Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #61276 üzenetére
Úgy tűnik a DG féle csomóval sikerült. Köszi.
-
A Zéé
addikt
válasz
Koncipappa #61277 üzenetére
20g-s 5 soros kosarat én még simán eldobom a 0,5oz spiccel. Nekem az gyógyult bele a botba :D
-
szgzuri
tag
válasz
WarninShotZ #61283 üzenetére
Walter alagút kosarak megtöltött súlya (kajától is függ):
4 soros 15 gr: 32 gr
5 soros 20 gr: 43 gr
5 soros 30 gr: 50 gr
7 soros 30 gr: 68 gr -
szgzuri
tag
Ha már ennyit posztolok ma, akkor megosztom az ebédemet is: sült márna szeletek, héjában főtt krumlival, sütőtökkel.
-
szgzuri
tag
válasz
WarninShotZ #61278 üzenetére
Egyszer vettem a fáradságot és megmértem, felírtam. Persze a kajától is függ, meg hogy az mennyire nedves. 1oz spicc, bírja.
Amúgy félreértés ne essék, nem szeretném reklámozni a botot, biztos van sok másik az adott horgász igényeinez jól (még jobban) passzoló bot a boltok polcain.
-
saen
veterán
válasz
16-os füles horog volt a legkisebb amivel használtam, azzal még simán jött a ponty.
-
szgzuri
tag
válasz
0.5, 1 és 1.5oz-os spiccek vannak hozzá, mindegyik carbon, nagyon vékony, nyáron nagyon látványosan mutatja a keszeg kapásokat. A gyűrűk picik. Én az 1oz-os spiccel szoktam használni, az nekem bejött, őszintén szólva a többit nem is igen próbáltam. Egyszer dobás során eltörtem a spiccet, mert rátekeredett a zsinór, és nem vettem észre, azóta jobban odafigyelek. A Walterban tudtam hozzá pót spiccet venni.
A csalitüskés kérdést meghagyom másnak.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
szgzuri #61273 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Elkezdek gyűjteni erre a botra
Már csak a spiccekkel kapcsolatban kérdeznék. Nekem jelenleg 25 grammos alagút kosaraim vannak. Ha azt megtöltöm etetőanyaggal, akkor a legérzékenyebb spiccel is bátran bedobhatok? A Nevis Vanity mh-mmal a legvékonyabb spiccet használom, ott nem volt gond még eddig.
Ja és mégvalami. Szeretem a csalitüskét. Egyszerűen szuperegyszerűvé teszi a gumikukó és társai használatát. Mekkora horogig lehet/érdemes csalitüskét használni? Én a nagyobbacsak dévéreimet 10-12-es horoggal fogtam cslitüskével. Bár gondolom keszegre csonti/giliszta a nyerő. -
galervin93
addikt
válasz
DanielLong #61274 üzenetére
A dobástávról nem tudok nyilatkozni.
Hogy mi a hátránya? Ami az előnye! Nem nyúlik. Ez kapásnál nagyon jó (meg beleúszásnál is...), vízinövények közt (tök szára pl.) jó, amúgy meg könnyebben leveri róla magát a hal, zajosabb (gyűrűk!). Meg kell tanulni vele a pecát, pl. bevágásra gyakorlatilag nincs szükség, csak egy határozottabb emelésre. Kiakasztott klipsszel szintén csínján kell bánni, míg monoval egy több méteres "túldobás" is úgy-ahogy csillapítható, addig fonottnál akár szakadás is lehet belőle.
Akadnak jó filmek youtube-on, érdemes rákeresni (Walter, Papp Józsi, vagy angolul Preston vidik). -
koko52
nagyúr
válasz
DanielLong #61274 üzenetére
Én 360-as bottal 0.27-es zsinórral 25g method kosárral (megtöltve passz) , fonott 0.12 előkével 50m-t dobok. Menne 60-70 is csak 50-60 méter széles a csatorna.
-
DanielLong
senior tag
Ha már ennél a témánál tartotok, kb mennyi lenne a dobótávolságban a különbség egy 3,6m feederrel a 0,2 mono és az ekvivalens fonott között? A monón lehet fonott dobóelőke, gondolom anélkül nem is lehet összevetni. Egyébként a dobótávolságon kívül van hátránya a fonott főzsinórnak? Tudom, drágább, meg gondolom az érzékeny kishalak nem veszik így fel a csalit, mert nincs nyúlása, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
szgzuri
tag
válasz
Koncipappa #61266 üzenetére
A SW Fine Feeder 360 névleges dobósúlya 50 gramm (megnéztem a botra ez van ráírva).
Én nyáron kb 30 méterre szoktam vele keszegezni, 0,20-0,22 mono főzsinór (dobóelőke nélkül) 14-16-os horog, 50 centi hosszú 0,14-es előke. Ezzel simán kijön a csontira beugró kisebb potyka is. A horgászat elején nagyobb kosarat használok, Walter 7 soros 30 grammos alagút kosár, megtöltve kb 65 gramm. Miután felépült az etetés váltok kisebb kosárra, 5 soros 30 grammos, megtöltve kb 50 gramm.
Télen 50 méterre horgásztam vele, max 50 grammra megtöltött kosárral. 0,18 mono főzsinór, 0,13 fonott dobóelőke, 16-os horog, 0,12-es előke. Az óvatossabb csipegetések ilyen távolságból már néha alig látszanak, talán ezen tudna segíteni a fonott főzsinór, de azt még nem próbáltam.
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #61271 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy próbáltam és nem volt jó, de majd rámegyek újból.
Közben ezt is feldobta a youtube, a felső csomó akár jó is lehet, de ez a sima csomó tuti nem jó tömör gumival.
Mérgemben vettem pár nevis vezetőszáras method kosarat, amikhez jó a preston töltőszerszám. Célnak az is megfelel, mondjuk rajtam van a para, amikor már betekertem a monofilt és csak a fonott dobóelőke van kint -
galervin93
addikt
válasz
jansky1 #61269 üzenetére
Telóról nem megy a rendes linkelés, de 1:50-nél van egy kötés(fogalmam sincs mi a neve), próbáld meg. Ez a kosár főzsinór felőli végén is működik (ahol a műanyaghoz kell kötni), meg a másik végén is, ahol karikát/forgót teszel. Drága mulatság a gumi, ne hagyd veszni.
-
saen
veterán
válasz
Koncipappa #61266 üzenetére
Dobósúly nincs megadva, de a súly igen, a fine könnyebb bot.
Bármelyiket választhatod, mindegyik alkalmas a feladatra, értelemszerűen a finomabb cuccal, jobban tudsz finomítani, de mondjuk nagy szélben szarabb.
Töréstől nem kell félni, ha nem lépsz rá, nem terheled túl, egyik bot se fog eltörni.
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #61268 üzenetére
Valóban. Akkor tömört kaptam (erőgumi) bele, amit nem lehet normálisan megkötni és csőgumi kéne helyette.
Nem is tudom, hogy ez mire való. Ha tudnék menni a fórumpecára, oda is adnám valakinek. -
galervin93
addikt
válasz
Koncipappa #61263 üzenetére
Eltörni csak akkor tudod, ha rosszul használod. Nyugi, bírja a strapát.
A bot hossza nem ízlés kérdése, hanem elsősorban a meghorgászott távolságé, másrészt a körülmények (sok vízinövény, mély víz, fák a parton stb.) is befolyasolják, és csak a sor végén jön, hogy neked ezek fényében mi fekszik. 330-as bot 25 méterig baromi kényelmes, felette is lehet persze, de én ott már 360-at használnék (ld. egyéni ízlés).
18-as előke elég sok, az már masszív pontyozás. Ha a keszeg/kárász mellett gyakrabban jönnek pontyok is, akkor mondjuk 14-es. Kifejezetten kisebb halakra bőven elég a 10, 12. Persze ha direkt pontyozol akkor még jó is lehet, de akkor meg szerintem nem ez a bot a megfelelő. Nem azért, mert nem jön ki vele, hanem mert feleslegesen hosszan fárasztod a halat és magad is. Nekem van egy Dart II-m, ha formaponytokat kell kitermelni (2-5 kiló), akkor azt veszem elő, mert van benne erő, de azért nem rúgja le magát a kisebb hal sem.
Szóval jó dolog a finomítás, de csak ésszerű határokon belül. (Mondom ezt én, pedig én is a finom cuccokat preferálom.)---
jansky1
(Bocs, elég gagyi, melóban kapkodva, csak pont ki tudtam szaladni pecaboltba.)
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #61262 üzenetére
Na, akkor megnézem otthon most már. Ezek szerint rosszul emlékszem és csőgumi kell bele a tömör helyett? Egy ideje félretettem őket.
-
saen
veterán
válasz
Fine egy picit könnyebb bot, kisebb dobósúly, stb.
Normál feeder orsó, 4-5000-es méret az tuti.
Miért törnéd el? Nem kell túlterhelni és nem fog eltörni.
Rövidebb bottal gyorsabban lehet horgászni, de kisebb távra, kényelmesebb. Hosszabb bot nagyobbat dob, fárasztásnál előny.
-
bercsi
aktív tag
válasz
A lightnak 50g a dobósúlya, és picivel gerincesebbnek mondják.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
szgzuri #61228 üzenetére
Egész jól néz ki ez a bot. Ehhez eléggé hasonlít a Light feeder, de egyszerűen nem látom a lényegi különbséget a kettő között.
Kicsit több, mint amit szánni akartam rá, de talán jövőre összegyűjtöm a rávalót.
- Ehhez való orsó milyen lenne jó?
- Hosszúelőkézéshez mekkora kosár a jó? Ha jól látom 35g a dobósúlya, ami elég kevés és félek, hogy eltöröm.
- 3,3 vagy 3.6m? Ez ízlés kérdése?20-as mono főzsinórral használnám meg mondjuk 18-as mono előkezsinórral.
-
takessz
senior tag
válasz
csababarca #61259 üzenetére
De egyre jobban szemezek a 390H vel igazából 45-130G szerintem bőven elég XH-50-150G tud de azzal a Magyar tengeren (Balaton) on venném hasznát ha partról pecáznék!!
-
takessz
senior tag
válasz
csababarca #61259 üzenetére
Mindenképpen 390-est szeretnék XH-t
-
takessz
senior tag
válasz
csababarca #61256 üzenetére
Ahogy elnézem a vanity pártján van amúgy mindenki de mondták is energofishnél ha törik valami spicc vagy tag nehéz beszerezni meg körülményes!!Úgy hogy lehet a vanity lesz akkor inkább
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #61232 üzenetére
Gyárilag tömör a gumi, ami van hozzá, nem üreges a belseje. Amit nekem ajánlottak, az üreges belsejű. A tömör gumit állítólag sima csomóval lehet rögzíteni a kosárhoz, meg alá a gyorskapocshoz.
-
saen
veterán
-
takessz
senior tag
válasz
BlackmMmDog #61252 üzenetére
aham értem,hát megvallva van egy Nevis feederem egy Syncro 360 as de nagyon megvagyok vele elfedve egy by Döme elsőfékes orsóval simán ki lehet dobni vele 100m-ert!!
-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi #61249 üzenetére
Nekem is ugyanaz a gyengébb (zöld) Drennan etető csúzli, meg a hozzá való gumi. Gondolom régi gyártás volt, sokat állt. Azért én 3 hónap alatt nem lőttem olyan sokat vele, aztán mégis elszakadt. Ezzel az újjal már tuti legalább 3x annyit lőttem, és nincs látható baja.
-
takessz
senior tag
ránézek majd csak pont most rendeltem egy ilyen orsót [link] gondoltam egy hozzá hasonló bot lenne a jó!! illetve a Vanity böl melyikre gondolsz 80-220g vagy a másik??
-
hermanyi
addikt
Ugyan az a márka ugyanaz a típus . Egyszerűen nem arra van kitalálva vagyis arra ,hogy kopra kihúz és 27 méteren csobban . Ez a Drennan leggyengébb gumija ez ezt tudja 27m kész , de ezt kell használni ,mert ezzel véletlenül sem csobban az úszó mögött a gombóc ami egy versenyen felér egy tökön szúrassál .
-
-
takessz
senior tag
válasz
galervin93 #61240 üzenetére
hmm azt néztem hogy a hasonló by döme botok és a benzárok is ebbe a súlyba vannak!!
-
galervin93
addikt
válasz
takessz #61239 üzenetére
Ha szeretnél egy botot, ami dögnehéz, és még a halat sem érzed rajta, akkor nem rossz vétel.
lumpy92
"csúzligumit kukáztam le..."
Azért átlagos pecán nem ez a helyzet, nekem a második szezont tapossa a gumi, már látszik rajta az öregedés, jövőre már új kell rá. Ha hétköznapi pecát tolsz, akkor évi 1-2 gumiszettel számolj. 2-3 jó üveg sör. -
takessz
senior tag
válasz
Koncipappa #61227 üzenetére
Én most [link] vele szemezek de egyenlőre nem kaptam véleményeket róla!!
-
hermanyi
addikt
válasz
WarninShotZ #61217 üzenetére
Amit kihagytam ,hogy 3pár vadi zsir Drennan csúzligumit kukáztam le 5 nap alatt . Hál istennek végig bírtak a napot és elég volt este cserélni .
Max 2 nap megterhelést bírnak ki , mondjuk ahhoz viszont nem olcsó . -
bercsi
aktív tag
válasz
vendingo #61234 üzenetére
Igazából nem járok olyan vizekre ahol a keszegek is 100 méteren vannak bent, így elég lehet a 300-as is.
Pl tiszakécske II-es holtágon max 30-35m amit dobni kell. Egy 300-as Vega Sensitive Pickerrel nyomom most a keszegezést (vagyis tanulom még), ez pont szépen befér az autómba.
Köszönöm a tippet. -
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #61230 üzenetére
Valóban, de erősen ajánlott a gumizott prestont gyakran ellenőrizni. Könnyen sérül.
Annyi bajom van még vele, hogy nem sikerül megfelelő gumit találni hozzá, ha újra kell kötni. Walterlandban ilyen üreges gumit kaptam hozzá, amit bárhogy kötök, szétcsúszik. -
galervin93
addikt
válasz
szgzuri #61228 üzenetére
Elég erősek azok a 8-10-es fonottak, ha nem 30-40 grammos bulletekkel dobálsz 50+ méterre, akkor szerintem nem kell mono dobóelőke. Én két botot is telibe fonottal használok, 5-30 grammos normál alagútkosarakkal, nem érzem szükségét a dobónak.
Ami viszont kötelező a fonotthoz az az erőgumi, illetve methodozásnál lehet gumis kosarakat kapni, azok is nagyon jók (Prestoné nagyon jól működik). -
szgzuri
tag
válasz
bercsi #61225 üzenetére
Én a SW Fine Feeder 360-at használom állóvizen hosszúelőkés keszegezni, nagyon megszerettem. A keszegezés közben beugró 1-2 kilós pontyok nem jelentenek neki problémát.
A múltkor 30 grammos method kosárral pontyoztam vele, egy 3 kilós potykát bő öt percig fárasztottam, de így nagyobb élvezet, mint a heavy bottal.Telibe mono főzsinórral (0,20-0,22) vagy nono főzsinór (0,18) + fonott dobóelőkével (0,13) szoktam szerelni.
Mivel a gyűrűi ránézésre elég picik, ezért számomra egyenlőre még nyitott kérdés, hogy a fonott főzsinór + 0,30-as mono dobóelőke kombinációt mennyire szeretné, megakadna-e dobásnál a dobóelőke vastag csomója vagy sem. Ugye ez lenne a télire ajánlott keszeges feeder szerelék, ha a parttól távolabbra húzódnak be a halak.
Viszont a finom vékony spicc előnye, hogy a keszeg kapások is nagyon látványosak rajta, az 1oz-os spiccet a 20 dekás dévérek úgy tekergetik, mint két kilós potyka a heavy feeder spiccet.
-
jansky1
senior tag
válasz
Koncipappa #61222 üzenetére
Hermanyi féle Leeda botok? 10k egy olyan bot.
-
bercsi
aktív tag
válasz
2 vagy 3 részesre gondoltál?
Én 2 részesben a Tubertini EA Trinity-t néztem 330-as hosszban, viszont rábactam mert a kocsimba nem tudom rendesen berakni így ott maradt a boltban.
3 részesből én megnézném a Döme Fine Carpot, SW Supernova light-fine, vagy Benzár Concourse-t.
Ezek 20-30e közötti botok, az olcsóbbakat nem néztem. Esetleg ha hülyeséget írtam a többiek majd kijavítanak -
szgzuri
tag
válasz
hermanyi #61210 üzenetére
A céges versenyen, amikor a Moby-n 10 percenként jöttek a potykák, 4 óra után már nagyon kimerültem, fejben már nem tudtam koncentrálni, pontatlan dobások, rossz ütemű bevágások. Pedig addig még vezettem, de a nálam rutinosabb kolléga, aki fejben végig bírta a tempót, végül lehajrázott.
Az OB ennél biztos 100x több kitartást igényelt, szóval gratulálok! -
Steady74
Topikgazda
válasz
Azzal a bottal 10-es pontyokra is jó vagy, bátran vele!
-
Koncipappa
csendes tag
Azt hiszem, idén sikerült életemben legtöbbször horgászni. Az itt adott tanácsokért hálás vagyok, köszönöm mindenkinek a segítséget.
Egy Nevis vanity carp feeder mh 360 cm 40-100g lett ugye életem első feederbotja. Nagyon tetszik, szuper kis bot, élmény volt vele a peca. Úgy szoktam fenekezni, hogy egy régi dióverő bot pontyra meg a vanity keszegre.
Legutóbbi pecámnál beugrott egy 2,5 kg-os ponty a Vanityre - szuper élmény volt! Ezen felbuzdulva arra gondoltam, hogy a dióverő helyett a Vanityt használnám ilyen "egyenpontyokra" és vennék egy finomabb feeder botot csak keszegre. Erre a célra mit ajánlanátok? Nem robbantottam bankot, úgyhogy egy jó árú modellre pályázokItt az idei egyik pontyom, nagyon örültem neki
-
KunEmber
senior tag
válasz
FireFox1996 #61219 üzenetére
Hékás, szóljatok!
-
galervin93
addikt
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #61212 üzenetére
20 cm el feljebb kellett húznom a fő ólmozást .
20cm előke 2 tizedes jelző 40 cm fő ólmozás , na ezt kellett 60cm re növelni . -
galervin93
addikt
válasz
Köszönet hogy ezt így leírtad!
Amit az utolsó bekezdésben írsz... Hát igen. "Külső szemmel" vonzó a versenyzés világa, de ahogy írod is, ez a gépies monotonitás... Hát az már nem is igazi peca. Persze ez mindennel így van, ha magas szinten űzi az ember."előre legyurt 30 gombócból nekem még volt 8 db amire ők végeztek az alapozással. Amit egy kb negyed nm es területre minden hiba nélkül beraktak , egy se ment rövidre vagy tul de oldalra sem."
Nagyon beteg...Én meg örülök, ha 1-2 méteres körben csapódik a gombóc, és 5-6-ból mondjuk egyszer fejbe is verem az úszót.
Űrpecát toltok na.
"hátteremet elküldtem, (...) Majd infó alapján állítottam az ólmozáson és láss csodát nem túl ütemesen de elkezdtem a halfogást." - ez szemet szúrt, erről lehet tudni bővebben, mit is takar? Mi volt az, ami ekkora jelentőséggel bírt? Milyen volt a te szerkód, és mi volt a Colmicosé?
Bocs a sok zargatásért, csak ritkán jut alkalom beszélni is olyannal, aki csinálja. Más nézni videókat, persze az se rossz, de na.
-
A Zéé
addikt
válasz
kemény még olvasva, és kicsit utána gondolkozva is. Amíg csak fotelből szakértjük a versenyzőket könnyű azt gondolni, hogy hiszen csak leülnek, aztán pecáznak pár órát... Meg a nagy francokat
Mindenesetre nagy gratula már azért is, hogy eljutottál idáig. Komoly munka van benne.
Az utolsó napi leolvadást meg sajnos nem kell bemutatni, átéltem már. A 2. bajnoki döntőnk volt olyan, hogy ott a full alap dolgokat nem bírtuk megcsinálni, olyanokat szúrtunk el, amit előtte még edzéseken sem sosem. Egyszerűen a rád nehezedő teher miatt simán ki tud hagyni az agyad, és ilyenkor sajnos tényleg az ilyen reflex szerű alap dolgokat felejti el.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #61201 üzenetére
Kedd Edzés : A szektor 12 es állás . 13m ben 80 cm es víz , rakón csak sneci és fél tenyérnyi keszeg , 25m töl 40m ig egy másfél méteres teknő irdatlan iszappal . Itt már lehetett fogni 10-15 dekás keszeget átlag fogás 1,5-3 kg hal 4 óra alatt .
Szerda : C 37 . mi etöttünk a pályát előtte való nap nem horgászott senkiRakó teljesen kuka 13m en 50cm víz , 25-30 m 240-3m víz kisé iszapos . Itt próbáltam a slidert ,Waglert fixre és csúszóra is ( nekem a fix Wagler vált be ) . kb 3500 al álltam fel 4 óra után .
Csütörtök kötelező edzés D szektor 64 . ez a tavon egy öböl rész . Kb 8 méterrel ülsz hátrébb a 62 és a 67 es helyhez képest . Időjárás katasztrófa kb 16C fok 40 km /h szél 50 es lökésekkel (hál istennek az eső nem esett ) . Rakó a kocsiban maradt . Sliderel próbálkoztam a szél miatt de a 20g os úszóval nem tudtam 25m re pecázni . Így kijöttem 18m re ahol volt 1,5m es vizem . Fogtam két és fél kiló fél tenyérnyi keszeget .
Péntek verseny első napja : B szektor 24 . Fingom nem volt ez milyen pálya . Rakon 70-80 cm es víz de kitettem ,mert nem tudtam mi lesz bent . 30m re kezdték a távolságokat bemérni a mellettem ülők így én is arra lőttem be a fix waglert . Víz kb 180 cm . 3 óra hossza alatt egyszerűen nem tudtam ,hogy mivel lehet halat fogni , szerintem minden tökéletes volt , de a hátteremet elküldtem ,hogy nézze meg a Colmicost ,hogy hogyan néz ki a szereléke . Majd infó alapján állítottam az ólmozáson és láss csodát nem túl ütemesen de elkezdtem a halfogást . 1 óra alatt többet fogtam mint az előtte lévő 3 óra alatt . Ha jól emlékszem 4,5kg kőrül mérlegeltem lesújtóan hátul .
Szombat : C31 . Kipakolásnál tudtam meg ,hogy ez a hely egyetlenegy edzésen sem volt horgászva még a kötelezőn sem . A pénteki Versenyen a C29-33 ig a szektor legvégét horgászták . Rakót összeraktam ,hogy másnem snecizni tudjak . De mélység mérés és félre is dobtam az egészet , 50cm es víz . Marad a Match , táv a kényelmes 27m . Alapozás után kb 10 perccel meg is volt az első halam . nem csüggedtem mert mellettem a Walteros gyereknél is csak 2 volt vagyis akkor húzta a 3. atDe kitartóan ment az ütemes peca és elindult a halfogás , az este megbeszéltek alapján ,hogy max 2 perces ütemet horgászunk . Dob lő ,dob lő , és minden 3. lövés a földes szúnyog . 3 óráig kb partiban voltam a Walteros gyerekkel ,kb 15 ember ált mögöttünk . Majd fogott egy bonusz halat és fejben szétestem ,igaz szerintem már ekkor is vezetett kb 2 kilóval . Hátterem szerint nem . Az utolsó órában több halam is elment voltak benne jobbak is . A lényeg ,hogy egy nagyon jót horgásztam szerintem , magam mögött tudtam a 10300 al ,Domit is a Timárbol ,Magyar Gabit az MMX sensas csapatból és András Lacit a Match fishing Szarvasbol és csináltam egy szektor 6 ot . De a 4 sem lett volna lehetetlen kis szerencsével . Ezen a napon vettem végső búcsút a szeretett merítő nyelemtől ami középen megadta magát .
Vasárnap D szektor 50 . Rakot senki se bontott igy én sem . Táv 25m . víz 330kb . fix wagler elfelejtett fixálással amit másfél óra után vettem észre ,hogy elment 50cm ert , így elég erőteljesen viszkózt horgászva elbasztam az egész versenyemet . Innentől feladtam nem érdekelt nem kockáztattam ütemet sem horgásztam ,sőt volt ,hogy a víznek háttal ülve beszélgettem . ( kár volt ) mert igy is fogtam 4 és fél kilót . Ha nem adom fel és rendesen csinálom szerintem 8 kiló kijött volna ami 9-10 et érhetett volna , de ha fejben elment akkor az elment .Egyszóval csalódott vagyok a balfaszságomért .
Maga a versenypeca az nagyon kemény meló . 1,5-2 perces ütemre horgászni , dob lő kiteker ha van hal ha nincs .
Amiben fejlődnöm kell az a pontosság és a gyorsaság . A Match fishingesek, Colmikoso és az összes elit félelmetesen le van gépiesedve . dob lő teker ,lehajtott fejjel kurva pontosan és amit a háttér ember mond azt követik , semmi önállóság csak a kemény rabszolga munka .
gyorsaságról és pontosságról annyit , hogy előre legyurt 30 gombócból nekem még volt 8 db amire ők végeztek az alapozással . Amit egy kb negyed nm es területre minden hiba nélkül beraktak , egy se ment rövidre vagy tul de oldalra sem .
Én napi 20 litert lőttem be amiből a kaja 15l (5 kiló kaja másfél kiló agyag ) és 5 liter a föld.
Ja reggel fél 6 kor kelés és este fél 10 mire végzel a kajával szerelékekkel .
kb ennyi . Brutálisan drága és brutálisan fárasztó . -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #61207 üzenetére
Gyere, el tudlak vinni Újpestről, Zsola barátom dolgozik, nem tud jönni.
Vendingo: ahogy látszik, a csapat jó része a középső országrészben lakik, elég nehéz így is összehozni, pedig nagyon jó szokott lenni. Prérin még nem voltunk, most meghódítjuk.
-
galervin93
addikt
válasz
walkyra #61203 üzenetére
Az a baj még langyi-pangyi van, meg egyelőre a márnák se álltak még össze. Fogdosnak, most már egyre többet, de még nem az igazi. Nekem a többi hal se nagyon jött idén, paducba néha belenyúltam, de az egész szezon csapongó volt. Persze hát amilyen az időjárás, meg ugye a víz, az is ment össze-vissza. Most is szutyok idő, árhullám... Lehet azért holnap kinézek.
(#61204) Steady74
Nekem is nagyon esetleges, pedig jó mókának tűnik, de egyelőre inkább nem mint igen sajnos... -
Steady74
Topikgazda
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93 #61201 üzenetére
Igen-igen. Mondjuk én már említettem, de tényleg jó lenne egy részletes beszámoló.
Engem spec mindenfajta match peca érdekel mostanában valamiért.. Szóval következő botnak majd egyszer valamikor az lesz tervben. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #61177 üzenetére
Ej de kár. De üsse kő, azért nem minden nap pecázik ilyen körülmények között az ember. Ha van kedved/időd meseléhetnél kicsit, melyik nap hol, mit, hogyan, mikor stb. Persze tudom ezek nagy része "helyben" jön, reagálva az éppen aktuális eseményekre, de azért hátha tudunk belőle tanulni, legalábbis az én fantáziámat biztosan birizgálja ez a fajta match peca.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Mikrotik routerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest