Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
Szerintetek várható mostanában hogy a Bitcoin ára ismét felmenjen 10-11K-ra?
-
Enter65
senior tag
válasz Sunlight56 #397 üzenetére
Ez attol függ, hogy a Bank milyen partneri viszonyban áll a másik külföldi Bankkal. Utalás elött érdeklöj, vagy nézd meg az ASZF-et, abban benne szokot lenni.
A legtöbb esetben %-ban adják meg, de vannak fix összegek is, ahol maximalizálják, hogy mekkora öszegű utalás fölöt már ne legyen %-os.
Pl: 500K felet már fix dijat fizetsz, az alatt pedig %-ot. -
Sunlight56
újonc
Fiúk, egy elvi kérdés: 1 M Eurót kell átulalni
a) Magyarországi EUR Bankrszámláról más EU országban vezetett EUR számlájára, SEPA utalással
b) EU-ban EUR Bankszámláról másik EU országban vezetett EUR számlára SEPA utalássalAz A és b esetben mekkora költséget számolnak fel a bankok?
-
Wackond
tag
nem ide akartm, sorry. átírom a bányász topicba
Sziasztok,
ZEC-et tolok 4db GTX970 kártyával, bár ebben a nagy árfolyamesésben elég gyér a termelés, mármint ami a forintosítást illeti. Csere lesz ebből, de kérdés, hogy milyen kártyára lenne érdemes átállni, amit mondjuk nem kell 3 hónap múlva eldobni, mert már nem elég hatékony?
A másik dolog: HDD-vel bányászik valaki valamit? Itt kallódik vagy 2,5TB-nyi vincsim (több darabból), eldogatni nincs türelmem, ilyen 5-10eFt-os apróságokkal nem szeretek szarakodni. Viszont bekötném őket, ha tudnak termelni, kb a villanyszámla fölött akármit, amit mondjuk lehet btc-re váltani.
Ugyanez a kérdés áll a procis bányászatra is. Van egy AMD FX6300 procim, azt érdemes lehet bevetni ilyenre?
Kezdő bányászként minden pozitív és negatív véleményt szívesen fogadok[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Valaki esetleg tudna segíteni?Most akarom érvényesíteni a bankomat coinbasen.
Hungária Takarék-nál vagyok és teljesen más a Sepa Utalás,mint más bankoknál.Más adatokat kér és minden más!
Csatolom képekben mire értem.
Pl Jogcíme,jogcím kategória.azonosító típusa.Meg ilyeneket kér,vagy ezeket nem kötelező megadni,ha igen mégis mit írjak oda?
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Iginotus #390 üzenetére
Nagyobb tierekhez személyi, lakcím, közüzemi számlára is számíts majd Persze ha csak 40 eurokat akarsz küldözgetni, akkor mindegy, de miután nem %os hanem fix árú a legtöbb tranzakció, annyit nem is nagyon érdemes, mert abból a végén lehet hogy csak a fele fog megérkezni hozzád
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz Iginotus #388 üzenetére
Nagyjából igy néz ki a történet.
Valahova bányászol és onnan kapod a megfelelő kriptot amit elküld az általad megadott walletbe. Onnan bizonyos fee levonása utan atutalod egy ugynevezet váltoba(Kraken, Coinbase). Itt átváltod a neked megfelelő valutába. Ha ez megvolt, persze ennek is van költsége, kiutalod SEPA-án keresztül a folyószámládra. Onnan pedig átváltod forintra vagy hagyod amiben szeretnéd, már ha van deviza számlád.Kb nagyolva ez a menete.
Az, hogy melyik walletböl mennyi a fee utaláskor, azt az aktuális walletedben tudod megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Tudjuk ezt konkretizálni? Mi mennyibe kerül
Van mondjuk 0,004 BTC - nicehasen ez kb 40 usd.
Ezt át kell tennem egy olyan helyre ahol el tudom adni, ez az átküldés kerül pénzbe? (Hova ajánlott utalni?)
Itt eladom 40 USD vagy EUR lesz a jutalmam, és ezt pedig átküldöm egy SEPA átutalással a magyar bankszámlámra? Jól értem? (SEPA utalásnak van díja azt tudom..) Ez bankfüggő és látom az első HSZ-ben van már táblázat is mi hol mennyi.Plug and Pray... :)
-
Yany
addikt
válasz Iginotus #383 üzenetére
Egy általad megadott BTC walletba utalnak. Onnan neked kell betenned egy exchange-re (pl. kraken) és ott eladnod euróért. Na azt az eurót átutalod magadnak egy euró számlára, vagy huf számlára tetszés szerint.
1. Bányászat
2. Pool alkalmanként coin-t utal walletedbe
3. Wallet --> Exchange coin átutalás
4. Coin elad Euróért
5. Euró kiutal fiat számláraÉpíts kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Iginotus
addikt
Leírná valaki még egyszer nekem, hogy ha nicehach on van bitcoinom, hogyan jutok hozzá a pénzhez magyar forintban?
Tudom volt már de most nem találom...
Az megvan, hogy ez a kiutalási minimum limit:
Payout amount
0.00105727 BTC
10.37 USD
De ők közvetlen utalnak az én bankszámlámra, vagy valami közvetítőn keresztül?Plug and Pray... :)
-
X Factor
addikt
válasz peetersonn #379 üzenetére
Magánszemélyként külföldön vagy itthno adózol? Ahol adót fizetsz, ott kéne a kriptojövedelmedet is rendezni.
Make things work
-
peetersonn
csendes újonc
Külföldön élek de itthon bányászok témához még semmi konkrét infó?
-
Enter65
senior tag
válasz CoDWaW07 #376 üzenetére
Akkor egy kicsit belemegyek egy olyan "fikcióba", ami vagy terv, vagy nem!!
Feltételezhető, hogy egy kriptó bányászási kategóriával bővülne a vállalkozások palettája. Akkor fel lehet venni mint tevékenységi kőr, továbbá, csak ebben a formátumban lehet ezt a tevékenységet űzni a jövőben. Ehez a tevékenységhez fog tartozni egy kb. 43%-os adó, melyet akkor kell megfizetni, ha a bevételed meghaladja a kiadásodat. Tehát ha veszel 3M-ért riget(alkatrészt) akkor csak e feletti érsz után kell majd adóznod. Persze ha fejleszted, bővíted a parkodat, akkor az szintén csökkentő értékkel bír, így szintén nem érted el a bevétellel a kiadási határodat. Ergo, csak akkor fizetsz, ha "+"-ban vagy! És akkor is csak 43%-ot! Persze, kiadás csökkenést eredményez az összes költség, áram, bérleti díj, biztonsági szolg, stb....
Nagyjából, ez lenne a "fikció" lényege, amit szeretnének, vagy nem, de majd kiderül, vagy sem....
Remélem ez így picit jobb szájízt hoz remek és kitartó zsebkormányunk részére!
UI: Nem értek a lovakhoz, csak az összeesküvés elméletekhez....
[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
Kétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Egyrészt azt érzem hogy jó lenne ha lenne fix szabály, a rosszabb része pedig az hogy itthon ne várjunk kedvességet a kormánytól, és ha kijönne, szerintem nyögnénk egyet hogy "ezthogyapityubaképzelikmár", főleg hogy ilyen 40+%-ról van szó.
Ha lenne egy kis eszük, és tovább látnának a saját kapzsiságuknál, rájönnének hogy kevesebben "optimalizálnának", sőt kedvező feltételekkel még lehet hogy külföldi bányászokat is ide lehetne csalogatni.
Ha lenne fix 10-15%, akkor az emberek 99%-a nem trükközne és még örülne is hogy fixen le van tudva, de cserébe nem is kopasztják meg.De ez itt valószínű utópia, mint az ami máshol van, pl az 1 évnél tovább tartogatott coinok adómentessége, és társai.
Ami dühítő: Múltkor utána néztem, és ha jól emlékszem, szomorú hogy itthon több %-ot kell leadózni, mint az USA-ban az aki az adott évben 420 ezer dolláros jövedelmet szerez kriptoban.
NoX1: Több mint valószínű, nem véletlen terelik most is az embereket afelé hogy a NAV készítse el neked a bevallást.
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
X Factor
addikt
KATA, EU adószám, bevételi nyilvántartásba bejövő money felvezet, lead köv év febuár 25ig, mondjuk szerencsés, ha amúgyis KATA-s vállakozása van. Adót ebben az esetben meg amúgyis fizet az ember,ha évi 8 millánál többet szedd össze, akkor meg telik cégre is, aki jutalékért az egészet elintézi neki.
Arról nem is beszélve, h. ha idén átmegy, akkor sanszos h. 12 millióra emelik az alanyi áfamentességet.
Plusz, az utolsó infóm szerint, az eu-ba számlázott összegek nem csökkentik az alanyi áfamentesség összegét. De ennek a könyvelő épp utána néz.
demmer123
Általában, nem a csókosokat veszik elő... Nyilván ironizálsz, de te is tudod h. a kisember szÍvja meg, ha épp szankcionálni kell.
A topik meg nem arról szól h. ne fizessünk adót, hanem ha valaki új, vagy nincs rálátása, de érdeklődik és szeretné normáis mederbe terelni a dolgokat, akkor milyen lehetőségei vannak. Illetve a know how megosztás, hogy ki hogyan csinálja.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
senior tag
válasz demmer123 #365 üzenetére
Nem tudhatod milyen számítási kapacitása lesz a NAV-nak 5 év múlva. És ha úgy áll a gazdaság, hogy minden egyes forintra szüksége van az Államnak, akkor elhiheted, hogy megtalálnak mindenkit, akit csak érnek.
Simán lehet, hogy 5 év múlva automatikusan mennek az értesítések, hogy itt volt x bevételed, nem látjuk nálunk bevallva, akkor ez x forint adó + y forint büntetés lesz, ide kérjük utalni, köszönjük. Összegtől függetlenül, teljesen automatikusan.Tudom, ez nagyon sötét jövőképet fest, de technikailag semmi akadálya.
-
Enter65
senior tag
Azért, hogy kicsit tisztába is tegyük a dolgokat!
Itt nem azt kell kibeszélni, hogy ne fizess adót, hanem hogy mennyit, hova és miért kellene fizetni!
Sajnos jelenleg sem ez az Állam, sem pedig más országok nincsenek tisztában vele, illetve már készülnek a Kriptopénzekre vonatkozó szabályzások, főleg a bányászatot illetően!
Én biztos, hogy nem fogom felkeresni sem a Kaméleont, sem pedig a Jakson-Döbrei imitátort, hogy "figyi kéne egy bányászadó" szöveggel. Legutoljára 43%-os adó volt tervben, leírható költségekkel. Aztán, hogy ezt hogyan is fogják véghezvinni, az egy másik történet!
-
CoDWaW07
őstag
Vettünk itt fórumon 10 darab bézbólsapkát és kapucnis pulcsit tőled a Bitcoin ATM-ezésre
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Enter65
senior tag
-
Danex
addikt
-
demmer123
őstag
Egyébként valaki mondja már meg nekem ha havi 20-ezer ft bevétel jön bányászatból és azt ki utalom.Szerintetek a nav pont engem fog figyelni a havi 20-ezer forgalmamat ? Mikor merem fogadni ennek a 10x-ét utalják ki havonta maguknak más itt az oldalon.
Könyvelőmnek mit mondjak?Havi 20-ezer ft bevétel jön kripto bányászatból és abból adózzak 40%.Szerintem hugyosra röhögné magát.
Szerintem túl van hypolva ez a téma.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz lafaty80 #359 üzenetére
van par email kinyomtatva
pl. lafaty80@pervert.com-rol rendelt 5 parat, darabonkent 1ETH-ert
szerk: komyolra forditva a szot
szerintem 600k-ig ha erre hivatkozol nem bantanak
en-e felett a cegembe fogok kiutalni, ahova a hw-t vettem egy elfogadhato szintig, a tobbit megtartom/automatajovore visszarakom kataba azt a ceget is es akkor megy oda a teljes bevetel
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz demmer123 #358 üzenetére
A bányászat nem ingóságok eladásából származik.Arra teljesen más szabályok érvényesek.
Olvasd vissza a szálat! Az évi 600k-s bevételi szabály a hardver eladásból származó bevételhez kapcsolódik-Ehhez:
"Hivatkozhatok arra is hogy eladtam egy számítástechnikai hardvert és coinbasen keresztül fizetett nekem. pl."
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Madwe
nagyúr
válasz lafaty80 #356 üzenetére
Hogy jön a bányászat a kommenthez, amire reagáltam Erre írtam:
"Hivatkozhatok arra is hogy eladtam egy számítástechnikai hardvert és coinbasen keresztül fizetett nekem. pl."
"Ezzel az a baj, hogy azt is be kell vallanod. Nem véletlenül van olyan sok pesti, csak személyes átvételes arc itt HA-n. "[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Ez így egyáltalán nem igaz.
Egyrészt évi 600k - ahogy X Factor kolléga is írja - másrészt ez bevételre vonatkozik. Tehát ha van számlád a kártyáról, amit kiadásként fel tudsz mutatni, akkor igaz ez. Máskülönben életbe lép az évi 200.000 forint jövedelem (bevétel és kiadás különbözete) szabály.
-
Madwe
nagyúr
válasz aleister #349 üzenetére
Valami éves 800.000 forintig vagy meddig nem vagy köteles bevallani. Ettől függetlenül az az itt elfogadott álláspont ami itt megint előkerült, miszerint adót csalni jó megéri meg úccsebukunkle, szerintem felháborító, de már annyiszor panaszkodtam. Mindegy, ez egy ilyen adóelkerülős mindmegússzuk topik lett, normális adózási tanácsokért meg a másik gyakran linkelt oldalra érdemes menni.
-
aleister
veterán
válasz demmer123 #347 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy azt is be kell vallanod. Nem véletlenül van olyan sok pesti, csak személyes átvételes arc itt HA-n.
-
lafaty80
addikt
+1
A varázsszavak a topikban: "szerintem", "lehet", "nem hinném", "rám törk az ajtót"
Nem akarok beszállni ebbe a beszélgetésbe így, de mindenki egyet mérlegeljen, 5évre visszamenőleg tud nav ellenőrizni ha kell. Nem törnek ajtót, nem is ezzel tudnak álmatlan éjszakákat okozni, elég egy levél is tőlük
Nem nekik kell bizonyítani és megmagyarázni, hanem nekünk.
Ez egy szürke zóna, így senki sem tud olyat, ami tuti biztos.
Könyvelővel mindenki előrébb lenne, mint azzal hogy valahol valamit olvasva állít egy dolgot.
Sokan már úgy adják a tanácsokat, mintha az tutibiztosszázszázalék lenne. Bal herét és ha lesz bünti, akkor annak árát garantálják a tanácsokkal, akkor érdemes lehet megfogadni
Én járom a fentiek alapján az utam (remélem tisztán és szabályosan, persze amennyire most ezt lehet), ha bukom, akkor magam miatt, és nem hibáztatok/hibáztathatok senkit emiatt.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
demmer123
őstag
És szerinted én ha 1 évre ki utalok a számlára 80-ezret az felfog tűnni a navnak ?
Ilyen kis összegnél nem fogják rám törni az ajtót.
Ha havonta utalnék ki 80-ezret akkor azt mondom az előbb utóbb biztos felfog tűnni a NAV-nak de ha egyszer utalok ki 80-ezret ebbe az évbe akkor azt honnan fog feltűnni nekik ?
Hivatkozhatok arra is hogy eladtam egy számítástechnikai hardvert és coinbasen keresztül fizetett nekem. pl.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz demmer123 #344 üzenetére
Az, hogy 1 éve csinálja és még nem szóltak érte, nem is jelenti azt, hogy nem is fognak. A NAV általában le van maradva, és azon van, hogy a nemsokára elévülő adóéveket még megfoghassa. Pl. most 2013-as ügyekkel foglalkoznak nagyrészt.
Ha csak 1 nappal az elévülési idő előtt elkezdenek veled foglalkozni, onnantól kezdve szinte akármeddig húzhatják.
Azt hiszem ez 5 év, szóval 5 évig lehet rettegni, pontosabban állandóan lehet rettegni... -
demmer123
őstag
válasz peetersonn #343 üzenetére
Attól függ mennyit keresel vele havonta.Én 1 db 1070-el bányászok Nicehashel havonta hozz 20-25-ezret.
5-6 hónap alatt összegyűlik 80-100k azt ki fogom utalni conbaisen keresztül saját számlára,és nem fogok adózni,Mivel csak 1x fogom ki utalni ebbe az évbe.És az nem lesz annyira feltűnő a navnak mint ha havonta utalnák 80-100k számlára.
Ismerek olyan embert aki 60-ezret utal ki már legalább 1 éve havonta és nem adózik belőle.Kis összegnél kicsi a lebukás esélye.
[ Szerkesztve ]
-
peetersonn
csendes újonc
Sziasztok! Kicsit összetett a kérdésem, de remélem akad valaki jártas és segítőkész személy, aki meg tudja válaszolni.
Maga a bányászat nem gond, már megy pár hete egy kisebb géppel (egy 1070ti és 980ti). Viszont ez most jött csak velem szembe, hogy a NAV-nál a bányászott pénzből 37%-ot (?) be kell fizetni és el kell számoltatni.
A másik dolog pedig, hogy én külföldön élek, a gépet pedig az egyik haveromnál hagytam, mivel otthon nem ért hozzá senki, az albérletbe meg nem tudom hova tenni. Magát a pénzt is a külföldi kártyámra utalnám ki, így legalább a plusz váltásdíjat is megúszom, amivel számolnom kell.
A kérdésem végül az lenne, hogy így is kell otthonra adóznom, vagy csak külföldön, vagy így érvényét veszti az adókötelsségem, mert egy másik országban termeltem ki azt a pénzt? (Egyébként a krakenre gyűlik a lóvé, ami nem az én nevemen van.) -
Enter65
senior tag
Ha valakit érintene, akkor Coinbasen a verifikáció kb 10 perc alatt megvolt. Most csináltuk meg egy ismerősömnek, úgy hogy a bank kártya is regisztrálva lett.
Amire még felfigyeltünk, az az, hogy kicsit más árak vannak a váltókon.
Coinbase:
BTC : 8793$
ETH : 716$
LTC : 172$Kraken:
BTC : 8741$
ETH : 710$Nem sok a differencia...
-
aleister
veterán
Nem kell hozzá elvileg SZJ/TEÁOR szám, mert nem bocsátasz ki számlát. Elég a bizonylat kiállítás.
Van egy olyan mód is miszerint a poolnak számlázol, de ez bonyolultabb jóval, ráadásul beüthet a kaki is.[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
Aki kataval nyomja mar a crypto, leirna hogy milyen teaor szamokat hasznal hozza?
-
Reggie0
félisten
Nem tudom mit porogsz meg mindig a teman. Nem penzmosas es kesz. Senki sem mondta, hogy szabalyos. https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
Szabalyos pedig akkor lehet, ha a poolal kotott szerzodesben benne van, hogy szamlazhat nekik. Olvastad a szerzodest? Tudod biztosan, hogy nincs benne ilyen? Naugye. Csak valoszinusitheto.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Meg ugye egy zclmine.pro poolnál kinek állítod ki a számlát? De tényleg, kinek?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Reggie0
félisten
Nem azt mondtam, hogy szabalyos, hanem azt, hogy nem penzmosas. De a penz nem illegalis tevekenysegbol szarmazik, legfeljebb a szamlazas szabalytalan, illetve kerdes, hogy a poolal kotott online szerzodes, mit tartalmaz es annak mennyire mond ellen, de akar meg szabalyos is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Az azert kell, hogy penzt vegyenek ki a cegbol, ugyanis a vett szamlaval kiadasuk keletkezik. A penzmosas forditott irany, pl. eladsz egy tonna kokaint akkor abbol nem tudsz yachtot venni, mert kiszurja a hatosagok szemet, tehat neked ezt legalisnak kell feltuntetned es egy vallalkozasba bevinni az eredetet elfedve. Azaz itt pont a szamlaado a gyanus - mivel neki van bevetele -, nem a szamlavasarlo, viszont ha a szamlaado banyaszott, ami tokeletesen bizonyithato, akkor nincs semmilyen penzmosas, mert legalis uton szerezte a penzt.
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
Én a minimumot írtam le amit fizetni kell. Gondolom senki nem akar többet fizetni mint ami muszáj.
Én úgy tudtam, hogy kiesel a KATA-ból, és onnantól már a bevételek után kell adóznod. Viszont oda is írtam, hogy ezt egy könyvelő jobban el tudja mondani, érdemesebb megkérdezni itt és így mi a helyzet.
-
tisn
addikt
ez igy ket helyen is teves
12M-ig. Akkor esel ki a KATA-bol. 8M-ig sima havi 50K ha fő állásban nyomod, mellékbe 25K. Ha átléped a 8M határt változik az érték.
12M-ig 50k es 25k, de fizethetsz tobbet, akkor tobb nyugdijnak szamit
De érdemes a számlákat megtartani, mert ha átesel, fel tudod használni költség csökkentésre.
Nem, ha tulmesz a netto 12M-en, %-os adot fizetsz a 12M-en feluli reszre.
-
Madwe
nagyúr
válasz aleister #313 üzenetére
Ajánlom ezt a fórumot átrágni, itt elég sokszor előjön a KATA + bányászat témakor
-
aleister
veterán
Igen, ez lesz az. Tehát ha jól értem, amíg nem lépem át a váltókból a számlámra érkező, kriptovaluták beváltásából származó összeggel a 8 mFt-ot, addig nincs egyéb fizetési (pl SZJA) kötelezettségem ezen forrás után?
(Feltételezve, hogy a vállalkozást semmi egyébre nem használom.)A másik, amit Madwe kolléga is feszegetett, hogy kinek a nevére állítom ki a számlát, és milyen TEÁOR szám alapján?
Bocsánat, ha esetleg volt erről már szó! Bevallom, időhiány miatt nem kerestem még ezekre rá a topicban, scak pár netes cikket olvastam el, de abból nem derültek ki. Hétvégén ígérem bepótolom az elmaradásom.
-
Enter65
senior tag
válasz aleister #310 üzenetére
12M-ig. Akkor esel ki a KATA-bol. 8M-ig sima havi 50K ha fő állásban nyomod, mellékbe 25K. Ha átléped a 8M határt változik az érték. De ezt egy könyvelő jobban tudja.
De érdemes a számlákat megtartani, mert ha átesel, fel tudod használni költség csökkentésre.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy KATA-s egyéni vállalkozóként működhet kriptobányász vállalkozás?
Tehát, ha befizetem a nagy közösbe havonta az 50.000 forintot, akkor nincs semmi egyéb fizetési kötelezettségem?Az összefoglalóban láttam a SEPA utalások árait. Ahol vonal van ott nincs költsége, vagy nincs róla infó?
Kis infóval én is szolgálhatok ehhez a szekcióhoz:
A héten kérdeztem a Budapest bankban. Ott fix 5 euro a SEPA fogadás. A CIB-nél pedig 2 euro, amennyiben közvetítő bankon keresztül érkezik (3. fél, akivel nincs szerződében a CIB). Elvileg, ha szerződött bankból jön a SEPA, akkor nincs díja. Én már több váltóval is próbáltam, és eddig mindig levonták sajnos a 2 euro-t.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
SkymontHD
csendes tag
Megpróbálom köszönöm a tippeket. Az összegre már én is gondoltam, hogy lehet az a baj csak inkább kérdezni akartam mielőtt hülyeséget csinálok A telefonszám be van írva csak a képről szedtem le, hogy ne legyen látható.
Írok ha sikerültLemaradt: A név egyezik amúgy mind a két helyen
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz SkymontHD #304 üzenetére
Szia, ...pedig jónak tűnik, én is OTP-ből utaltam már és ugyanilyen nálam is ....esetleg nincs alsó összeghatár utalásra? ...én asszem próbának 20 eurot utaltam, majd visszafelé 10-et, és működött ...nálam annyi volt a különbség, hogy legalulra beírtam a telefonszámomat is (az én űrlapomnál az is be van pirossal csillagozva)
...közben megtaláltam, ha bekapcsolom az intelligens súgót, azt írja, hogy a tel.szám kitöltése kötelező!!!! (azért, hogy ha valami probléma van, az OTP fel tudja venni veled a kapcsolatot) ....próbáld meg tel.számmal elküldeni
[ Szerkesztve ]
-
SkymontHD
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Coinbase-en szeretném a bank fiókomat aktiválni de nem sikerült első neki futásra. Próbáltam már egy utalást de vissza utasították és az lenne a kérdésem, hogy mit rontottam el vagy, hogy mit töltöttem ki rosszul. Rakok ki egy képet az űrlapról. Egyébként OTP-ről utalnék.
Köszönöm előre is a segítséget -
fireman123
őstag
válasz X Factor #299 üzenetére
én KATA-s egyéni vállalkozóként dolgozom főállásban már vagy 4-5 éve (mióta van KATA), de a legritkább esetben kötök szerződést egy adott munkára (általában építész tervezőknek dolgozom szaktervezőként) ...azt nem tudom, hogy ez szabályos-e, de a könyvelő nem szólt, hogy kellene szerződést kötni az adott munkákra
-
wyll358
tag
Nem tudom volt-e már, de az alábbi fórumon pont ezt a témát feszegetik már egy ideje, mint amiről most itt megy a diskurzus.
Pár konkrétabb bejegyzés pl.: [link] [link] [NAV javaslat][ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
"De, kellett volna. Amikor terméket vettél, át kellett volna számolni fiatra, és a nyereség után is adóznod kellett volna."
Ezzel több gondom van:
- Már régen (2016-ban) volt a vásárlás, de kb. két és félszer annyi fiatot váltottam bitcoinra, mint amennyit elköltöttem
- Három alkalommal váltottam, az első két alkalommal magasabb volt a btc árfolyama, mint amikor fizettem, tehát nem nyereségem volt, hanem veszteségem
- A harmadik váltásom esetében alacsonyabb volt a btc árfolyama, mint amikor fizettem, tehát nyereségem volt, de a fizetés abból a btc-ből ment, amit első két alkalommal váltottam
- A három forint-btc váltás a vásárlás előtt bitcoin ATM-ből történt, amiről semmilyen bizonylatot nem kaptam
- Mindez 2016-ban történt, a NAV a kriptopénzekkel kapcsolatban tudomásom szerint 2017-ben (az adóbevallásom leadása után) adott ki infót, hogy minek is tekinti a bitcoint és hogyan kell adózni
- A cég akitől vásároltam olyan PDF számlát adott, amin nem szerepel bitcoin összeg, csak euró, semmi nem utal arra, hogy bitcoinban fizettemAdószakértő legyen a talpán, aki ez alapján megmondja, hogy hogyan kell most 2018-ban adózni és mennyit, ill. valóban kell-e. Itt nem milliós összegekről van szó, hanem pár ezer forintról, ami nem tavaly volt, hanem 2016-ban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1 humoros
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek