- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Így lassan 8 év távlatából vissza olvasva.. A fent említett ház helyet mindenki mást ajánl. Aminek a belső, külső kinézete más.
Képről meg tudta mondani mindenki, hogy milyen a minősége.. Ebben az a vicc, hogy kettő ilyen házam is van más-más minőségben.
Amúgy a ház nagyon korrekt. Főleg, hogy ki lehet kapni a hdd rekeszét és kapunk egy lényegében üres házat, amiben nincsenek akadályok a hűtésekhez.
A mai napig viccesek az itteni tagok. Mindenki Ferrarit szeretne és csak azt ajánlja.. Közben meg ott nyomorog a sokak által istenített lerúgott golf-okban.
Jah és természetesen senkinek semmi nem jó. Nem adnak ingyen egy házat..
-
Amazonas
senior tag
Sziasztok,
tipp azoknak, akiknek ilyen Focus G háza van: a táp melletti SSD-hely szerelhetősége elég körülményes, viszont azon túl, + SSD-hely nyerhető az alaplapi tálca ház eleje felőli oldalán található üres csavarhely kihasználásával: ide simán fel lehet fogatni még egy SSD-t, ami ráadásul még takarja is a hátul lévő kábeleket.
Igaz, hogy csak egy ponton van így rögzítve az SSD, viszont gyakorlatilag úgysincs súlya.
Ha 3,5"-ös drive-ból is csak 1 db van, érdemes a tartórekeszt kiszerelni, amivel további potenciális SSD-felfogatópontok kerülnek elő.Az 1 db 3,5"-ös drive pedig vígan elfér a fiókjában hosszában.
-
Seirus
tag
Én az első képet nézve megint azt hittem, hogy az az N200, csak lejjebb görgetve esett le hogy nem.
Pedig vannak azért eltérések, de hogy még az előlapi műanyag vonalvezetése is megegyezik oldalnézetből...Amúgy én nem akartam ezzel mondani/sugallni semmit, csak megállapítottam
Egyébként sem baj az, ha vannak ezzel a praktikus elrendezéssel kicsit eltérő funkciókat felvonultató, és eltérő áron kínált házak. Legalább van választék. Az mindig jó
-
Kansas
addikt
válasz
fogtunder #39 üzenetére
Nem is mondta senki, hogy annyiba fog kerülni. Egyelőre nem ismert magyarországi kisker ár.
A cikkíró csak ennyit mondott: "18 000 forint alatti összegért jó választás lehet" ez pedig kb igaz is.
Ha valamiért 18000 fölé menne az ára, akkor más lesz a leányzó fekvése.Az N200-at pedig azért "keverem ide", mert szerkezetileg történetesen csak a plexi oldallapban és a külső meghajtó-helyek számában (2x5,25" vs. 1x5,25"+1x3,5") tér el ettől, egyébként ikrek is lehetnének.
Az "archaikus design" megjegyzésed pedig szvsz nettó bullshit/arcoskodás. Ugyan valóban nem jővőbe mutató, hanem inkább a jelen gyereke, ha archaikus design-t akarsz látni, nézz meg inkább egy Chieftec XT-01B-OP-t, na az valóban archaikus.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
hegegabi80 #41 üzenetére
Ennél kisebb már csak akkor lesz, ha a tápegyseg nem optimálisan van elhelyezve, limitált a VGA hossza, vagy a CPU hűtő magassága. Ha ennél kisebb kell, akkor ITX, de én inkább hozzászoknék ennek a méretéhez.
-
fogtunder
nagyúr
A strukturális merevség nagyon jól jön, ha nem akarod a HDD által keltett rezgéseket hallgatni a házon visszajátszva.
Az N200-at nem tudom, minek kell ide keverni, de egy archaikus design, nem túl sok hellyel az alaplap mögött és nem is kimondottan merev és porszűrésben se túl jó.
A 2,5" meghajtóknak az S340-ben is fekvő hely van.És mindennek továbbra sincs semmi köze annak, hogy ez a ház nem ér meg 18K-t.
-
Kansas
addikt
válasz
fogtunder #35 üzenetére
Ezt kb egy n200-ról is el lehet mondani, bár az "iszonyat merev" azért viszonylagos, rendeltetésszerű használat és elemi odafigyelés esetén sokat nem oszt-szoroz.
10e fölött már nem nagyon találsz papírházat...
Nekem többet számít hogy pl. a belső élek ne okozzanak háborús sebeket szereléskor és kettőnél több HDD beleférjen, lehetőleg keresztben(lehet, hogy csak az én mániám, de nem szeretem falra szerelni a 2,5"-ös egységeimet sem). -
fogtunder
nagyúr
válasz
hegegabi80 #36 üzenetére
megtörtént, Fractal Design Define Mini C a neve.
-
hegegabi80
addikt
Jó kis kuckó és valóban hasonlít a CM N200, és még e TT Versa H15-re is. Mondjuk ebben a méretben nem is igazán lehet mit kialakítani.
Azért nem venném zokon, ha olyan matx házat is kiadnának, amiben nincs már ODD, és javarészt inkább 2,5" hdd-k mennének bele.
-
-
Kansas
addikt
válasz
fogtunder #30 üzenetére
Jogos, akkor már valóban dobni érdemes a plexit is. Azért ezen az árszinten olyan nagyon sok jobb választás nincs - talán ha 2-3 ami (nekem) egyértelműen jobb(pl.
ez vagy ez), másik 4-5 kb. ilyen(és egyik sem igazán design-orientált), az igazán jó mATX/mITX házak 20e fölött kezdődnek, az ATX-ek szintén(#31) józsi9995 Nekem eddig CM N200-am volt, plexi nélkül, és felettébb praktikus volt, tolta is az alaplapra a levegőt oldalról, viszont mióta váltottam N500-ra, sokkal halkabb és hűvösebb az egész, pedig ugyanannyi venti van benne(3) - talán ennyit számít, hogy kisebb lett a zsúfoltság, és több helye van levegőnek...
-
KO.zmahov
tag
Jó kis ház! Tetszett a teszt is! Mindig örülök, ha valami olyan termék kerül górcső alá, ami nem feltétlenül a "fő csapásvonalra" készült!
-
fogtunder
nagyúr
csak én érzem ezt ennyiért rohadt drágának? 15K-ért azt mondanám OK, de 18-ért van Zalman Z9 Neo, 20-ért NZXT S340.
-
Aztán ott van a Corsair 88R is, 15k HUF-ért...
-
Televan74
nagyúr
Nem rossz ház,de azért látszik rajta a 55€ ár.De a kategóriájában biztos jó választás lesz.20.000 forint fölött én már biztosan a Define Mini C -t venném, ami most 27.000Ft körül kapható.
-
VinoRosso
veterán
felül 240 mm-es radiátor fér el
Lehet, hogy elfér, de rögzíteni valószínűleg nem lehet, mert a két 120-as venti hely között van egy 1 centis hézag. A radiátorokon ilyen nincs, ott összeérnek a ventik. Ha ez így van akkor ez elég rossz dizájn 50 euróért.
-
Seirus
tag
Mocsokul hasonlít a CM N200-ra
Ezt valahol megértem, hisz ha ki akarják hozni a maximumot ebből a méretből, akkor nincs sok varia...de azért mégis furcsa, hogy ennyire... -
HoaryFox
őstag
Szép, szép, de a CM Silencio 352-met nem cserélném el erre
-
X Factor
addikt
Megvannak az új céges házak.
-
Vesa
veterán
Láttam már szebbet...
-
ktamask
tag
Engem az a 2 DVD meghajtó rács zavar.
-
Bjørgersson
félisten
Kulsore tiszta Thermaltake, azok a ledes ventik meg csak ratesznek meg egy lapattal.
-
Nem rossz ház, csak tök felesleges. A Core 1x00 kasztnik nem voltak épp' elég belépő szintre pozicionáltak?
A helyükben szimplán ezekhez adtam volna ki külön ablakos oldallapot, oszt' csá! -
drsanya
aktív tag
Ez is egy szempont. Én pl. azért vettem magamnak ablakos kuckót, hogy a post-code kijelző legyen szem előtt, és így nem kell sípolnia a gépnek bekapcsoláskor. Az esetleges hibákról nem is beszélve. De szerencsére mindig csak az AA üzenet van
Egy PC-nek pedig nem kell karácsonyfának lennie ahhoz, hogy szép legyen. Mondom ezt úgy, hogy minimál világítás nálam is van, szolid vörös, nem rikító, csak alaplap.
-
Raymond
titán
Szinten nem ertem. A kimenet az alaplapon 2 darab, elfoglalod az egeszet azzal az egy konnektorral es a masik vegen csak egy kimenet van az elolapon. Ugyanez van a CM N200-amon, de ott legalabb az USB2.0-bol van ketto. Nem ertem miert nem lehet 2+2 vagy eppen ha mar csak 2 van akkor az a jobbik legyen.
-
Szab02
aktív tag
lévén a két USB konnektor közül csak egyik 3.1-es, a másik sima 2.0 - De ezt nem fogom megérteni, miért kell ezen spórolni fél dollárt....
(tudom, tele van a raktár még 1.1-el is.....)
-
Pityu.
nagyúr
Na ebben se nagyon van anyag.
-
Nem rossz kicsi pénzért...
Házon belül ott a számomra tökéletes matx ház a define mini c, igaz az már másik árkategória.
-
macilaci78
nagyúr
Tetszik, az 55€ nem is rossz ár. Teli oldallappal 40€-ért venném is!
-
Chp
őstag
Teletolnám RGB-s komponensekkel! LED-es alaplap, LED-es dVGA, LED-es memória modulok!
Na jó, tetszik a ház, de érződik, hogy a plexi oldallap válasz az egyre nagyobb teret szerző világítós gémer cuccokra. Hiába, a színes fény jótékony hatással van a másodpercenkénti képkockaszámra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új, az eddigieknél olcsóbb házcsaládot jelentett be a Fractal; microATX-es változatát teszteltük.
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest