Hirdetés
- Akciókamerák
- Fujifilm X
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Invazív, idegenhonos, vissza engedni tilos! A parton le kell ölni! A szúnyogot is leütheted
Igen, nevezzük hal-rasszizmusnak
! -
FireFox1996
addikt
válasz
koko52
üzenetére

Törpe harcsa nem hal? Ő miért nem kap tőled ugyan olyan törődést, mint a többi?
Ez olyan, mint amiket csinálnak az emberek egymás között...ÉS szerintem lezárhatjuk a témát itt. Ne menjünk bele. Az eredeti hozzászólásomat is csak viccnek szántam...De a tény ez, hogy ha nincs merítőm, akkor kénytelen vagyok kézzel kiemelni vhogy a halat, nyilván a szerelékhez viszonyítva kell kiemeleni

-
koko52
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
ne vigyük már túlzásba az állatvédő ízét.-- amikor felemelsz egy ekkora halat és az rúg egyet szétszakad a szája. Nem, nekem ez nem fér bele. Mentem már haza merítőért a partról. Normális helyeken be se engednek nélküle, sőt még matrac nélkül se. És ez a normális.
Igen minden halat szákolok (kivéve törpe harcsa) és sosem emeltem ki így halat, illetve de, snecit gyerekkoromban. -
waxos
csendes tag
Tudtok-e vmi vállalható merítőnyelet 20e ft alatt, 3-4m hosszban, rakós rendszerű, szegecselt kivitelben? Nem webáruházas ajánlásokat várnék, hanem olyat, amivel már van egy kis tapasztalat.
-
FireFox1996
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Te sosem emeled ki úgy a halat, hogy nem a botot hajlítod, hanem a zsinórt fogod, és felemeled??? Próbáld ki!

40-90 gr feeder botom van, és ezzel sosem volt gond.Értem, hogy ETIKA! DE azért ne vigyük már túlzásba az állatvédő ízét... Itt arról volt szó, hogy elfelejtette a merítőt otthon, és nem az, hogy szándékosan mindig így horgászik, mindig így akarja kivenni a halat.
-
koko52
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mint írták előttem ETIKA!
Megnézném mit csinál egy 50-100g-os feeder vagy 5m-es úszós bottal egy 3 kg-os súly felemelve. Persze a tiéddel.
-
vendingo
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Kivéve, ha szarul akadt. Na meg nem tartom etikusnak ezt a bánásmódot. Én még a keszeget is merítőzöm, ha nagyobbacska.
-
FireFox1996
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Egy 40es zsinór kb 18-20kgs a szakítóereje, a 4es horoggal elég sokat tud segíteni ebben a helyzetben
Csukát is szoktam kiszedni úgy, hogy cska kiemelem, csukához sosem használtam merítőt, igaz, ott már nem 4es a horog. De 3kgnál nagyobb pontyokat is kiszedtem már merítő nélkül. -
koko52
nagyúr
válasz
FireFox1996
üzenetére
És hogy veszel ki egy 3-as pontyot 5m-es úszós bottal, ha a part kb 1m-re le van szakadva.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hú ez tényleg nagyon jónak tűnik. Majd jövök én is felszerelés ajánlásért csak először a vizsga legyen meg. Mondjuk már nézegetem a dolgokat de szinte egy árban vannak a különböző webáruházakban.
Szívesen fogadnék jó helyeket Budapest közelében ami magántó esetleg gyereknek kialakított medence vagy játszótérrel is rendelkezik hamár megunná amit én nem tudok és azért van hal is vagyis lehet fogni is. Prérit ismerem de jobb lenne közelebb. Akasztó és Villantó csak hallomásból illetve Bugyin ha jól emlékszem volt a Mobidik. -
vendingo
veterán
Végre kijöttem. Se merítőt se haltartót nem hoztam.
Sebaj, oda ültem, ahol 3 hete csak keszeget fogok. -
nepszter1
addikt
Sziasztok állítható hàttamlaju bojlis horgász szeket keresek max 30ezer forintig, mit ajánlotok?
-
WarninShotZ
tag
Gyors segítségkérés.

Adott egy By döme tf fine carp 5000Yl-es orsó (gyorsfékes), a behúzott féket ahogy kattanásonként engedem ki a 3. vagy a 4. kattanás után érezhetően nagyobbat enged a fék/jobban meglazul. De csak itt, utána nem érezhető ilyen ugrás 2 kattanás közt. Ez normális, vagy csak még nem jutott mindenhova zsír a dobon belül és majd alakul 1-2 hal után?
Köszönöm szépen! -
FireFox1996
addikt
Be kell menni boltba és fogdosni kell (ugyanúgy mint a botokat veszel), hogy melyik tetszik, olcsótól drágáig van. Ha nem tudsz menni, akkor kép/leírás alapján veszed.
Legutóbb (kb 2 éve) kellett lecserélnem kb ilyen kategóriás botzsákot, mert van 2 db 390cm 3 részes botom, PC előtt ülve sok szép és olcsót láttam 8-10e ft-ig, de végül boltban inkább jóval drágábban vettem, a Balzer FeederMaster 3+1
[link], 135cm-s változatot vettem, kb 25e ft volt. Ebben kilógnak a hosszú botok kb 10cm-vel.2 év után még mindig jó választásnak tartom, elférnek benne a cuccok : 2 feeder bot (3 részes 390cm), 1 harcsázó bot (2 részes 3m), mind felszerelve orsókkal + tartalék botok (orsó nélkül) + 4ik rekeszben spicc botok + bottartó rekeszben a leszúrós bottartók + összecsukható merítő
-
feri1
aktív tag
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Forgókapocsnak, illetve a forgókapcsos karabinernek az a szerepe, hogy egyrészt csökkenti a csavarodást, amikor tekered ki a szereléket, veszettül tud pörögni a felcsalizott horog. Másodsorban egyszerű a horogelőke cseréje.
Ahogy én csinálom a fenekezős szereléket: Először egy gumistoppert húzok a zsinórra, hogy a végtelenségig ne csússzon a szerelék, ezt használat közben kb 50cm-re húzom a kosártól. Ezután egy gubancgátlós bordás kosarat húzok a zsinórra. Aztán egy gumigolyó, ami védi a kötést, és kötöm a forgókapcsos karabinert. Ezután már csak a horogelőkét kell beakasztani. Szerelés előtt be szoktam állítani a kosarat a gubancgátló csövön, alapból kissé laza, és pár dobás után lecsúszik a cső aljára. Szóval beállítom, úgy szemre, a kosár alatt 1/3, felette 2/3 résznyi cső legyen, aztán kombinátfogóval a kosár alját kissé megnyomom, ezzel rászorul a csőre, nem csúszik el.
Találtam is irást, képeket: [link] -
koko52
nagyúr
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Method mindent visz.
-
Szilágyi84
senior tag
Kezdőként kérdeznék ismét szóval régebben kb 10 éve én úgy fenekeztem hogy az etetőkosár alatt egy síma gumin kétszer vagy háromszor áthúzva a damil hogy a kosár ne tudjon a horoghoz lecsúszni és nagyjából ennyi volt a szerelék talán néha műanyag előkével még egy + horog de nem igazán. Az érdekelne hogy a forgókapcsok mire jók vagyis fenekezéshez fogadnék jó tanácsokat egyszerű pontyozáshoz ki hogyan szeret és mi vált be. Köszönöm
-
Redneck
nagyúr
Van valakinek tapasztalata a Tisza-tó környékén? Ma Kiskörénél pecáztunk, az erőmű fölötti szakaszon de nem fogtunk semmit. A fenekezők állandóan akadtak, úszóval kapás sem volt.
Az erőmű és Abádszalók között gondoltuk még megpróbálni, vajon megéri?Mert ott még a szúnyogok is megesznek majd, és durván sok van most.
-
koko52
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Vízfüggő. Ilyen meleg vízben vajsavat használok.
-
szgzuri
tag
Múlt héten a lányommal kenutúrán voltunk a Dunán. Iskolai tábor, Szigetközből Budapestig hat nap alatt alatt eveztünk le, négy fős kenukkal voltunk, sátorban aladtunk, bográcsos vacsit ettünk, sokat fürödtünk a folyóban, este nagyokat kártyáztunk. Csuda jó volt.
-
WarninShotZ
tag
Csak sikerüpt venni egy 360-as Supernova Lightot..
Kézbe fogva jóféle, tetszetős, hozzá egy By Döme TF Fine Carp 5000-es orsót. Első kézbevételre rendbe van az is. 
-
koko52
nagyúr
válasz
vihartigris
üzenetére
Annyi még, hogy a tojás méretétől függően módosítani kell az állagán. Én gyurma szerűre szoktam belőni. Az aroma mennyiségét növelem ha száraz vagy adok hozzá még etetőanyagot ha túl nedves.
Illetve kézzel csinálom a golyókat, mert így sokféle méretet készítek. Amúgy a piros Maros Mix Ponty-Kárászt használom. -
@mriya@
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
horgászkártya érvényessége 5 év, újra vizsgázni nem kell.
a fogási naplóba csak a hazavitt halakat kell beírni, szerintem akkor is, ha a magántónak van víztérkódja.
a naplót minden követkető év elején kell leadni, benne van, meddig.
ha kicsúszol a határidőből, akkor büntit kell fizetned. -
saen
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy sikerüljön a vizsga, ezeket tudni kell.
Állami jegyet minden évben kell váltani, illetve területi jegy is kell, ez is lehet éves, napi, akármi. Fogási naplóba az elvitt halat kell beírni, azt amit visszaengedsz azt nem.
-
Szilágyi84
senior tag
Ez a horgászengedély ha sikerül a vizsga és kifizetem akkor utána meddig nem kell fizetnem vagyis valahol mintha olvastam volna hogy ha jól rémlik 5 évig érvényes és utána megint fizetni de vizsgázni már nem kell ugye? A fogási naplót minden évben egyszer kell leadni ingyenesen de mikor illetve ha magántóból vannak a fogások azt is regisztrálni kell főleg hogy vissza lenne engedve haza nem hozom? Köszönöm
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Ó most nézem hogy viharok lesznek este... De jó...
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mivel horgászik.
A csonti, giliszta, kukorica alap csali, soha nem fog kimenni a divatból, nem unják meg a halak.
Esetleg vegyél pár doboz gumikukoricát, évekig tudod használni őket, lassan fogy, jó beruházás. -
galervin93
addikt
Jó kis rapid árhullám jön a Dunán, most kellene kint lenni, a fővárost gyakorlatilag most éri el. Este mire kijutnék már lesz rajta vagy +30 centi, nem tudom abban még érdemes-e elindulni...?
-
koko52
nagyúr
Én 100g etetőanyag (amivel etetsz, bolti minőségi)+1 tojás+1 evőkanál aromából (vagy étolaj) csinálom a bojlit vagy a pellet rudakat. 1 perc mikró (900w) és kapsz egy átszúrható csalit ami kb 1 órát bír a vízben oldódás nélkül. 2 perc mikró és lebeg. Ami a leg érdekesebb a törpének nem kell, pedig az etetést felzabálják. A keszeg a kisebbeket felveszi. Nem romlik meg.
-
koko52
nagyúr
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Voltam Akasztón, mert nagyon jó a ponty (sziki ponty). Luxus hely, mindenféle csoda csalizó pecásokkal. 6-8-ig egy mozdítás se mindenféle ízű csodával. Ekkor előkaptam az aduászt. Tyúkól melletti gilisztáimat. 1 óra alatt 5 ponty. Ebből az egyik 5,5 kg.
-
saen
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Papp Józsi szokta mindig mondani, hogy nem kell a gyári kajákat 67 másik kiegészítővel összekeverni, pont azért csinálják olyanra amilyen, mert már gyárilag benne van minden.
A marketingesek találták ki ezt a vegyél 3 féle etetőanyagot, meg 5 féle kiegészítőt hozzá aztán kevergesd. Fele úgyis rádromlik, de legalább költesz eleget. Persze van amikor egy kis extra aroma jót tesz vagy ilyesmi, de alapból a gyári kajának jónak kell lennie úgy ahogy kijön a zacskóból.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Én is így gondoltam nem akarom túlzásba vinni mert a felszerelés viszi a pénzt szóval majd csak óvatosan csalizok. Viszont attól tartok hogy magán tóra mennénk a Préri tóra amit régen kedveltem mondjuk másfelé nem is nagyon jártam de az aggodalmam hogy az ilyen helyeken mindenki etet mindennel ezért gondolom nagyon kényesek vagy válogatosak már a halak. Régen nem kértek engedélyt ott. Most intézem 12 ezer és nagyon nyögvenyelősen megy az ügy külön horgászkártya igénylés amivel lehet vizsgázni és hiába ingyenes a vizsga mégis 12 lesz az egész ez + az.
-
vendingo
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Sok cucc van a boltokban, sok a kacat. A régi iskola még mindig működik: csonti, giliszta, kukorica, sima etetőanyag. Én idén pl nem aromázok, csak sima kaját bekeverem és ennyi. Ami régen jó volt, az most is jó.
Nem kell túlgondolni, most sok az új dolog neked, ne vásárold fel a fél csalis részleget, majd rájössz, hogy felesleges. Vegyél egy büdöst, egy édest aztán ennyi. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Na igen meg is lepődtem az új botokon milyen kis vékony nagyon könnyű piszkafa az én régebbi teleszkópos botjaimhoz képest nagyon furcsa főleg hogy az orsók is feljebb vannak a bot végétől vagyis aljától. Most tanulmányozok mindent mert elég sok újdonság van főleg etetőanyagok ízesítök rengeteg féle íz és aroma rosszabb mint a Tesco....
-
WarninShotZ
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Akár.. úgy is akartam új bot + orsó kombótvenni..

-
vihartigris
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Majdcsak kitaláltok valami jó programot, pl: lehet a felszerelést tisztogatni
Békéscsabán borult az ég de nem esik (még).
-
vendingo
veterán
-
koko52
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
kb 3 hete szombat éjfélkor jöttek a villámok, időkép nagy háborút írt. Pakolás, go haza. Még a part mellett elkezdett szakadni az eső. Egy horgásztárs az út mellett feküdt hálózsákban, a homlokán csattogott az eső, lassítottam nehogy beterítsem. Csak intett, hogy minek megyek haza
Egész nap szakadt. Másnap mentem vissza, még mindig ott pecázott...na ez az elvetemült.
-
vendingo
veterán
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Ébresztőre kelek, 2 csipa közt kihunyorgok az ablakon, enyhén felhős, süt a nap, irány a tó!
Gyorsan megkávéztem, kimentem elrendezni a kerti tavat, elnézek a másik irányba és fekete az ég.
Frankó, 3 hét szabimból 2 héten át felhős esős idő volt.... Szombaton megyek már dolgozni, arra meg már megint jóidőt ír. -
WarninShotZ
tag
Görbüljön aki kint van!

Terveztem én is a kimenetelt barátnőmmel, de inkább elnapoltuk, lehet több nappal is..
Akkor kell menni, amikor jól esik ugye..

-
galervin93
addikt
Szerkót létrán tárolni (végére forgó), a főzsinór végére meg csak egy kapcsot kell kötni, ami jó esetben átfér a gyűrűkön, ha nem, akkor meg max csak azt kell kötni. Fonott zsinórnál/előtétnél meg játszik a not-a-knot is. Persze nem túl elegáns, meg bizonyos helyeken (ahol szabadon futó kosár/ólom kell) nem is szabályos, de működik.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Többnyire 5-40 méter távolságra horgászok, ezt bármilyen zsinórral megdobom. Nekem nem gond a szerelés, a zsinórt se sajnálom, minden szezon kezdetén veszek új tekercset. Dobóelőkét meghagyom az xxxxxxh feederezőknek, meg bojlisoknak. Nekem keszegezni, kis pontyozni felesleges a 15 grammos kosárhoz.
A másik, hogy mindig 1 bottal horgászok amit nem macera összedobni a harcsázást leazámítva, mert az egy komplett szeánsz/bot. 4 bot kell, hogy kettővel horgászhassak. :) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nagy általánosságban igen, legjobb tulajdonságai a kétrészes botnak vannak, szebb az akciója, és nagyobbat lehet vele dobni.
Meg azért a teleszkópos bot vaskosabb, nehezebb, de van hogy a szállítási hossz élvez prioritást. Én pl. egy kétrészes 3,9m-es botot nem tudok kocsival sem vinni, nem fér el.
SZerk: vendingo : Az is megoldás, minden peca előtt szerelni...Nekem nincs hozzá kedvem.
Amúgy miért nem használsz dobóelőkét? Én is vagdostam régen a főzsinórt, dobóelőke használat óta kevesebbszer cserélek zsinórt, meg a fárasztás végénél is ad egy kis biztonságot, mikor már a dobon a fonott dobóelőke... Sőt, esti pecánál ha tekerem ki a szereléket, hallható mikor a gyűrűkhöz ér a fonott.
Amúgy szerelés.... Ha otthon marad az a k..a szemüveg, még a stopper elhelyezése is komoly erőfeszítésbe telik, nem két bot felszerelése.....
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Van egy jobb megoldás, az összes botnál működik: minden horgászat elött újrakötöm az egész szereléket, horgászat végén meg levágom. Mondom ezt úgy, hogy többnyire csak 2 részes botjaim vannak, szóval nem lenne gond a felszerelt botok elrakása. Mennyi idő összedobni egy fenekező/feeder szereléket? 3 perc? Legyen 4, és akkor macerásabb sodort előkével dolgozok. Horgászat végén ~2 métert levágok, ami a legjobban terhelve van bedobáskor, nehogy már emiatt menjen el hal, mert lusta voltam rendesen megcsinálni.
Egyedül a matchbotot szoktam néha felszerelve elrakni, mert az szopó tud lenni, mire rendesen belövöm. Mondjuk az se tart 5-10 percnél tovább, de ez nincs is akkora igénybevételnek kitéve (nálam), hogy horgászat végén lekelljen vágni métereket az elhasználódás miatt.
A pergetőbotot meg soha szét se szedem, egybe szállítom a kocsiba, mondjuk annak a felszerelése kb 10mp.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm a részletes leírást így már oké. Azért gondolom a 2 vagy 3 részes botokkal nagyobbakat lehet dobni és jobban fárasztható a hal mint a hagyományos teleszkópossal ? Mondjuk ár és márka is számít biztos gr vagy lbs kívül.
-
ooloo
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A gond az ezekkel a fotelekkel , hogy rohadtul kényelmesek ... ebből adódóan könnyen elszundikál a megfáradt horgász , aminek az lehet a következménye , hogy viszi a botot a nagyobbacska ponty.
Amúgy tökéletes választás lehet..... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
szetcsuszott
üzenetére
" elbírja a 110 kilómat"
Kis anorexiás....
130 kg vagyok, nekem Carp Zoom 150+ fotelom van. Ajánlanám, de olvastam hogy megadja magát az a műanyag fogaskerékszerű szerkezet, amivel beállítod a háttámla dőlését..Persze több év után.
Én a keretedből [link] ezt venném, elég masszívnak tűnik.
Amúgy mivel nekem is megvan a súlyom, arra próbálok figyelni mikor leülök, hogy ne lendületből essek bele, hanem óvatosabban. Azért komoly erők hatnak mikor ekkora testtel beleesünk a székbe....
-
anytime
őstag
Elerkezett az ido, hogy az elmult 20 evben osszevasarolt horgaszeszkozoket es szerelekeket, mindenfele aprosagot rendszerezzem es megprobaljam egy adott gyarto termekvonalanal maradva "elcsomagolni" es azt ezutan tenyleg kulturalt modon magammal hordani.
Ha jol emlekszem par honappal ezelott lattam itt a forumon, talan steady vagy hermanyi kollega altal bekuldott foton egy csodat, akarom mondani ket csodat, talan a MAP szallitorendszeren eltatva a szamat.
Tudnatok nekem olyan gyarto(ka)t (angol) ajanlani, akik szortimentjeben szerepel mindenfeke tarolo- es pakolo eszkoz?
Halas lennek, ha esetlegesen a penztarcat tekintve a kulonbozo kategoriabol is tudnatok ajanlani.
Koszonom!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
A három részes bojlis bot nyélrészén nincs gyűrű, az picivel körülményesebb. Amúgy nem kuszálódik a zsinór, beakasztod a horgot egyik gyűrűbe, vagy a zsinórbeakasztó fülbe, a botrészeket meg összefogatod, 5-600ft-ért van ilyen gumis pánt, párban, alulra-felülre egy-egy.
Én föltekerem a zsinórt összerakás előtt, hogy a végszerelék kb 1m-nyire lógjon. Utólsó tagot húzom szét először, a második tag mellé teszem, beakasztom a horgot, zsinórt feszesre tekerem, aztán a pántok, és kész a kétrészes. Háromrészes botnál a gyűrű hiány miatt nehezebb, itt a két felső tagot egymásmellé teszem, horgot beakasztom, zsinórt feszesre tekerem, aztán féket lazítok, és a harmadik tag mellé teszem az első kettőt...Orsó ad zsinórt mikor feszül. Rááll az ember keze idővel. Én így csinálom....
Amúgy van teleszkópos bojlis bot is.....
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy egy fél napos vödrön ülős peca után nem tudtam eldönteni, hogy én törtem jobban össze, vagy a vödör. 20 éve meg sem kottyant de megöregedtem, és meg is híztam, úgy tűnik... Szóval szék/fotel vásárlására adom a fejem. 90%ban feederezek 2 bottal, ahhoz kéne valami kényelmes ami elbírja a 110 kilómat, de nem ragaszkodom kimondottan feeder székhez, próbáltam egyet amin volt feeder kar, de rettenetesen irritál, hogy libeg a cucc ha megmozdulok. Hogy nehezítsem a dolgot a halcatraz kínálatából kéne választani kb. 40ezerrel bezárólag,mert oda van ajándékkártyám.
Várom a javaslatokat sok-sok szeretettel, előre is köszi
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok kb 10-15 éve horgásztam kezdő szinten és most újra kezdeném . Nézegetem a felszereléseket és fenekezéshez szeretnék venni 2 botot. Az érdekelne így elsőre hogy pl bojlis bot ami 2 vagy 3 részes és annak a szétszedése hogyan történik vagyis a damil a szerelék marad összekuszálódva miután szét van húzva a bot? Nekem régen csak teleszkóposak voltak amit összecsukva visszaakasztottam az orsóra de ezt így nem tudom elképzelni az új botnál. Köszönöm a segítséget. Préri tóra jár esetleg valaki?
-
gg72
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm még1x, vendingo-nak is!
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A Nevis Black szerintem nincs a Döme palettán. Amúgy megtekergetve első match orsónak szerintem nem rossz, haver abszolút kezdő low-budget match-szettjére ez került.
-
Zoli bácsi
őstag
Orsónál szerintem mindegy, vedd amelyik szimpatikus, Döme olcsóbb orsói átcímkézett Nevisek....
Zsinórnál a Trabucco talán jobb lehet, viszont azt tanácsolom, ha nád mellett pecázol, ahol a hal beugorhat a nádba, akkor nem érdemes finomkodni, a 18-as monofilt egy izmosabb pár kilós potyka hamar eltépi, ha megindul az akadóba. Balatonon nem pecáztam (De remélem fogok) de akadóba rohanó hal tépett meg párszor... Szóval azt mondom nád mellett minimum 0,20-as zsinór, lehet még az is kevés lehet..... -
gg72
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kösz.
Közben találtam ezt is: NEVIS BLACK MATCH 4000. Vagy akkor maradjön a Döme orsó?
Zsinórban: TUBERTINI GORILLA FEEDER 200M 0,20MM vagy TRABUCCO T-FORCE XPS MATCH SINKING 150M 0,18MM? Árban ugyanaz. -
Zoli bácsi
őstag
Természetesen BájDöme!

Nem a neve miatt, hanem sekély dobos, nem kell alátétzsinórral vacakolni, vagy kilóméternyi damilt rátekerni..... Nekem számítana! Amúgy mindegy lenne, kb egy szint.
Süllyedő feeder zsinórt vegyél, bevált a Tubertini Gorilla feeder, illetve nekem a Döme madzagjai is jók.
Süllyedő zsinór legyen, meg nagyjából 1400-1500ft fölött egy tekercs, ennél olcsóbbakkal óvatos kell lenni...Szintén saját tapasztalat.....
-
gg72
veterán
MANTA SMART MULTI MATCH FEEDER 330 (50g) bothoz melyik orsót ajánlanátok:
- BY DÖME TEAM FEEDER POWER FIGHTER 4000
- NEVIS FULLBACK 4000Árban kb. ugyanazok. A jövő héten megyünk Balatonhoz vízpartra (nádas végén stéges hely), most szerintem csak az úszós részét használnám, később szóba jöhet a feeder, de azt tanulnom kell. Illetve milyen zsinórt vegyek hozzá?
25 év után horgásznék újra, akkor úszóztam pergettem, ill. fenekeztem, de akkor még nem volt feeder.
-
ooloo
őstag
Szerintem sokkal jobb megoldás annál , mint amikor az arcodra kened a szúnyogriasztót . Régebben , amikor még aktívan horgásztam én az arcomra is kentem a szukut ... mondanom sem kell , hogy került a szemembe és a számra is . Pfffff.
Itt ez a veszély nem fenyeget . Amúgy sem kell egész éjjel a fejeden hordani ... az éjszakai pára megjelenésével a vérszívók eltűnnek , hogy aztán újult erővel hajnalban ismét gyötörjenek . -
@mriya@
őstag
-
ooloo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
A zselés verzió talán jobb mint a spray ... egyenletesebben és vastagabban tudod felvinni a fedetlen bőrre . Ami még jó kiegészítő lehet ez az arcvédő szúnyogháló . Persze , ez csak annak a függvényében igaz , hogy mennyire látsz ki mögüle ... mennyire zavaró .
-
KunEmber
senior tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Majd keresek néhány finom kis akadót.
-
galervin93
addikt
Tegnap este megint kinéztem a Dunára, ez már jobb peca volt, akadt paduc és keszegfélék, meg elb*ctam megint két jó halat, egyiknél a táskában turkáltam és már emelkedett a bot vége, a másiknál meg a disznóölő botot akarta valami letépni alig bírtam tartani, 22-es (valós kb. 24) FC-vel nem bírtam megtartani... Minden kapás/hal csontira jött.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy általánosságban mi a véleményetek a FOX termékekről és konkrétan pedig ezekről a termékekről? Netán valaki használ ilyen botot, orsót?
1. Bot, annak 390-es változata - [link]
2. Orsó - [link]Ajándékba lenne, de nekem nincsenek ezzel a gyártóval tapasztalataim, kivéve a horgait.
Köszönöm!
-
gban
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Én nem voltam a hétvégén, de az asszony mondta, valóban kevesebb a szúnyog, biztos volt légi irtás.
Nekem a gumikukoricát is rángatja a törpe, sokszor rá is akad.
Az a baj, a method kaját kieszi pár perc alatt, látni hogy remeg a bot végig.
Ha meg újra dobok 5 percenként, akkor csak a törpéket lakatom jól
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Ha nincs ponty, akkor nem szabad finnyásnak lenni

-
koko52
nagyúr
Tegnap 5-9ig voltam, elfelejtettem befújni magam, egyetlen szúnyog sem volt! Ne kérdezd hogy lehetséges ez! Egyébként OFF spray tökéletes. Egy sem csíp meg csak vastagon kell fújni és ruha alatt is.
Műcsalik: Ha nekem csak az van a horgon még a törpét sem érdekli. 3 féle íz nulla hal 2 hónap alatt. Ha van mellette természetes csali is akkor van hal, ha leszedik vége. -
vihartigris
őstag
válasz
Koncipappa
üzenetére
Jó a kép, feederrel vakondtúrásra pecázol
-
vendingo
veterán
válasz
Koncipappa
üzenetére
Thermacell.
-
gban
veterán
válasz
Koncipappa
üzenetére
Nekem a Raid (de ha nincs akkor a Vape is működött) spirál füstölő vált be, bármi mást használok, spray, fáklya, az nem segít (Thermacell-t nem próbáltam), emellett viszont tök nyugis a stégen ülni.
Van amikor 2 kell, és az elmúlt nagy invázióban a 2 se segített, de amúgy bevált sok és nagyjából kezelhetetlen mennyiségű szúnyognál is általában. -
Sungoo
addikt
válasz
Koncipappa
üzenetére
Most ezt a Thermacell-t favorizálja mindenki szúnyog ellen, én még nem próbáltam. Kicsit szkeptikus vagyok a szabadtéri hatékonyságát illetőleg, de állítólag működik.
A kis tavamat is utolérte a ponty vész. Este beszéltem a halőrrel, hullik a ponty.
Illetve a lakóhelyemen is kezdik lezárni a tavakat, az egyik 30 napra bezárt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Synology NAS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
!

Kézbe fogva jóféle, tetszetős, hozzá egy By Döme TF Fine Carp 5000-es orsót. Első kézbevételre rendbe van az is.

Illetve a lakóhelyemen is kezdik lezárni a tavakat, az egyik 30 napra bezárt.