Hirdetés

ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje

Megnéztük mit tud a sík paneles, nagy képfrissítési rátájú, 4K felbontású gamer kijelző.

ASUS ROG PG32UCDM

Az Asus tavaly ősszel jelentette be, hogy egy újabb, abszolút prémium kategóriásnak szánt monitorral bővíti Republic of Gamer termékcsaládját a PG32UCDM típusjelzésű monitor személyében.

ASUS ROG PG32UCDM
ASUS ROG PG32UCDM [+]

A játékosoknak szánt technológiákkal és QD-OLED panellel felvértezett modell megérkezett hazánkba is, és kaptunk belőle egy tesztpéldányt. Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján, illetve az árát is látva, óriásiak voltak elvárásaink. Lássuk, hogy sikerült-e ezeket megugrani!


[+]

Figyelemfelkeltő dizájn

Az ASUS háza táján érezhetően törekedtek arra, hogy rögtön látszódjék, hogy ez bizony nem egy hétköznapi, átlagos eszköz, ugyanis a sík, 16:9 képátlójú kijelzővel rendelkező monitor kapott jó pár figyelemfelkeltő díszítőelemet. A kissé szokatlan kialakítású talp és nyak mellett a hátlapra rengeteg apró RGB LED került, amelyek együttesen a ROG logót formázzák. Ennek fénye lehet homogén, váltogathatja ritmikusan a színét és lehet színátmenetes is, emellett az Aura Sync-nek köszönhetően szinkronban is világíthat a hozzá kapcsolt ASUS termékekkel. A készülékház alján is elhelyeztek egy LED-et, amely lefelé világít, így az asztallapon jeleníti meg a logót. Persze akit ezek csak zavarnak, az ki is kapcsolhatja a "karácsonyfa üzemmódot".

[+]

A már említett talp maximálisan stabilan tartja a képernyőt, és egy szabvány állványmenetet is elhelyeztek a tetején, melyhez például webkamera rögzíthető. A talp akár le is vehető a kijelzőről és helyére tehető a csomagban mellékelt kis falikonzol, amelynek segítségével 100 x 100 mm-es VESA konzolra vagy akár közvetlenül a falra is erősíthető a képernyő. A dobozban található egy hordtáska is, amelyben a kábelek kaptak helyet (HDMI, DisplayPort, USB Type-C), és így ezek a kiegészítők is kulturált módon tárolhatóak, ha épp nincs rájuk szükség. Bár ez csak egy apróság, de nagyon szimpatikus, elegáns megoldás.


[+]

A képernyő 8 centiméteres tartományban mozgatható függőlegesen a nyakon, jobbra és balra 15 fokban forgatható, előre 5, hátra 20 fokban dönthető, azaz viszonylag szabadon pozicionálható, bár pivot mód nincs. A hátlapon kaptak helyet a lefelé néző csatlakozók, egészen pontosan két HDMI 2.1, egy DisplayPort 1.4, egy USB hub bemenet, három USB 3.2, egy 3,5 mm-es füllhallgató-csatlakozó, egy optikai digitális hangkimenet, valamint egy USB Type-C port. Ez utóbbin keresztül tölthetőek a rádugott eszközök, illetve a DP-Alt támogatású laptopokról származó audiovizuális jelek is átküldhetőek rá, ami ki is próbáltuk, és hibátlanul működött.


[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa ASUS ROG PG32UCDM
Technológia 10 bites QD-OLED
Háttérvilágítás típusa -
Kijelző mérete 31,5 hüvelykes, 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 pixel (139,87 ppi)
Képfrissítési ráta 240 Hz
Válaszidő 0,03 ms (g2g)
Input lag 9,8 ms
Kontrasztarány Végtelen
Fényerő SDR: 299,8 cd/m², HDR: 452,1 cd/m²
Betekintési szögek 179°/179°
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 161% sRGB
Extrák Widget Display támogatás, HDR támogatás, beégés elleni védelem, AMD FreeSync Premium Pro, NVIDIA G-Sync kompatibilitás, célkereszt, Shadow Boost, automatikus KVM kapcsoló, állványmenet a talpon
Csatlakozók 2 db HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, USB hub bemenet, 3 db USB 3.2, USB Type-C, 3,5 mm-es fülhallgató-kimenet, optikai digitális hangkimenet
Teljesítményfelvétel 73,5 watt, készenléti módban: 0,22 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.rog.asus.com/hu
Termék honlapja ASUS ROG PG32UCDM
Fogyasztói ár 570 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés