nem tudtam volna a következőt 20%-kal olcsóbban megvenni mert végetért az előrendelési akcio, viszont ahhoz hogy cserét kapjak az eredeti vásárlásra, bizonyítani kellett hogy nem csak én hülyültem meg és valóban hibás a termék, ezért kellett elvinnem az LG szervízbe, ami teljesen érthető. Szóval egyébként egyszerűbb lett volna az elállás valóban.
-
blountex
senior tag
Hát nemtudom, nekem ilyen monitorom van, az első panelhibás volt, fehér - szürke alapon jött ki, a kijelző bal oldalától számítva a kijelző 80% sárgás fehér árnyalatú volt, a kijelző maradék 20%-a a jobboldalon meg hideg kékes fehér, elvittem gariba, kaptam rá egy cserét, na másodiknál pedig a színek voltak totál túlszaturáltak. 3. ilyen monitorom, ezzel minden rendben, de itt pedig ha HDR-en használom a fekete egyszerűen túl mély egyszerűen sötét a kép. SDR-en minden ok. Szóval azért vannak velük bajok jócskán. Ezt a hibát pl egy firmware update akár meg is oldhatja. az elsőt azt nem. Szóval aki ilyet vesz nézze meg alaposan milyet fogott ki... Legalábbis a tapsztalat ez.
Túl voltál a 2 heten, hogy inkább gariztatás mellett döntöttél?
Úgy látom kell még 1-2 generáció mire kiforrja magát monitor téren is az oled.... -
ÁÁÁÁÁdi
csendes tag
Hát nemtudom, nekem ilyen monitorom van, az első panelhibás volt, fehér - szürke alapon jött ki, a kijelző bal oldalától számítva a kijelző 80% sárgás fehér árnyalatú volt, a kijelző maradék 20%-a a jobboldalon meg hideg kékes fehér, elvittem gariba, kaptam rá egy cserét, na másodiknál pedig a színek voltak totál túlszaturáltak. 3. ilyen monitorom, ezzel minden rendben, de itt pedig ha HDR-en használom a fekete egyszerűen túl mély egyszerűen sötét a kép. SDR-en minden ok. Szóval azért vannak velük bajok jócskán. Ezt a hibát pl egy firmware update akár meg is oldhatja. az elsőt azt nem. Szóval aki ilyet vesz nézze meg alaposan milyet fogott ki... Legalábbis a tapsztalat ez.
jah és a második monitornál iszonyat pocsék volt a szövegmegjelenítés is.
Konkrétan belefáradt a szemem ha sokat kellett rajta olvasnom. Cleartype sem segített sokat.. -
ÁÁÁÁÁdi
csendes tag
-
deathcrow42
addikt
Elvileg nem, aztan gyakorlatilag a franc tudja
-
[-HERO-]
senior tag
Igen, tudja, én úgy használom. Quake Livehoz pedig 480hz-n full hd-n összehúzva 27 colra.
Nativban elvileg ekkora sebességre lenne szükség:
Data Rate Required: 68.56 Gbit/s
Video Format:
3840 × 2160 (16∶9 ratio) at 240 Hz
10 bpc (30 bit/px) RGB color
Uncompressed
Szóval a hdmi 2.1 (41.92 Gbit/s) is csak DSC mellett tudja.
A kérdés hogy ez a DSC jár valamilyen negativ dologgal? -
Woodcutt3R
tag
Igen, tudja, én úgy használom. Quake Livehoz pedig 480hz-n full hd-n összehúzva 27 colra.
-
[-HERO-]
senior tag
Azt lehet tudni hogy melyik csatlakozón tudja ezt a 4k 240hz-et?
DP 1.4 az ehhez kevés nem?
HDMI 2.1 tudja? -
Celithrandi
addikt
Fogtam és néztem mindet. Az idei LG woled mattsága nagyjából egyenlő a korábbi nano ips mattságával. Tehát ha kukacoskodni szeretnénk akkor mondhatjuk hogy selyemfényű. Évek óta e mellett dolgozom hátsó ablakkal és csak játéknál sötétítek. Ellenben ugyan ezen a helyen qd panellel nappal sötétben ültem, este pedig nem tudtam lámpát kapcsolni. A qd glossy teljesen jó ha valaki éjjel sötét szobában játszani akar, de munkára kuka. A woled matt teljesen használható mindenre ha értelmezhető a görbülete. Nálam a 800R van most is. Egy hete szokom, de azt tudom mondani, hogy jobb már a 800r mint az első napon, de még mindig zavaró és értelmetlen. Összegezve, én az idei woled paneleket teljes mértékben ajánlanám, de jelenleg túl magas az áruk és a 800r-re húzott 21:9 értelmetlen. Semmilyen téren nem láttam igazi előnyét a nagy görbületnek, de minden téren érzem a hátrányát.
-
omfgk
veterán
Én ahol használom, ott van egy erkélyajtó és 3db 3m2-es ablak. Fehér vékony függönnyel (gyakorlatilag mint az átlag lepedő).
Csak keleti és déli fekvésű ablakok. Ennyi a titka. Tehát annyira világos, amennyire csak lehet, de közvetlen napsütés nincs amikor odaülök. Sehol a szobában. Se a képernyőre, se semmi másra nem vetül közvetlenül. Ez a glossy ellensége. Ha ilyen van, akkor egyértelműen matt kell.
-
Dr. Akula
félisten
Glossy csak akkor hátrány ha nagyon fix az asztal és a monitor helyzete. Vagy nyugati ablakok.
Tehát a glossy-n lehet javítani, a matt viszont matt marad mindig.Az még megkérdőjelezhetetlen ,hogy egy nagyon szar helyen nézett glossy elvérzik a mattal szemben.
Csak ugye ilyenkor még lehet tenni valamit. Arrébb vinni. Besötétíteni ha a szobába besüt a nap. Ha nincs közvetlen nap, ott már jó lesz a glossy.Tehát gyakorlatilag sötétkamrában használható csak maradéktalanul. Hát ez nekem nem épp pozitívum.
Persze, jó lenne a mégjobb színskála, de nem ilyen áron. Ez nekem too much. -
omfgk
veterán
Volt konkrétan ilyen monitor az asztalomon.

Nem élte meg a 2 hetes elállási ablak végét.
És 2 éve WOLED paneleket használok PC-hez is. -
Pip3.9
csendes tag
Glossy csak akkor hátrány ha nagyon fix az asztal és a monitor helyzete. Vagy nyugati ablakok.
Tehát a glossy-n lehet javítani, a matt viszont matt marad mindig.Az még megkérdőjelezhetetlen ,hogy egy nagyon szar helyen nézett glossy elvérzik a mattal szemben.
Csak ugye ilyenkor még lehet tenni valamit. Arrébb vinni. Besötétíteni ha a szobába besüt a nap. Ha nincs közvetlen nap, ott már jó lesz a glossy.Érdemes megnézni hogy ez nem az a matt mint a régebbi mattok.
Pl. Optimum tech összehasonlítása, egymás mellett a kettő.
Persze az lenne a legjobb, ha még lehetne nézni pont úgy saját szemmel, de az online rendelések világában ez kb esélytelen... -
omfgk
veterán
A DV az apróság, a VRR flicker meg a beégés a legnagyobb gond egy (leginkább OLED) monitornál, ennél nagyobb baj nem történhet vele, max ha belehajítják a kalapácsot a kijelzőbe. ÉS a QD-OLED pont ezekben rosszabb. A glossy kijelző is inkább hátránynak fogható fel (hiába szebbek a színek, ha tükörként funkcionál), de az már csak hab a tortán. Összességében a WOLED jobb technológia, kevesebb a komoly hátránya, ami van az meg inkább az apróság kategória. Az meg hogy mellé még olcsóbb is...
Csak ugye ilyenkor még lehet tenni valamit. Arrébb vinni. Besötétíteni ha a szobába besüt a nap. Ha nincs közvetlen nap, ott már jó lesz a glossy. -
blountex
senior tag
A DV az apróság, a VRR flicker meg a beégés a legnagyobb gond egy (leginkább OLED) monitornál, ennél nagyobb baj nem történhet vele, max ha belehajítják a kalapácsot a kijelzőbe. ÉS a QD-OLED pont ezekben rosszabb. A glossy kijelző is inkább hátránynak fogható fel (hiába szebbek a színek, ha tükörként funkcionál), de az már csak hab a tortán. Összességében a WOLED jobb technológia, kevesebb a komoly hátránya, ami van az meg inkább az apróság kategória. Az meg hogy mellé még olcsóbb is...
Eddig is WOLED mellett voltam inkább, de most még jobban meggyőztél ezzel a kommenttel.
Ha kijön egy DP 2.1es LG, akkor én is beruházok egyre -
Dr. Akula
félisten
Lehet népszerű, aztán azt a keveset is, amit legyártanak azt elkapkodják

1300 dodó az tényleg kb. 550-600k kéne legyen magyarisztánban, ha jól emlékszem az Asus Oled volt itt Prohardveres monitor teszten.
Ma láttam Monitor Unboxeden, kijött az Asusra új firmware is, Dolby Vision javítással pölö.
-
deathcrow42
addikt
Asus PG32UCDM árukeresőn nincs (vajon a VRR flicker vagy a korai beégés miatt vonták vissza?), ahol még van, ott 8 kiló.
Ehhez képest az LG létezik, és 440-ből kijön.
Lehet népszerű, aztán azt a keveset is, amit legyártanak azt elkapkodják

1300 dodó az tényleg kb. 550-600k kéne legyen magyarisztánban, ha jól emlékszem az Asus Oled volt itt Prohardveres monitor teszten.
Ma láttam Monitor Unboxeden, kijött az Asusra új firmware is, Dolby Vision javítással pölö.
-
Dr. Akula
félisten
Asus PG32UCDM árukeresőn nincs (vajon a VRR flicker vagy a korai beégés miatt vonták vissza?), ahol még van, ott 8 kiló.
Ehhez képest az LG létezik, és 440-ből kijön.
-
omfgk
veterán
Valószínűleg az Asus 32 colosára gondolt.
Mondjuk az se 800-900, csak elfogyott. Ami meg esetleg van még, az aranyáron.
A normál ára 600. Iponban is ennyiért ment.Előző gen QD-OLED 34 colosak meg már 300 körül mennek.
Egyébként ennek az LG monitornak sem 490k az igazi ára. Inkább 450.
Csak még nincs máshol, csak az LG webshopban.
Ami konstans 10%-al drágább mint a többiek. Kivéve ha van kupon és/vagy előrendelés. Általában a legelső szállítmány.Aki meg release után veszi meg, az így járt. Lásd OLED TV-k. Mindig megy a sírás.
42 colosok is 500k körül nyitnak. Aztán bemennek 330-350k köré novemberre. Tavaszra meg 300k alá.Ebben az esetben tudom linkelni az Asus-t 900k-ért. A hülyéknek pont megéri.
-
deathcrow42
addikt
-
Dr. Akula
félisten
-
Robitrix
őstag
Ja 500 ezer egy monitorért...... feltétlenül..... rögtön veszek vagy 3-mat...
szerintem tömegtermék lesz és kilométeres sor fog állni az üzlet elött..... 
-
Pip3.9
csendes tag
amíg tartod magad ahhoz, hogy samut nem.vásárolunk, addig olyan nagy baj nem érhet
De glossy panelt mattal még.mindig nem érdemes összevetni. Az egyik parasztvakítás a másik meg monitor.De érdemes, más a képük...
-
PTM
senior tag
Én is azt olvastam hogy az LG a jobb panelokat maga használja fel, a maradék megy kiárúsításra. Ezért ki büntetné meg őket? Ők a gyártók, azt adnak el amit akarnak. A Plextort megbűntették hogy odament a Sanyohoz hogy neki csak a legjobb írók kellenek, a többi mehet Sanyo néven a piacra?
A QD-OLED addig jobb csak amíg nem jön a VRR flicker, meg a beégés. Azon kívül valamivel szebb a képe - de meddig?
Inkább csak az látszik, hogy eleinte cégcsoporton belül adják el mindet, a többieket pedig később szolgálják ki. Más monitor tudtommal még nem is kapható ezzel a panellel.
-
Celithrandi
addikt
Én is azt olvastam hogy az LG a jobb panelokat maga használja fel, a maradék megy kiárúsításra. Ezért ki büntetné meg őket? Ők a gyártók, azt adnak el amit akarnak. A Plextort megbűntették hogy odament a Sanyohoz hogy neki csak a legjobb írók kellenek, a többi mehet Sanyo néven a piacra?
A QD-OLED addig jobb csak amíg nem jön a VRR flicker, meg a beégés. Azon kívül valamivel szebb a képe - de meddig?
amíg tartod magad ahhoz, hogy samut nem.vásárolunk, addig olyan nagy baj nem érhet
De glossy panelt mattal még.mindig nem érdemes összevetni. Az egyik parasztvakítás a másik meg monitor. -
Dr. Akula
félisten
Én az értelmes vitát ott elengedtem, ahol azt kezdted taglalni, hogy az LG megtartja a jobb paneljeit, és a többieknek adja a selejtet. Ha ez lenne a helyzet, olyan pert kapna a nyakába, hogy a cég részvényei (még jobban) mélyrepülnének.
Másrészt az LG display overall teljesítménye a cég részvényeinek az árfolyamán is meglátszik. És én az LG kritikát annak ellenére mondtam, hogy én is WOLED (azaz LG) panelt használok, de pár év múlva simán QD-OLED lesz, mert nem fanboy márkát veszek, hanem adott pillanatban ár-teljesítményben egy optimális high-end választást.
-
blountex
senior tag
Én az értelmes vitát ott elengedtem, ahol azt kezdted taglalni, hogy az LG megtartja a jobb paneljeit, és a többieknek adja a selejtet. Ha ez lenne a helyzet, olyan pert kapna a nyakába, hogy a cég részvényei (még jobban) mélyrepülnének.
Másrészt az LG display overall teljesítménye a cég részvényeinek az árfolyamán is meglátszik. És én az LG kritikát annak ellenére mondtam, hogy én is WOLED (azaz LG) panelt használok, de pár év múlva simán QD-OLED lesz, mert nem fanboy márkát veszek, hanem adott pillanatban ár-teljesítményben egy optimális high-end választást.
Én hiszem, hogy amit LG a Tv fronton elért, abból kiindulva a monitor téren se fog csalódást okozni függetlenül, hogy a célközönség sokkal kisebb.
Persze nincs bajom a másik oldallal sem...
Viszonylag már rég be kellett volna lépni a monitoroknak is az oled világába, ez most még valahol gyerekcipőbe jár. -
deathcrow42
addikt
felesleges bárkivel vitába bonyolódni aki összeszerelő cégek termékeit választja a gyártó referencia terméke helyett. Azzal pedig full felesleges aki asus perifériáért pénzt ad
Mondjuk az asusban az a jó, hogy már a garancia idő alatt elromlik általában így megvan az érezés, hogy milyen jó is a garancia 
-
Celithrandi
addikt
felesleges bárkivel vitába bonyolódni aki összeszerelő cégek termékeit választja a gyártó referencia terméke helyett. Azzal pedig full felesleges aki asus perifériáért pénzt ad
Mondjuk az asusban az a jó, hogy már a garancia idő alatt elromlik általában így megvan az érezés, hogy milyen jó is a garancia 
-
Dr. Akula
félisten
Itt valaki meg azt írja az LG előválogatja aztán megtartja magának a legjobbjait, kucc kucc

Legjobb != legjobban széthajtott.
-
deathcrow42
addikt
-
omfgk
veterán
Ugyanaz a panel.
Nincs az Asusnál előválogatva.
-
martin66
senior tag
Meg is van a 4 eves LG 32UN880 utodja bar sokat gondolkodtam az QD Oledeken is. Hmmm. Usb-C kell nekem, hogy dokk kent menjen a laptop.
-
Dr. Akula
félisten
Ebben mit kéne látni? Én csak azt látom hogy az LG nem gyilkolja le maxra hajtással a panelt. Ilyenek hogy max fényerő, amúgy se jelentenek semmit egy olyan technológiánál (OLED), ahol egy idő után amúgy is automatikusan visszaveszik a fényerőt hogy még holnap is működjön a monitor. Ellenben valamelyik netes cikkben / videóban volt olyan összehasonlítás, hogy az LG több image cleaning ciklust alkalmaz mint a konkurrencia, ami ms-ban meg nitben nem mérhető, abban viszont igen, hogy 1 év múlva se lesz annyira beégve a kép mint a többinél. És hát eleve a legjobb paneleket maguknak tartják meg, a konkurrencia csak a maradékból gazdálkodhat, tehát akárhogy húzzák, gyilkolják a paneljüket, a rosszabbikat kell (jobban) túlhúzniuk, ami szintén nem jó jel az élettartamra (beégés).
-
deathcrow42
addikt
-
Dr. Akula
félisten
Félreértés ne essék, én nem a WOLEDet szidom, mert nekem az van most monitornak (Asus PG27AQDM), de úgy érzem az LG által kidobott WOLEDek nem túl erősek még a WOLEDen belül sem (ezért vettem az Asust...), és mellé itt vannak a QD-OLED monitorok is a Samsung és a többi gyártó által.
Mondjuk ezzel az oled monitorral most jó vagyok 3 évig... utána meglátjuk

Mitől lesz "nem túl erős" egy panel?
-
deathcrow42
addikt
Félreértés ne essék, én nem a WOLEDet szidom, mert nekem az van most monitornak (Asus PG27AQDM), de úgy érzem az LG által kidobott WOLEDek nem túl erősek még a WOLEDen belül sem (ezért vettem az Asust...), és mellé itt vannak a QD-OLED monitorok is a Samsung és a többi gyártó által.
Mondjuk ezzel az oled monitorral most jó vagyok 3 évig... utána meglátjuk

-
Celithrandi
addikt
3-4 éve az LG simán etalon volt gaming monitorban, de az OLED generációnál abszolút nem LGt vennék, pedig baszki ők szállítják egy rakás gyártónak a WOLED paneljüket…
pedig csak az lg gyárt matt oled monitor panelt míg a samsung csak tükröt árul. Itt van most nálam ennek a szériának a 34es verziója (34gs95qe), a panel tökéletes lenne, de valamilyen idióta r800-ra görbítette ami miatt teljesen használhatatlan sajnos. Hétfőn már küldöm is vissza
Egyedül FPS játéknál nem zavaró ez a görbület, de ott sem ad előnyt az r1800- hoz képest, tehát teljesen értelmetlenül elbaszták a monitort 
Ettől függetlenül nálam rovábbra is az lg az etalon, a samu panelt soha nem vennék. -
blountex
senior tag
3-4 éve az LG simán etalon volt gaming monitorban, de az OLED generációnál abszolút nem LGt vennék, pedig baszki ők szállítják egy rakás gyártónak a WOLED paneljüket…
Úgy kell keresni a WOLEDes paneleket, mert a legtöbb oled monitor QD-OLEDel van ellátva amit ugye samsung gyárt.
-
Dr. Akula
félisten
És a legócskább LG monitorban is ott figyel a legjobb WOLED panel, míg az összes többi partnercégnek csak a maradékot adják el. Így hiába jönne ki mondjuk az Asus ilyen panellel, akkor is lenne minőségi különbség.
-
deathcrow42
addikt
Sajnos a talp nem forgatható, a függőleges száron van egy pár fokot elforduló csukló, és annyi. Igazából csak arra jó, hogy ha nem sikerült pont egyenesre beállítani veled szembe, akkor ne kelljen az egészet emelgetni, de pl. ha átülnél fotelbe filmezni és átfordítanád oda, arra már kevés. Valamint nem lehet annyira letolni a magasságot mint a hagyományos monitoroknál, nekem kicsit túl magas minimum állásban is. Ezen a talpon még van mit fejleszteni.
-
Dr. Akula
félisten
Sajnos a talp nem forgatható, a függőleges száron van egy pár fokot elforduló csukló, és annyi. Igazából csak arra jó, hogy ha nem sikerült pont egyenesre beállítani veled szembe, akkor ne kelljen az egészet emelgetni, de pl. ha átülnél fotelbe filmezni és átfordítanád oda, arra már kevés. Valamint nem lehet annyira letolni a magasságot mint a hagyományos monitoroknál, nekem kicsit túl magas minimum állásban is. Ezen a talpon még van mit fejleszteni.
-
sztivo
addikt
Szép a képe (azért bal oldalt mi az a kék "IPS glow" szerű bevilágítás/elszineződés olyan 3-5 centi sávban?), de az OLED-betegség az nagyon zavaró. Beégés elleni állandó lekapcsolás (tudom ki lehet tolni, de akkor meg a panelnek fog megártani, nem véletlenül van az ott), meg kis mértékben az elsőtétítés is (ha túl sokat fogyaszt, visszaveszi a fényerőt, majd megint rátolja valamennyire ha már úgy érzi tiszta a helyzet). Sajnos ezek technológiai adottságok, kikerülni nem lehet, ez az ár a szép + gyors képért.
Szokták még fikázni a matt bevonatot, hogy ront a szineken, de ezt meg kell védenem, sokkal jobb mint a glossynál a betükröződés, ahol a monitorod egyben visszapillantóként is funkcionál. 2 kép 1 monitoron, na annál semmi se zavaróbb, még a matt bevonat se. És még így is látszik a különbség egy jobb IPS-hez képest is.
Azért az állandó energiatakarék miatt nem mondom hogy egy IPS nem lehet életképes alternatíva, mert szerintem az, fej-fej mellett vannak.
A tükröződést meg lehet oldani, hogy minimális legyen (lásd korábbi MacBook-ok is, S24 Ultra stb.).
Más: látom a Dell G széria meighlette a talpat
amúgy eskü jobb is, mint az előző csirkelábak. -
Sub-S
senior tag
Én örülök a külső tápnak, engem például zavar mikor hallom a tápot.

Illetve előnyös lehet akkor is ha így el tudják érni, hogy a mélysége kisebb legyen. -
PTM
senior tag
-
Segal
veterán
Következő nekifutásra igazán összehozhatnának egy olyan monitort ami ugyan ezeket tudja, csak még extrába ad 8K/60hz lehetőséget is.
-
prolad
addikt
Nem rossz, fogjanak 2 ilyet, drótozzák össze, rá egy 800R hajlítás, és végre lenne egy tényleg jó 32:9-es monitor a piacon. Ott még a dual modenak is látnám értelmét, 2x4k-t nehéz kihajtani, de 2x 1080p már baráti(bb). 32 hüvelykes 16:9-en sajnos egy kicsit kicsi.
-
Dr. Akula
félisten
Brutálisan túlárazott a színlefedettség függvényében.
Mihez képest? A konkurrens Asus QD-OLED (PG32UCDM) laza 6 kiló (volt, amíg lehetett kapni), de 8 kilóért, meg 870-ért állítólag még mindig lehet, na ehhez képest ezt meg megkapod 440k-ért (default -11% kedvezménnyel, automatán rakja hozzá, kérni se kell). Oké, a színei elvileg fakóbbak, viszont mivel nem glossy, nem is tükröződik bele minden, és az LG panelek kevésbé hajlamosak VRR flickerre, ami szintén nem hátrány. Szóval nagyjából csak a mégjobb szinek szólnak a QD mellett (már amikor nem épp saját magadat nézed benne tükörként), minden más ellene. Énszerintem még mindig ez a legkisebb kompromisszum. És a legolcsóbb.
#7zef: Ja, a külső táp az tényleg gáz, de már lassan sehol nem kapsz mást, OLED-ben meg nem is tudom hogy létezik-e egyáltalán olyan. IPS-ben is nagyon kevés.
-
ateszm
senior tag
Nekem a 27GL850-B tápja 2 év után,szerencsére garanciában cserélték.
-
zef
tag
Külső tápegység, ezt el kéne engedni általánosságban. Őszintén, kinek ment már tönkre a külső tápja? Mert ugye ez az érv szól mellette, illetve egy kis helyet meg lehet spórolni a monitor házában. Ez a marhaság az utóbbi 8-10 év fejleménye.
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
-
Patrik.Varga
tag
Brutálisan túlárazott a színlefedettség függvényében.
-
scdlsc
senior tag
"Pár apró hiba, hiányosság felett azonban nehéz elsiklani, és talán a legfájóbb ezek közül a Type-C interfész és esetleg valamilyen KVM megoldás hiánya, ami ebben a kategóriában már egyáltalán nem ritkaság, ahogy a DisplayPort 2.1 sem az."
+1 -
Rayyy
senior tag
Vajon milyen elmebeteg, a realitástól elrugaszkodott nemnormalitás ihlette a Lila Lyukat? Mééééé lilaaaa? Nemkell.
-
tlac
nagyúr
több helyen is el van írva a model pontos típusa a tesztben
Ez a színszűrő RGBW szubpixeleket biztosít, innen is származik a rövidített elnevezés (White OLED, WOLED).
nem, hanem RGWB a sorrend
-
Dr. Akula
félisten
Szép a képe (azért bal oldalt mi az a kék "IPS glow" szerű bevilágítás/elszineződés olyan 3-5 centi sávban?), de az OLED-betegség az nagyon zavaró. Beégés elleni állandó lekapcsolás (tudom ki lehet tolni, de akkor meg a panelnek fog megártani, nem véletlenül van az ott), meg kis mértékben az elsőtétítés is (ha túl sokat fogyaszt, visszaveszi a fényerőt, majd megint rátolja valamennyire ha már úgy érzi tiszta a helyzet). Sajnos ezek technológiai adottságok, kikerülni nem lehet, ez az ár a szép + gyors képért.
Szokták még fikázni a matt bevonatot, hogy ront a szineken, de ezt meg kell védenem, sokkal jobb mint a glossynál a betükröződés, ahol a monitorod egyben visszapillantóként is funkcionál. 2 kép 1 monitoron, na annál semmi se zavaróbb, még a matt bevonat se. És még így is látszik a különbség egy jobb IPS-hez képest is.
Azért az állandó energiatakarék miatt nem mondom hogy egy IPS nem lehet életképes alternatíva, mert szerintem az, fej-fej mellett vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- monitor HP L2245w 22" felbontás: 1680x1050
- Apple Studio Display 2 gen 2026 27" 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG UltraFine Evo 32U990A-S 32 -os UltraFine evo 6K Nano IPS Black Monitor
- Eladó LG 32MR50C-B 32" ívelt monitor
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 39" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Bill hibás, dupla billel :) CTO SPACE Grey MacBook Pro 14" M3 16GB 512GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510 i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BONTATLAN Zacskós ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB RampageSHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6900XT 16GB DarkFlash DS900 Mesh White 850W

Persze, jó lenne a mégjobb színskála, de nem ilyen áron. Ez nekem too much.

Egyedül FPS játéknál nem zavaró ez a görbület, de ott sem ad előnyt az r1800- hoz képest, tehát teljesen értelmetlenül elbaszták a monitort