- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #40 üzenetére
A DV az apróság, a VRR flicker meg a beégés a legnagyobb gond egy (leginkább OLED) monitornál, ennél nagyobb baj nem történhet vele, max ha belehajítják a kalapácsot a kijelzőbe. ÉS a QD-OLED pont ezekben rosszabb. A glossy kijelző is inkább hátránynak fogható fel (hiába szebbek a színek, ha tükörként funkcionál), de az már csak hab a tortán. Összességében a WOLED jobb technológia, kevesebb a komoly hátránya, ami van az meg inkább az apróság kategória. Az meg hogy mellé még olcsóbb is...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #37 üzenetére
Asus PG32UCDM árukeresőn nincs (vajon a VRR flicker vagy a korai beégés miatt vonták vissza?), ahol még van, ott 8 kiló.
Ehhez képest az LG létezik, és 440-ből kijön.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #29 üzenetére
Én is azt olvastam hogy az LG a jobb panelokat maga használja fel, a maradék megy kiárúsításra. Ezért ki büntetné meg őket? Ők a gyártók, azt adnak el amit akarnak. A Plextort megbűntették hogy odament a Sanyohoz hogy neki csak a legjobb írók kellenek, a többi mehet Sanyo néven a piacra?
A QD-OLED addig jobb csak amíg nem jön a VRR flicker, meg a beégés. Azon kívül valamivel szebb a képe - de meddig?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #26 üzenetére
Legjobb != legjobban széthajtott.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #22 üzenetére
Ebben mit kéne látni? Én csak azt látom hogy az LG nem gyilkolja le maxra hajtással a panelt. Ilyenek hogy max fényerő, amúgy se jelentenek semmit egy olyan technológiánál (OLED), ahol egy idő után amúgy is automatikusan visszaveszik a fényerőt hogy még holnap is működjön a monitor. Ellenben valamelyik netes cikkben / videóban volt olyan összehasonlítás, hogy az LG több image cleaning ciklust alkalmaz mint a konkurrencia, ami ms-ban meg nitben nem mérhető, abban viszont igen, hogy 1 év múlva se lesz annyira beégve a kép mint a többinél. És hát eleve a legjobb paneleket maguknak tartják meg, a konkurrencia csak a maradékból gazdálkodhat, tehát akárhogy húzzák, gyilkolják a paneljüket, a rosszabbikat kell (jobban) túlhúzniuk, ami szintén nem jó jel az élettartamra (beégés).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #20 üzenetére
Mitől lesz "nem túl erős" egy panel?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #16 üzenetére
És a legócskább LG monitorban is ott figyel a legjobb WOLED panel, míg az összes többi partnercégnek csak a maradékot adják el. Így hiába jönne ki mondjuk az Asus ilyen panellel, akkor is lenne minőségi különbség.
-
Dr. Akula
félisten
Sajnos a talp nem forgatható, a függőleges száron van egy pár fokot elforduló csukló, és annyi. Igazából csak arra jó, hogy ha nem sikerült pont egyenesre beállítani veled szembe, akkor ne kelljen az egészet emelgetni, de pl. ha átülnél fotelbe filmezni és átfordítanád oda, arra már kevés. Valamint nem lehet annyira letolni a magasságot mint a hagyományos monitoroknál, nekem kicsit túl magas minimum állásban is. Ezen a talpon még van mit fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Patrik.Varga #5 üzenetére
Mihez képest? A konkurrens Asus QD-OLED (PG32UCDM) laza 6 kiló (volt, amíg lehetett kapni), de 8 kilóért, meg 870-ért állítólag még mindig lehet, na ehhez képest ezt meg megkapod 440k-ért (default -11% kedvezménnyel, automatán rakja hozzá, kérni se kell). Oké, a színei elvileg fakóbbak, viszont mivel nem glossy, nem is tükröződik bele minden, és az LG panelek kevésbé hajlamosak VRR flickerre, ami szintén nem hátrány. Szóval nagyjából csak a mégjobb szinek szólnak a QD mellett (már amikor nem épp saját magadat nézed benne tükörként), minden más ellene. Énszerintem még mindig ez a legkisebb kompromisszum. És a legolcsóbb.
#7zef: Ja, a külső táp az tényleg gáz, de már lassan sehol nem kapsz mást, OLED-ben meg nem is tudom hogy létezik-e egyáltalán olyan. IPS-ben is nagyon kevés.
-
Dr. Akula
félisten
Szép a képe (azért bal oldalt mi az a kék "IPS glow" szerű bevilágítás/elszineződés olyan 3-5 centi sávban?), de az OLED-betegség az nagyon zavaró. Beégés elleni állandó lekapcsolás (tudom ki lehet tolni, de akkor meg a panelnek fog megártani, nem véletlenül van az ott), meg kis mértékben az elsőtétítés is (ha túl sokat fogyaszt, visszaveszi a fényerőt, majd megint rátolja valamennyire ha már úgy érzi tiszta a helyzet). Sajnos ezek technológiai adottságok, kikerülni nem lehet, ez az ár a szép + gyors képért.
Szokták még fikázni a matt bevonatot, hogy ront a szineken, de ezt meg kell védenem, sokkal jobb mint a glossynál a betükröződés, ahol a monitorod egyben visszapillantóként is funkcionál. 2 kép 1 monitoron, na annál semmi se zavaróbb, még a matt bevonat se. És még így is látszik a különbség egy jobb IPS-hez képest is.
Azért az állandó energiatakarék miatt nem mondom hogy egy IPS nem lehet életképes alternatíva, mert szerintem az, fej-fej mellett vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Munka, esti játék vagy esport: az LG OLED kijelzője a gyártó ígérete szerint minden területen megállja a helyét.
- Politikai mémek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Filmgyűjtés
- Futás, futópályák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest