Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz
Nerazim #61479 üzenetére
Nekem eurostar master class pickerem van 2,70-es hosszban, 2 kg körüli pontyokkal elbírt. Egyszer volt rajta valami nagy, az konkrétan megindult, mint egy mozdony, a bot bírta, de végül az előke elszakadt. A bothoz egyfajta spicc van csak (zöld). A fiamnak egy 3,60-as eurostar master class feedere van, ahhoz két fajta spicc van, és azzal messzebb lehet dobni, ha ez számít. Plusz nem tűnt érzékenyebbek a picker, mint a feeder.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
szgzuri #61489 üzenetére
Beszéltünk róla, kedvenc helyem, gyerekkoromban majdnem minden hétvégén kint voltunk, nyáron meg 2x1 hét sárorral. Ma is kedves emlékek. CSónakból úszóztunk a nádfal előtt, kedvencem az Akácos kanyar (4. felőli első kanyar) utáni egyenes, aminek a közepén a "Laposban" sás volt nem nád... gyönyörű keszegeket fogtunk. Istenem, de szép volt.
-
szgzuri
tag
válasz
vihartigris #61491 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Nerazim #61475 üzenetére
[link]
Ilyet vettem, 3,30-ast, azt hiszem tavalyelőtt. Olcsó, marha rövid (65 cm körül lehet) a szállítási hossz. Direkt ilyen biciklis-pecás, autóülés alatt elférő botnak. Kissé vastag a karcsú botokhoz képest, de a kompozit anyaga miatt igazi strapabíró igásló. Ha nem kell nagyot dobni, tökéletes, a spiccek a kisebb kapást is jelzik, de azért termetesebb hal alatt szépen felkeményedik, bírja. Hamar összecsukható, és használatba vehető. A Rábán 130gr-os kosarat is hajigáltam vele...Óvatosan...
Szóval ha nem zavar hogy a karcsú botokhoz képest vaskos, a nyele szivacs, nem egy nagy gyártó neve van ráírva..Kitűnő eszköz, egy fagyizás áráért. -
Spoon16
tag
válasz
Koncipappa #61488 üzenetére
Ilyet használok:
[link]
Masszív, kényelmesen elfér benne minden (botok,leszúrók,merítőnyél.stb..), és a Decathlon garija baromi jó. -
szgzuri
tag
válasz
vihartigris #61486 üzenetére
Igen, Gyoma felől jövet az esik közelebb.
-
Koncipappa
csendes tag
Botzsák
FishX-3 típusú, 2 rekeszes 150cm-es botzsákom cipzárjai sajnos 1 nap eltéréssel megadták magukat. Mit javasoltok helyette?
-
A Zéé
addikt
válasz
koko52 #61485 üzenetére
sajnos nem kell bemutatni nekem a törpeharcsás vizet, mi annó hagytunk ott tavat emiatt, pedig nincs egy kilométer a partja a szüleim házától. Nekem a csúcs az volt, amikor törpeharcsa filével törpeharcsát fogtam. Ilyen helyeken a fenéken horgászatot el lehet felejteni, vízközt van csak esély keszegnépségre.
-
koko52
nagyúr
Azért nem mindegy addig az őshonos faunának és horgászni vágyóknak sem.
Elmondom egy júliusi pecám: wafter, pellet, csonti, giliszta, csemege és szilikon kukorica, techno pufi, bojli 10/9 törpe. Csak és kizárólag kemény kukoricával és tigris mogyoróval lehetett horgászni. De az etetőkosarat kizabálták, folyamatosan verték a spiccet. Nem dobhattál 1 helyre , ha el akartál csípni egy dévért. Azért ez nem volt normális.
Ha újra sok lesz akkor megint tenni kell bele beteg dögöt. -
koko52
nagyúr
válasz
szgzuri #61482 üzenetére
Ez a herpesz nagyon jó. A fűzvölgyiben tarolt rendesen. Fél füllel hallottam, hogy hozott valaki beteg dögöket és beleöntötte.
Minden felé láttam döglötteket a vízen és elég büdös is volt. Ez kb 1 hónapja volt, azóta nem fogtam törpét még csontival sem! A halszeletet nem piszkálja (helyette a folyami rák). Nekem bejön ez a vírus.
Úgy látom a horgászok kézbe vették a problémát. -
szgzuri
tag
Körösi körkép
Hármas Körös
Néhány kisebb dévér. Aztán csönd. Pár küllő és egy géb. Hopp egy bodorka. Jó lesz csalihalnak. Fenéken, majd mártogatva, nincs rá jelentkező.Torzsás-zugi holtág
Törpe csontira, törpe wafterre, törpe kemény kukoricára. Törpe, törpe, egy dévér csontira, törpe, egy kis ponty csontira.
Paraszt bácsi morog, mert a horgászok átjárnak a földjén.
A botzsák nyitva maradt, a peca alatt befészkelte magát száz poloska.Fűzfás-zugi holtág
Eszik a dévér. Dévér csontira, dévér wafterre, dévér kemény kukoricára. Két kárász, törpe egy szál se. A herpesz vírus letarolta őket.Félhalmi holtág
Távol a várostól, hosszan kígyózik, az elején pár sátras horgász, a közepén szinte senki. Gyönyörű hely. A földúton fácánok szaladnak, a horgászhelyen egér, pocok és menyét szimatol. Egy kis spanyol mintás potyesz. A keszeg nem eszik. Elő a spiccbotot. Sneci jön szépen, fagyasztva jó lesz télire süllőzni. Mi van a snecik alatt? Pompás bodorka, egész teste narancssárgában tündököl. Rabol a balin. Snecit a hátuszonya alatt megtűzöm, repülhet be. A horog felett fél méterrel két nagyobb fehér hungarocellgolyó az úszó, szépen mutatja merre bóklászik a sneci. A balin persze rá se bagózik. -
Nerazim
őstag
válasz
Spoon16 #61477 üzenetére
Köszi az ajánlást. Azért akarok pickert venni, mert egyrészt rövidebb hosszban is lehet kapni, mint a feedert, ezért könnyebb lenne szállítani, illetve érzékenyebb is.Másodlagos bot lenne, mellette bolognaival pecázok. Feederrel nem mindig láttam a kapást, ezért arra gondoltam, hogy talán túl óvatos volt a kapás és amit én nem mindig vettem észre és emiatt otthagyták a csalit.
-
WarninShotZ
tag
válasz
@mriya@ #61476 üzenetére
Jogos, van benne valami.
Közbe megnéztem az IBCC szabályzatot is.
p; Elhagyós szerelék esetén ólomsúly használata tilos! Tehát, olyan jellegű lead clip használata, ami kapást követően azonnali direkt ólomelhagyásra van kifejlesztve, az verseny ideje alatt használni ólomsúllyal TILOS! E szabály megszegése első esetben sárga lapos büntetéssel jár! -
Spoon16
tag
válasz
Nerazim #61475 üzenetére
Itt pici ellentmondást érzek. Ha nem szereted a feedert,akkor miért akarsz pickert (ami gyakorlatilag egy nagyonlight feeder)?
A nagyobb testű halakra sem igazán való, inkább keszegre való a picker.De,hogy legyen a kérdésedre is választ: Eurostar Pickerem van, de nagyobb halakra nem igazán alkalmas. Nevis Motive picker ajánlott még ebben az árban,az picit erősebb bot.
-
@mriya@
őstag
válasz
WarninShotZ #61472 üzenetére
Az elhagyós szerelék is önakasztós.
"Kapáskor, illetve a ponty kirohanásakor a követ kirázza ellenfelünk a gumiból és a fárasztás közben kialakul a közvetlen kapcsolat."
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Tervezek venni egy picker botot. Van valami ajánlott max 5-7e -rel bezárólag? Sokat nem akarok rá áldozni, mert feederem már volt azt annyira nem szeretem ezért nem akarok sokat erre költeni. Nézegettem, hogy van teleszkópos is ezekből ott kezdődnek a legolcsóbbak. Ezek mennyire bírják a gyűrődést, mert ahol pecázok (kis csatorna) vannak nagyobb testű halak is. -
@mriya@
őstag
válasz
Koncipappa #61471 üzenetére
xfish, fishingtime, horgasz-zona.
-
@mriya@
őstag
válasz
WarninShotZ #61472 üzenetére
Nem konkrétan erre a versenyre gondoltam, bár mintha történtek volna már itt is érdekes dolgok.
-
WarninShotZ
tag
válasz
Koncipappa #61471 üzenetére
Olyan nincs.
@mriya@ : Nekem úgy rémlik, hogy csak elhagyós szereléket lehet használni az IBCC-n, de majd valaki kijavít ha rossz az információm.
-
Koncipappa
csendes tag
Melyik webshopot ajánlanátok horgászcikk beszerzésére?
Olyan kellene, ahol szinte mindent kapni, nem túl drága és a kiszállítás nem utávétes.
Nagyrészt a HD webshopot használtam korábbi években, de ott ugye nagyrészt sajátmárkás cuccokkal vannak tele. A cél hogy ne 2-3 webshopból kelljen összerendelnem mindent -
@mriya@
őstag
válasz
KunEmber #61468 üzenetére
Szép, amikor a hal már maga cipeli a 15 dekás fixen szerelt ólmot, megszólal a rádiós jelző, a sporthorgász kikászálódik a sátorból, és kicsörlőzi a horogra stabilan ráakadt szerencsétlent.
Én is használok bojlit, van csipogós jelzőm is, nem ülök közvetlenül a bot mellett, de maradok a csúszóólmos szereléknél. -
Zoli bácsi
őstag
Igen, jön télapó.....És a négyszínű wafters....
-
vihartigris
őstag
válasz
Zoli bácsi #61464 üzenetére
Dovit négyszínű?
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #61464 üzenetére
lassan dec 6. a
-
Zoli bácsi
őstag
Rába, Nicki gát alatt. Pár keszeg, küsz, meg egy pocakos tükörponty...... Sima feeder szerelék csontival keszegeket adott, methodon az ezen évi favorit csalim (Na ki az aki figyel..?
), egy kapás volt, sikeresen szákba tereltem..
Fél ötkor össze pakoltam sötétedett.... Jaj ez az óratekergetés..Jönnek ezek a hosszú esték...Hideg....eső..köd... идет Дед Мороз (Ha tudod mit írtam, Te se mai gyerek vagy) -
gban
veterán
válasz
koko52 #61460 üzenetére
Pont arra gondoltam hogy mi lehet velük, hogy nem támadtak semmit, viszont pont elém sodródott egy erősen döglődő példány.
Alig mozgott, pipált néha, merült - feljött de a minimális vízmozgástól, nem azért mert ő úgy akarta.
Elsőre az ugrott be hogy a vízzel van valami, kevés oxigén, méreg, bármi, de a csalihalak vidáman elvoltak, kaptak is, stb.
Akkor azt mondod ez ilyen törpe-betegség? Nagyon nem fogok azért sírni miattuk, már ha csak őket érinti.Jobban belegondolva, 3 hete is láttam döglöttet, most meg egy csontváz volt a stégen.
Lehet már megy egy ideje náluk - és ezért nem jöttek már 3 hete se azonnal a kosárra, meg talán már régebben is nyugtom volt tőlük. -
saen
veterán
Az a flouro nem csukára való szerintem. Konrkét tipust nem tudok mondani, mert magam krimpelem. Veszel kb bármilyen flouro leadert ami jó vastag, krimpet meg fogót, néhány kapcsot és megcsinálod.
Nekem nem harapottm ég el, de tudok olyat akinek igen. Ezek a vékonyak meg nem sok mindenre jók csukás terepen. -
koko52
nagyúr
Jött még egy fél kilós sügér. C&R.
A rákok bárhová dobtam lepucolták a halszeleteket. Akkor is kapaszkodtak amikor 30m-t vontattam. Volt hogy egyszerre kettő volt rajta. Ha nem lenne védett, ma jó vacsi lett volna. Volt köztük 10cm is. Végre nincs törpe, most itt vannak ezek. Felétek is eltüntek a törpék? Zsilipnél volt pár döglött, remélem a herpesz írtja megint. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Kelvin #61199 üzenetére
Ezzel a Korda dobozzal már én is szemeztem korábban, egyértelműen a bundle éri meg legjobban.
Véleményed szerint hány kiegészítő dobozt érdemes hozzá beszerezni (ami még kényelmesen használható), elég az, amit a csomagban adnak a doboz mellé? (1db leader safe large, 1db 9 rekeszes mini box, 1db 16 rekeszes mini box, 3db accessory box)
-
saen
veterán
válasz
galervin93 #61442 üzenetére
Pontyra az jobb lesz, mint süllőre. Szerintem.
-
saen
veterán
válasz
koko52 #61438 üzenetére
Mire akarsz vele horgászni? Egyébként meg baromi puha az összes, nem fog tartani horgon.
Ragadozóhalakat meg olyan hallal tudod megfogni amit rendszeresen eszik, ha nem etetsz vele, nem leszel túlzottan sikeres. Angoloknál ez a tapasztalat ahol próbálkoznak mindenfélével.
-
koko52
nagyúr
Próbált már valaki halkonzervel pecázni? Abból kiindulva hogy kapni füstölt sprotni aromát.
-
WarninShotZ
tag
Kedd délelőtt kiugrottunk barátnőmmel kicsit pecázni Dunaharasztinál a kisduna-partra. Reggel még megállt a 30 grammos alagút kosár egy darabig, majd pár órával később nem..
Egy pár órát voltunk kint, sajnos hal nem jött, a víz is magasan volt a szokotthoz képest. Na mindegy, ez van, ezt kell szeretni, próbálkozni még tuti fogunk, remélem minél hamarabb..
Max a pergető bot kerül elő
de egy kis gyakorlásnak jó volt, sikerült egész jól egy pontba dobálni klipszelve szerencsére.
-
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984 #61430 üzenetére
igen , gyermekeim csemegéje
-
Gabesz87
veterán
Hát én nem tudom ma mi van a halakkal, de egy 6 órás derekegyhazi horgászat során 3-an nem hogy halat nem fogtunk de még csak egy kósza kapás sem volt
4 féle technikával...mezei fenekezes, feeder, picker és match. A horgászat öröme...
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #61424 üzenetére
Nem vasút, csak a zárógát.
Ivacsnál volt a vasúti megálló a kedvenc helyemnél. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@ #61423 üzenetére
A "Dióverők"
Mintha a vasút menne el ott a jobb oldalon. Pár éve pecáztam olyan tavon ahol vasút ment el a tó mellett. Azt figyeltem meg...Na ha más mondaná, azt gondolnám hogy hatalmas hülyeség..Szóval amikor elment a vonat, sokszor akkor jött a kapás..Mintha arra a zajra vagy rezgésre enni kezdtek volna a halak.
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék még idén lemenni RSD-re.
Akik ismerősök arra felé azok meg tudnák mondani hogy ez a hely milyen jellegű?
Előre foglalt állások vannak, vagy teljesen szabad part és mindenki oda ül ahol helyet talál? -
tsimehcla
csendes újonc
válasz
BlackmMmDog #61420 üzenetére
Nem tudom, hogy július óta mennyi halat vittek el belőle, de akkor szépen volt benne ponty, még én is fogtam 3 méretes halat 2 peca alatt totál kezdőként (életem első pontyai) + több tenyérnyi kisponty és amur, meg pár törpeharcsa. Állítólag tavasszal 15-20 kgs anyapontyokat is raktak bele, amúgy elég fiatal az állomány, mert pár éve leeresztették. Nekem a nád közelében jöttek tigrismogyoróra és mézes kukoricára. Etető valami Cukk pufi volt, mert élő csalira és halas etetőre beindultak a törpeharcsák. De mondjuk ez nyár közepe, kánikula. Elég sokán horgásznak ott, hétvégén érdemes korán menni. Ja és most az eső után nem tudom mennyire lesz járható a földút, ami végigvisz a horgászállások mentén.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog #61415 üzenetére
Szerintem ezek a hétvégi fórumpecán fogott halak ráretusálva a pontymatracra. Megismerem a pikkelyek alapján
Grat
-
takessz
senior tag
válasz
Zoli bácsi #61412 üzenetére
Köszönöm Zolibácsi a véleményt akkor marad a heavy spicc egy By Döme Team Feeder Power Fighter PRO 6000 orsó került a bothoz
remélem jól fog szuperálni a szett orsón Carp Expert Method Pink Damil van 0.20 és egy Nevis Snatch Micro 8 0.18 vastagságú fonott Damil van felkötve 10 méter!! igazából 35 Grammos Pellet feeder-el lesz majd nyüstölve!! vagy Dart Xl 55G-al
-
jansky1
senior tag
Sikerült fognom egy 2kg körüli csukát a napokban. Újra akartam dobni feederrel, pár tekerés után éreztem, hogy elnehezedik a cucc. Mondom, de jó külső akadás. Stégig szépen jött ki, aztán elkezdett mókázni, volt vagy 10 perc mire meg lehetett szákolni. 10-es horog, alatta tüskén egy gumikukorica. Gyönyörű szájszéles akadás.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
takessz #61411 üzenetére
Nekem van 390 LC, és 330 M a Master Carp Pro sorozatból. Bár még konkrétan nem cseréltem egyiket a másikkal, 99% hogy ugyanazok a spiccek vannak mindegyikhez, a 330 M-hez a leggyengébb, sárgát használom, de sajnos sokszor elhúzza a kisebb kosarakat, miután kiürül belőle a kaja. Egy lágy üvegspicc azért kéne ehhez a bothoz. Az erőssebbb, LC botba a zöld spiccet tettem, a közepest, ezzel még nincs sok tapasztalatom, de ehhez a bothoz passzolnak a grafit spiccek. Látszik a kapás az erős spiccen is, persze nem olyan látványos mint a lágyabbnál, de az apró keszeg is megrázza. Azért ezekkel a Heavy botokkal nem 20gr-os kosarakat dobálunk, szóval kell az erős(ebb) spicc. Ezenkívül ezekkel a botokkal messzire is dobunk, szóval a monofil zsinór nyúlását figyelembe véve, mire a spicc jelez, rég megakasztotta magát a hal, szóval nem kell finom kapásokat látnunk...És reagálnunk. A folyóvízi feeder botom bitang erős spiccel még az 5cm-es géb kapását is mutatta.... Szóval látszik minden, a kisebb halak inkább rázás-rángatásként.
Milyen orsót tettél rá? Én egy Custom Black 60-as Okumát akartam feltenni, de nem lehetett annyira szétnyitni az orsótartót, hogy beleférjen. Elvittem a pecaboltba, ott nagy nehezen beleerőltették, nem tudom egyedi dolog, vagy mind ilyen. -
takessz
senior tag
Sziasztok sikerül jó áron hozzá jutnom egy by Döme Master Carp pro 390H bot hoz, akinek van ilyen, melyik spiccet használja általános pecához, jelenleg én a heavy spicc-el szereltem össze, az lenne a kérdés hogy a kisebb kapásokat menyire mutatja a spicc nem e túl erős!
-
KunEmber
senior tag
válasz
galervin93 #61409 üzenetére
Csak a réten volt hely?
-
galervin93
addikt
Voltam ma egy rövid pecán az RSD-n. Semmi mást nem vittem magammal, csak csontit a kosárba. Kb. 8 deci volt, pár óra alatt eldobáltam. Bent kezdtem a viszonylag áramló vízben, olyan szűk 30 méteren, de itt még kapásig sem jutottam. Kijöttem olyan 20-ra, innen már jött pár keszeg. Aztán még kijjebb jöttem, közvetlenül a törés mélyebb felét horgásztam meg, na onnan már egész szépen jövögettek a keszegek, egy kis balin, és egy igazi gyönyörűség, az utolsó képen.
Érdekes volt, hogy a keszegekből több esetben is folyt a kaja, pedig ugye én csak csontiztam, szóval jól megszórták a helyi erők a pályát...
Sajna a kisebb csontis kosarakból is gyorsan ürült a csonti, a szigszalag meg a másik tatyóban volt, pedig le kellett volna zárni pár nyílást a kosáron. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Van valamilyen gyűjtés a normális Alis jig-ekrők / gumihalakról és hozzájuk passzoló fejéből? Akár privátban is. 0-rol kellene felszerelkeznem, egyelőre lowbudge. -
yanna
addikt
A busa megfelelően fűszerezve, füstölve, hidegen kiváló tud lenni emberi fogyasztásra.
-
KunEmber
senior tag
Nézd, életük első 50 évében azt hallották, hogy azok telepítése kellett... Nem csodálkozom.
Pl. az 1988as magyar horgász egyik számában büszkén mutatják, hogy asszem Zalában mennyi szemetet gyűjtöttek össze társadalmi akcióban a parton. Kép + képaláírás: a szemet összegyűjtése után elégetik a vízparton...
Akkor még teljesen normális eljárás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest