- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balintka #32294 üzenetére
Igen, láttam már korábban is, h írtad.
Én nem tudom megítélni, jó vétel-e újként.Itt vannak már az újabb tipusok. Árban ugyanannyiért, jobb tudással.
Ha meg tényleg gond lesz vele, 260-270ezerért még a gari is ugye kérdéses, és csak egy évig szól.
És már megoldható akármelyik G2-n, h akár 40-ig gyorsuljon (károsodás nélkül).
Szóval már nem kell global verzió ahhoz, h 35-el tudjunk menni vele.Ahogy az F3 sorozat, a G3, vagy az ötös Xiaomik elterjednek, és bekerülnek a használtak közé, a G2 ára egyre lejjebb fog menni. Egy használt 150ezres G2 vs új ~ 270ezerért meg már szerintem megfontolandó. Nagyon olcsón lehet az embernek egy nagyon jó rollere.
A minap láttam Xiaomi 5 Prot Marketplacen, 3 napos volt, G3 vásárlás miatt eladó, 180ezerért hirdették. Nem mentettem le, de az ilyenek miatt lehet a G2-ket egyre olcsóbban megvenni.
-
válasz
balintka #31960 üzenetére
I just found this on AliExpress:
HUF2,621.40 | 1 Meter Scooter Line Protector Covers for Ninebot ES1/ES2/ES3/ES4 Max G30 Xiaomi Mijia M365/M365 Pro Electric Scooter Accessories
https://a.aliexpress.com/_EJjpWD8
-
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #31183 üzenetére
Gyakorlati esetről még nem hallottam. Ki kellene deríteni mi okozhatja a problémát.
Menet közben kinyílhat.
Lehetséges (ez csak feltételezés), hogy kilazulhat, összecsukott állapotból helytelenül is fel lehet nyitni a rollert, amikor azt hiszed rendben van, de még sem tart tökéletesen. Ilyesmire tudok gondolni.
Mivel hiba javítására nem a szerkezet cseréjét írták, így lehet csak valamit ellenőrizni kell. Pl. a rugó nincs eltörve, vagy valami hasonló.
Hamarosan szerintem többet megtudunk róla. -
PociAti
őstag
válasz
balintka #31004 üzenetére
És az egyik jelentős fejlesztést le is hagytam. Ezekhez az új rollerekhez 2025Q3-tól vásárolható lesz kiegészítő akku. A vázon kialakították neki a helyet.
Ninebot F3 és F3 Pro elvi hatótávja 70 km* (477Wh az akku), ehhez a 460Wh-s kiegészítő akku további 60 km tehető hozzá.A hatótávot 75 kg-os ember alatt mérték, folyamatos sebesség mellett 15, 20 és max sebességen, így lett sebesség függvényében 70, 60 illetve 50 km az elvi hatótáv.
És a Max G3-ra is rakható ez a kiegészítő akku, de az eleve kb. 5-10 km-rel nagyobb hatótávval rendelkezik.
Ha több lenne a végsebessége 25 km/h-nál, azzal alá vágnának az előírásoknak. Úgy meg már kényszer pályára (útvonalra) kerülne a roller.
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30997 üzenetére
Visszatérhetünk az öreg Ford mondására, "Ha megkérdeztem volna az embereket, mit akarnak, azt válaszolták volna gyorsabb lovat."
Nem lehetett olcsó IPX5-ről IPX6-ra feljavítani a rollert.
Ducati PRO-III és PRO-II AS modellek nagyjából azonosok, jószerivel csak 1 IP osztály a különbség, és ez árban 100 €-t jelent.Hatótáv kicsit nőtt, közben a töltési idő majdnem feleződött.
A teljesítmény lényegesen nőtt, és ehhez sokkal komolyabb fékeket kapott. Sőt, most már hátul is van tárcsa fék.
Kerékméret 10-esről 11-esre nőtt, azért ez is jókora különbség, és 120 helyett 130 kilóig terhelhető.Igazán durva és költséges fejlesztések a szoftver oldalon vannak, az ellophatóság ellen minden létező dolgot bevetettek.
A Max G2 E-hez a a ZT Pro E közelebb áll, mint a Max G3 E. Azt mintha nem is nagyon említetted volna.
Meg persze az F3 és F3 pro modelleket, mindkettőnek van elől, hátul csillapítása, és Max G2-höz hasonlóan 70 km az elvi hatótáv. Persze nem rossz a Max G2, de az új generációba elég jó dolgokat pakoltak bele. -
PociAti
őstag
válasz
balintka #30987 üzenetére
Szépen fogott a toll?
Ha csak arra a pár paraméterre hagyatkozol, amit Zolee ki szokott gyűjteni az alapján igazad van, de ha utána néznél látnád 20-30 újítást tettek bele. Ezek között vannak olyanok, amikkel eddig egyetlen gyártónál sem találkoztunk.
Az újítások és a változtatások között akadnak azért elég hasznosak is.
Nem véletlenül nem G2 II lett a neve, hanem G3, amivel egy teljesen új generációt jelölnek. -
-
-
válasz
balintka #30890 üzenetére
Nem.
Nem hiszem, h ilyesmi ellenőrzés lesz valaha is.De ha "esemény" van, baleset, akkor tuti ránéznek, és ha ott virít, h global verziós, de te nem kötöttél rá biztosítást, holott erre már kellett volna, akkor tuti, h ez majd egy rossz pont lesz a büntetőeljárás során.
Meg hát 25km/h felett már kelleni fog jogsi, meg védőfelszerelés, stb, és te tudtad, h olyan a rollered, ami többel megy 25-nél, akkor miért nem hordtad ezeket, hol a jogsi, stb.
Persze ha egy E-s verziójút hackelünk meg, h 35-el menhen, az se jobb.
-
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30742 üzenetére
Pár napja, a Ninebot MAX G30P-s hozzászólásban írtam:
a G30P-ből mintha nem is lenne variáns (pl. E-s modell).
Magyarán úgy néz ki, abból csak Global létezik, nincs MAX G30P E.Ha nincs E, akkor nem kell "belenyúlni a vezérlőbe".
A frissítések eltérően viselkednek, nincs atom biztos aranyszabály rá. De rollereknél is a szoftver frissítések (más műszaki eszközökhöz hasonlóan) figyelemebe szokták venni azt, hogy mely országban (régióban) vannak használva, és az adott követelményekhez megfelelő szoftvert töltik le hozzá. Ezért ha Globális rollered van, előfordulhat hogy arra is EU-s szoftvert frissít, ha európai használat mellett. (Ez nem teljesen általánosítható, mert néha ennek fizikai korlátai vannak, vagy nem foglalkoznak vele, vagy csak adott verziókra igaz.)
-
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30718 üzenetére
Szerintem meg ne rakass bele slime-ot!
Hacsak nem királydinnyével fertőzött vidéken rollerezel, vagy más okból kiugróan magas az esélye a defektnek. Sokkal jobb ha feleslegesen nincs egyenlőtlenül elhelyezkedő tömeg az abroncson belül. Leszerelés (vagy röntgenezés) nélkül nem lehet nyomon követni most éppen miként oszlik el ott a cucc.
Még a gyári zselés réteggel rendelkező, önjavítónak mondott abroncsok is el tudnak "romlani", azaz megolvad a zselé réteg, egyenlőtlenségek alakulnak ki, és ez az aszimmetria szétveri a csapágyat, ami szépen tovább gyűrűződik az egész rolleren.
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30710 üzenetére
A lapos guminak azért más hatásai is vannak.
Bizonyos tartományban (főleg rossz tapadási viszonyok között, fagyos, vizes úton) még jól is jön, ha laposabb az abroncs.
Viszont a gumi élettartamát csökkenteni tudja, főleg az oldalfalakban lévő merevítő szálak sérülhetnek meg.
Meg ha nagyon lapos, akkor nagyobb kátyúban megsérülhet a felni.És egy alap rollernek a legnagyobb fenntartási költsége a gumicsere, ami Max G30 esetén is olyan 4.000 km megtétele környékén kellene bekövetkezni.
-
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30179 üzenetére
Ebben a hozzászólásban Thunderzolee jól bemutatja a gen1 és gen2 motor közötti különbséget. Nagyobb tömeghez a gen1 motor talán jobban illett volna...
Talán egyes applikációk is kiírják az akkuval kapcsolatos infókat, és nem kellene szétszedni. Viszont talán nincs is gyakorlati jelentősége, mert nem hinném hogy a gyártótól rendelnél eredeti akku csomagot. Idehaza is elég építő van, tőlük kellene rendelni, ha odáig jutna a helyzet. Arról pedig nem igazán írnak, hogy az egyik gyári akkucsomag sokkal jobb lenen a másiknál.
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30176 üzenetére
Ninebot Max G30P-ből több verzió is megjelent, ezek a különbségek részben a burkolat alatt vannak.
Akkumulátorból is több különböző csomag létezett:
Battery Assembly (Old Version) - MAX G30P, SKU: AB.05.04.00.0452
Battery Assembly (New Version) - MAX G30P, SKU: AB.50.0002.09
Battery Assembly - MAX G30P, SKU: AB.00.0021.88Motorból is (amit szokás gen1-nek és gen2-nek nevezni):
Hub motor with wheel decorate ring package - G30P/G30LP, SKU: AB.00.0023.99, $169.99
Wheel Hub Motor Assembly - Max G30P / G30LP (New Version), SKU:AB.50.0028.88 , $136.99 (30 dollárral olcsóbb)
Wheel Hub Motor Assembly - MAX G30P, SKU: AB.00.0002.71, $168.99Termék pontos beazonosítására ezért célszerű az SKU-t használni, az hogy NEW is csak egy adott időintervallumban igaz, amíg meg nem jelenik a még újabb.
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30168 üzenetére
Akkor tok jó h itt megy mindenki ajanlgatta a dhgate vásárlást.
Nem mindenki, hanem egy szűk kör.Mentségükre legyen mondva, amíg valakinek sikerélménye van vele, addig jó üzlet. És inkább egy megbízható gyártó termékénél éri meg a garanciáról lemondani, mint egy Kugoo vagy hasonló szintű szarnál.
De ami fontosabb, a N4GS előtag az a Ninebot G30P-re utal, annak is egyik első sorozatára WW Max.
A szériaszám további részéből csak a gyártás dátuma derül ki: 2023.04.17 - 04.23 között.
Azt, hogy 2023.04.25-én lett aktiválva (Device info screenshot), azt most meg nem mondom micsoda. De gyanús. Az első vevő szokta aktiválni, pár hónappal a gyártást követően, mikor átveszi.Nem foglalkozz a firmware frissítéssel.
Visszatérő témaként inkább a 2025-ös céldátummal rendelkező új KRESZ miatti besorolás, ami izgatna.
-
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30164 üzenetére
Egész biztosan E-s a típusjele?
Szériaszám első 4-5 karakteréből kiderülhetne.
Mert - nagyjából - a szériaszám az, ami megmondja a firmware-nek miként viselkedjen, mikor szabályozzon le.Még annyi jutott az eszembe, mivel a DHgate-en sok minden előfordulhat (nem a megbízhatóság fellegvára), lehet hogy valami hibrid rollert vettél. Maradék alkatrészekből, visszárukból összelegózott rollert kaptál. Volt már rá példa, hogy a motor, vezérlő verziója (generációja) eltért a normálistól.
-
-
válasz
balintka #22766 üzenetére
Nekem sem volt ilyen opció az app-ban. Nem is értettem, mikor itt írtatok erről korábban, de nem szóltam bele.
85%-ra amúgy sem állítanám, érezhető már, mikor nem teljesen van teletöltve a roller, hanem csak 80% körül van az akksi.Aki naponta többnyire csak keveset használja, annak pont 100-ról teszem fel 80%- ig merül le mindig, aztán erről tölti fel, és így használja a rollert, az folyamatosan egy fürge rollert tud használni.
Ha viszont csak 85%-ig töltené fel, és onnét merül le naponta 10-15-20%-ot, az már folyamatosan egy érezhetően lomhább rollerral közlekedne csak. Nemtudom ebben mi a jó nektek.
Még ilyen 95-97%-ig való töltést megértenék, némi akkucella kímélése szempontjából, de a 85 az már messze van ettől a ponttól.
Egyébként hová ez a nagy akkucella kímélés?
Akik évek óta tolják a rollerezést (pálcikarollerekről beszélünk), többezer km-el a hátul mögött, még csak párszáz teljes töltési ciklusnál tartanak. 500-ig a Ninebot garantálja, h akkor még az akkupack kapacitásnak nagy része rendelkezésre fog állni 75%, ha jól rémlik.
De ez nem azt jelenti, h 500-nál már csak 75% lesz a kapacitás, hanem az ő számitásaik szerint akkor még mindig minimum ennyit fog tudni az akksi. Viszont a gyakorlat meg azt mutatja, h 500 töltési ciklus után is 100%-os kapacitás közelében van még az akkupack.Inkább azoknál jellemző a degradálódás, akik nagy hidegben is kint tárolják pl télen, illetve hát kis akksis rollerrel járnak, és ezért azt folyton feltöltik/lemerítik, így néhány év alatt elfogyhat nekik az 500 ciklus.
Akiknél csak néhánytíz százalék fogy naponta, és azt töltögetik vissza, 100-ra, azoknál nagyon sok évig nem kell az akksi miatt aggódniuk.Persze, jobb a cellának, ha nincs feltöltve teljesen, több ciklust bír, de a gyári beállitások már eleve úgy készülnek, h a BMS nem tölti túl a cellákat egyáltalán. Kár ezt még lejjebb állitani.
A G30 esetében egy teljesen feltöltött ciklussal vegyünk 40km-t, h ennyit lehet elmenni.
100szor teljesen feltöltve az akksit (100 teljes töltési ciklus) tehát 40x100= 4000km-t lehet megtenni.
500szor teljesen feltöltve 20.000km-t lehet megtenni.
De ha csak 30km-t számolok egy teljes feltöltéssel, akkor is 15.000km-t lehet megtenni, mire elérnénk az 500 ciklust.Aki meg évi 1-2ezer km-t megy, az 10 év alatt se éri el ezt az értéket.
Amikor átalakíttattam a rollert, a Xiaodash került rá, ebben van ilyen állítási lehetőség, de ezt sem piszkálgatom, mert minek. Beállította aki összerakta a rollerem, ezt is megbeszéltük anno, rákérdeztem, nincs túltolva a töltöttség csakazért, h több áram legyen az akksiban, és "jobban menjen" a roller.
Ez inkább a kínai vackokra jellemző, ahol a kicsi akkupackokat így próbálják ellensúlyozni, h csurig töltik a cellákat, az meg kit érdekel, h emiatt jóval kevesebb töltési ciklust bír csak az akkupack, mint egy márkásabb rollermél. -
-
-
Jocy
aktív tag
válasz
balintka #22272 üzenetére
Szia!
Nekem F2 Pro van, és a harmadik emeletre viszem fel mikor tölteni akarom. Nem vagyok már fiatal, (46) de ez a súly még vállalható szerintem. Meg hát nem papírból van a járgány, eddig úgy tűnik egy jól öszerakott strapabíró jószág lesz. Ár/érték arányban én úgy gondolom, hogy jó választás. Az én 93 kilómmal 40 Km-t el tudok menni vele normál módban használva, nagyrészt sík terepen, kisebb emelkedő mellett.. -
-
-
-
DigitXT
félisten
válasz
balintka #21946 üzenetére
Van: kitolod az élettartamát... Mondjuk 5 év helyett 8 évre? Ha 5 éven túl tervezel az adott rollerrel, akkor van értelme ilyenekkel sz*rakodni, amúgy csak használd. Van, ahol a gyártó vigyáz helyetted, és nem 4.2V/cellás töltőt ad, hanem "csak" 4.15V/cellásat, lásd pl. Dualtron Achilleus, ahol a 67.2V az 66.4V... Ezzel kíméli az akkut, és kapacitásban még nem is nagyon veszed észre a különbséget...
Ui: igazából az többet árt a rollernek, ha nagyon lemeríted. Tehát ha ugyan kibír két utat, de már csak 10% marad a végén, akkor nagyon nem érdemes csak minden második út után tölteni: egyrészt jobban is fog menni a második nekifutásra, másrészt az élettartama is hosszabb lesz összességében.
Harmadrészt meg lesz tartalékod, ha mondjuk bejönne valami rendkívüli, kitérő, vagy esetleg komolyabb szembeszél.
A range anxiety egy komoly dolog... Kibírja-e az akku?!
-
válasz
balintka #21514 üzenetére
Képzeld el a kollégám kettő fóliát vett, 4600Ft/db áron, egyet, h azon "gyakorolja" a méretre vágást, egyet meg élesben, h ráteszi.
Hát, szegény totál nem ért az ilyesmihez, de már nekem fájt mikor újságolta, h a Vodánál vette a fóliát.
Legalább egy telefonos boltba ment volna, de azt hitte ott biztos csak "kínai" fóliák vannak. -
-
Bastee
tag
válasz
balintka #21051 üzenetére
Egyébként majdnem a teljes Segway paletta be lett listázva a 220Volt-nál is, többek közt az F2 Pro is kapható. Júniustól raktáron is lesznek rollerek.
-
Aaron14
őstag
válasz
balintka #21063 üzenetére
Igazából nem tudom, hogy az Alza garija ér-e egyáltalán valamit. Ha defekted lesz és gumit cseréltetsz egy roller szervizben, ugrik is a gari. Márpedig ha napi használatban van a roller, akkor nem hiszem, hogy az Alzára fogsz várni 30 napot míg megoldja a problémát, a defekt meg amúgy sem garanciális probléma.
-
Gardaai
senior tag
válasz
balintka #20805 üzenetére
Ez az infó honnan van?
Konkrét ügyintézésem még nem volt velük, de céges visszárúnál 3 napos Pixel telefonnál (épp, hogy ki volt bontva állapot) levontak 70e. Ft-ot. Arra hivatkoztak, hogy ennyit vesztett az értékéből (közben még drágább is lett, majd ugyan ennyivel amennyit levontak.... ez a nagy euró kitöréskor volt) és kizárólag utalvány formájában adták vissza a megkopasztott árat. Ez nekem elég, hogy többet nem vásárolok náluk. -
válasz
balintka #9932 üzenetére
Nézd alapvetően minden LI alapú akkumulátor kb 80%-ra töltve kíméleb. Ugye a töltést egy üres aksiba a legkönnyebb belerakni. De mikor már 90%ra televan akkor már úgy kell oda paszírozni a többit, hogy meglegyen a 100%. Tesla modelleknél is a mindennapi használatra max 80% töltés van beállítva.
-
Amp_usr
csendes tag
válasz
balintka #8764 üzenetére
Monorim pont hu (magyar oldal): [első]
Mennyire bonyolult? Az a kérdés, kinek?
Van aki lazán összerakja, és van akinek némileg szenvedős
Nekem igazából az illesztések nem tetszenek, DE a Monorim jó minőségű, nem kotyog, nem zörög, tart rendesen, meg >> szerintem szép is -
Surfym@n
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged