- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok! Egy daewoo lcd tv, samsung lcdvel szerelve a képen látható hibát produkálja.Azon a részen ahol fel van gyűrődve a kép vibrál is,és a feliratok tükör képe is látszódik.
Fő panel SL-500P, LCD LTA320AB02 , T-CON 320AB02CP2LV0.3 .Mi okozhatja a hibát,és mennyibe kerülhet a javítása? -
Bellavita21
csendes tag
válasz
axlrose32 #497 üzenetére
Sziasztok,
2009-ben vásárolt Panasonic TH 37PV80-as plazmatévém meghalt. 7 villanásos jelzést ad a lámpája, külföldi oldalakon azt olvastam, hogy ez egy nagyon nagy bajt jelent, SV/SC/SD meghibásodás, aminek cseréje nem is biztos, hogy lehetséges. S azt is olvastam, hogy ez egy szériahiba, és emiatt a Panasonic meg is hosszabbította a garanciát, mert bizonyos számú óra után a tv -nél kijön a hiba. Mivel keveset néztem tévét, nekem természetesen a garanciális idő lejárta után jött ez elő. Mit tudtok erről? Mit csináljak? Azért elég luxus, hogy 3 évente új tévét kelljen vennem, főleg, hogy most pénzem sincs rá!!!! Segítsetek! A páréves hűtőmet is most nyáron kellett kidobni, totál kivagyok, hogy a baromi drága termékeket párévente le kell cserélni....
-
CsabaTompa
tag
válasz
axlrose32 #497 üzenetére
A táp ugyanolyan volt, mert a készülék is ugyanaz volt.
Amikor bejött a kép, akkor az egész képernyőn, de nagyon gyorsan el is ment.
Egyébként ezek a boardok javíthatók, vagy csak csere lehetséges náluk?
A tápot már elkértem, a többit nem igazán akarom, főleg ha javítással megoldhatók. -
axlrose32
őstag
válasz
CsabaTompa #496 üzenetére
Szia!
Bajt nem csináltatok, főleg ha ugyanolyan vagy kompatibilis.
Táphiba esetén bármi lehet még, (valószínűleg javítható is lenne az eredeti), tönkremehetett a main, az y-sus az y-drive vagy a control board is.
Amikor egy pillanatra van kép, akkor teljes képernyőn vagy csak részlegesen? -
CsabaTompa
tag
válasz
CsabaTompa #487 üzenetére
Egy munkatársam akinek a szakmája elektroműszerész (de már nem dolgozik benne) kicserélte a készülékben a tápmodult. Valahonnan volt neki, (ezzel bajt nem csináltunk remélem) egy működőképes. Ezzel már bekapcsol a készülék, hang van, csak kép nincsen. A kép csatorna váltáskor bevillan, de csak ritkán. Egy pillanatra.
Ez gondolom már előrehaladás. Most merre lehet gondolkozni?
Mindenféleképpen ha megyek a nagyvárosba elviszem neked, de mivel a gyereknek van egy csomó alkatrésze ehhez a típushoz, gondoltam először egy cserét megér. -
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, amiben szeretném ha segítenétek, hogy adott egy régebbi Samsung LCD TV LE37B530. Ennek ugye 3 hdmi kivezetése is van, nah mindegyiken ugyanazt a hibát produkálja. Össze van kötve a számítógéppel egy 5méteres hdmi-hdmi kábelen keresztül (aranyozott vég.) és ha bekapcsolom a tv-t, ugye rögtön megjelenik az "asztal", de villog...
Próbáltam kiterjesztett asztallal, illetve szinkron megjelenítéssel az se volt jó...
Azt tudom, hogy a TV max 50Hz-re képes, gondolom a gépet is ez alapján kell belőnöm, de akkor is egy darabig viszi, aztán be-bevillan, mintha laggolna...Köszi a segítséget előre is!
-
lepeselek
csendes tag
Sziasztok!
Újabb probléma. LG IPS224V-PN monitor. Annyira új, hogy még a védőfólia is csak részben lett leszedve, hogy az egész képernyőt lehessen látni. Eizo és nokia monitorteszten is ugyanazt mutatja a szürkeárnyalatos résznél.
Másik monitoron ez itt egyszínű szürke.
Ez hiba, vagy így tökéletes? -
kissit
csendes tag
Szia,
Szeretném a segítségedet kérni tápzúgással kapcsolatban. Kb 1 hónapos a samsung ps43e450 készülékem, és elnémítva illetve kis hangerőnél kb 2-2,5m távolságról hallani lehet a zúgást. Főleg este zavaró, mikor a gyerek miatt halkan használom. Felhívtam a samsung szervízt, ott azt mondták, hogy ez normális. Elmúlt hétvégén megnéztem barátom samsung ps51d490 készülékét, és az fele ennyire sem zúg, azt csak akkor hallottam, mikor közel hajoltam a tv-hez. Kérdésem lenne, hogy lehet-e vele vmit kezdeni, érdemes-e a szervízt zargatni emiatt, vagy nyugodjak bele, hogy kifogtam egy jobban zúgó készüléket?
Válaszodat előre is köszönöm. -
lepeselek
csendes tag
Szia!
Segítséget szeretnék kérni.
LG 32LH3000 tv
Bekapcsoláskor egyet villan a képernyő (feketéből egy pillanatra szürke lesz, majd ismét fekete) és csak a standby lámpa villog tovább lustán.
Erre mondják, hogy se kép, se hang.Meg lehet ennyiből mondani mi a probléma? Hol, ki tudná megnézni, megmondani,javítani?
Előre is köszönöm.
-
axlrose32
őstag
válasz
Szia!
Ne próbálgasd, tönkretehet a szűretlen táp mást is.
Reméljük a kattogás nem azért maradt abba mert már sikerült.
Ahogy telefonon beszéltük, ha elhozod ingyen megállapítom hol a gond, aztán meglátjuk. -
Steve 53
csendes tag
válasz
Szia!
Megjavulni, nem fog! A tapasztalat szerint az ilyen próbálkozások néha tetemes károkat okoznak, persze készüléke, és hiba mibenléte válogatja
-
CsabaTompa
tag
Most próbáltam megint (mert az embert csak izgatja), és már nem kattog. Látszik, hogy valamit próbál, villog a led kijelző fehéren, de semmit nem csinál. Csak akkor lehet hallani kattogást, mikor bedugom a konnektorba, és mindjárt próbálja magát kapcsolni.
Most ez jobb vagy nem?
Eddig soha nem figyeltem, hogy eddig kattant-e mikor bekapcsolt, vagy nem. -
CsabaTompa
tag
Sziasztok.
Nekem egy LG 42PC1R Plazma tv-m van. Szuperül elvoltam vele, de a tegnapi naptól nem kapcsol be, csak kattog. A led elkezd fehéren villogni hallatszik, hogy próbálja magát bekapcsolni, de nem sikerül neki, majd egy fél perc kapcsolgatás után visszaáll alap helyzetbe.
Mi lehet vele? Tudom így nem megállapítható, de hátha valakinek volt ilyen jelensége.
Köszi. -
feiglistvan
csendes tag
jó lenne ha valaki esetleg eger térségében be válalná a javitást meg kőszőném...
-
feiglistvan
csendes tag
hello tudna valaki segiteni mi baja lehet a tvnek SAMSUNG SP43R1HL1 be akarom kapcsolni és villan a piros led és sipol kb.4 másod percig és enyi nem kapcsol be meg éri még szervizbe vinnem ???? ja és még anyi hogy meg probáltam hangfalat dugni rá mert azt hitem lejővet van rajta és azota csinálja ezt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest