Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz
MasterMark #1247 üzenetére
Szia!
Most már nincs időm kikeresni, de magad is letöltheted innen:
http://elektrotanya.com/lg_re_39nz43r_rl_39nz43rb_chassis_mp_03ab.pdf/download.htmlA "kép" alatt a "This file is downloadable free of charge:"-t megvárod amíg "get manualra" vált és már tölthető is...napi kettő.
-
axlrose32
őstag
válasz
MasterMark #1243 üzenetére
Szia!
CRT projektoros.
Be tud égni és nem lehet vele semmit sem kezdeni.
A katódsugárcsőbe égett bele (jellemzően mindháromba) ne szedd szét pucolásra, mint az egyszeri autószerelő..
A beállításhoz sok türelem kell...rácsonként és színenként, függ és vízsz irányban is , babra munka de megéri.
Ha kell áttolom a manuálját, benne van a mentés "save control data..save 50hz) -
ifipark
csendes tag
Szia Axel!
Pár napja küldtem emailt, megérkezett vagy elkanyarodott valamerre? Köszi. -
MasterMark
titán
válasz
axlrose32 #1242 üzenetére
LG RE-39NZ43RB
Ha jól tudom CRT. (Illetve ha jól hallom, mert ugyanolyan a hangja mint egy CRT-nek bekapcsolás után.
)
Túlságosan fehér a legsötétebb szín. Ahol fekete kéne legyen inkább szürke. Az éles kontúrok után pedig olyan színnel dereng körülötte mint amivel van. (Pl. Egy fehér kör a kép közepén, akkor fehéren körülötte a fekete részben halványodik el.)
(Kontraszt lehúzása nem segít, ugyanilyen, csak sötétebb lesz az egész kép.)
Beégéssel lehet valamit kezdeni? Nem is tudtam, hogy ezek is be tudnak égni.
szerk.: Illetve a konvergencia beállítással is lenne gondom, mert az automata nem jól állítja be. A szervizmenüben pedig kis rácsonként kellene beállítani (amit meg is csinálok, ha lesz időm) csak nem tudok kilépni belőle.
A beállításhoz esetleg valami tanács? -
axlrose32
őstag
válasz
MasterMark #1239 üzenetére
Szia!
Most nem értem igazán mire gondolsz...
Mi az az "ez a"?
Meg aztán a technológia...lcd dlp crt??
Esetleg egy konkrét típus? -
axlrose32
őstag
válasz
H.M's V. #1240 üzenetére
Szia!
LCD és DLP esetében a fényforrás üzemidejét.
Az átlagos élettartam 4-6000 üzemóra, tehát azt kerülni kell, ami "még nem volt javítva...mindennap néztük" és hét éves.
Arra minimum 20-30-40 eFt-ot rá fogsz költeni fél éven belül.
A crt-vel alapvetően kevesebb baj van, de már azok is benne vannak a korban.
2005-ben befejeződött nagyjából a gyártásuk, úgyhogy benne van a legfiatalabb is a korban.
Főleg a beégésekre, "retekklub"..."telaviv2" logói
Kb. ennyi hirtelen...
Ha van még kérdés szólj! -
H.M's V.
csendes tag
Hello Axl
a kérdésem az lenne, hogy projektoros tévét szabad e megvenni? és ha igen, akkor milyet (crt, lcd...)? mit kell rajta megnézni? nem sokat használnám, főleg este heti 1-2 alkalommal. néztem, hogy 30 ropi körül lehet már kapni őket, ami bagó és mégsem egy bolhacirkusz. a felbontás annyira nem érint, meg az egyéb szolgáltatások sem, viszont legyen minél nagyobbköszi a választ, ha neked van ilyen eladód, akkor ne fogd vissza magad
-
MasterMark
titán
Üdv
Projektoros tévénél mennyire normális ez a fakó szerűség, és glow effekt?
-
snakezsu
csendes tag
Üdv
Van egy LG LE5300 Led Lcd tv. TV-nézés közben hirtelen elsötétült a kép, hang volt és csatornát tudtam váltani, de minden csatornán ez volt a helyzet. Kikapcsoltam - és a bekapcsolásnál egy pillanatra megjelenik az LG logó, de sokkal rövidebb ideig mint ezelőtt - kép továbbra sincs, csak hang van. Többször megismételtem a ki-be kapcsolást + teljesen áramtalanítottam hosszabb időre, de sajna az eredmény ugyanaz.
Előre is köszi a válaszod.
-
axlrose32
őstag
válasz
Balesz1899 #1228 üzenetére
Szia!
Ha elhozod megnézem. -
stratova
veterán
Üdv!
Nem biztos, hogy a megfelelő helyet teszem fel, de egy öreg laptop Asus A9PR kijelzőjével akadt probléma. A kép közepén, függőlegesen teljes magasságban egy lila és tőle 1 pixelre egy kék csík jelent meg. A tulaj reprezentálta, hogy a kijelző "csavargatására" ez színt vált (lila->piros) ill. komolyabb csavarás esetén el is tűnik. Nem szívesen, de reprodukáltam a jelenséget és megosztottam veled gdrive-on.
Van nálam egy alaplap-halott Asus A6, de egyrészt ez nem 4:3-as, hanem 16:10-es, így komplett kijelzőcsere bukta. Felmerült a szalagkábel ötlete hibaforrásként, de gondolom, akkor a kijelző nyitása-zárása esetén változna a probléma. Ha a videó alapján esetleg be tudod azonosítani a hibaforrást azt megköszönném, mert másik kijelző híján, feleslegesen nem szedném szét (újra) az A6-ot, ill. további teendőket tolmácsolnám az A9 gazdájának.
-
törölt tag
szia, lenne nekem samsung ue-40es8090. tipusú led tv a hibája az hogy, 1db pixel csík van benne, rózsaszín színű,szaggatót a vonallal ,kérdésem ez javítható , e és mennyiért tudnátok megcsinálni .köszi
-
Balesz1899
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung LE32C530 tv, ami egyik pillanatról a másikra elfelejtette érzékelni a távirányító jelét. (a másik szobában pedig egy crt tv produkálja ugyanezt, ráadásul ugyan azon a napon kezdték)
A samu távirányítóját megnézték, nincs baja. A tv nem egész három éves, de "természetesen" már nem garanciális.
Mi lehet a gond a tv-vel és kb mennyi lenne a javítása?
előre is nagyon köszönöm!
-
axlrose32
őstag
válasz
Rickenstein #1225 üzenetére
Szia!
Szívesen, máskor is, ha valami lapos elromlik a családban vagy az ismeretségi körben! -
axlrose32
őstag
válasz
#13341952 #1221 üzenetére
"Nem olyan fontos"
Hát bevallom ezt nem tudom hová tenni....
A sortrafó amíg lehetett kapni 12000 környékén volt ehhez.
Már nem lehet kapni.
Nem azt mondtam, hogy ennyiért javítom meg (nem is vállalok szívesen projektorosokat) , hanem azt hogy ekkora ráfordítással javít(tat)hatod meg. -
taaz
tag
Üdv.
Múltkoriban írtam ide egy Samsung SP43T8HP tévé ügyben amit jó tanács alapján sikerült használhatóvá tenni.
Most olyan kérdéssel fordulnák önhöz, h mitöl lehet zavarcsik , átlosan zikázik a képernyön. Tuneren, AV bemeneteken is tapasztalhato. De MENÜ-ben ill. A rácshálozatban nem tapasztaltam. Az árnyékol kábeleket végig mozgattam, semmi változás. Elko száradás lehet a gondja ?
A hiba hidegen tapasztalhato de ugy 5 6 ora müködés után már nem annyira feltünö.
Váaszát elöre is köszönöm. -
axlrose32
őstag
válasz
#13341952 #1219 üzenetére
Helyesen a típus:SP42W5HF1X
Chassis:J54A
Ilyen minimális infó alapján lehet:
Táphiba
Sorvég zárlat
vagy akár konvergencia végfok zárlat is.
A trafó már nem kapható kereskedelmi forgalomban, de talán még van egy bontott példányom.
Az összeget illetően ennyire sok ismeretlen esetében nem nagyon tudok nyilatkozni.
Talán legszerencsésebb esetben 10e körül, legszerencsétlenebb esetben 25 környéke. -
törölt tag
szia, probléma samsung projektoros tv-nek.Eddig hibátlanul működött, múlt héten viszont bekapcsoláskor a gomb kétszer villant, azóta nem kapcsol be.típusa: SP421W5HF1X.meg mondanád léci mi lehet a baja , köszi szépen ..
-
axlrose32
őstag
válasz
Rickenstein #1217 üzenetére
Szia!
Kijelzőhiba, de javítható.
A kijelző típusa AUO T460HW02
Komoly sikereket értem el a megmentésükért vívott harcban.
Írj privátot! -
Rickenstein
senior tag
-
croma84
csendes tag
Szia!
Következő a szitu:
Ismerőstől kaptunk egy ORION LCD PIF24-DLED TV-t. Hibajelenség: hálózatra csatlakoztatva se kép se hang, viszont egy nagyon halk vékony magas sípolás jön ki belőle (satu hülye vok hozzá, gondolom táp), és az Orion felirat alatt levő kék led is folyamatosan világít. Kérdések: érdemes vele foglalkozni, vagy kuka? Ha érdemes akkor mik lehetnek a hibák és ezek javítása mennyibe kerülne?
Előre is köszi a választ! -
szabooo
csendes tag
Szia!
Van egy LG RZ-32LZ55. Világít a készenlét pirosan, de nem kapcsol be. Mi lehet a hibája? És körülbelül mekkora költségre számítsak javításnál? Illetve, tudod-e javítani?
Üdv, Bence -
Dictator^
veterán
válasz
axlrose32 #1202 üzenetére
Kikapcsoltam, azóta pihen.. egy ideje már ilyen, hogy nem mindig kapcsol be elsőre, illetve mostanába azt csinálta, hogy menet közben is kikapcsolt (eddig csak 3x)..
De volt olyan, hogy ment napi 10 órát, elmentem otthonról fél órára, kikapcsoltam, hazajöttem, bekapcsoltam és már nem kapcsolt be azonnal.Ha cserélem a kondit, visszaáll a rend? Ez okozhatja ezt a led villogás -> nem bekapcsolás (néha háttérvilágítás felvillanás) effektet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Black & Decker töltőt keresek
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest