Hirdetés

2010. július 29., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)

(#3901) macikos válasza kasa85 (#3900) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Konvergenciát állítsd be!

VISUALIZE! | pulsradio.com | myprotein.co.uk 5%-os kedvezményhez: MP255943

(#3902) kasa85 válasza macikos (#3901) üzenetére

kasa85
(tag)

Hali.Nos próbálgattam nemsokat változott.Most teszteltem az ewerest monitor tesztelő program részével,és egy fehéres hátéren nézem a pixel hibákat és ezt tapasztaltam mintha jel zavarás lenne olyan mintha egy hatalmas újjlenyomat lenne rajta. Küldöm a képet.

A nő olyan mint egy jó sör.

(#3903) cashback

cashback
(tag)

Sziasztok.

Már utána kerestem a hibámnak és találtam is elvétve egy két találgatást mi is lehet a hiba oka... de azért most felteszem "újra" ezt a kérdést hátha időközben valaki okosabb lett. :)

A hiba a következő: Fujitsu Siemens 19" CRT monitor. Sötét és világos háttér váltásnál 1-2cm-et nyúlik a kép (horizontálisan). Mi lehet a hiba oka? Mit lehet vele kezdeni?

Olvastam már gyenge táp és kondi hibát... de mielőtt neki ugrok hogy szét babráljam jó lenne tudni mi is az amit keresek pontosan. :)

Előre is köszönöm.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

Cuccaim átadása, csere, beszámítás csak ma lehetséges BP/Zugló!

(#3904) macikos válasza kasa85 (#3902) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

A Moiré mennyire van állítva?

(#3905) kasa85 válasza macikos (#3904) üzenetére

kasa85
(tag)

Szia.Jelenleg off on van.

(#3906) kasa85 válasza macikos (#3904) üzenetére

kasa85
(tag)

Érdekes :1600x1200 felbontáson 85hertz en illetve 100hertz en homályos akár mit szenvedek vele a 13 oldalt a leírást is követtem az sem hozott sokat az asztalra.Ha 70hert re leveszem akkor érdekes éles lesz a kép csak k.. bántja a szememet 15-20perc után,de sokat javúl nem értem ez hogy lehet.Illetve a Win 7 et is újra toltam + vettem kábelt a monitorhoz aminek az egyik oldala D-sub a másik DVI azt hiszem,legalább nem kell hozzá átalakító a HD5870 hez.

(#3907) macikos válasza kasa85 (#3906) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

És amikor vetted, akkor jó volt 85Hz-en a kép? :F

(#3908) kasa85 válasza macikos (#3907) üzenetére

kasa85
(tag)

Szia.Windows xp teszteltük,és azon is remegett egy kicsit,de a contrastot lehúzta egy kicsit jobb lett a képe.Elképzelhető,hogy ekkora különbséget veszek észre élesség terén illetve homályosabbnak láthatom a képet 1év LCD zés után?Mivel olvastam pár adatot a fórumon innen szedtem a Sony Trinitron képcsöves termékeket gondolom ennél szebb képcsöves monitor már nemigazán van,vagy csak nagyon minimálisan.Régebben mielőtt még az LCD monitorom nem volt meg akkor volt egy Belinea 22' os monitorom volt ami képminőségben éleségben közel volt a jelenlegi LCD-ém hez.A különbséget a HDR effekteknél vettem észre mikor a napba nézel pl a Crysis ben szinte elvakít.Illetve tűélesebbek lettek a formák.Persze a hátránya a fekete megjelenítés vplt illetve a szinek sem pompáztak annyira a Crysis ban mint egy Crt én.

(#3909) johni8000

johni8000
(újonc)

sziasztok. van egy samsung 19"-os monitorom. már meg van 3 éve nagyon komoly a képminőség emiatt is nem akarom lecserélni. de van vele egy kis gond. néha csak úgy elmegy a kép. egy kis kattanás és vége. picit meglöködöm akkor áll helyre egy ismételt kattanás kíséretében. Mitől lehet ez???,

laude

(#3910) 3.Aragorn válasza johni8000 (#3909) üzenetére

3.Aragorn
(fanatikus tag)

Nekem is volt ilyen bajom monitorral, nem sokkal később be is adta a kulcsot... :U

Kiskunhalason keresek videókártyát. Elsősorban Ati 4670-3870 tudású kártyák érdekelnek, de más is szóba jöhet...

(#3911) misx válasza johni8000 (#3909) üzenetére

misx
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tápcsatlakozó jól passzol bele??? Nálam a 17-es LG-m csinálja ezt.

Core 2 proci, 4 giga RAM, ATI 3870 és egy 19 colos wide monitor. Nekem ennyi elég, a többi csak sallang. :)

(#3912) creed30

creed30
(tag)

Sziasztok!
Hogy kell gyári alapértékeire visszaállítani a samsung syncmaster 900NF típusú monitort?
Aki tudja írja meg,köszi! ;)

(#3913) kasa85

kasa85
(tag)

Sziasztok.Nos a monitorommal úgy látszik nincs gond ,csak idő kérdése volt,hogy hozzá szokjak mivel a volt LCD kijelzőm jóval élesebb képet produkált (Betűk,élek stb) mint a Sony Multiscan G520 as moncsim.Egész tűrhető a képe,de jelenleg nem biztos,hogy megfelelő a kábelom mert jelenleg egy 800-900ft os szerintem nem duplán árnyékolt kábelt vettem mert ezt találtam.Találtam az Ipon oldalán egy kábelt,de érdekelne,hogy ez a legjobb választás amivel jó képminőséget tudok tolni a monitoromnak.A monitor 1600x1200(100HZ) felbontáson használom ide már gondolom el kél egy jobb árnyékolt DSUB kábel.Linkelem.
http://www.ipon.hu/webshop/product/kolink_rgb_kabel_hd15m_5bnc_18_m/138713

(#3914) bbgabor válasza creed30 (#3912) üzenetére

bbgabor
(újonc)

szia,

elvileg a menün belül a Recall funkcióval.

(#3915) creed30 válasza bbgabor (#3914) üzenetére

creed30
(tag)

köszi biztos igazad van,mondjuk megnyomtam,de változást nem érzékeltem,biztos nem lett elállítva korábban :K
mégegyszer köszi az infót :R

(#3916) kasa85

kasa85
(tag)

Sziasztok.A segítségetekre lenne szükségem.Most vettem egy Kolink RGBKábel HD15M/5BNC 1,8m kábelt.A gond vele a következő.Windows = x-64 Proffesional om van és nem találja a monitor Drivert Általános nem PnP képernyő ezt írja,és max 1600x1200 ig enged mindent max 60hertz en ami elég bántó.A kép nagyon gyönyörű,de már mindent próbálltam de az istenért sem tudom felrakni a monitort pedig a sima D-Sub kábellal felismeri most a monitor a (RGB-kábellal) imput 2 van a D-Sub imput 1 en jelenleg csak SRGB van rákötve imput 2 őn.Léci segítsetek nagyon fontos lenne.Előre is köszönöm :R

(#3917) taifun

taifun
(újonc)

Sziasztok,

most vettem én is egy Sony G520-at öcsémnek, de lehet a TFT-émet adom inkább neki :D (Xerox 19"). Döbbenet milyen képe van játék alatt meg filmezés közben. Igaz a betük nem olyan sarkosak mint TFT-én, de nem vézes, netezni így is lehet. A monitor hagulata egész más, sokkal telítettebb szinekben, élethűségben egyszóval sokkal élvezetesebb. Azért azt megjegyezném, hogy a kis asztalomon semmi más nem fér már el :(( . Sajnálom, hogy a CRT monitorok felett eljárt az idő és nem gyártják már őket :( .

(#3918) kisatibp

kisatibp
(újonc)

SZIASZTOK!
Óriási gondom van..Kisűl a szemem 60Hz-en,pedig samsung 959nf crt-m van,ami nagyon komoly felbontásban is tudja a 100 Hz-et,csak az a gond,hogy én marha feltettem a win 7-et és nincs illesztőprogram,ami támogatná a 60 Hz feletti képfrissitést..
Segitsetek,megvakulok!
ui: probálkoztam powerstrippel is,az sem engedi feljebb tolni(nyilván,mert eleve nem ismeri fel a win7 ezt a prima monitort)

(#3919) gooool válasza kisatibp (#3918) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen videókareszod van?Ahhoz kell leszedni a drivert,ott be tudod állítani a nagyobb képfrissítést.Én is így voltam,de hamar rájöttem.

Üdv: Balázs A piros pontot kérném viszonozni!Nem nagy mutatvány,de később van jelentősége!Előre is köszönöm!

(#3920) kisatibp

kisatibp
(újonc)

ja igen..ATI RADEON HD 5700-es a videokártya..
thx

(#3921) gooool válasza kisatibp (#3920) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor Ati oldalára fel,legfrissebb,10.6-os driver le és minden rendben lesz.

Üdv: Balázs A piros pontot kérném viszonozni!Nem nagy mutatvány,de később van jelentősége!Előre is köszönöm!

(#3922) kisatibp

kisatibp
(újonc)

hát nem tudom...én probáltam azt a nyavajás CCC-t is megheckelni,de nemsikerült..
ugyan van rajta olyan opcio,amin kitudom választani a kivánt felbontást és a képfrissitést,el is sötétül egy pillantyúra,de aztán visszaáll minden...
szívás:(((((

(#3923) gooool válasza kisatibp (#3922) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tom,nekem az Intel IGP drivere amint restatolt a telepítés végén már egyből 85Hz-re lőtte a monitort.Nem lehet,hogy a monitor nem tudja tényleg jobb Hz-en a felbontást?

(#3924) kisatibp

kisatibp
(újonc)

Balázs én meghivlak egy sörre,ha igazad lesz:)
az a baj,hogy én úgy indultam ennek az egésznek neki,hogy beütöttem a gugliba,hogy" samsung 959 nf driver for win 7"
négymillió oldalt néztem meg...földön nincs ehhez driver..sajnos megszoktam az xp-t,ahol egyből kiirta,hogy shyncmaster 959nf monitor...ha nem is egyből,de volt telepithető driver hozzá..
Javaslatodra felpattanok az ATI oldalra...
Üdv
Attila

(#3925) gooool válasza kisatibp (#3924) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Oké,bár a sör nem a kedvencem,de oké.(meg még nagykorú sem vagyok,de elintézzük)
Monitorhoz nem nagyon szokott lenni driver,mindig a VGA illesztőjét szokás felrakni WIN7-re a többit megtalálja magától.

(#3926) kisatibp

kisatibp
(újonc)

ezt a monitort használom 5 éve 120 Hz-en 1280x1024-en,újonnan vettem..Megafaja,most sem vennék mást,de nem kompatibilis a win 7-tel ezek szerint:(

(#3927) gooool válasza kisatibp (#3926) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan nincs,hogy nem kompatibilis egy monitor,bacsis kollégánál érdekes módon még a 16 színű monitor is ment WIN7 alatt.
A VGA driverét szedd le,mert így nem ismer a rendszer videókarit és letilt mindent,többek között az Aero felületet és a választható képfrissítési gyakoriságot is.

(#3928) kisatibp

kisatibp
(újonc)

...de a minap frissittete le velem a vga illesztőt,mégis szivat..bevallom férfiasan nemtom,hogy 10.6-os-e de most megnézem...
Kólára is jó vagy nálam,ha segitesz:)

(#3929) kisatibp

kisatibp
(újonc)

8.741 a verziószám
akkor ez hugy ezek szerint

(#3930) kisatibp

kisatibp
(újonc)

lehet,hogy butaságot kérdezek,de kell nekem ez a catalyst controll center?

(#3931) gooool válasza kisatibp (#3929) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Az nem a helyes verziószám,hanem ha jól tom a CCC-nek a verszáma.
A tálcán lévő ati inkonra kattintva menj be a CCC-be,ha eddig nem azon volt akkor állítsd Advanced nézetre és ott már a lenyíló menükben benne kell legyen a Picture Refesh.

(#3932) Pipó válasza kisatibp (#3918) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Pedig a powerstrip segíthet. Van benne egy opció saját monitor drájver készítésére. Itt úgy kell beállítani, hogy a kívánt felbontást és frekvencia benne legyen a megadott maximumban. Ügyelj arra, hogy olyat ne adj meg maxnak, amit a monitor egyébként nem bírna. Elmented a drájvert valami név alatt, utána az eszközkezelőből ezt a drájvert adod meg "saját lemez" a monitornak. Innentől a vga drájverben benne lesz a kívánt beállítás elérhetőként. Én egyébként max-nak a powerstripben mindig a kívánt beállítást adtam meg. Ügyelj arra is, hogy a vízszintes és függőleges (Hz, kHz) szinkronban legyen, vagyis mondjuk 1600*1200-hoz 100Hz-en kb. 130 kHz-et kell megadni. Szóval ítt kell figyelni, hogy mit tud a monitor és mit szeretnénk.

Ez azért drága, mert magyar tehénből van, kifejik és ide berakják! dziwny grzyb

(#3933) kisatibp

kisatibp
(újonc)

nem akarja lefrissiteni a drivert..töröljem ki az egészet előszőr?

(#3934) kisatibp

kisatibp
(újonc)

tyű vazze..ez nem is olyan egyszerű..
1280x 1024 -ben 100 hz-hez milyen KHz kell?:)

(#3935) gooool válasza kisatibp (#3933) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Az lenne a legtisztább megoldás.Utána pedig felnyomod a 10.6-ost,valszeg minden oké lesz.
A Powerstrip elég macerás megoldás.

(#3936) kisatibp

kisatibp
(újonc)

kösz Pipo !
Neked is jár a sőr...
megnézem,megtudom-e oldani:)

(#3937) kisatibp

kisatibp
(újonc)

töröljek mindent,aztán dobjam fel az új drivert..ha nem marad a powerstrip,ha az sem segit,öntök bele vizet

(#3938) gooool válasza kisatibp (#3937) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Így van próbálj ki mindent,mert a 60Hz iszonyatos x@r.
Remélem sikerül megcsinálnod.

(#3939) kisatibp

kisatibp
(újonc)

ezt nem értem..kitöröltem mindent,de mégsem a 10.6-ost teszi vissza,hanem a 8. nemtomhányast..

(#3940) gooool válasza kisatibp (#3939) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Ne ott ellenőrizd a verziót,hanem mondjuk Everest alól.

(#3941) kisatibp

kisatibp
(újonc)

ezt kifejtenéd kicsit bővebben...nem szivesen mennék el most emiatt Nepálba:)

(#3942) kisatibp

kisatibp
(újonc)

8.74-et teszi vissza a genya,de miért??

(#3943) gooool válasza kisatibp (#3941) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Everest Ultimate-et felrakod és megnézed ott.

Mint már mondtam,az nem az a verziószám,hanem az irányítópulté.Azzal ne törődj.

[ Szerkesztve ]

(#3944) kisatibp

kisatibp
(újonc)

NEM ÉRTEM

(#3945) gooool válasza kisatibp (#3944) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ezek után már mást én sem tudok tanácsolni. :(
Azért próbálkozz. :K

(#3946) kisatibp

kisatibp
(újonc)

az everest megmutatta,hogy milyen gépem van,de a videokártya illesztőprogram verióját nem látom..végülis én azt gondolom,hogy biztos,hogy a 10.6-os van fenn,hisz azt tőltöttem le,és telepitettem fel,miután kitöröltem az előzőt..
az advenced módot hol találom a ccc-ben?

(#3947) gooool válasza kisatibp (#3946) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Elindítod és ott fel kell,hogy kínálja,hogy milyen módban akarod használni,ha nem akkor a szerkesztősávban(fent) át tudod váltani.

(#3948) kisatibp

kisatibp
(újonc)

nem kinálja:(
elindul
attributes adjustment color
ezekből választhatok..

(#3949) gooool válasza kisatibp (#3948) üzenetére

gooool
(őstag)
LOGOUT blog

És a felső menücsíkon sem tudod átállítani? :F

(#3950) kisatibp

kisatibp
(újonc)

nagy piros sávban kiirva,hogy monitor properties 0
de advencedre nemtudok menni:(van egy graphics legördülö ablak,ahol kitudom választani a display opció közül,hogy a catalyst segitségével,vagy manuálisan szeretném detectálni..

(#3951) kisatibp

kisatibp
(újonc)

tulajdonképpen ez az advenced:)
a baj csak az ,hogy hiába választom a kézi beállitást nem adja,hogy apply:(

(#3952) kisatibp

kisatibp
(újonc)

nem a franc egye meg
display opcion pirosba beállitási ikon is van mellette,de csak nézni tudom,a jobb sarokba házikó érdőjel és a közvetlen oldalra mutató ikon
asszem,utálom ezt az egészet

(#3953) Pipó válasza kisatibp (#3952) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Powerstrip: monitor information-alul az optionsban "write custom monitor driver" legördülő menüben kiválaszt. 1280*1024-hez kb 108 kHz-et tudó monitorral kell rendelkezni, bár én crt-n az 1280*960-at preferálnám, a 4:3 jobban illik hozzá, mint az 5:4. Ehhez 100 kHz is elég lenne kb. Model ID-nek írd be a típusodat, Providernek mondjuk a neved, aztán már csak a display paramétereket kell megadni. Max resolution horizontal 1280, Vertical 1024 (vagy 960, hogy a kör kör legyen) max scan frequency horizontal 108 kHz (csak ha tudja a monitorod!), vertical 100 Hz. Kis floppí ikonnal elmenteni, majd az eszközkezelőben ezt a drájvert "saját lemezként" megkeresni. Innentől már a vga drájver is ismerni fogja a monitorod paramétereit és engedi beállítani az 1280*1024 100Hz-et, amit ugye meg is kell tenni.

(#3954) kisatibp

kisatibp
(újonc)

SZIA!
Úgy tettem,ahogy írtad..a következőt írta ki:
a megadott mappa nem tartalmaz az eszközzel kompatibilis illesztőprogramot
ha a mappában van illesztő progi ellenőrizzem,hogy a win7 64-hez tervezték -e...

nem egy köcsög?

(#3955) Pipó válasza kisatibp (#3954) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Nekem ugyan vista van, de ha kész a driver, a frissítést az eszközkezelő alól az"illesztőprogramok keresése a számítógépen/választás a számítógépen található illesztőprogram listából/saját lemez/tallózás alól keresd meg a kész drájvert (ha mappába tetted azon belül) , ne csak a mappát add meg. INF kiterjesztésűnek kell lennie.

Ha nem itt akadtál el, akkor írd meg pontosabban.

(#3956) gabo89 válasza kisatibp (#3954) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Szia!
Nekem is ez volt a problémám XP alatt mostanáig, megpróbáltam amit Pipó írt, de nem sikerült. Ezzel még próbálkozok.
Viszont müködik máskép. Magyarul írom, mivel magyul szedtem le a a programot a szoftverbazisról.
A sarokban rámész az ikonra jobb gombbal, képernyő profilok->konfigurálás-> "a monitor által nem támogatott modok elrejtése" pipa be->Speciális időzítési beállítások. Beállítod->le "OKézod", majd elmented.

[ Szerkesztve ]

(#3957) pigatt válasza kisatibp (#3954) üzenetére

pigatt
(őstag)

KATT nálam bevált.

A nagyotmondás ellen a nagyothallás az egyetlen védelem.

(#3958) Malázs

Malázs
(újonc)

Sziasztok.

Nekem olyan problémám van hogy ha felbontást akarok állítani 1280*1024 ről 1280*960-ra vagy magasabb felbontásra akkor homájos lessz meg mosottak lesznek a betűk meg minden olyan fura :O
kivétel viszont az 1600*1200 , 1920*1440 , 2048*1536 mert ha ezek közül bármeikre állítom akkor szép éles a kép mitől lehet ez :F már próbáltam új vga drivert meg azt is hogy a monitorhoz rakok fel drivert de az sem segített :(( Van erre valamien megoldás :F
Egyébként ez 1 Compaq P1220-as moncsi!

Ha van valamien ötletetek akkor írjatok légyszi mert megőrülök :W

Előre is köszi

Sziasztok.

[ Szerkesztve ]

(#3959) Isti2

Isti2
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Most sikerült szert tennem egy kiváló ibm p260-ra,
de win7 64 bit alatt nem tudom 1600x1200-nál nagyobb felbontásra
rávenni, pedig azért vettem, mert elvileg 2048x1536 a max. felbontása,
mondjuk nekem az 1920x1440 elég lenne a full hd-s filmeim megnézéséhez,
de egyáltalán nem jelez a win7 ilyen felbontást, az eszközkezelő
alapértelmezett képernyőnek látja, de frissítéssel sem talál hozzá másik drivert.
A vga gtx260, ja a monitor vga-vga csatlakozással megy.
A választ előre is köszönöm.

Átadás/átvétel CSAK személyesen, posta NEM játszik! Cuccaim:http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Isti2&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell= !P.Ü.-re ILLIK VÁLASZOLNI!

(#3960) Speed(R) válasza Isti2 (#3959) üzenetére

Speed(R)
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanez a gondom Samsung 1100DF és Belinea 108030 esetében nekem is.
Ráadásul az 1600x1200hoz tartozó max frissítési értéken nem is éles a kép..
XP alatt simán tudom 1600x1200@85Hzen használni őket, Win7el homályos.
Egyelőre maradtam TFTnél, amíg erre nem találok megoldást..de kicsi a 17"..

GTA4 pack eladó: http://href.hu/x/chrh - It's my life!: http://href.hu/x/cmx7

(#3961) Pipó válasza Isti2 (#3959) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Kicsit följebb írtam, hogy lehet powerstrip-el saját monitor drivert írni, ahol a maximális felbontást is meghatározhatod. Egyébként az nvidia vga-nal a 258.49 whql quadro driverrel egy olyan opció is előjön, ahol szintén hozzá lehet adni a vga driverhez saját felbontást.

(#3962) Isti2 válasza Pipó (#3961) üzenetére

Isti2
(kvázi-tag)

A powerstrippel készített driverre azt dobta ki a win7, hogy nem kompatibilis
a windows ezen verziójával.
Az nvidia driveres megoldásnál meg nem sikerül neki a teszt és nem
fogadja el a megadott felbontást, pedig a user manualból írtam át a pontos adatokat.
Úgyhogy egyenlőre egy xp-n nézem a hd-t, win7-en meg csinálok minden egyebet.

Átadás/átvétel CSAK személyesen, posta NEM játszik! Cuccaim:http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Isti2&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell= !P.Ü.-re ILLIK VÁLASZOLNI!

(#3963) Pipó válasza Isti2 (#3962) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Nem tudom mi lehet a gond. Nekem vista64 alatt működik a powerstrip megoldás. Nem értem, hogy az eszközkezelő alól miért nem lehet megetetni vele a drájvert. Ha akarod írok neked egyet azzal a paraméterrel, amit akarsz és átküldöm, hátha azzal menne.

(#3964) utodos

utodos
(újonc)

Valaki tudna nékem segíteni? Van egy Kolink webkamerám, amit szeretnék összehozni a W 7-tel. Viszont digitális aláírást követel. Ki lehet valahogy iktatni ezt a lépést? :F Köszönöm előre mindenkinek!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.