Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BxL
csendes tag
Igen, köszönöm, ez a tervem. Az elutalt forint, amiből anno kriptót vettem, kártyás vásárlásként van könyvelve, azzal akarnám párbaállítani a SEPA utalással visszaérkező összegeket.
De továbbra is, bárki tud adószakértő / könyvelő gurut, aki ebben jártas, szóljon.
Köszi, BxL||
-
Saphirahick
tag
Szia,
de nekem ezzel az a gondom, hogy nem feltétlenül kapok bármit is a "szolgáltatásért". Én úgy értelmezném, hogy ajándékként küldik a dolgokat. Vagy ez nem így működik? Sajnos nem egyértelmű az összefoglalóból és nem találtam választ visszaolvasva sem. Hogyan és mennyit? Mi van azzal az évi 600e-rel? Tudnál segíteni? Akár privátban is jó. Köszi szépen!
Thinking sucks.
-
LámaZ
addikt
Közüzemi számla:
Azért ez nagyfokú bizalmat jelent a BTC-al szemben. Nyilván a cég nem menne ebbe bele, ha tudná, hogy az alap kriptópénz értéke csökken.Kávézó:
Itt vannak kételyeim.
A BTC átutalása akár órákba is telhet, ráadásul kb. 1k Ft (0,0005 BTC) az átutalási költség.
Ha pl. LTC-t használnak, az nyilván gyorsabb.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Raggie
őstag
Hát nem tudom. Nekem meglehetősen jó számlám van elég magas feltételekkel, nem sima lakossági folyószámla. Ettől függetlenül lehet igazad van, de akkor meg még inkább szemétség.
Én egyébként úgy tudom, hogy az összes lakossági számlánál egységesek ezek a költségek.EDIT:
LINK
Itt azt írja, hogy az Erste Standard Lakossági és az Erste Nemzetközi számlán kívül minden lakossági számlatípusra azonosak a díjak.EDIT2:
lehet nyitok egy EUR devizaszámlát, mert oda ingyenes a SEPA utalás. És a neten tájékozódva egyelőre úgy látom, hogy számlavezetési díj mentesen lehet ilyet kérni az Erste-nél a már meglévő számlád mellé... lehet beugrom egy fiókba ma munka után.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
apatyas
Korrektor
Eszerint a birtoklást mindenképp fehérítik. Miért nem látom a hatást az árfolyamokon?
Egyébként, Etherum kereskedésről keresem a megfelelő fórumot, még túrok érte. Kicsit szétburjánzott ez az egész.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
CoDWaW07
őstag
Kétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Egyrészt azt érzem hogy jó lenne ha lenne fix szabály, a rosszabb része pedig az hogy itthon ne várjunk kedvességet a kormánytól, és ha kijönne, szerintem nyögnénk egyet hogy "ezthogyapityubaképzelikmár", főleg hogy ilyen 40+%-ról van szó.
Ha lenne egy kis eszük, és tovább látnának a saját kapzsiságuknál, rájönnének hogy kevesebben "optimalizálnának", sőt kedvező feltételekkel még lehet hogy külföldi bányászokat is ide lehetne csalogatni.
Ha lenne fix 10-15%, akkor az emberek 99%-a nem trükközne és még örülne is hogy fixen le van tudva, de cserébe nem is kopasztják meg.De ez itt valószínű utópia, mint az ami máshol van, pl az 1 évnél tovább tartogatott coinok adómentessége, és társai.
Ami dühítő: Múltkor utána néztem, és ha jól emlékszem, szomorú hogy itthon több %-ot kell leadózni, mint az USA-ban az aki az adott évben 420 ezer dolláros jövedelmet szerez kriptoban.
NoX1: Több mint valószínű, nem véletlen terelik most is az embereket afelé hogy a NAV készítse el neked a bevallást.
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
tisn
addikt
ez igy ket helyen is teves
12M-ig. Akkor esel ki a KATA-bol. 8M-ig sima havi 50K ha fő állásban nyomod, mellékbe 25K. Ha átléped a 8M határt változik az érték.
12M-ig 50k es 25k, de fizethetsz tobbet, akkor tobb nyugdijnak szamit
De érdemes a számlákat megtartani, mert ha átesel, fel tudod használni költség csökkentésre.
Nem, ha tulmesz a netto 12M-en, %-os adot fizetsz a 12M-en feluli reszre.
-
aleister
veterán
Igen, ez lesz az. Tehát ha jól értem, amíg nem lépem át a váltókból a számlámra érkező, kriptovaluták beváltásából származó összeggel a 8 mFt-ot, addig nincs egyéb fizetési (pl SZJA) kötelezettségem ezen forrás után?
(Feltételezve, hogy a vállalkozást semmi egyébre nem használom.)A másik, amit Madwe kolléga is feszegetett, hogy kinek a nevére állítom ki a számlát, és milyen TEÁOR szám alapján?
Bocsánat, ha esetleg volt erről már szó! Bevallom, időhiány miatt nem kerestem még ezekre rá a topicban, scak pár netes cikket olvastam el, de abból nem derültek ki. Hétvégén ígérem bepótolom az elmaradásom.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-KP-
addikt
Azért mert olyan számlát adok olyan személynek, cégnek akinek valójában nem végeztem semmilyen szolgáltatást és a másik fél pénzfehérítésre / adócsalásra vagy ki tudja mire használja a számláimat. Nem vagyok se jogász, se ügyvéd, se könyvelő de ez józan paraszti ésszel is bőven büntetőjogi kategória ... de részemről a téma off..
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Tudtommal az után is kell adózni, hiszen bányászta, s miután fiatosítja, akkor adózna. Ha nem fiatosítja, hanem elkölti a btc-t valamilyen termékre (itthon mit lehet amugy btcből venni pár lakáson kívül ?) akkor viszont elvileg vissza kell számolni hufra az áru értékét, s az után kell adóznia.
Más kérdés, h ezt gyk. nem fogják kiszúrni soha, hiszen nem volt semmilyen fiatos mozgás a számláján.
-
Yutani
nagyúr
Alig fogja megérni foglalkozni a bányászással. Van pl. egy 6 db RX 570 kártyás riged, ami fogyaszt havi 21k körül és termel 95k körül (pillantnyi BTC árfolyammal = 9857 USD/BTC Nicehash szerint). A 95K-ból lejön 43%, és nettó 54k-ból még lejön az áramköltség, így a nettó profit 33k, amiból ki kell termelni a rig árát is. Jelenleg egy ilyen rig mennyi is? A kártya darabja 120k, összesen 720k, a többi komponens biztos van 100k, így alsó hangon 820k-ról beszélünk. ROI = 820k / 33k = 25 hónap jelenlegi árfolyamon!
Tehát 25 hónap után vagy nullszaldós, illetve ha akkor eladod a riget annyiért, amennyit akkor kapsz érte, akkor annyi a nyereséged. 34,5%-os adózással 5 hónappal beljebb vagy (ROI = 20 hónap).
Ha adóelkerülést folytatsz, akkor a ROI már csak 11 hónap, de akkor BTC automatát kell fejni három havonta.
#tarcsad
-
fogtunder
nagyúr
pörögni fog a mrcoin automatás biznisze.
én már komolyan nem értem ezt a kapzsiságot, egy proli gázszerelő neve alatt összelopták már a fél országot, ezzel meg csak azt érik el, hogy azok közül se fogják egy csomóan befizetni az adót, akik a jelenlegi helyzetben igen.
ha fehéríteni akarják a gazdaságot, reális adókulcsot kellene kiszabni, komolyan már semmi nem elég? több millió forintot fizetek be én és a cég a rendes melóm után évente, és akkor a melléktevékenységként úzött bányászat után még adózzak le 43%-ot, miközben az EHO szart se ér, ha egy megfázásnál komolyabb gond van, mehetek privát orvoshoz, hogy normálisan ellássanak.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Danex
addikt
Még szerencse ,hogy külföldön vannak országok akik globális mértékben gondolkoznak és crypto adóparadicsomot szeretnének kialakítani, a probléma az, hogy senki se volt a megbeszélésen és erről nincs infónk.
Amúgy meg akkor olcsóbb lesz mikrobuszt bérelni, összeszedni 5-6 embert, kimenni bézbózsapkában szlovákiába egy automatához
-
CoDWaW07
őstag
Azért az magánembereknél 10% +, ami nem elhanyagolható. Normális országban majdnem összesen ennyit kell adóznod ezután. Árfolyamveszteséget meg gondolom bele sem lehet számolni.
Aztán csodálkoznak ha egyre többen inkább megkockáztatják azt hogy trükköznek
Hihetetlen nagy a kapzsiság, és cserébe nem az ország profitál belőle,shteer : Könyvelő mennyire tud ezekben segíteni kiszámolni(
esetleg optimalizálni) az összegeket?[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Bathalsar
aktív tag
-
Johnny_vT
senior tag
Most hogy mondjátok, az app-ban egy korai jogsi képemre azt írja még, hogy verifikálás alatt.
Ami fura, mert mindegyik próbálkozás után kaptam a lentebb említett elutasító e-mailt. Hát jó, akkor először is várok...
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
wolfhgb
aktív tag
Az iment beszeltem a cib el, a fogadott sepa utalas dijat az hatarozza meg, h a kuldonek milyen csomagja van, mert ha ugy kuldi, h a fogado fizeti a dijat, akkor is az o csomagjanak a dijat kell kifizetnie a fogadonak. Ezzel szemben, a cib nel az online szamlacsomagban egy inditott sepa utalas koltsege minimum 16€, ha nagyobb az osszeg, akkor szazalekos, de 16€ minimum, ugyhogy a coinbase es szamla validalas sepa utalassal also hangon 5000ft, ennyiert lehet, h jobban megeri dombornyomott kartyat igenyelni! De sajnos 2018 ban cib nel ezt meg nem ismerik.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Na igen. Nomeg az is érdekes, h pl dpos rendszerben, ahol szavazatodért kapsz reward%okat az accountodra, az mi? végülis az is "bányászat" bizonyos szempontból, mert ugyanazt a funkciót látják el a delegáltak, mint a bányászok, s a rewardból a szavazatod %ban vmennyi jutalmat neked is adnak. Ugyanakkor semmit nem tesz az ember, nem épít bányászgépet s nem bányássza a coint, egyszerüen csak szavazott egyszer, s ha azok akikre szavazott bányásznak, s cserébe jutalmaznak a szavazatért... Na ezt végképp hova soroljuk?
Meg pl a bányászjogok bérlete utáni jutalmak mik adó szempontjából?Egyébként itt már elég régóta megy ez a téma, ha valakit esetleg érdekel
[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Nem vagyok KATA-s.
Egyszerű különbözeti adózás,azaz kimenő számla minusz bejövő számlák és a különbözetből adót fizetek.
Ezt lehet havi szinten,vagy éves szinten én utóbbit választottam így bevalláskor kifizetem a 16% adót ha volt nyereségem.
Kérdés,hogy a hardware üzemeltetés nem végzettséghez kötött e,ugyanis én csak egyszerű autóvillanyász vagyok papír szerint.Prepaid kártyákra valami info?
Levelezésbe kezdtem pár bankfüggetlen kártyát biztosító céggel,hogy milyen jelentési kötelezettségeik vannak,nagyon kíváncsi vagyok a válaszra. -
Speccy
senior tag
Ha valaki személyes találkozóval vett anno BTC-t vagy mondjuk az Ankerben lévő automatából (ami nem ad ki semmilyen papírt), attól hiába kérnének ilyet. Bár ha valaki ilyenkor leadózná a teljes hazaküldött összeget, akkor azzal már nem kötekednének szerintem.
There is hope!
-
senior tag
Én főállásban vagyok KATA-s, és 75e-t fizetek havonta, mert stréber vagyok Ha 50e-t fizetsz, akkor minden 3 évből csak 2 számít ledolgozottnak. Vagy ha úgy tetszik, akkor 2/3-adnak számít minden ledolgozott teljes éved.
További KATA-s költségek:
- évi 5000 forint Kamarai hozzájárulás
- évi 50000 forint iparűzési adó (ez régiónként változhat)
- havonta 25000, 50000, vagy 75000 forint adó
- havonta 5-6000 forint könyvelői díj, ha nem magadnak végzed a könyvelést
- havonta 1-2000 forint számlázó program
- egyéb apróságok; nyomtatás, postázás, stb.
- idő, ami intézéssel jár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest