-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
technium
csendes tag
válasz
Recon666 #59355 üzenetére
Szia! Jó kis bot, úgy rémlik xt 100 karbonból készült, mint a speed master feeder. A beast master ax szerintem már újabb széria, ez akkoriban volt forgalomban, amikor a sima beast master (az ax elődje), és egy szinttel feljebb volt. A régi szériák még vastagabbak voltak, gondolom a beast master ax feederbotod karcsúbb a techniumnál, így van?
-
technium
csendes tag
válasz
Recon666 #59003 üzenetére
Szia! Leírás szerint az aernos feeder is xt 60-as carbonból azaz ugyanabból az anyagból készült mint a beast master ax, gondolom a karaktere is hasonló lehet, és még kapható is. Nagy különbség nem szokott lenni közöttük. Pl.: catana bx; beast master bx és cx; nexave ax is tök hasonlók, még a spiccük is egyforma. Talán a beast master dx tűnik ki a sorból, boltban megsuhogtatva nekem keményebbnek tűnt és a bot is vastagabb nyél fölött.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Recon666 #58174 üzenetére
Szerintem a pickerek helyét átvették a Light/Fine feederek. Hosszabbak, jobb a fárasztás, pontosabb a dobás. Enyém 2 éve nem volt előszedve.... (Eurostar Master Class Picker 2,7m). Olyan helyen tudnám elképzelni a használatát, ahol fák alatt nehéz lenne nagy botokkal hadakozni. Amúgy ezt ajánlanám, feederben bevált sorozat: [link]
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Recon666 #45832 üzenetére
Ha akkora a sodras, hogy 100gr+ kosarak kellenek oda szerintem nem lesz az igazi a 30-as főzsinór, én csekély dunai tapasztalat alapján inkább 22 körüli főzsinórt és fonott dobóelőkét raknék két dolog miatt:
-a zsinór vastagság úgy vettem észre számít nagy sodrásnál, minél vékonyabb annál kisebb felülettel érintkezik az áramló víz,
- ekkora tömegű kosár megeszi egy idő útan a 30-as főzsinórt is, ezért ha már úgyis dobóelőke kell, akkor a főzsinór vastagságnak indokolatlan a 30 szvsz. -
tepenzed
őstag
válasz
Recon666 #45599 üzenetére
Irigy vagyok a topic pergetőire
Megvettem tavaly a felszerelést csukázni,süllőzni, párszor kimentem kockatóra, de a sok horgász miatt nagy élményt nem nyújtott. Semmi vizet nem találok itt Esztergom 50 km körzetében, persze ott van a Duna, de csónak nélkül semmi értelme
-
galervin93
addikt
válasz
Recon666 #43881 üzenetére
Mindtent "csípnek"... (horgászt meg szúrnak)
Édes etetést kell csinálni nekik élőel dúsítva, legolcsóbb a csonti. Többi halnak meg magvas etetés.Voltam ma pecázni, klasszik feeder szerkó, láb alól pontyozás, hát... Még ennyi rontott kapásom nem volt... Vagy tizenöt "botvivős" kapás (8 méterre horgásztam, így nem csoda), ebből mindössze egy kis amur meg egy potyka lett meg (2 kilósak). Először azt hittem a 2260B lesz a ludas, de a máskor kitűnően működő szakál nélküli horgom is csődöt mondott, az okát nem tudom... Ettől függetlenül jót szórakoztam, igazán élvezetes a tartóból "kimászni" akaró bot, de azért jó lett volna néhányat elcsípni közülük (pár másodpercig,vagy max egy percig voltak meg, szóval valami az akadásnál volt problémás...)
-
dragonfx
veterán
válasz
Recon666 #16457 üzenetére
passz de tul olcsó nahh ez már tényleg.
de mondjuk egy ennél/L] jobb nem kéne....minek?
-
fess
őstag
válasz
Recon666 #16126 üzenetére
Így tényleg akár a Hernád is lehetne, azzal a különbséggel,hogy én közel sem vagyok olyan sikeres itt, mint te ott. Csukát pl. nem tudok belőle fogni, pedig más horgásszal is beszéltem, tuti kell lennie benne,de valamiért nem nagyon fog senki belőlük. Mi a titkod?
Steady74:Ezt a botelengedős fárasztást már valahol olvastam. Amúroztak valahogy spiccbottal, aztán ha rákapott elengedték a botot, csónakkal követték, és a végén annyira kifáradtak a halak, hogy megtudták őket szákolni. jó taktika lehet, nyílt vízen, csónakkal. -
dragonfx
veterán
válasz
Recon666 #16120 üzenetére
ilyenkor azért irigykedek.irto szép helyen pecázol.ott van gondolom falu szélébe a körös. bedobsz egy éves jegyre.mennyi? kb 20. kitapasztalod a vizet.és szép vadregényes és igencsak eredményes csendes nyugodt háboritatlan helyen pecázol. merre is van ez pontosan? belinkelheted nyugodtan vagy ha nem privibe. ugysincs lehetőségem most menni ilyen helyre.
mennyi itt a szélesség? 20m? -
-
vendingo
veterán
válasz
Recon666 #16098 üzenetére
Sajna nem nagyon van hova menni.
Sajna nekem nincsen területi jegyem, mert a környező tavak eléggé gagyik. Napijegyes tavakra szoktam járni, de ott meg nem nagyon lehet pergetni.
Fertőre tudnék menni, de abba nincsen hal, ha csak nem tudok csónakkal járni. Na meg ott leginkább csak a süllő meg harcsa megy. -
fess
őstag
válasz
Recon666 #15954 üzenetére
Köszi a tippet. Általában kosárral etetek,ez a földes kaja is tapad annyira,hogy használható legyen?
Argos83:Erre is elég gyors, azt hittem lejjebb azért belassul. Nekem is még tanulnom kell a folyóvizet, az viszont nagyon tetszik, hogy még a legkisebb küsz is szinte úgy kap, hogy majd lekapja a botot az ágasról, nem piszmognak, mint a tavakon. -
-
-
Synaptic
senior tag
válasz
Recon666 #15217 üzenetére
70 méter felett kell horgásznom és 3 db nevis No Limit feeder em van (390-420-450). Gábor szokott mondani elég vadakat is , de elnézem neki mert 3 évig a munkatársak voltunk , A bot súlyából adódó 150-200 gramm különbség szerintem akkor lenne számottevő ha egész nap a kezedben kellene tartanod.A botjaimon szép nagy keverő gyűrűk vannak . Majd próbálkozom
-
forras2
őstag
válasz
Recon666 #15189 üzenetére
Én majd csak akkor fogok kijárni lógatni, amikor már jó idő lesz, tehát kb májustól. Csak hát fejben addig a szettemet is, meg az etető anyagot is össze akarom állítani, ha az anyagiak úgy engedik, már csak rendelni kelljen. Amúgy tavaly szeptember nem tudom milyen időnek számított, de akkor volt ez az eset, hogy semmit nem fogtam, mindegy melyik anyagot használtam, míg mások azért szedtek ki szép halakat "szép" számban.
Ezért gondoltam azt, hogy az etető anyagom nem volt az igazi.Egyszer korábban olvastam még, vagy talán 1 műsorban(?) néztem, hogy más milyen ízesítésű etető anyag kell, ha meleg van, más ha hideg van, más kell ha süt a nap, de esik az eső(mert ilyenkor sokkal nagyobb a víz Zoxigén tartalma, és kevesebbet esznek a halak), más etető anyag kell ebben az átmeneti időben...
Kezdek kicsit nagyon összezavarodni ez a horgászat kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged