Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fractal Design Focus G Mini ház - minimalista apróság
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazado003
újonc
Helló! Van egy videoton l26w20-av tv amin a hang kis recsegés után néha elmegy idő után magától vagy kikapcsolás-visszakapcsolás után vissza jön.Erre valami ötlet? Köszi: Attila
-
axlrose32
őstag
válasz
weresgyufa #5662 üzenetére
Szia!
Ha garos, akkor nincs más teendő, be kell vinni a szervizbe. -
weresgyufa
tag
Erre van tippetek?
Menet közben leköszönt a LAN/wifi kapcsolatomazóta sincs hálózat, természetesen minden máson van.
-
saurus30
újonc
Sziasztok! Mi lehet a baja SAMSUNG SMART LED 3D INTERNET TV 40" 400HZ,csak sima kek a képernyö,semmit nem mutat ki,ha emelem a hangeröt,ha programot váltok,csak a ki be kapcsolás müködik! Elöre köszönöm,ha tudtok segiteni!Pontos tipus LED LCD UE-40H6500
-
Bizo28
csendes tag
sajnos a service menüben sem találtam rá segítséget.minden rendben tűnik ott amennyire utánna olvasgattam.próbáltam szoftverfrissítést kiírja hogy elkezdte beolvasni a fájlt a pendrivról de aztán semmi.
-
Bizo28
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Nem találtam erről a hotel módról semmi olyat amivel kezdeni tudtam volna valamit. Esetleg van olyan szervíz vagy bármi akikhez fordulni tudnék ezzel a dologgal?
-
moonguru
őstag
Ez nem lesz egyszerű menet, mert a hotel mód pont azért hotel mód, mert rejtett! (ha nem az lenne akkor nem sokat érne)
Én a Google keresővel próbálkoznék a a tévé típusszámával és a hotel szóval!
És igen 99% hogy hotel módban van, és a recepción adnák meg a kódot (térítés fejében)!
-
Bizo28
csendes tag
Szép napot!
Vettem egy ismerőstől egy Philips smart led tv-t. A dobozán az van hogy németországból van és a menüje is német.
Nekem olyan gondom van vele hogy a távirányító nem mindent tud kapcsolni rajta de viszont minden gomb megnyomásánál vissza jelez a tv hogy megynyomtam egy also kis piros leddel.szóval a távirányító jo de csak például hangot tudok állítani,1-2 beállítást meg még pár dolgot.fele müködik fele nem.A smart része egyáltalán nem. Valaki tudna ebben segíteni hogy miért van? szoftver hiba lehet vagy valami más? Azt mondták hogy ha ennyit is enged akkor nem lehet a vevö egység rossz a tévében de akkor nem értem. Tud valaki segíteni? -
axlrose32
őstag
válasz
eladovilag #5650 üzenetére
Szia!
Kijelzőhiba, típushiba, orvosolható. -
eladovilag
újonc
Üdv!
Lenne egy kérésem: Van egy Thomson Intuiva TV-m:
27LB130S5
Type: 564/IFC130EUHibája, hogy a képernyő legközepén van egy függőleges fehér csík, ami 2 egyenlő részre osztja a képernyőt (jobb és bal).
Ez bekapcsolás után 1-2 perc múlva jelentkezik, majd eltűnik pár perc múlva, később újra előjön, és nem tűnik el.
Amikor eltűnik, olyan, mintha a képernyő 2 fele közelebb ugrana egymáshoz annyival, amilyen vastag a csík. Ebből gondolnám, hogy nem kijelző/cof kábel hiba...Amúgy Debrecenben lakom szóval nem volna túl egyszerű elvinni, esetleg ha tudnál segíteni a távgyógyászatban
...
Ha volnál olyan kedves és elárulnád nekem, mi is a hibája, amire gyanakszol, nagyon hálás lennék érte...
Előre is köszi a segítséget!Üdv.
Péter -
törölt tag
Segítségeteket kérem a következő probléma megoldására:
A Samsung Plazma TV-t nem tudom bekapcsolni. Áramtalanítom, majd mint amikor visszadugom, kattan párat, mint amikor ki-be szoktam kapcsolni, majd utána 5-ször villan duplán a piros LED, kis szünet, majd újra villan 5x duplán... Mi lehet a gond??Ceiwab
-
agnes77
újonc
Sziasztok!
Lány vagyok
Van egy LG lcd tv-m, kép nincs, hang van
Kábeleket megnéztem, nincsenek kihúzódva, elvileg minden a helyén. Dobjam ki, vagy van esélyem ésszerű áron javíttatni? Ha igen, tudnátok tippeket adni nem drága szervizelése? Nagyon köszönöm!
-
Zoltaan44
újonc
Szia.Küldtem pü.-t.köszönöm
-
BIOS
tag
Mindenkinek ajánlom axlrose32-t!
100%-ban megbízható. -
Hejakut
csendes tag
Kipróbáltam más HDMI-porton, kikapcsolt képjavítókkal is, a HDMI-kábel sem a legolcsóbb, és más tévén nem is látni ilyet az adott filmen, szóval vsz. nem a lejátszó v. kábel hibája. Köszönöm előre is az ötleteket, a megoldást is megosztom majd.
-
Hejakut
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Technikai segítséget kérek. Résztvevők: 43W809C, Samsung BD-player. A tv szakadozottan, pici, de jól látható ugrásokkal (folyamatossági hiba) jeleníti meg a BD-ről HDMI-n érkező jelet, akár mkv-fájl, akár BD-disc. Két HDMI-porton is próbáltam. Nem a lejátszó hibája, mert másik tv-n (Pana) ilyet nem produkál. Beállítási hiba? A tv új, a szoftverfrissítés megtörtént. Ha a filmet USB-n próbálom (mkv), a hiba nem jelentkezik. A választ előre is köszönöm. (A kérdést a Sony-topicban is feltettem, de hátha itt is szakemberek válaszolnak. :-) -
Zoltaan44
újonc
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni tőletek,van egy 32ld750-em és az utóbbi pár napban rosszalkodik.
Működés közben egyszer csak elkezd újraindulni(kikapcs-bekapcs),és csak az áramtalnítás illetve hdmi psből vagy beltériből kihúzása segít.Cseréltem kábelt de az sem segített.Javítható probléma lehet vagy kuka az egész?Akkor is jelentkezik a probléma ha a hangerőt szabályzomKipróbáltam,mind3 hdmi bemenetet 2 kábellel és a helyzet változatlan.Beltéri egység, ps4 ill laptop rákötésnél is ezt produkálja.
-
Piás
tag
válasz
Hope0628 #5050 üzenetére
Sziasztok
Adott egy LG 37lf65 tv. Úgy kezdődött hogy többször kapcsolgatni kellett hogy legyen kép is ne csak hang, aztán tegnap már akárhányszor újra kapcsoltuk nem jött be a kép, a hang továbbra is megy.
Szerintetek érdemes javítani? Mi szokott ilyen hibát okozni?
Üdv. -
Lordc0re
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 32LC46 tipusu tv ami egy asztali geppel van osszekotve. A hibajelenseg roviden: hang van de kep nincs. Par hete ment par orat utana az elozo hibajelenseg jott elo. Azota fennall ez a dolog. Van-e ertelme javitani?
-
ridzi
újonc
sziasztok...az lenne a problémám h van egy samsung 117cm lcd.....először ugy kezdödött a probléma h a bal oldalon ilyen bemosódás képugrárlás aztán kicsit hozzáértünk a burkolathoz akkor ez megszünt ill.akkor is megszünt ha bemelegedett aztán csak egyre rosszabb anyira h 100%fényerőn tudtuk csak használni...ma pedig a jobb oldalon megjelentek vastag színes függőleges csíkok (erről képet is tudok mutatni) amik semmire nem reagálnak azon a részen nem ad képet....csak szeretném megtudni h érdemes foglalkozni vele vagy kuka,köszi előre is...
-
ridzi
újonc
sziasztok...az lenne a problémám h van egy samsung 117cm lcd.....először ugy kezdödött a probléma h a bal oldalon ilyen bemosódás képugrárlás aztán kicsit hozzáértünk a burkolathoz akkor ez megszünt ill.akkor is megszünt ha bemelegedett aztán csak egyre rosszabb anyira h 100%fényerőn tudtuk csak használni...ma pedig a jobb oldalon megjelentek vastag színes függőleges csíkok (erről képet is tudok mutatni) amik semmire nem reagálnak azon a részen nem ad képet....csak szeretném megtudni h érdemes foglalkozni vele vagy kuka,köszi előre is...
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.Van egy Sony Bravia 32"(KDL-32T2800) lcd tv-m.Nemrég kaptam egy ismerősömtől.A képeken látható sötét folt van a képernyő bal oldalán.Mi miatt lehet ez,illetve hogyan lehetne javítani? A kép minősége egyébként jó a sötét részen is(nincs torzulás alatta).A tv színei élénkek,viszont kicsit sötétnek tűnik az adott kép pedig közel 100% van állítva a háttérvilágítás és a fényerő ,hogyan lehetne ezt orvosolni hogy világosodjon a kép? (a fénykép minősége a fényképezőgép hibájából van.) Előre is köszönöm a segítségetek. üdv.gyuszkó -
Kernel
nagyúr
válasz
Shrimplandhu #5628 üzenetére
Konnektorban a védőföld és a fázis között 230 V mérhető, de lehet lámpázni is, vagyis egy próbalámpát, ami két szál drótban végződik, hozzáérinteni a védőföld és a fázis közé. De ez már inkább szakember kezébe való.
Annyiból biztosabb is, hogy a műszer árammal nem terhel, az izzólámpa viszont árammal is megterheli a védőföldet, amit annak el kell tudni vezetni. Valójában ennél nagyobb áramokat is, mint egy izzólámpa.
Emellett még ellenőrizni kell a kötések minőségét, nincs-e laza csavar például, mindezt visszakövetni a villanyóráig, ha alapos munkát akar valaki végezni.
Elvileg a PC-tápon belül is lehetne zárlat a fémház és a fázis között (zavarszűrő kondenzátorok például), de akkor az továbbra is fennállna, bár olyan is lehetséges, hogy egy zárlat megszűnik, átmenetileg vagy végleg. Másik lehetőség a hosszabbító és/vagy védőföld problémája.
Ha nekem lenne ilyen gondom, és mondjuk nem találnék reális külső okot, akkor szedném szét a PC-tápot is, felülvizsgálatra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Shrimplandhu #5626 üzenetére
A plazma TV-k földelt csatlakozóval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a TV fémváza, HDMI csatlakozó stb. direktben a védőföldre kapcsolódik.
Mivel itt a UPC-box is tönkrement, ez arra utal, hogy a zárlati kör a központi antenna irányába záródott, holott normális esetben a TV hálózati védőföldje ezt meggátolta volna. Természetesen, ettől még a TV ugyanígy károsodott volna, de a UPC-box nem.
Tehát a másik gond, hogy a PC bedugásakor mi történt, valami gond ott is lehetett a védőfölddel.
Bedugáskor ugyanis normális esetben először mindig a konnektor védőföldje érintkezik, csak utána érhet be a dugvilla. Ha ez így megvalósul, a készülékek védve vannak, illetve még így is előállhat kellemetlenség, a védőföld és a központi antenna között kialakuló feszültségkülönbség miatt, ami mondjuk egy HDMI-kábel árnyékoló harisnyáján keresztül egyenlítődik ki. De az még beleférhet, nem jár nagy árammal. (Csak magát a HDMI-kábelt ne dugdossuk ilyenkor.)
Itt ennél komolyabb zárlati áram, fáziszárlat keletkezett, talán a hosszabbító szakszerű vizsgálata rávilágíthatna jobban a probléma okára. Másik a védőföld ellenőrzése, a betápláló konnektornál is.
-
Shrimplandhu
tag
Minden áramtalanítva volt. szerintem földelt elosztók, de megnézem.
A Tv megkapta az áramot és amikor a Pc-t dugtam volna be akkor lecsapta az egészet. Utána az elosztót is ki kellett húzni (amelyikbe a pc-ment) mert addig nem lehetett felcsapni a biztosítékot. magyarul az elosztó is tropára ment.
Érdekességképp most próbáltam ki: a TV scart-on tökéletesen működik -
Kernel
nagyúr
válasz
Shrimplandhu #5624 üzenetére
Konkrétan csak a TV volt kihúzva a konnektorból, azt dugtad vissza?
Földeléses konnektor?
Számítógép szintén? -
Shrimplandhu
tag
Sziasztok!
PC hdmi-vel volt rákötve Pana plazma tv-re plusz a UPC dekoder is hdmi-vel a tv-re. Áramtalanítva volt és mikor dugtam be lecsapta a biztosítékot. Az eredmény PC hdmi kimenete halott, UPC dekoder halott Pana Tv hdmi-je halott.
Létezik hogy az egyik hdmi kábel megtörve (a tv-bemenetnél merednie, kanyarodnia kellett) ilyen módon okozta a galibát? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Samsung LE32C450 LCD tv-m, ami a következő hibát produkálja:
-van a hátulján egy(felső HDMI) bemenet, amit használva a tv-n minden ok, nem jelennek meg csíkok, nem fehéredik ki a kijelző.(USB-nél egy pillanatra becsíkozódik aztán az is eltünik)
-ha a többi HDMI bemenetet ami a tv oldalán található, vagy a scartot használom, akkkor 1 percen belül megjelennek ilyen fehéres csíkok ás szép lassan befehéredik a kijelző...aztán ha visszadugom a tv hátulján lévő HDMI bemenetre, akkor szép lassan (kb 3-4 perc) teljesen eltünik a fehéredés,csíkok és visszaáll normális állapotra a kijelző.
Ez is így kijelző baja lehet? (bár nem értem, hogy akkor a hátsó HDMI-nél miért tisztul vissza/marad jó állapotban a kijelző)
Vagy valami forrasztás, panel probléma?
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
így kezdődik az oldalsó hdmi bemeneteknél:
ilyen lesz:
Itt a hátsó felső HDMI bemenet, aminél kitisztul/alapból tiszta képet ad -
BIOS
tag
Szia!
Ment Pü. -
rioshit
újonc
Hello van egy Acoustic Solutions LCD 37805HD Tv-m.
Bekapcsolom a kontroll led világít de egy halvány kèp sincs.
Mikor meg működött nyomtam egy program gombot elaludt kb 3 másodpercre a led majd bejött a kép
Most csak vilagít a led de semmi
Mit lehet vele csinalni vagy mibe kerülne a javitása? -
axlrose32
őstag
válasz
tonermagus #5612 üzenetére
Szia!
Ment Pü. -
Lite
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha ennek a kérdésnek nem itt a helye, de találkozott már valamelyikőtök olyan hibajelenséggel, hogy a kép a véletlenszerűen becsíkosodik, úgy is marad egy ideig, majd vagy eltűnik, vagy egy kikapcs/bekapcs segít rajta? Ez milyen hiba?
A készülék egy 3 éves Gaba 82 cm-es (HD Ready) tv.
Köszönöm!
-
Netbusss
csendes tag
Helló!
A legelső kérdésem az lenne, hogy van egy ORION T42V4 SPTX-B tipusú tvm és mostanában nem igazán akar bekapcsolni, ha sikerül kb 10 póbálkozásból nagyon melegszik, érzhetően nagy hőt bocsájt ki hátul, érdemes -e megcsináltatni?A következő pedig szeretnék vásárolni 1 led tvt 49-50 colost max 130.000-140.000ft van rá, melyk tipusut ajánlanád??
Válaszod Előre is köszönöm. -
axlrose32
őstag
Elnézést kérek mindenkitől, amiért nincs időm fórumozni, de ha ez megnyugtató javítani sem nagyon, viszont lassan megoldódni látszik az autó mizéria
-
BIOS
tag
Akkor dobhatom a TV-t a kukába? PC még javítható egy új kártyával?
-
Kernel
nagyúr
A hosszabbító látszólag rendben van (pontosabban vizsgálatokkal lehetne megállapítani), az a gyanúm, a hálózat felül nem kapott védőföldet.
Gondolom, a két hosszabbító védőföldje csak egymással került kapcsolatba, a hálózati védőfölddel már nem. Sajnos ez még rosszabb, mintha egyáltalán nem lenne földelt csatlakozó, mert így az esetleges hibaáram másfelé talál utat, ebben az esetben a D-Sub kábelen keresztül a központi antenna felé.
-
BIOS
tag
A másik szobából jön át a falon még 1 hosszabbító ami 3-as
csatlakozás van de ezen nincs kapcsoló. Azt viszont nem tudom ma megmondani hova van bedugva. Na erre van rádugva a két hosszabbító a 3-as és 6-os. -
BIOS
tag
A laptop működik amúgy...szerencsére nem volt rádugva a vége és a töltője is működik ahogy látom.
-
BIOS
tag
A hosszabbító így néz ki.
Sajnos nem értek az áramhoz...ezért is érdeklődök.
-
Kernel
nagyúr
- A laptop nem csatlakozott sehová, csak a konnektorba ment volna?
- Laptop egyébként működik azóta is?
- A konnektor, az elosztó, a hosszabbítók védőföldeléses kivitelűek?Ha a konnektor irányából nem kapott védőföldet, akkor elképzelhető, a laptop bedugásakor jutott fázis a hosszabbító védőérintkezőjére, ahonnan átment a számítógép fémházára, onnan a D-Sub kábelen a TV-re, azon belül a földelt központi antenna irányába záródott.
Ha a hosszabbító védőföldelése rendben van, elvileg ilyen kár nem keletkezhetett volna.
-
BIOS
tag
Megpróbálom részletesebben leírni mi történt. Van egy falkonnektorunk amibe van egy elosztó az elosztóba van dugva két hagyományos hosszabbító. Egy 3-as és egy 6-os...kapcsolóval. A 3-as van e TV mögött amire csatlakozik a TV, számítógép és a beltéri egység. A 6-os hosszabbító a szekrény előtt szokott lenni amire porszívót laptopot egyebet szoktunk csatlakoztatni. Nos a PC rá van csatlakoztatva a TV-re monitorként szoktam használni. Amikor az eset történt ki volt kapcsolva a PC és a TV is. A 6-os hosszabbítóra csatlakoztattam volna a laptopot mikor következett a durranás majd füst. Valószínű zárlatot kapott.
-
Kernel
nagyúr
Ha jól értem, akkor ezt úgy gondolod, hogy az alaplap egyszer csak meggondolta magát, villantott egyet, tehát ezután a következő lépés, hogy teszel bele egy másikat és minden rendben van?
Merőben téves felfogás, ami leginkább az új alaplap elszállásához vezethet. Önmagában az alaplap ugyanis ilyen hibát nem tud produkálni. 230V fáziszárlat vagy villámlás okozhat ilyet.
Ha nem volt villám az adott pillanatban, akkor ki kell találni, honnan érkezett a 230V?
PC D-Sub be volt dugva?
Központi antenna is be volt dugva?
Egyéb készülékek voltak csatlakoztatva?Ez a TV védőföld nélküli hálózati csatlakozással rendelkezik, hálózat irányából esetleg akkor záródhatna az áramkör, ha a táptrafó primer-szekunder között zárlat keletkezne, de ez nem szokványos, inkább lehetne zárlatos az a kondenzátor, ami a primer és szekunder között szokott elhelyezkedni.
Vagy másik lehetőség, hogy a PC-csatlakozó és a TV-antennakábel között alakult ki ekkora feszültség, bármelyik irányból. Tehát jöhetett a PC-felől, amit az antenna földelt, vagy fordítva, és PC védőföldelése zárta le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest