Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz lafaty80 #359 üzenetére
van par email kinyomtatva
pl. lafaty80@pervert.com-rol rendelt 5 parat, darabonkent 1ETH-ert
szerk: komyolra forditva a szot
szerintem 600k-ig ha erre hivatkozol nem bantanak
en-e felett a cegembe fogok kiutalni, ahova a hw-t vettem egy elfogadhato szintig, a tobbit megtartom/automatajovore visszarakom kataba azt a ceget is es akkor megy oda a teljes bevetel
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz lafaty80 #356 üzenetére
Hogy jön a bányászat a kommenthez, amire reagáltam Erre írtam:
"Hivatkozhatok arra is hogy eladtam egy számítástechnikai hardvert és coinbasen keresztül fizetett nekem. pl."
"Ezzel az a baj, hogy azt is be kell vallanod. Nem véletlenül van olyan sok pesti, csak személyes átvételes arc itt HA-n. "[ Szerkesztve ]
-
-
wolfhgb
aktív tag
"Amennyiben a magánszemély bányászat révén a bitcoinhoz szoftver felhasználásával jut, az e tevékenység a személyi jövedelemadó rendszerében önálló tevékenységnek minősül. E tevékenység révén a szerzett bevételből a jövedelmet az Szja. tv.-nek az önálló tevékenységre irányadó rendelkezései szerint kell megállapítani a tételes költségelszámolás vagy a 10%-os költséghányad alkalmazásával. Bevételnek minősül a kibányászott bitcoin megszerzése időpontjára megállapított szokásos piaci értéke. Szokásos piaci érték lehet a megszerzés időpontjában érvényes, törvényes fizetőeszközben megállapított átváltási árfolyam.
Tételes költségelszámolás esetében a bevétellel szemben a jövedelem megállapításához elszámolható az e törvényben meghtarározott kivételekkel, legfeljebb az adott tevékenység bevételének mértékéig az e tevékenység folytatása érdekében az adóévben ténylegesen felmerült és igazolt költség, valamint a tárgyi eszközök beruházási költségének átalány-értékcsökkentése."
Ezt a reszet a szovegnek en igy ertelmeztem. Persze az is lehet, h rosszul ertelmezek valamit, eleg nyakatekertek ezek a kormondatok. A masodik szakasz vegen azt irja, h a bevetel csokkentheto a banyaszathoz hasznalt targyi eszkoz adoevben tortent altalany ertekcsokkenese.
Ez akkor mire vonatkozik???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest