Aktív témák
-
Voice24
őstag
Valaki, aki szaki a témában, segítsen, please!
LCD tévém és T-Sat (T-Home) műholdas tévéhez való beltérim van.
Az a gondom, hogy amikor bekapcsolom a tévét és a T-Sat beltérit (amik hdmi kábellel vannak összekötve), több esetben a tévén csak hang van, a kép helyett pedig rózsaszínes-zöldes csíkozás. Ilyenkor vagy a tévé bemeneteinek kapcsolgatásával, vagy a beltéri ki-be kapcsolgatásával jön meg a kép. Teljesen változó, hogy melyik vezet eredményre, és az is, hogy hány kapcsolás kell. Van, amikor egy váltás után már van kép, de van, amikor többször végigmegyek a tévé bemenetein, ki-be kapcsolom a beltérit, és csak sokadik kísérletre áll helyre.
A tévé Sharp, a beltéri ADB, a kábel a hozzá adott hdmi.Mi lehet a gond, melyik készülékben keressem a hibát?
-
Boha
tag
tud valaki valamit hogy milyen az új LG 200Hz-es tv ??
meg éri e az árát vagy sem ? -
anrab
addikt
-
-
tothl
addikt
pl. a videotonnak sem sok köze van fehérvárhoz. Aki videotonra matricázott kínait akar több éves tartalommal a belsejében az vegye azt....mondjuk árban is olcsóbb mint egy komoly készülék.
-
tothl
addikt
És szerinted az jó vagy rossz ?
Szerintem a Thomson ebben a műfajban kb. a régi nagy nevekre építő, de valójában sokéves dzsunkatekket áruló cégek helyén van pl. Grundig.
Nem is érdekel, hogy ki gyártja. Aki nem hisz a saját szemének az vegyen Thomsont engem nem izgat, csak gondoltam szólok. -
igmond
tag
Helló! Egyszer már rákérdeztem, de csak két választ kaptam, úgyhogy megteszem mégegyszer. Samsung LE32B530P7WXXH vételén gondolkodom, bárkinek tapasztala, véleménye az írjon legyen szíves. Fórumban lévőket már átnéztem, láttam hasonló néven,gondolom ugyanaz lehet. Tévézni, xbox 360-ra, dvdzésre lenne használva. Köszi szépen előre is!!!
-
tothl
addikt
Jo ha tudod, hogy a Thomson lcd és plazma sosem volt thomson es jo szar is volt, megfelelo tularazassal. Az lg-samsung vonulatbol volt benne valamelyik panel csak a 2-3 generacioval korabbi, mint az eppen aktualis.
Szerintem ebbe buktak bele. Felfuttattak a nevet es ultek a baberokon nem gondoltak, hogy ennyit fejlodik a technologia. -
salah
tag
szerintem a legjobb lcd full hd tvk a samsungok és a pioneerok!!!!!!!!! ja és amoled 4ever!!!!!! aki nem tudná mi az amoled? a jövő tv generációja röviden ennyi
-
Pópa
senior tag
Tegyük fel, hogy 3 kiló a felső anyagi keret.
Versenyzők:Sony KDL-40W5500
Philips 42PFL8404
Samsung LE40 B750
És persze, sorban a Le40B650.Kérdésem, hogy mire szavaztok?
Felhasználási terület elsősorban
-PC,
- fullhd videózás / játék,
- nonstop munka hdmiről hajtva, táblázatok, ssh, mindenféle szakmai betegség -
pimmi
senior tag
Hát igen, ez bosszantott engem is.
De van hozzá multi nyelvű használati, többek közt magyar, azt látnád, a menük fele sincs benne, röhelyes..
Viszont azt hogy a talpat hogy tegyük fel, az kb 100x le van irva és fotózva.
Viszont a képe tűéles, és a hangzása se rosszDe van egy régi 3-4 éves thomson asztali merevlemezes dvd íróm, a gyerekek kb napi 6-8 órát menetik ha nézik ha nem és nem lehet tönkretenni, pedig ők osztják ám.
És nagyon korrekt leírása van. -
alien_
őstag
...vagy pedig egy Bravia 32S5500.. Most 15 000 kedvezményt kapok, ha leadok egy bármilyen régi TV-t, így 3 év garival el tudnám hozni 120 000Ft-ért. Valakinek van tapasztalata ezzel a modellel?
-
hdmi
tag
Nem semmi ez a Thomson. Semmiféle terméktámogatás vagy használati utasítás, se egy hivatalos honlap, ahol a tv-k hivatalos adatait meg lehetne tekinteni. Ezért nem szabad ilyen noname termékeket megvenni. Még a Videoton tv-knek is van egy hivatalos lapjuk ahol meg lehet nézni a termékek adatait, pedig az se egy világmárka.
Mindenesetre a te általad megadott két típus alapján egyikbe sincs Mpeg-4-es DVB-T tuner, legalábbis ezen oldalak alapján, mert hivatalost én se találtam.1. Thomson 32N90NH22N nincs benne DVB-T
„Digital TV Tuner No
Type of Digital Tuner none”
forrás: [link]2. Thomson 32e90nh22 DVB-T MPEG-2-es tuner van
"1 DTT tuner (DVB-T / Digital Terrestrial Tuner)
Compatible TNT SD MPEG2 (flux de 1ère génération, non-utilisable avec des flux HD) Compatible TNT SD MPEG2 (1st flow generation, not for use with HD streams) "forrás: [link] -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
[HUN]Tyson #34068 üzenetére
Kinéztem ezt a TV-t: Samsung LE32B530P7WXXH
Mi a véleményetek? A madarasteszkóban 150k 0%THM-mel 24 hónapra. Van máshol némileg olcsóbban, de egyben nem tudom kifizetni.
Jó ez, vagy lebeszélnétek róla?
-
szervo
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni!
Találtam egy OUTLET boltban egy SAMSUNG LE-40F86BDX lcd TV-t.
Tudom, hogy 2007-es tipusról van szó, de nekem megfelelne a tudása.
Azonban a tv-t jobban szemügyre véve, azt láttam, hogy a piros szint (talán mást is csak nem ilyen mértékben) rosszul jelenit meg. Pl.: a demo CD futtatása volt rákötve, ahol is a piros feliratok ábrák, mind jobb irányba elmosódva jelenitődtek meg. Egy olyan fél centivel elmosódva mindenhol egyenletesen a TV egész képernyőjén.Érdekelne, hogy ez minek lehet az oka?
Előre is köszönöm válaszaitokat.
u.i.: az ilyen OUTLET boltokat lehet jobb minél messzebb elkerülni?
értsd csomagolás sérült készülékek... (elnézést, ha már a témában volt hozzászólás, sajnos nem, találtam rá) -
alien_
őstag
Samsung LE32 B450 -vel szemezgetek már egy ideje, viszont elvileg van 4 féle panel belőle, és nagyon nem mind1, hogy melyiket fogja ki az ember... Valami ötletetek van, hogy mi alapján lehetne beazonosítani..?
-
DesertDog
tag
Sziasztok!
Sony 37W5500-as TV-m van. Szépen megy a digitális tuner, T-Home kábel csatornákat behangolom, minden szép és jó. Aztán ha kikapcsolom a TV-t a következő bekapcsolásra a behangolt csatornák felét elfelejti. Tudna valaki segíteni, hogy miért is van ez, és hogyan lehetne megszüntetni? -
pimmi
senior tag
Az adatábla szerint ez :32N90NH22N
De a csatik szerint ez : 32e90nh22Mert ezen a tv-én 1 db scart van, és van usb 1 db ,2 db hdmi, 1 s video ,stb.........
viszont az első típusnál ami az adattábláján van 2 db scartot ír a net és nem írnak usb-t.
a második típusjel a számláján szerepel, na ezt fejtse meg valaki. -
mad1
veterán
Ha csak dvi van a vgan,hdmi re hogy csatlakoztatom
Az atalakito valamiert nem vallt be.
-
kecskemeti99
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a konfiggal élvezhető minőségben (akadozás nékül) tudnék e full HD filmeket nézni a leendő 32LG5600 típ. TV-mel?vmilyen ASUS alaplap
E4300 as proci @ 1.8ghz
2x1GB ram 800MHZ
VGA: Leadtek 7600GS HDMI
vagy MSI R3650 MD512-oc -
VGYke
addikt
válasz
nova001 #34105 üzenetére
Még csak annyit, hogy ne vegyél CRT TV-t. Vagy ha ragaszkodsz hozzá, kérdezz itt
-
VGYke
addikt
válasz
nova001 #34105 üzenetére
Itt írtam hogy kuka vagyok hozzá, mégis megpróbálok válaszolni, hát ha nem lövök nagyon mellé.
Tudsz fogni analóg és digitális adásokat. Ezeket tudod fogni:
1.) antennával, 2.) valamelyik kábelszolgáltatón keresztül koax. kábelen, 3.) műholdról...
Analóg vételhez nem kell semmi (legfeljebb előfizetés)
Digitális adásokat SD vagy HD (720p vagy 1080i/p) minőségben tudod fogni. Hogy melyik milyen, pl. itt láthatod. Tehát a digitálisan közvetített SD adás nem feltétlenül jobb mint az analóg.
1.) antenna esetén MPEG-4 DVB-T tunerrel kell rendelkezni Magyarországon a tévének, na és ma még olyan helyen is kell laknod, ahol fogható a földfelszini adás.
2.) kábel esetén MPEG-4 DVB-C tunerrel kell rendelkezni a TV-nek, digitális adás vételéhez, elvileg. Azért elvileg, mert pl. az UPC lekódolja és csak az általa adott set top box (STB) -al lehet fogni, így ha UPC a szolgáltató, tök mind1 mi van a TV-ben. A kábeles DigiTV szolgáltató, csak 4db HBO variánst kódol, oda kell az STB, az összes többi csatorna szabadon fogható ("...C" tuner esetén)
3.) műhold esetén, mint azt L:http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok/hsz_34092-34092.html]zhagyma[/L] írja, DVB-S/S2 tuner kell és akkor kihagyható a műhold beltéri egysége, ha jól értem.
Ez utóbbit még nem nagyon láttam itthon kapható TV-ben. -
EasyLife
aktív tag
válasz
multimelon #34112 üzenetére
Köszi a részletes leírást, bár én vistát használok. és nem igazán akar működni sehogyse...
ilyen nálam nincs is: -realtek audio managerben DOLBY digital live (Dolby digital 5.1 ) multi stream lejátszás bekapcs
mármint dolby digital live. ilyeneket hol állítasz be? -
dh66e
veterán
Gyártják a thomsont a mai napig de hogy ki bitorolja a nevet azt nem tudom.Szerintem ne vedd meg.A legegyszerűbb módja hogy megtudd van e benne digitális tuner bemész a menübe és "digitális keresés"opciónak kell benne lennie.Ez még mindig kevés mert lehet hogy mpeg 2 benne a tuner és nem mpeg4.Mo-on az utóbbi a szabvány.Most földi digitálisról beszélek.
Neten keress egy thomson szervizt kérdezd meg őket az a biztos. -
dh66e
veterán
-
multimelon
tag
válasz
EasyLife #34102 üzenetére
Na én már ezzel szenvedek mióta, de most sikerült DVI/HDMI re ráerőltetni a hangot nagy nehezen.
Szóval nekem 8800gt kártyám van, spdif re rákötöttem a hangkártyát ami realtek alc889.
Ezzel a beállítással HDMI spdif hang ok.-nv driver: 182.50 whql
-audio realtek 2.31 WDM 5.10.0.5919
-MS HDMI hotfix MSHDQFE KB835221.exe
-realtek audio managerben DOLBY digital live (Dolby digital 5.1 ) multi stream lejátszás bekapcsna így most hibátlanul megy, ha 5.1 be van állítva akkor a tv digitális audio 3/2 ír ki, ez nem tudom mit jelent, de minden megy HDMI kábelen.
Sajnos sok nv drivert próbáltam és nekem csak ezzel megy egyelőre.
remélem hasznos lesz
-
hdmi
tag
Itt van egy 2007 októberi angol nyelvű cikk, amelyik a Thomson szórakóztatóipari piac kivonulásáról ír: [link]
Egyébként itt a fórumon is téma volt a Thomson megszünése, Cifu 8142-es hozzászólása:
"Én elhiszem, hogy a TCL szeretne a világ legnagyobb TV gyártója lenni, de attól azért még picikét messze van. ^^
Az egész TCL group össz bevétele olyan 7 milliárd US$ volt tavaly, a Samsung Electronics-é 100 milliárd felett, a Sony-é 70 milliárd, az LG olyan 68 milliárd, a Philips meg 35 milliárd.
2004-ben, amikor a TCL és a Thomson közös fedél alá hozták 2/3-ad - 1/3-ados tulajdoni résszel a TV gyártó kapacitásukat a TTE (TCL-Thomson Electronics), akkor éves szinten mintegy huszon pár millió készüléknél tartottak, amivel több készüléket adtak el a világon, mint a Sony, csak azt nem tették hozzá, hogy ennek az elsöprő többsége kínában volt, egyszerű kivitelű CRT TV-kkel. A mennyiség a minőség felett, mondhatjuk.
A TTE (TCL-Thomson Electronic) cég európai leányvállalata már 2006-ban bezárta kapuit, a cég elvesztette a Thomson márkanév használatának a jogát európában, az a Thomsonra szállt vissza. 2007 tavaszán a Thomson SA felhagyott a szórakoztatóipari termékek gyártásával, oldalukon ennek már nyomát sem látni (olyannyira, hogy a "History" menüpont alatt is töröltek minden erre utaló bejegyzést). A Thomson 2007 végén eladta a tengerentúli audio-video ágazatát, beleértve a patinás RCA név használatát is az AudioVox-nak. A Thomson ezzel végleg kivonult az otthoni szórakoztató elektronika piacáról.
De ha nekem megmutatod az európai TTE oldalt, illetve bármilyen más bizonyítékot, hogy a Thomson a mai napig gyárt TV-ket, akkor fejet hajtok előtted.” -
nova001
senior tag
hello
vennék egy tvt és nem értem ez mit jelent nála
A készülék kizárólag külön digitális vevődekóder csatlakoztatásával válik alkalmassá a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsor- szórás vételér
akkor ha rádugom a tv koax kábelt akkor nem tudok vele tvzni ??? nincs semmi Set top box meg semmi ilyen extra dolog és nem is akarok...csak egy mezei upc kábelt dugok majd ráés egy normális árba lévö sima mezei 37centis CRT tv kéne nekem... vaalmit tudtok ajánlani ?
-
Mozso26
senior tag
Sziasztok , olvastam , hogy a plazma tv-ket csak állitva lehet szállitani, ez uyge nem vonatkozik a lcd-re is?
-
EasyLife
aktív tag
valaki nem tudja véletlen hogy lehet kivinni a hangot geforce kártyáról(9800gx2) dvi-*hdmi kábel segítségével a hangot? spdifet már összekötöttem az alaplapon a kártyával eddig jutottam. realtekes alaplapi hangkártya. ötletek?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest