Hirdetés

LG UltraGear 32GS95UE: egy igazán univerzális monitor

Munka, esti játék vagy esport: az LG OLED kijelzője a gyártó ígérete szerint minden területen megállja a helyét.

Bevezető, külső

Az UltraGear sorozat az LG játékosoknak szánt kijelzőit tömöríti, és tesztalanyunk, a 32GS95UE monitor is elsősorban ezt a közösséget célozza, de tudása elég nagy ahhoz, hogy az általános játék mellett profi munkára és kompetitív felhasználásra, esportokhoz is megfelelő legyen. E modell egyik különlegessége az úgynevezett VESA Dual Mode (ráadásul ez a világ első olyan monitora, mely rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal), ami azt jelenti, hogy nemcsak egy 4K felbontású, 240 Hz-es frissítésre képes kijelzőként használhatjuk, hanem Full HD-s, 480 Hz-es monitorként is bevethető. Specifikációs listája szinte mindent kipipál, amit ma egy csúcskategóriás készüléktől elvárhatunk: OLED, HDR, 4K, magas frissítési frekvencia, G-Sync, és még sorolhatnánk a tulajdonságokat; lássuk most azt, hogy milyen élményt kínál ez a közel félmillió forintos képernyő az asztalunkon!

Hirdetés

Dizájn

A 32GS95UE egy 4K felbontású OLED kijelző a csúcskategóriából, és ezt a külsején is érezhető: prémium anyagválasztás, keskeny káva és masszív állvány jellemzik. Az utóbbi egység egy széles, nehéz és stabil talpból, illetve a hozzá tartozó, hasonló tulajdonságokkal rendelkező tartóból áll, melyhez a képernyő egyszerű beakasztós módszerrel, csavarok nélkül rögzül. A panel így dönthető, forgatható, magasságában állítható, sőt pivot üzemmód is van, ami rögtön jelzi, hogy a kreatív feladatokon, kiadványokon dolgozó profik igényei sincsenek elfeledve.


[+]

Az állványon egy dizájnos, lilás kerettel feldobott lyuk teszi lehetővé a kábelek elvezetését, melyek az alulra elrendezett csatlakozósorba futhatnak be. Ezen két HDMI, egy DisplayPort, egy kombinált négyérintkezős 3,5 mm-es jack és egy két kivezetéses USB 3.0 port található. Ez utóbbi egy kicsit csalódást keltő, mert ha már annyi szolgáltatással járunk a munkaeszközt (is) keresők kedvében, akkor egy Type-C interfészre épülő, USB-PD töltést, kép- és adatátvitelt egyaránt biztosító, notebookok egyszerű dokkolását lehetővé tévő megoldás igazán jól jött volna, de örültünk volna még egy-két oldalra helyezett, külső meghajtók csatlakoztatását megkönnyítő USB konnektornak is. De ezek nincsenek, látszik, hogy az LG elsősorban a képi bemenetre koncentrált.


[+]

A panel bevonata matt, tükröződni, esetleg ujjlenyomatokat begyűjteni kevéssé hajlamos. Az állvány egy kézzel is jól mozgatható, állítható, a nehéz talp pedig eközben stabilan áll az asztalon, nincs az az érzésünk, hogy mindjárt eldől, ha nem fogjuk két kézzel.


[+]

Kezelőszervként egy joystick és egy gomb áll rendelkezésre – ez utóbbival a Dual Mode aktiválható. A joystick a fő vezérlőeszköz, ezzel léphetünk be, és mozoghatunk a menüben, változtathatunk a beállításokon, és ez szolgál ki- és bekapcsológombként is.

Játékosoknak szánt eszközről lévén szó, az LG nem hagyhatta ki a Hexagon Lightning fantázianevű RGB fényeket sem, ezek a hátoldalon kaptak helyet, és így elsősorban a falat világítják meg.

Főbb paraméterek
Monitor típusa LG 32GS95UE-B
Technológia WOLED
Háttérvilágítás típusa -
Kijelző mérete 31,5 hüvelykes, 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 pixel (140 ppi)
Képfrissítési ráta 240 Hz/480 Hz (VESA Dual Mode)
Válaszidő 0,03 ms (g2g)
Input lag 9,5 ms
Kontrasztarány Végtelen
Fényerő SDR: 283,4 cd/m², HDR: 1227,7 cd/m²
Betekintési szögek 179°/179°
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 137,0% sRGB
Extrák OnScreen Control támogatás, HDR10 támogatás, beégés elleni védelem, AMD FreeSync Premium, NVIDIA G-Sync kompatibilis
Csatlakozók 2 db HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, 2 db USB 3.0, USB 3.0 uplink, 3,5 mm-es kombinált audió
Teljesítményfelvétel 64,4 watt, készenléti módban: 0,3 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 32GS95UE-B
Fogyasztói ár 489 990 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés